Šok na turnaji v San José: Hvězdná Serena utrpěla v 1. kole nejdrtivější porážku v kariéře!

Mubadala Silicon Valley Classic byl pátým turnajem, na který se Serena Williams přihlásila po návratu na kurty po mateřské dovolené. Při předchozím startu ve Wimbledonu ji dělil jediný vyhraný zápas od zisku 24. grandslamového titulu, i proto se očekávalo, že daleko dojde také v San José. Patřila do skupinky největších favoritek.

Pro domácí hvězdu ovšem turnaj skončil hned po prvním kole. Když proti Britce Konta suverénně získala úvodní game, nikoho v tu chvíli nenapadlo, že bude v tomto zápase zároveň poslední. Šestatřicetiletá Američanka se poté začala trápit a nedokázala najít recept na skvěle hrající soupeřku. Ta získala následujících dvanáct her v řadě a slavila postup po výhře 6:1 a 6:0.

https://www.youtube.com/watch?v=u2XOVa2E-iE

Pro Williams šlo naopak o nejtěžší porážku, vůbec poprvé se ji stalo, aby v celém duelu vybojovala jen jeden game. Kanára dostala teprve podeváté ve své dlouhé a mimořádně úspěšné tenisové kariéře.

„Vím, že umím hrát milionkrát lépe, snažila jsem se, bojovala jsem, nechtěla jsem jí to jen tak dát. Mám toho ale v hlavě teď tolik, nemám ani čas na to být z prohry nějak šokovaná. Nestalo by se to, kdyby byla ve formě,“ uvedla pro web WTA aktuálně 26. hráčku světového žebříčku.

Turnaj v San José už bez hvězdné Sereny Williams můžete sledovat každý hrací den na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Tenis. Současně vysíláme také boje na kurtech ve Washingtonu a rakouskému Kitzbühelu. Vše podstatné najdete v našem programu.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru