Generační souboj Adebayora s Baileym? Střet Leverkusenu s předním týmem Süper Lig nabídne i další známé tváře

Tradiční klub z Bay Areny, jenž bude díky pátému místu v uplynulém ročníku německé ligy hrát Evropskou ligu, je v létě rozjetý jako lokomotiva, o čemž svědčí tři vyhrané zápasy ze tří a to vše při celkovém skóre 7:0.

Nutno ovšem podotknout, že svěřenci trenéra Heiko Herrlicha nečelili žádným těžkých váhám branže (Sportfreunde Siegen, Wuppertaler SV a Fortuna Sittard) a třetí celek minulé sezony Süper Lig by tak měl být dosud nejtěžší překážkou.

Zdroj: ibfk.com.tr

Basaksehirspor, jehož v Turecku předstihli pouze obři Galatasaray a Fenerbahce, má na soupisce pár ostřílených tváří, které zná každý fotbalový fanoušek. Za všechny lze zmínit třiatřicetiletého francouzského zadáka s minulostí v Arsenalu či Manchesteru City Gaëla Clichyho, sedmatřicetiletého středopolaře Emre Belözoğlua, který prošel Interem, Newcastlem nebo Atlétikem a o tři roky mladšího tožského kanonýra Emmanuela Adebayora, jehož 15 ligových branek z minulé sezony budí respekt. O jeho předešlém portfoliu zahrnujícím Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid nebo Tottenham nemluvě.

Pro Bayer, který letos prodal londýnským Kanonýrům gólmana Bernda Lena, půjde o předposlední přípravný test léta. Ten poslední bude s Valencií a pak už bude následovat DFB Pokal a první bundesligové kolo s Borussií M´gladbach.

Pokud chcete vidět, jak velkou formou disponuje uznávaná družina hráčů na čele s Benderem, Vollandem, Brandtem, Bellarabim, Tahem, Wendellem, Hradeckým nebo Baileym, po němž touží řada prestižních značek z Premier League, ve čtvrtek 2. srpna si od 17:25 nezapomeňte naladit stanici o2 TV Fotbal.

Podívejte se, jak si pořídit O2 TV včetně stanice O2 TV Sport.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Nahoru