ADMITERE 2025

Admitere studii de licență
Image
Admitere studii de master
Image
Platforma pentru înscriere online
Image
Admitere studii de doctorat
Image
Admitere români de pretutindeni
Image

EDUCAȚIE

Cursuri universitare de licență

Cursuri universitare de master

Orar cursuri universitare de licență
Image
Programare examene cursuri de licență
Image
Examen de licență: informații
Image
Orar cursuri universitare de master
Image
Programare examene cursuri de master
Image
Examen de disertație: informații
Image
Image

Echipa Facultății de Drept a Universității din Craiova, formată din Andreea-Gabriela Anca, Andreea Ștefania Călăpăreanu, Anamaria Gabriela Cănuci, Maria-Alexandra Ciurea, Daniela Goncear și Eduard Andrei Calițoiu participă în perioada 11 - 15 aprilie 2025 la cea de-a 32-a ediție a concursului internațional de procese simulate în arbitraj comercial internațional Willem C. Vis.

La Viena, în cadrul etapei orale, echipa Universității din Craiova va întâlni următoarele 4 echipe în rundele generale: New York Law School (Statele Unite), University of Sidney (Australia), Moldova State University (Repubica Moldova) și Università degli studi di Verona (Italia).

Concursul Willem C. Vis este cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume, îmbinând dreptul contractelor și arbitrajul internațional. Reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial, la această ediție aniversară fiind prezente 393 de echipe din întreaga lume.

Participarea la concursul Willem Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală, pregătind efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile cabinete din țară și din străinătate. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Competiția cuprinde 2 etape: etapa scrisă implică redactarea cererii reclamantului și a răspunsului pârâtului, iar etapa orală implică susținerea argumentelor părților prin pledoarii, la Hong Kong și/sau Viena.

Image




Una dintre opiniile separate redactate de colegul nostru, domnul profesor Sebastian Rădulețu, judecător din partea României la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, ocupă locul 3 între cele mai bune opinii separate din jurisprudența acestei instanțe internaționale pe întreg anul 2024 conform Strasbourg Observers.

Această opinie separată a fost formulată în cauza Zăicescu și Fălticineanu împotriva României (hotărârea din 23 aprilie 2024).

 

CONTACT

Facultatea de Drept
str. Calea București nr.107D
Craiova, Dolj
Romania
Phone : (04) 0351 177 100
E-mail : [email protected]