Evita patir una intoxicació alimentària amb el truc de la moneda

Un error en la nevera pot fer-nos patir una intoxicació alimentària; però si estàs de vacances, com sabràs si ha deixat de funcionar correctament?

Coneixes el truc de la moneda?

Coneixes el truc de la moneda? / DdG

Amb l'arribada de l'estiu són moltes les persones que agafen vacances i decideixen anar al seu apartament a la costa, a la casa de la muntanya o viatjar. Però, què passa amb la casa on vivim? L'hem de deixar sola? Avui coneixereu un truc per tal d'evitar un problema amb el congelador. I és que, quan estem uns dies fora, hem de tenir present que hem de deixar-ho tot molt ben lligat, per evitar qualsevol embolic.

Una de les preocupacions en sortir uns dies és deixar la casa sola i que passi qualsevol cosa, per això, s'intenta deixar gairebé tots els aparells electrònics desconnectats, apagar el gas, l'aigua per evitar fugues, i així es redueixen les possibilitats de catàstrofe.

Malgrat totes les previsions, hi ha coses que no podem evitar, com que marxi la llum durant un període llarg i que el frigorífic o el congelador es quedin sense energia, fent malbé els aliments que tenim a l'interior.

Així funciona el truc de la moneda al congelador

Per saber si hi ha hagut algun trencament de la cadena del fred amb el menjar que tenim refrigerat, hi ha un truc que triomfa a les xarxes socials que ens pot ajudar a estalviar-nos una indigestió al menjar alguna cosa en mal estat.

Un usuari de Twitter (X) ha compartit la tècnica per a saber si quan ha tornat de vacances la nevera ha funcionat correctament i els aliments emmagatzemats s'han conservat en condicions òptimes.

La teva nevera ha patit algun problema durant la teva absència?

La teva nevera ha patit algun problema durant la teva absència? / freepik

El truc necessita un got, una glaçonera o una tassa plena d'aigua i una moneda. Primer de tot, cal agafar el recipient ple d'aigua i posar-lo al congelador perquè es congeli. Un cop l'aigua estigui gelada, es posa la moneda a sobre.

Si quan tornem de vacances, la moneda segueix a sobre del gel, voldrà dir que no hi ha hagut cap problema i que tot ha funcionat perfectament. Si en canvi, la moneda està a dins del gel, és que en algun moment ha marxat l'electricitat i es podria haver fet malbé alguns dels aliments que tenim al frigorífic, i així s'eviten intoxicacions alimentàries.