åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 10. juni 2024

Apple Vision Pro kommer til nye lande og områder fra den 28. juni

Kunder i Hongkong, Japan, Kina (fastlandet) og Singapore kan forudbestille Apple Vision Pro fra den 13. juni, og kunder i Australien, Canada, Frankrig, Storbritannien og Tyskland kan forudbestille Apple Vision Pro fra den 28. juni
En person med Apple Vision Pro på.
Apple Vision Pro kommer til nye lande og områder fra den 28. juni og kan forudbestilles i Hongkong, Japan, Kina (fastlandet) og Singapore fra den 13. juni.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple annoncerede i dag, at Apple Vision Pro kommer til nye lande og områder. Produktet kan forudbestilles i Hongkong, Japan, Kina (fastlandet) og Singapore fra på fredag den 14. juni kl. 3.00 dansk tid og vil være tilgængeligt fra fredag den 28. juni. Kunder i Australien, Canada, Frankrig, Storbritannien og Tyskland kan forudbestille Vision Pro fra fredag den 28. juni kl. 14.00 dansk tid, og produktet vil være tilgængeligt fra fredag den 12. juli. Vision Pro udvisker problemfrit grænserne mellem digitalt indhold og den fysiske verden. Resultatet er overbevisende rumlige oplevelser, der kommer til at forvandle, hvordan folk arbejder, samarbejder, holder kontakten, genoplever minder, nyder underholdning og meget mere.
“Der har været virkelig stor begejstring omkring Apple Vision Pro, og vi glæder os meget til at præsentere flere kunder rundt om i verden for magien ved rumlig databehandling,” udtaler Tim Cook, Apples CEO. “Vi kan næsten ikke vente på, at flere får mulighed for at se det umulige blive muligt, uanset om de arbejder og samarbejder med et uendeligt lærred til apps, genoplever skønne minder i 3D, ser serier og film i en unik personlig biograf eller får glæde af helt nye rumlige oplevelser, som overgår fantasien.”

En revolutionerende rumlig computer

Apple Vision Pro drives af visionOS, et revolutionerende styresystem, en intuitiv rumlig grænseflade og et magisk inputsystem, som brugerne kan navigere rundt i ved hjælp af øjnene, hænderne og stemmen. visionOS bygger på flere årtiers innovation inden for teknik og design i iOS, iPadOS og macOS og fungerer problemfrit med Apples økosystem af hardware, software og tjenester. Resultatet er en skøn oplevelse på tværs af brugernes foretrukne Apple-enheder.
visionOS byder på en 3D-grænseflade, som brugerne styrer udelukkende ved hjælp af øjnene, hænderne og stemmen.
Brugerne kan bruge apps ved blot at se på dem og trykke fingrene sammen. De kan også diktere ved at tale, bruge det virtuelle tastatur til at skrive med og bede Siri om at åbne og lukke apps, afspille medier, besvare spørgsmål m.m. Takket være det uendelige lærred er apps ikke længere begrænset af en fysisk skærm, så de kan vises side om side i enhver skala. Dermed får brugerne det ultimative arbejdsområde til produktivitet, samarbejde og underholdning. Miljøer – imponerende, dynamiske landskaber som Haleakalā, Joshua Tree, Yosemite og endda månen – er designet til at hjælpe brugerne med at fokusere, reducere visuel støj og få medrivende oplevelser.
Brugerne kan dreje på Digital Crown på Apple Vision Pro for at fordybe sig i miljøer, se film på en kæmpestor skærm og få glæde af Tilpasset rumlig lyd med AirPods Pro.
Med visionOS 2, der fås som gratis softwareopdatering til efteråret, får alle Apple Vision Pro-brugere adgang til endnu flere funktioner, som giver bedre muligheder for rumlig databehandling, herunder en effektiv metode til at forvandle billeder til 3D-minder, intuitive håndbevægelser til hurtigt og nemt at få adgang til hjemmeskærmen og vigtige oplysninger, nye funktioner til Virtuel skærm på Mac, Rejsefunktion og Gæstebruger, forbedringer af Mindfulness, Safari og Apple TV-appen og meget mere.

Et omfattende udvalg af apps, spil og oplevelser

App Store byder nu på mere end 2.000 apps designet til Apple Vision Pro, mere end 1,5 millioner kompatible iOS- og iPadOS-apps og endnu flere apps til Virtuel skærm på Mac, som fungerer problemfrit ved siden af hinanden.1 Den unikke funktionalitet i Vision Pro kombineret med Apples verdensomspændende udviklerfællesskab giver brugerne en utrolig alsidig enhed.
En enorm, anonym og bærbar arbejdsplads
Førende forretnings- og produktivitetsapps – herunder Box, Craft, Fantastical, MindNode, Slack, Things 3, Webex, Zoom og apps fra Microsoft 365 – hjælper brugerne med at samarbejde med kolleger og klare de daglige opgaver. Brugerne kan også give deres produktivitet et ordentligt boost med apps som AirLauncher, GlanceBar, Splitscreen, Screens 5 og Widgetsmith – og ved at tilslutte Bluetooth-tilbehør som Magic Keyboard og Magic Trackpad. Desuden bliver det med lanceringen af visionOS 2 senere i år muligt at bruge Magic Mouse.
Microsoft Word, Excel og PowerPoint på Apple Vision Pro vises.
Multitasking mellem apps fra Microsoft 365 går som en leg med vinduer i naturlig størrelse, der udnytter det uendelige Apple Vision Pro-lærred.
En uovertruffen personlig biografoplevelse
Førende streamingtjenester er tilgængelige på Apple Vision Pro, herunder Apple TV+, Amazon Prime Video, Disney+ med Hulu, Max, Peacock, Paramount+ med Showtime, Pluto TV og Tubi.2 Apple TV-appen indeholder alle Apple Originals fra Apple TV+ og mere end 250 3D-film, og udvalgte titler er gratis for Apple TV+-abonnenter.3 Vision Pro-brugere kan få adgang til flere streaming- og onlinevideotjenester via apps som IMAX, Juno, Supercut og Television eller via Safari. Apps, der understøtter SharePlay og rumlig Persona, gør det muligt for flere brugere at se indhold sammen, som var de fysisk til stede i det samme rum.4
Dune i 3D vist på Apple Vision Pro.
Apple Vision Pro-brugere kan se mere end 250 3D-film fra verdens førende produktionsstudier med en imponerende dybde og klarhed.
Plads på første række og en personlig resultattavle til sport
Med apps fra de mest populære ligaer og brands – herunder NBA, MLS, MLB, NHL, PGA TOUR, The Masters, UFC, World Surf League og Red Bull TV – har Apple Vision Pro-brugere mulighed for at se kampe og følge spillerne som aldrig før. Funktioner som multivisning, spiller- og kampstatistik i realtid, direkte markering af objekter m.m. fungerer som en fysisk resultattavle eller ekstra skærm. Fans kan også følge lokal, national og international sport live med apps fra førende kabeltjenester og sportskanaler.
NBA i multivisning vist på Apple Vision Pro.
Basketballfans kan streame op til fem kampe live eller on-demand på samme tid – med spiller- og holdstatistik i realtid – og nemt holde øje med andre kampe og stillinger med NBA-appen på Apple Vision Pro.
En suveræn spilenhed
Brugerne kan udforske tusindvis af sjove spil, inklusive mere end 250 titler i Apple Arcade. Der lanceres regelmæssigt nye rumlige spil og indholdsopdateringer på Apple Arcade. Nylige lanceringer omfatter Alto’s Odyssey – The Lost City, Crossy Road Castle og Where Cards Fall samt rumlige spil i App Store som f.eks. 2024 Apple Design Award-vinderen Blackbox, Loóna og DapTap. Populære medrivende spil som f.eks. Job Simulator får for alvor mulighed for at stråle igennem på Apple Vision Pro. Spillerne skal blot bruge øjnene og hænderne til at simulere forskellige professioner, f.eks. gourmetkok eller butiksekspedient. Spillerne har også adgang til iPad- og iPhone-spil samt PC- og konsolspil via apps som Steam Link og endnu flere spil på Mac. De er alle kompatible med PlayStation DualSense-controllere og trådløse Xbox-controllere.
Apple Arcade på Apple Vision Pro byder på sjove rumlige spil som f.eks. Where Cards Fall, en fængslende coming of age-historie, hvor spillerne skal bygge korthuse for at vække formative minder til live.
Et uendeligt lærred til kreativitet
Nye designapps som AirDraw og Da Vinci Eye er blevet udviklet for at udnytte de unikke funktioner til rumlig databehandling, f.eks. muligheden for at skitsere, tegne og male kun ved hjælp af øjnene og hænderne. 2024 Apple Design Award-vinderen djay giver kunstnere mulighed for at lave musik ud af ingenting, mens brugerne kan designe deres drømmekøkken i Lowe’s Style Studio.
Der er blevet udviklet nye designværktøjer for at udnytte de unikke muligheder ved rumlig databehandling. En af dem er appen djay, der vandt en Apple Design Award i 2024.
Banebrydende historiefortælling
Apple Vision Pro introducerer Apple Immersive Video, et format til historiefortælling, der bruger 3D 8K-video med 180-graders synsfelt og rumlig lyd til at sætte brugerne i centrum af handlingen. Apple TV-appen rummer et stadigt større udvalg af Apple Immersive-film og -serier, mens App Store byder på unikke medrivende og interaktive oplevelser, bl.a. Encounter Dinosaurs, GUCCI’s film Who Is Sabato De Sarno? A Gucci Story og den nyligt lancerede What If…? An Immersive Story fra Marvel Studios og ILM Immersive.
Apple Vision Pro rummer banebrydende historiefortællinger som What If…? An Immersive Story fra Marvel Studios og ILM Immersive, som inviterer fans til at bruge de kraftfulde Infinity Stones ved blot at vifte med hænderne.
I denne måned lancerer udviklere i hele verden nye apps og spil til Apple Vision Pro. Blandt dem finder man DingTalk, Douyin VR Live, Migu Video, Taobao, Tencent Video og Weibo i Kina, apps fra Yahoo! JAPAN, LIFULL HOME’S, U-NEXT og Nikkei i Japan og Singtel CAST, StarHub TV+ og mewatc i Singapore – alt sammen tilgængeligt fra dag et. Der lanceres flere apps til Vision Pro i næste måned, bl.a. MUBI og Soul Spire i Storbritannien, Canal+, Foxar, OQEE og SeLoger i Frankrig, BILD, OTTO og ZDF i Tyskland, Classix og Sportsnet i Canada og Domain i Australien. Derudover vil globale produktivitetsværktøjer som apps fra Microsoft 365, underholdningstjenester som Disney+ m.m. blive tilgængelige i mange af disse lande og områder ved lanceringen.
Weibo-appen vises på Apple Vision Pro.
Med den nye Weibo-app, som er udviklet til Apple Vision Pro, kan brugerne se film og billeder, herunder rumlige videoer og rumlige billeder, på en kæmpestor skærm.
Virksomheder på tværs af forskellige brancher tager i stigende grad rumlig databehandling til sig, og mere end halvdelen af Fortune 100-virksomhederne har købt Apple Vision Pro med henblik på at udvikle innovative løsninger til deres organisationer og kunder, herunder apps til at samarbejde om 3D-design, give skræddersyet oplæring til medarbejdere, tilbyde hjælp til arbejde ude i felten og meget mere. Vision Pro åbner også op for nye muligheder i sundheds- og plejesektoren inden for områder som klinisk uddannelse, kirurgisk planlægning, billeddiagnosticering og mental sundhed.

Uovertruffet hardwaredesign og innovation

Apple Vision Pro er designet til at levere suveræn databehandling i en kompakt og bærbar form. Skærmsystemet med ultrahøj opløsning bruger micro-OLED-teknologi til at fylde to skærme, som hver er på størrelse med et frimærke, med tilsammen 23 millioner pixels, så hvert øje ser flere pixels end på et 4K TV. Det avancerede system til rumlig lyd bruger to individuelt forstærkede drivere til at tilbyde Tilpasset rumlig lyd, så det føles som om, at lyden kommer fra rummet omkring brugeren. Vision Pro har også et avanceret øjensporingssystem til hurtigt og intuitivt input, og EyeSight hjælper brugerne med at holde kontakten til folk omkring sig. Vision Pro drives af Apples chip i et unikt design med to chips. M2 giver en kraftfuld ydeevne i sig selv, mens R1-chippen, som er den første af sin slags, behandler input fra 12 kameraer, fem sensorer og seks mikrofoner for at sikre, at det føles, som om indholdet foregår lige foran øjnene af brugeren.
Apple Vision Pro har et skærmsystem i ultrahøj opløsning med 23 millioner pixels fordelt på to skærme – så hvert øje ser flere pixels end på et 4K TV – og den splinternye R1-chip, der lader brugeren se verden i realtid nærmest uden forsinkelse.

Apple Vision Pro er indbegrebet af Apples værdier

Ligesom med alle andre Apple-produkter er Apples værdier integreret i Apple Vision Pro:
  • Effektive tilgængelighedsfunktioner er indbygget i visionOS. VoiceOver, Zoom, Farvefiltre, Knapbetjening, Forenklet adgang m.fl. er blevet gentænkt til rumlig databehandling. Brugerne kan vælge en foretrukket inputmetode med Markørstyring og Pausebetjening og aktivere øjensporing med ét dominerende øje. Senere i år vil visionOS understøtte Liveundertekster på tværs af systemet samt Made for iPhone-høreapparater og cochlear-implantater.
  • Apps til undervisning giver helt nye måder at lære på. Nye apps som Art Universe, Beautiful Things, Complete HeartX, JigSpace, LookUp Dictionary, Museas, Pocket Rocket og Sky Guide er designet til at hjælpe brugerne med at få nye perspektiver, når det gælder kunst, historie, videnskab, verdensrummet m.m. med altomsluttende scener og større objekter.
  • Apple Vision Pro tilbyder branchens bedste anonymitet og sikkerhed. Optic ID analyserer en brugers iris for at låse op for Apple Vision Pro, udfylde adgangskoder automatisk og foretage betalinger med Apple Pay. Det forbliver anonymt, hvor en bruger kigger hen under brug af Vision Pro, og oplysninger om øjensporing deles ikke med Apple, tredjepartsapps eller websites.
Liveundertekster vist på Apple Vision Pro.
visionOS 2 vil tilbyde Liveundertekster, så alle – også døve og hørehæmmede brugere – kan følge med i fysiske samtaler og lyd fra apps.

