Sony neće izbaciti igru iz velike franšize pre aprila 2025.

Direktor Sony Interactive Entertainment-a kaže da će ova godina proći bez igara kao što su God of War ili Spider-Man.

Sony neće izbaciti igru iz velike franšize pre aprila 2025. - God of War: Ragnarok

Tokom financial call-a, direktor Sony Interactive Entertainment-a, Hiroki Totoki, odbacio je mogućnost da izađu nove igre iz God of War i Spider-Man serijala tokom sledeće fiskalne godine koja se završava 31. marta 2025. godine.

Totoki je izjavio: “Što se tiče first-party softvera, cilj nam je da nastavimo da se fokusiramo na proizvodnju visokokvalitetnih, i razvoj live service igara. Međutim dok su glavni projekti trenutno u razvoju, ne planiramo da izbacimo nove igre iz velikih franšiza sledeće fiskalne godine kao što su God of War Ragnarok and Marvel’s Spider-Man 2.”

Totoki-jevi komentari izgleda isključuju i nastavke igara Ghost of Tsushima i Horizon-a, pre aprila 2025. godine, što ostavlja veliku rupu u listi velikih first-party igara za PlayStation 5. Sony će naravno izbaciti nove first-party igre za konzolu, kao što su Fairgame$ od Haven Studios-a, Condord od Firewalk Studios-a, kao i druge manje franšize. Kompanija takođe planira da nastavi sa rimejkovima starijih franšiza. Početkom godine su izbacili The Last of Us Part II Remastered, a izgleda i da će druge PlayStation igre dobiti sličan tretman.

Sony snažno forsira takozvane ''second-party'' igre kako bi uobličili nadolazeću listu ekskluzivnih PS5 igara. Dugoočekivani Final Fantasy 7 Rebirth će određeno vreme biti PS5 ekskluziva, kao i akcione igre Stellar Blade i Rise of the Ronin, koje će biti objavljene tokom ove godine.


Ova vest stiže nakon Sony-jeve potvrde da prodaja PS5 konzola nije ispunila očekivanja, a kompanija je tokom prethodne finansijske godine planirala da proda 25 miliona.

In This Article

God of War: Ragnarok

Santa Monica Studio
  • Platform
  • PS4
  • PS5
  • PC
More Like This
Komentari