Brighton, který už je bez obou Čechů, otestuje formu týmu s více tituly než Lyon či PSG

Tým z The American Express Community Stadium pro více než 30 tisíc diváků sice během léta podlehl pouze Wimbledonu (1:2), ovšem na druhou stranu ani příliš nepřesvědčil, o čemž svědčí tři remízové výsledky 1:1 se St. Gallenem, Charltonem a Birminghamem City.

V mužstvu irského manažera Chrise Hughtona, jenž vládne lavičce již od prosince 2014, ještě donedávna působili dva čeští borci, ovšem nejprve odešel obránce Aleš Matějů a tento týden se poroučel také křídelník Jiří Skalák, jehož čeká Championship v barvách Millwallu.

Francouzský celek, jenž dokázal ovládnout Ligue 1 hned osmkrát, což jsou lepší historické statistiky než v případě Olympique Lyon nebo Paris Saint-Germain, sehrál v letním termínu více přípravných zápasů a připsal si například cenný skalp Servette Ženeva. Na Marseille však výběr portugalského trenéra Miguela Cardosa nestačil.

Také pro Nantes se jedná o poslední test před prvním kolem nejvyšší francouzské soutěže, kdy přijede na Stade de la Beaujoire ambiciózní Monaco na čele s Falcaem, Jovetičem, Tielemansem či Golovinem, jenž zazářil v ruských barvách na nedávném šampionátu a byl o něj velký zájem právě i v Premier League.

Ačkoliv se nejedná o mužstva, které budou hrát v novém ročníku zásadní roli v horní polovině tabulek svých zemí, pořád jde o zástupce TOP 5 lig Starého kontinentu a tedy zaručenou úroveň. Stačí pouze jediné – v pátek si od 20:40 naladit stanici O2 TV Fotbal.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru