Další nálož tenisových přenosů! Podívejte se, na jaké turnaje se můžete tento týden těšit

Rakouský Kitzbühel má každý nepochybně spojený se zimními sporty, vždyť jde o jedno z nejznámějších lyžařských středisek, kde se tradičně koná i závod Světového poháru ve sjezdiovém lyžování. Do městečka v Tyrolsku obklopeného Alpami ovšem každým rokem míří také přední světoví tenisté, aby si zde zahráli o titul na prestižním turnaji Generali Open.

Krásná příroda, celkově atraktivní lokalita a šance zahrát si na jednom z nejmalebnějších stadionů na okruhu ATP přiláká každoročně několik opravdu hvězdných jmen. A letos tomu není jinak. Jména jako Gilles Simon, Robin Haase, Maximilian Marterer či Fernando Verdasco slibují značnou dávku kvality.

A to není konečný výčet. V Kitzbühelu bude hrát i loňský vítěz Philipp Kohlschreiber, kterému bude chtít plány na obhajobu zhatit vůbec největší hvězda letošního ročníku a zároveň nasazená jednička – Dominic Thiem. Osmý hráč světového žebříčku o sobě dal letos vědět hlavně na Roland Garros. Na antuce v Paříži dokráčel až do boje o titul, v něm ale podlehl zkušenému Rafaelu Nadalovi.

San José přivítá plejádu hvězd

Se startem nového týdne, v jehož průběhu se přehoupnou letní prázdniny do své druhé poloviny, začíná i Mubadala Silicon Valley Classic v San José. Na stanici O2 TV Tenis můžete sledovat boj o triumf v ženské části turnaje. Celková dotace? Bezmála 800 tisíc dolarů! To samo o sobě znamená, že se můžeme těšit na celou plejádu skvělých tenistek.

Směr San José nabralo hned jedenáct hráček z elitní světové padesátky. Na tamních kurtech s tvrdým povrchem se představí nejlepší domácí hráčky v čele se Serenou a Venus Williams a Madison Keys, loňskou vítězkou. Nálepka turnajové jedničky patří sedmé hráčce žebříčku WTA Garbině Muguruza ze Španělska, která se stejně jako Keys probojovala na French Open až do semifinále.

Kdo vybojuje titul v americké metropoli?

Ve Spojených státech právě startuje ještě jeden turnaj, který má své místo v kalendáři WTA. Citi Open ve Washingtonu sice nemá tak velkou a lákavou dotaci jako podnik v San José, nicméně to neznamená, že by nešlo o prestižní a atraktivní záležitost. Turnaj je každoročně více než kvalitně obsazen a letos tomu v tomto směru není jinak.

Největší podpoře se bude bezpochyby těšit domácí hvězdička Sloane Stephens, která je jako třetí hráčka světového žebříčku turnajovou dvojkou. Své přednosti a kvality ukázala v plné síle na Roland Garros, kde ji zastavila až ve finále Simona Halep. Pozice turnajové jedničky pak patří světové dvojce a vítězce Australian Open Caroline Wozniacki. Ve Washingtonu ale nebude chybět ani obhájkyně titulu Ekatěrina Makarova.

Kdy a na jaké stanici konkrétní turnaj vysíláme, najdete v našem přehledném programu. Návod, jak si pořídit digitální televizi O2 TV včetně stanice O2 TV Sport plné exkluzivních sportovních přenosů nejen z tenisu, najdete ZDE.

Foto: Generali Open, Mubadala Silicon Valley Classic, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru