- Alt vi gjør hos Apple, er basert på respekt for et mangfold av menneskelige erfaringer. Det er det som gjør produktene våre så tilgjengelige og fortellingene våre mer inkluderende, og at selskapet vårt oppleves som et fellesskap. DNA-fellesskapene våre er kanskje det beste konkrete resultatet av denne innstillingen – en naturlig forlengelse av verdiene våre om mangfold og inkludering. Ved å skape kultur for tilhørighet vil du føle at du har støtte og et fellesskap i ryggen og at du er kapabel til å mestre oppgavene dine gjennom hele karrieren din her.
- Hvert DNA-fellesskap er styrt av medlemmene for å sørge for at de til enhver tid er i samsvar med den overordnede visjonen. DNA-fellesskapene støttes også av et eget team med Community Advisors som tilbyr veiledning og ressurser for å utvikle strategier, koordinere arrangementer og kommunisere med ledelsen og Apple-fellesskapet generelt.
- Mange av oss identifiserer oss med mer enn ett fellesskap eller ønsker å lære om ulike perspektiver i form av å være en støttespiller og alliert. Uansett er DNA-fellesskapene våre åpne for alle – du kan bli med i hvilket som helst DNA-fellesskap. Eller alle sammen, om du vil.
Jeg hører til @Apple
I over 35 år har folk her funnet et fellesskap i Diversity Network Associations.
1986
ble det første Apple DNA-fellesskapet grunnlagt
67
lokale DNA-fellesskap verden over – og antallet øker stadig
55 000+
DNA-medlemmer verden over – og antallet øker stadig
Med et fellesskap i ryggen åpner det seg stadig nye horisonter.
Folk er mer aktive i DNA-fellesskap enn noensinne her – og de deler gjerne av erfaringene.
Fellesskap
Det å finne et fellesskap kan være som å finne seg selv.
I løpet av året bygges sterke relasjoner gjennom flere DNA-arrangementer, inkludert markeringer som feirer ulike kulturarver. Dere gir hverandre støtte, tar opp viktige temaer og føler fellesskap.
iLian, Familia@Apple og Women@Apple«Den aller mest meningsfylte delen med å være med i et DNA-fellessskap er opplevelsen av at 'sammen er vi sterke'.»
iLian fikk sine første erfaringer med å jobbe i Apple mens hun fortsatt var student, og valgte å komme tilbake etter at hun avla eksamen. Da hun så at DNA-fellesskap kunne være en super måte å bli kjent med andre og støtte hverandre på, ble hun med i både Familia@Apple og Women@Apple.
«Et av Familia@Apple-arrangementene jeg deltok på, endret faktisk livet mitt. Jeg er født i Mexico, og levde som papirløs i USA i mange år. Jeg synes alltid at det var litt skamfullt å snakke om det. Jeg snakket aldri om det foran fremmede eller på jobben.
«Men en dag delte jeg min erfaring med å være papirløs med andre i Latinx-fellesskapet på et 'åpen mikrofon'-arrangement.»
«Jeg hadde skrevet om erfaringene mine i form av et fortellerdikt, og jeg var kjempenervøs, men da jeg leste det opp, var det ingen som dømte meg – jeg fikk masse støtte. Etterpå kom folk bort til meg og takket meg for at jeg hadde fortalt min historie, og det viste seg at det var flere der som hadde lignende historier. Det føltes så godt å vite at jeg ikke var alene om dette, og at jeg endelig kunne dele denne følelsesmessige bagasjen med folk som faktisk forstod. Jeg hadde funnet et trygt sted.
«Ønsket mitt om å bli med i et DNA-lederteam sprang ut av denne erfaringen – jeg ville bidra til å skape trygge steder for andre.»
«Rollen som en av lederne i Women@Apple har også vært svært givende – med enda større handlingsrom til å inspirere andre. For eksempel intervjuet vi kvinner som fortalte om verdien av å ha rom for fleksibilitet når du legger planer, av å utvikle seg i takt med at ting endrer seg, viktigheten av mentoring og hvordan det å bringe ditt autentiske jeg inn i arbeidet kan lede til store ting her. Det mest populære arrangementet vi har hatt noensinne, var en paneldebatt med svarte kvinner i Apple som fortalte om utfordringene de har opplevd og resultatene de har oppnådd i løpet av karrieren.
«Hvert arrangement er som et verktøy du kan legge i verktøykassen. Noen kan brukes på jobben, mens andre kan brukes i livet for øvrig – og alle bidrar til at du får ting gjort.»
«Andre arrangementer har fokusert på kvinners liv generelt – ting som kvinnehelse eller workshoper om hvordan du for eksempel skal hanskes med din indre kritiker. Jeg er tobarnsmor og karrierekvinne, og DNA-fellesskapene har hjulpet meg med å utvikle meg på måter som styrker meg i begge rollene.»
Jay, AsianPacific@Apple«Du kan jobbe med vanskelige temaer sammen med folk som virkelig forstår deg – fellesskapet ditt.»
Under pandemien utarbeidet Jay og kollegene hans et initiativ for å bekjempe den økende trakasseringen og volden rettet mot personer med opphav fra Asia og Stillehavsøyene. For Jay var det ekstra oppløftende å se hvor utrolig mye støtte og sympati de fikk fra folk også utenfor DNA-fellesskapet.
«De fleste av oss var både redde og sinte, på vegne av både oss selv og familiene våre. Vi begynte å tenke på hva vi kunne gjøre. Hvordan kunne vi ruste oss bedre mot vold og trakassering? Kurset i hvordan noen kan gripe inn i problematiske situasjoner de ser, var et direkte svar på dette – et konkret tiltak.
«Når de vonde følelsene nådde et kritisk punkt hos oss, ble fellesskapet tettere enn noen gang tidligere.»
«Behovet for denne typen opplæring hadde skutt i været i USA, så i starten kunne vi ikke en gang reservere plasser på kurs. Så sørget DNA-rådgiveren vår for at det ble noe av. Over 1000 personer registrerte seg til det første kurset. Deretter la vi til stadig flere kurs, slik at så mange som mulig av oss kunne lære helt konkrete måter å ta tak i rasistiske utspill og angrep på.
Til slutt hadde over 6000 personer fra alle slags bakgrunner og fra alle deler av Apple blitt med. Vi lærte hvordan vi kunne hjelpe hverandre.»
«For utenforstående kan dette være ubehagelig samtaler. Likevel brukte mange støttespillere tid og krefter på å lære om dette. Jeg er stolt av DNA-fellesskapet vårt, og jeg er også stolt av å jobbe på et sted der folk bryr seg om andre. Det å se at folk ville ha denne erfaringen, var veldig viktig for meg.
«Det er tragisk at noe sånt i det hele tatt må til, men det er godt å vite at vi gjør noe som hjelper fellesskapet vårt.»
«Folk i Apple lever travle liv. Ikke alle medlemmer involverer seg i DNA-fellesskapet på daglig basis. Men når medlemmene våre trenger oss, stiller vi opp. Vi kan også være en venn du ringer når du trenger noen – vi dømmer ingen.»
Georgiana, Black@Apple«Når folk ser den store Juneteenth-markeringen vår, sier de bare 'wow!'»
Juneteenth er den eldste og største markeringen av avskaffelsen av slaveriet i USA. Siden 1865 har svarte amerikanere markert Juneteenth som en dag de feirer frihet på. Georgiana husker hvordan det føltes da medlemmene i Black@Apple jobbet for å innlemme feiringen som en del av Apples kultur i en større kontekst.
«I en årrekke hadde ulike Black@Apple-lokalavdelinger arrangert egne Juneteeth-markeringer av mindre format. Etter DNA-toppmøtet i 2018 hadde vi et møte med Apple-ledelsen for å dele ideer om en mer helhetlig markering. Bare noen få uker senere ble en av disse ideene satt ut i praksis i tide for feiringen. I den siste iOS-programvareoppdateringen ble Juneteeth offisielt vist i kalenderen som en amerikansk merkedag – ikke bare for Apple-ansatte, men for alle! Det ble en super isbryter. 'Juneteeth? Hva det er for noe? Jo, nå skal du høre!'
«Vi så det i Kalender-appen, og sa bare 'dette er jo fantastisk! Så gøy! Dette er enormt!' »
«Oppmerksomheten rundt og ressursene til Juneteenth økte i hele 2019. Så kom 2020, med et nytt nivå av raserelatert sosial uro i USA, der mye av uroen var fremprovosert av vold og urettferdighet mot svarte amerikanere. Medlemmene våre opplevde stadig nye bølger av fortvilelse og sinne, noe som ble ekstra tydelig da vi kom sammen i et Black@Apple-møte med deltakere fra hele Apple.
«Med alt det vonde som skjedde i 2020, ønsket vi at Juneteenth kunne bli et helbredende samlingspunkt, og det ble det – i aller høyeste grad.»
«Vi fikk masse støtte fra Apple: sponsing, finansiering, anerkjennelse fra ledelsen og mye mer. Juneteenth-relaterte historier ble publisert på intranettet, det ble sendt ut nyhetsbrev på e-post, og det ble kunngjort for over 165 000 ansatte at 'hos Apple er Juneteenth i år en global dag for feiring, solidaritet og læring sammen med Black@Apple'. Lederne i DNA-fellesskapet vårt møtte også topplederne i Apple, som ville høre mer om hvordan de kunne bidra. En av tingene vi ba om, var at Juneteenth skulle markeres ikke bare som en historisk dato, men også som en offisiell Apple-høytidsdag – en fridag for feiring, markering og kunnskapsformidling. Og kort tid etterpå ble det en realitet! I dag er Juneteenth – og dermed også fellesskapet vårt – mer synlig enn noensinne.
«Dette var et samarbeid som gjorde oss sterkere, der DNA-fellesskapet snakket, Apple lyttet, og alle deltok.»
«For oss i Black@Apple føles det veldig godt at historien vår får anerkjennelse, at vi har nye muligheter til å fortelle historien vår, og at vi får stadig nye støttespillere og potensielle støttespillere for feiringen.»
Sterke resultater
Innovasjon kan også skje i fellesskapene.
Som medlem i et DNA-fellesskap får du være med på å inspirere Apple-kulturen, forme folks opplevelser og påvirke hvordan produktene og tjenestene våre skal være. Det er en effektiv og spennende måte å formidle unike perspektiver og erfaringer til det større Apple-fellesskapet på, inkludert ledelsen.
Frank, Indigenous@Apple«Vi har løftet frem urfolkenes kultur og kulturskapere, så de kan bli sett og hørt av flere personer enn noensinne.»
Frank er Creative Pro i en Apple Store-butikk i Florida, og som en del av Indigenous@Apple har han oppnådd store ting – med store ringvirkninger. Engasjementet for historiefortelling og medier munnet ut i et prosjekt med Apple Podcasts-teamet, der han bidro til å formidle fortellinger fra urfolk verden over.
«Jeg har vært aktivt medlem og hatt en lederrolle i Indigenous@Apple siden DNA-fellesskapet ble opprettet. Nylig fikk jeg muligheten til å jobbe med Apple Podcasts-teamet i seks måneder. Jeg la frem flere ideer om å formidle urfolks stemmer via Podkaster-appen. Produsentene i teamet er gode støttespillere og allierte av oss, og ble i fyr og flamme av ideen. Så jeg ba medlemmene i Indigenous@Apple om å dele noen av de podkastene og innholdsskaperne de liker best. Deretter kuraterte produsentene egne spesialtemaer i Podkaster-appen, som 'Returning and Reclaiming', om urfolks relasjoner til tradisjonelle urfolksområder, og 'Native Origins', som har fokus på å ta tilbake kulturen i dagens verden.
«Et DNA-fellesskap kan være et springbrett for å få i gang en kulturell samtale som når ut til millioner av mennesker.»
«Mens jeg jobbet med dette teamet, var det andre Indigenous@Apple-medlemmer som samarbeidet med andre Apple Media Products-team. Noen av dem fungerte som rådgivere for folkene i Apple Music, som kuraterte Indigenous Sounds-spillelisten og annet innhold for en spesiel seksjon å markedsføre i Musikk-appen. I tillegg bidro de til å få denne musikken spilt i Apple Store-butikker. Andre medlemmer jobbet med Apple Books-teamet, som opprettet samlinger med fokus på forfattere med urfolksbakgrunn. Andre igjen jobbet med Apple TV-teamet, som fremhevet innhold med kjendiser med urfolksbakgrunn og historier fra de amerikanske urfolket. For å takke alle for innsatsen i dette fantastiske samarbeidsprosjektet organiserte jeg og kollegene mine i DNA-fellesskapet et livearrangement der støttespillerne våre fra Apple Media Products kunne vise frem alt de hadde gjort.
«Vi som gruppe ble fremhevet og hørt, takket være DNA-fellesskapet og de fantastiske støttespillerne våre, som var interesserte i å lære mer – og avlære det de tidligere har lært – om fellesskapet vårt.»
«For urfolk er det viktig at vi blir representert i en samtidskontekst – ikke bare som et historisk fenomen som hører fortiden til. Ved å vise frem spennet og mangfoldet i urfolks stemmer og kulturer verden over i dag, føler vi oss mer levende, relevante og verdsatte – her og nå.»
Tetsu, Accessibility@Apple«Vi ville utnytte fremskrittene våre, for å sette varige spor.»
Tetsu er Apple Store-leder og en av lederene for Accessibillity@Apple i Japan. Som en del av DNA-fellesskapets aktiviteter i forbindelse med det nylig avholdte arrangementet Global Accessibility Awareness Day (GAAD), rettet de søkelyset mot døve og hørselshemmede. Tetsu har lenge jobbet med bevisstgjøring om tilgjengelighet, og var begeistret over å se at DNA-medlemmene fortsatte arbeidet også etter at det offisielle GAAD-arrangementet var overstått.
«Vi hadde som mål å øke forståelsen, og dermed potensialet, for kollegene og kundene våre.»
«På dette første arrangementet underviste et av DNA-medlemmene våre over 100 Apple-kolleger i tegnspråk. Dette var i forbindelse med GAAD, men vi ser hver dag som en dag med tilgjengelighet i fokus, så vi stoppet ikke der. Etterpå gjennomførte DNA-medlemmer fire økter til der de lærte opp både konsernteam og salgsteam.
«Prosjektet levde videre, takket være noen ekstra dedikerte Accessibility@Apple-medlemmer.»
«Deretter organiserte flere andre DNA-medlemmer fysiske tegnspråkkurs for medarbeiderne i butikkene våre over hele Japan. Et annet medlem lagde en musikkvideo der teksten ble vist med tegnspråk av butikkansatte, som ble delt med titusenvis av Apple Store-kolleger verden over. I tillegg til butikkene hadde vi også en økt der et annet DNA-medlem underviste Apple-teamet som hjelper folk å handle på nettet. Hver økt ble ledet av Accessibility@Apple-medlemmer som er døve eller har nedsatt hørsel.
«Det å kunne bidra til Apple-kulturen på denne måten har vært en styrkende og frigjørende erfaring for DNA-medlemmene våre.»
«Butikken vår i Kyoto hadde fokus på dette i en månedslang satsning. Et Accessibility@Apple-medlem lanserte en serie som het Lær litt tegnspråk hver dag – kjappe og enkle fysiske leksjoner for ansatte hver dag.
«Folk føler seg mer velkomne og respektert enn noensinne. Det gir en ekstra dimensjon til følelsen av tilhørighet.»
«I dag fortsetter butikkteamene som deltok, med å bruke tegnspråk for å hilse på kolleger og kunder med nedsatt hørsel. En bedriftskunde satte særlig stor pris på denne gesten. Hun sendte oss en video der hun brukte tegnspråk for å takke oss for at vi møtte henne på hennes vilkår.»
Karriere
Se en større helhet ved å bli kjent med folk.
Uansett hvilken rolle du har hos Apple, vil du finne gode muligheter for vekst og ledelse gjennom DNA-fellesskapene. Du kan utvikle deg faglig gjennom nettverksbygging, mentorskap og alle de ulike læringsmulighetene som er tilgjengelige i fellesskapene. Og du kan bidra til å hjelpe andre inn i fellesskapet mens du knytter nye kontakter på inkluderende konferanser og karrierearrangementer.
Bianca, Women@Apple«Dette er en måte å utvikle seg som leder på – med hjelp av ingeniørkonsulenter.»
