Sikking va interpretar el tinent Howard Hunter a "Canción triste de Hill Street"
Sikking va interpretar el tinent Howard Hunter a "Canción triste de Hill Street"

Mor James Sikking, actor conegut per "Canción triste de Hill Street" i "Star Trek III"

Sis dècades de carrera dedicades al cinema, teatre i televisió, on va protagonitzar diverses sèries i va guanyar la nominació a l'Emmy

RedaccióActualitzat

L'actor nord-americà James Sikking, conegut pels seus papers en sèries com "Canción triste de Hill Street" o "Un médico precoz", ha mort aquest diumenge als 90 anys a casa seva, a Los Angeles, per complicacions de la demència que patia.

Nascut el 1934 a la mateixa població californiana, va estudiar teatre a la UCLA, alhora que servia a l'exèrcit.

La seva carrera, de més de sis dècades dedicades a la televisió, al cinema i als escenaris, va començar amb petits papers a "Cinc revòlvers a l'oest" (1955), de Roger Corman, i en un episodi de la sèrie policíaca i judicial de "Perry Mason".

Després d'interpretar diversos papers secundaris a la televisió durant els anys 60 i 70, Sikking es va fer popular per la sèrie televisiva "Canción Triste de Hill Street". Hi va debutar el 1981 interpretant el tinent Howard Hunter, un veterà net de la guerra del Vietnam que va dirigir l'equip d'acció d'emergència del departament de policia metropolitana en una ciutat sense nom.

Hi va participar en 144 episodis de les set temporades de la sèrie (1981-1987), per la qual va guanyar una nominació a l'Emmy com a actor secundari el 1984. També va actuar en prop d'un centenar d'episodis a "Un médico precoz".

Tot i que va ser més reconegut pels seus treballs televisius, Sikking va tenir aparicions a la pantalla gran, com el paper d'assassí a sou a "A boca de canó" (1967), de John Boorman, o el capità Styles a la saga fantàstica "Star Trek III: A la recerca de Spock" (1984), de Leonard Nimoy, o com el director de l'FBI a "L'informe Pelicà" (1993) d'Alan J. Pakula.

Gairebé retirat, Sikking va tenir alguns papers memorables com a protagonista convidat a la comèdia "Curb your enthusiasm" i actuant a les pel·lícules romàntiques "Amor en joc" i "La boda de la meva nòvia".

Els seus últims papers van ser com a estrella convidada en un episodi del 2012 de la sèrie televisiva "The closer" i en una pel·lícula d'aquell mateix any: "Just an American".

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut