Tenisový souhrn: Rosol má třetí pražský titul, v Moskvě se zrodila velká senzace!

Vyvrcholení pražského turnaje hraného tradičně na Štvanici bylo o to atraktivnější, že do závěrečného duelu o titul v mužské dvouhře se probojoval Lukáš Rosol. Třiatřicetiletý tenista sice stejně jako ve čtvrtfinále i semifinále první set finálového souboje s Kazachem Alexandrem Nědovjesovem ztratil, ale poté se nadechl k velkému obratu. Po výhře 4:6, 6:3 a 6:4 se může těšit z třetího triumfu na oblíbeném pražském challengeru v kariéře.

„Jsem šťastný, že jste tady celý týden byli v hojném počtu. Za to, co se mi tady podařilo, vám patří velký dík. Věřím, že se za rok všichni opět uvidíme,“ děkoval Rosol fanouškům v ochozech stadionu na Štvanici.

Ženskou část Prague Open zařazenou do kategorie ITF ovládla nasazená dvojka Richel Hogenkamp z Nizozemska, ve finále přehrála Italku Martinu Di Giuseppe.

První start a hned zápis do historie

Kdo si nenechal ujít vyvrcholení moskevského River Cupu, byl u velké tenisové události. Do boje o titul z prestižního turnaje s lákavou dotací se probily hráčky patřící do generace vycházejících elitních hvězd. Na jedné straně sedmnáctiletá Olga Danilovič ze Srbska, na druhé stejně stará Ruska Anastasia Potapova.

V jednom z nejmladších finálových duelů nakonec uspěla Danilovič. Ta svůj vůbec první start na prestižním okruhu přetavila v historický zápis! Nejen, že se stala první hráčkou, která v tak mladém věku ovládla turnaj WTA, ale do dějin se zapsala i svou cestou k triumfu. Dosud se totiž nestalo, aby vyhrála tenistka poté, vypadla v kvalifikaci a do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser (šťastný poražený). Talentované Srbce se to povedlo.

Během uplynulých sedmi dní jste měli možnost pravidelně sledovat na O2 TV Tenis v přímých přenosech ještě Jiangxi Open z čínského Nan-čchangu. Svůj první titul na prestižním okruhu WTA tam oslavila domácí Qiang Wang, její soupeřka a další čínská hráčka Saisai Zheng finálový duel ve druhém setu skrečovala.

O tenisové přenosy nebudete ochuzeni ani v týdnu, ve kterém se letní prázdniny přehoupnou do své druhé poloviny. Těšit se můžete na turnaj ATP z rakouského Kitzbühelu a boje o tituly z okruhu WTA v San José a Washingtonu. Sledujte pravidelně náš program a neunikne vám nic podstatného!

Foto: Prague Open, River Cup

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru