Estudiants fent les PAU a la UPF
Estudiants fent les PAU a la UPF (ACN)

Nou error a la selectivitat: la prova de disseny demanava un dibuix a una escala "impossible"

Els estudiants, que van afrontar l'examen confosos per les minúscules dimensions que els demanava l'enunciat, reclamen tornar a fer l'exercici

Enllaç a altres textos de l'autor

Sara Cañete

Periodista de la secció de Societat de Catalunya Ràdio

@SaraCanyete
Actualitzat

Les proves de selectivitat d'aquest 2024 contenien un nou error en un dels seus enunciats, en aquest cas, a la prova de disseny. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, a una de les opcions de l'exercici pràctic -que val sis punts del total-, els demanaven que fessin un dibuix a una escala que era pràcticament impossible d'aplicar.

Si seguien les indicacions, els quedava un dibuix minúscul, cosa que va confondre els alumnes. Per això demanen que els deixin repetir la prova la setmana que ve, com s'ha fet amb l'examen de literatura castellana, que va incloure per error preguntes sobre un poema de Góngora que no constava al temari del curs.


Dificultat afegida

Encara que aquesta primera part només val un punt del total, els professors defensen que va afectar el desenvolupament de tot l'exercici i que molts alumnes van perdre molt de temps encallats en aquesta qüestió.

Exercici de disseny de les PAU on es demanava fer un dibuix a escala 1:20
Exercici de disseny de les PAU 2024 on es demanava fer un dibuix a escala 1:20 (Departament d'Universitats)

Mari Carmen Navarro és professora de Disseny de l'Institut Vallès de Sabadell, el centre que aquest divendres ha presentat una queixa formal per aquesta qüestió:

"Si apliques aquesta escala, surt un dibuixet de 15 mm per 9 mm i és impossible desenvolupar-lo. M'he posat en contacte amb la responsable de disseny de les PAU i ha reconegut que s'han equivocat i que no hauria d'haver sortit a l'enunciat."

Des de la Coordinació de les Proves d'Accés a la Universitat, diuen que s'han donat instruccions als correctors perquè donin per vàlides totes les escales que han fet servir els estudiants i insisteixen que aquest aspecte només representa una petita part del conjunt de l'exercici.

 

ARXIVAT A:
Educació UniversitatSelectivitat
Anar al contingut