Apple Vision Pro og miljøet

Apple Vision Pro er designet med 100 procent genanvendte sjældne jordarter i alle magneter og 100 procent genanvendt tinlodning og guldbelægning i flere printkort. Vision Pro opfylder Apples høje standarder for energieffektivitet og er fri for kviksølv, bromerede flammehæmmere, PVC og beryllium. Emballagen er 100 procent fiberbaseret, hvilket bringer Apple et skridt tættere på virksomhedens mål om at få fjernet plastik fra al emballering inden udgangen af 2025. Apples globale drift er i dag CO₂-neutral, og målsætningen er, at hele virksomheden skal være CO₂-neutral inden udgangen af 2030, hvilket omfatter forsyningskæden til produktion og alle produkters livscyklus.
Priser og tilgængelighed
  • Apple Vision Pro vil kunne fås i Apple Store-butikker i Australien, Canada, Frankrig, Hongkong, Japan, Kina (fastlandet), Singapore, Storbritannien, Tyskland og USA og i Apple Store online til en pris fra $3.499 $ (USA) med en lagerplads på 256 GB, 512 GB eller 1 TB.

  • Kunder i Hongkong, Japan, Kina (fastlandet) og Singapore kan forudbestille Apple Vision Pro fra fredag den 14. juni kl. 3.00 dansk tid, og produktet vil være tilgængeligt fra fredag den 28. juni.

  • Kunder i Australien, Canada, Frankrig, Storbritannien og Tyskland kan forudbestille Apple Vision Pro fra fredag den 28. juni kl. 14.00 dansk tid, og produktet vil være tilgængeligt fra fredag den 12. juli.

  • Apple Vision Pro har indbygget visionOS 1.2 med understøttelse af sprog i disse lande og områder. visionOS 2 vil være tilgængelig for alle Apple Vision Pro-brugere som en gratis softwareopdatering til efteråret.

  • Kunderne kan købe Apple Vision Pro ved at besøge Apple Store online, Apple Store-appen eller en Apple Store-butik med personlig support fra Apple-eksperter. Online får kunderne mulighed for at booke en 30-minutters demonstration af Vision Pro. Der kommer mere information om demonstrationer, når der åbnes for forudbestillingen.

  • Når kunderne bestiller Apple Vision Pro, får de foretaget en ansigtsscanning ved hjælp af iPhone eller iPad med Face ID, som har den nyeste version af Apple Store-appen. Denne scanning hjælper brugerne med at finde de optimale Light Seal- og bøjlestørrelser, så de kan få en præcis pasform.

  • Apple Vision Pro leveres med Solo Knit Band, Dual Loop Band, tilpasset Light Seal med to Light Seal-ørepuder, Apple Vision Pro-cover, pudseklud, batteri, USB-C-opladningskabel og USB-C-strømforsyning.

  • For brugere, der har brug for synskorrigering, har Apple samarbejdet med ZEISS om at udvikle ZEISS Optical Inserts, som fastgøres magnetisk til Apple Vision Pro, så brugerne kan udnytte den utroligt skarpe og klare skærm optimalt.5 ZEISS Optical Inserts – Readers kan fås for $99 (USA), og ZEISS Optical Inserts – Prescription kan fås for $149 (USA).

  • Rejseetui til Apple Vision Pro kan fås for $199 (USA).

  • AppleCare+ til Apple Vision Pro kan fås for $499 (USA).

  • Du kan få flere oplysninger om Apple Vision Pro på apple.com/apple-vision-pro.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

  1. Tilgængeligheden af apps varierer afhængigt af land eller område.
  2. Apple TV+ er tilgængeligt uden ekstra omkostninger for alle Canal+-abonnenter. Kræver Max Ultimate Ad-Free-abonnement til 4K-visning og understøttelse af rumlig lyd med Dolby Atmos. Kræver abonnement på Disney+. Hulu-indhold er tilgængeligt for kvalificerede Disney Bundle-abonnenter.
  3. Tilgængeligheden af 3D-film varierer afhængigt af land eller område.
  4. Persona er tilgængeligt i beta.
  5. Kræver gyldig brillerecept. Ikke alle brillerecepter understøttes. Tilbehør til synskorrigering sælges separat. ZEISS Optical Inserts – Prescription kan kun købes online.

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

[email protected]

33 42 22 36

Apple Media Helpline

[email protected]

33 42 22 36