Перейти до основного вмісту
ОЛІМПІАДА 2024

Україна на ОІ-2024: плавець Владислав Бухов пройшов до півфіналу змагань

Український спортсмен подолав кваліфікацію на 50-метрівці вільним стилем. Саме на цій дистанції 21-річний Владислав Бухов є чинним чемпіоном світу.

Український плавець Владислав Бухов пройшов до півфіналу Оілмпіади
Український плавець Владислав Бухов пройшов до півфіналу Оілмпіади © Evgenia Novozhenina / Reuters
Реклама

Кваліфікація складалася з десяти запливів. Українець змагався у восьмому запливі. Бухов подолав кваліфікацію з результатом 21.32 секунду.  За словами плавця, на результат кваліфікації вплинула глибина басейна, яка, на його думку, є недостатньою.

«Я десь так і думав, що закриється (кваліфікація. — Ред.) на 21.9 секунд. Нешвидкий басейн? Він просто неглибокий і тяга набагато менша. Коли ти гребеш, твій гребок відштовхується від дна і йде до тебе. А коли басейн глибокий, тоді це не так помітно», — сказав він Суспільне Спорт. 

Бухов також повідомив, що долати дистанцію йому довелося з хворобою. Він підтвердив слова свого колеги, плавця Олександра Желтякова про те, що у день відкриття Олімпіади похворіли майже всі українські плавці. 

«Зараз я хворію, але треба виконувати свою роботу. Тож роблю все, що можу», — зазначив Желтяков.

21-річний уродженець Донецька — четвертий український плавець, якому вдалося стати чемпіоном світу. Він також став першим українським чемпіоном світу в плаванні вільним стилем. 

В рамках цьогорічної Олімпіади Бухов став  першим українським плавцем цьогорічної Олімпіади, який подолав кваліфікаційний заплив. Півфінал за участі Бухова відбудеться сьогодні, о 21:37.

Поділитися :
Сторінку не знайдено

Вміст, до якого ви намагаєтеся отримати доступ, не існує або більше не доступний.