Mistr by rád dorovnal Slavii a Zlín, proti bude v jednom z taháků kola Liberec

Proč zápas sledovat…

V prvním kole Plzeň proti Dukle dlouho prohrávala, po skvělém závěru ale zvítězila 1:3. Ani Liberec neměl vůbec nic jistého, dobrou defenzivní hru Karviné nakonec překonal až pět minut před koncem po střele střídajícího Pázlera.

Oba dva celky tak na úvod uspěly a při případné výhře v pondělní dohrávce se mohou dotáhnout na čelo, kde jsou se šesti body Slavia a Zlín. Vzhledem ke skvělému skóre Slavie (7:0) ale není příliš pravděpodobné, že by se jeden z tohoto dua dostal na samotné čelo.

Nepřehlédněte: Startuje FORTUNA:LIGA. Druhé kolo znovu nabízí několik taháků.

Fanoušci by jistě byli nesmírně rádi, kdyby se zopakovalo poslední vzájemné střetnutí. V březnu tohoto roku předvedl Liberec v Doosan Aréně dobrý výkon a po zásluze si odvezl bod za remízu 2:2.

Jinak ale Viktorka doma se Slovanem příliš často body neztrácí. S Libercem naposledy prohrála před pěti lety gólem z poslední minuty, o rok poté se zrodil největší debakl Liberce, který v Plzni inkasoval potupného „kanára“.

Řekli před zápasem…

Milan Petržela, záložník Plzně: „Vím, že v Liberci se nám většinou dařilo. U nás doma pak nemají co ztratit, takže budou hrát na brejky ze zabezpečené obrany. Nejlepší by bylo se rychle dostat do vedení, abychom se uklidnili a hráli svoji hru,“

Jan Pázler, útočník Liberce: „Plzeň je dobrý mančaft, hraje v Lize Mistrů, takže to bude určitě těžké. Celý týden jsme se na ně soustředili a uvidíme, jak to dopadne. Každý hráč ale chce Plzeň porazit a my se o to budeme snažit.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jan Pázler, útočník Liberce

Jan Pázler přišel do Liberce jako poměrně velká posila, v loňské sezóně nastřílel ve Fotbalové národní lize jednadvacet branek a stal se jednoznačně nejlepším střelcem.

Své střelecké kvality potvrdil i v úvodním zápase. Trenér Hornyák dal sice v základní sestavě šanci Elvisi Sukisovi a Pázler se dostal na hřiště jen na osm minut. I tato porce minut mu ale stačila na to, aby celý zápas rozhodl. Loni v prvním kole skóroval Matěj Pulkrab, který se vrátil do Sparty. A i v posledním vzájemném střetnutí proti Plzni se Pulkrab dokázal prosadit. Napodobí tak Pázler Pulkraba i nyní?

Dotáhne se Plzeň na čelo, nebo Liberec favorita znovu překvapí?
Objednejte si O2 TV Sport na den a vychutnejte si zápas v té nejlepší vysílací kvalitě se vším všudy, včetně studia a nezbytných statistik! Více o tom, jak si pořídit digitální televizi O2 TV se dozvíte ZDE.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru