Jediný Čech v sestavě Sparty i góloví náhradníci. Zajímavosti 2. kola FORTUNA:LIGY

Sparta nastoupila s jediným českým hráčem. Poprvé v historii

V historii Sparty Praha se ještě nikdy nestalo, aby v základní sestavě nastoupil jediný český hráč. Až do druhého kola letošní FORTUNA:LIGY. Kouč Zdeněk Ščasný nasadil do duelu proti Jablonci deset cizinců a Martina Frýdka. Nyní už je pouze otázkou, kdy dojde na to, až bude sestava Sparty bez českého zastoupení.

Ofenzivní kolo a čtyři dvoubrankoví střelci

Zatímco první kolo nabídlo jednadvacet branek, druhé kolo bylo o poznání ofenzivnější. Padlo 31 gólů a hned čtyři střelci se ve svém utkání trefili dvakrát. Činily se především Teplice, dvakrát skórovali David Vaněček a Jakub Hora. Dvakrát mířil přesně i příbramský Jan Matoušek a kapitán Slavie Milan Škoda. Na první hattrick ale stále čekáme.

Rozhodčí tentokrát červenou kartu nezapomněli

Zatímco v prvním kole rozhodčí červenou kartu nevytáhli, ve druhém kole už k vidění byla. A to hned třikrát. Dvakrát byla vytažena proti hráči Bohemians 1905 (Fryšták, Šmíd), ze hry musel i Jaroslav Svozil z Opavy.

https://www.youtube.com/watch?v=TjFFbCudxGI

Po kritice je nyní Buchta opěvován

Naposledy v sezóně 2010/11 Olomouc po debaklu zabrala podobným způsobem. Tehdy nejprve podlehla 0:3 Liberci, aby následně stejným rozdílem porazila Teplice. Nyní inkasovala tři branky od Slavie, zabrala ale ještě lépe, když nasázela čtyři branky Mladé Boleslavi. Na výhře měl velkou zásluhu i brankář Miloš Buchta, který se i při tak vysoké výhře stal nejlepším hráčem utkání. A po kritice, která přišla po úvodním střetnutí proti Slavii, je nyní Buchta opěvován.

Střídající hráči nebyli jen do počtu

Hned v pěti zápasech se prosadili střídající hráči. Hlavním hrdinou byl zcela jistě Filip Kubala. Útočník Slovácka nastoupil až v 89. minutě, přesto po pěti minutách pobytu na hřišti vstřelil Baníku vítěznou branku. Důležitou branku zaznamenal i Vukadin Vukadinovič ze Sparty, další trefy z hlediska výsledku už tak důležité nebyli. Za Bohemians korigoval Abdulla Yusuf Helal, za Duklu Ivan Schranz a čtvrtý gól Slavie přidal v závěru Alexandru Baluta.

Dvě výhry na úvod? Plzeň opakuje loňskou sezónu

Jen čtyři týmy v prvních dvou kolech nezaváhaly. Podle účastníků (Slavia, Plzeň, Sparta, Zlín) by se očekávalo, že nejdéle na tak dobrý úvod čekal Zlín. Fastav ale stejný úvod zažil před třemi lety, to Sparta se takto naposledy radovala před čtyřmi lety a stejně je na tom i Slavia. Naopak Plzeň si úvod zopakovala po roce, tehdy zvládla naplno zápasy s Duklou a Jabloncem.

Na gól z prvního kola navázali tři hráči

Třem hráčům se povedlo zopakovat výkon z prvního střetnutí. Od Michaela Krmenčíka se góly poměrně očekávají a tak není překvapením, že na svou úvodní trefu navázal i v duelu proti Liberci. Další dva střelci jsou ale poměrně překvapiví. Podruhé v řadě se trefil sparťanský Guelor Kanga a příbramský Roman Květ.

https://www.youtube.com/watch?v=gtQEyBZktmQ

Nezapomeňte, že i zápasy následujícího 3. kola FORTUNA:LIGY můžete sledovat na stanici O2 TV Fotbal zcela ZDARMA a bez registrace! Více o super akci pro všechno fotbalové fanoušky najdete v tomto článku.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru