Mónica Oltra va reaparèixer l'11 de maig en una assemblea d'Iniciativa (Europa Press/Iniciativa)

L'Audiència de València reobre de nou la causa contra l'exvicepresidenta Mónica Oltra

El tribunal ha estimat els recursos de les acusacions, entre les quals hi ha Vox, pel cas del suposat encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada comesos per l'exmarit d'Oltra

RedaccióActualitzat

La secció quarta de l'Audiència de València ha reobert la causa contra l'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana Mónica Oltra i quinze persones més per la gestió del cas d'abusos sexuals patits per una menor tutelada i comesos per l'exmarit d'Oltra.

El tribunal ha estimat parcialment els recursos de l'acusació particular -la víctima dels abusos- i les dues acusacions populars (Vox i l'associació Gobiérnate, de la comunicadora ultra Cristina Seguí) contra l'arxivament provisional dictat el 2 d'abril pel jutjat d'instrucció número 15 de València.

Concentració a les portes del Palau de la Generalitat Valenciana després de l'arxivament de la causa contra Mónica Oltra (Europa Press)

L'Audiència de València argumenta que no es pot descartar del tot l'existència d'infracció penal. Fa dos anys, Mónica Oltra, de Compromís, va dimitir dels seus càrrecs al Consell i a les Corts Valencianes arran d'aquest cas i se la volia rehabilitar després de l'arxivament per part del jutge. Se l'acusava d'encobrir els abusos comesos pel seu exmarit contra una menor tutelada.

Des de Compromís han exigit a Sánchez que actuï ja contra el lawfare davant la "persecució" i "tortura" contra Mónica Oltra. Els diputats de la formació al Congrés han titllat "d'infàmia" la reobertura del cas contra la seva exdirigent.

El diputat Alberto Ibáñez ha denunciat que sigui el tercer cop que instàncies superiors de justícia, "habitualment molt polititzades", obliguin el jutge instructor a "analitzar-ho absolutament tot sense trobar absolutament res" i a "allargar aquesta persecució".

 

ARXIVAT A:
JudicialAssetjament sexual País Valencià
Anar al contingut