Før hun ble teknisk leder for Machine Learning-teamet i Seattle, hadde Bianca utviklet lederferdigheter som en av lederene i Women@Apple. Engasjementet for kvinner som støtter hverandre, har vært en rød tråd for henne siden studiedagene da hun utdannet seg til å bli dataingeniør.
«Da jeg vokste opp, ble jeg fremfor alt inspirert av familien min med veldig sterke puertoricanske kvinner, og helt siden da har jeg villet inspirere andre kvinner. Og med Women@Apple har jeg fått sjansen til å gjøre dette. Og når det gjelder min egen karriere, har jeg også tilegnet meg ferdigheter innen teamledelse, kommunikasjon og presentasjon, og fått bedre selvtillit – ferdigheter som er direkte relevante for det tekniske teamet mitt, og alle andre team.
«Jeg tenkte på hvor jeg ville være om noen få år. 'Hva kan jeg gjøre for å utvikle meg nå, slik at jeg er klar når tiden er inne?' »
«Da det skulle gjøres endringer i ingeniør-gruppen med noen nye roller, ble jeg spurt om jeg ville ta skrittet videre til å bli leder. Med all erfaringen jeg hadde fått fra DNA-fellesskapet, visste jeg at jeg var klar. Og det er også slik andre visste at jeg var klar – den nye sjefen min har støttet meg i alt arbeidet jeg har gjort i Women@Apple, og det hjalp at jeg også hadde vært tydelig om karrieremålene mine.
Jeg sa at jeg håpet å tilegne meg lederferdigheter, og hun svarte at 'jeg vet at du har det allerede – jeg har sett det i alt du har gjort i DNA-fellesskapet.' »
«Alle DNA-medlemmer har tilgang til karriereressurser, uansett hvilket nivå de er på i teamet eller DNA-gruppen – du trenger ikke å være leder. For eksempel har vi hatt en veldig frittalende diskusjon rundt hvordan man skal forberede seg til medarbeidersamtalen. Og alle medlemmene våre får veldig givende karriereperspektiver fra intervjuene våre med fremragende kvinner i Apple-ledelsen.
«DNA-fellesskapene er unike steder der folk kan inspireres av andre – folk som kanskje ligger noen skritt lengre frem på karriereveien.»
«Til og med i våre helt åpne Coffee Chats kan du snakke med andre om problemstillinger som er viktige for kvinner, og egentlig for alle, på jobb så vel som privat. Og hvis du vil bli mer involvert i DNA-lederskapet, er det mange forskjellige lederroller som kan være aktuelle. Jeg er så spent på å se hvilke fantastiske ting som kommer til å bli utrettet for kvinner i Apple av fremtidens ledere i Women@Apple.»
Shirleena, Black@Apple«DNA-mentoren min sa at det er dette jeg burde drive med – det får frem det beste i meg.»
I 2015 holdt Shirleena på med en grad i sosiologi og tok en deltidsjobb i en Apple Store-butikk i Sheffield i Storbritannia. Fem år senere er hun nå Global Program Manager for Apple Music, Podkaster og Beats by Dre. Hun sier det er takket være erfaringene fra Black@Apple at hun fikk mulighetene hun trengte for å kunne kapre drømmejobben.
«Jeg visste absolutt ingen ting om teknologi, men det var et supert arbeidsmiljø. Da jeg deretter ble medlem i Black@Apple, kunne jeg ta med enda mer av min egen identitet i det jeg gjør. Og da innså jeg det: 'Shirleena, nå er du på ny grunn. Du driver med livsstil, kultur og sosiologi innenfor DNA-fellesskapet.' Derfor sa jeg ubetinget ja da jeg ble spurt om å være leder i Black@Apple.
«DNA-fellesskapet hjalp meg med å innse at dette var min store sjanse. At dette er noe jeg er født til å gjøre. »
«Under pandemien startet jeg å ha nettmøter med Black@Apple-fellesskapet vårt. I kjølvannet av alle urolighetene i verden økte antallet deltakere stadig – fra fem personer til flere titalls … til flere hundre personer. Etter kort tid ble jeg bedt om å arrangere en egen Apple Community Call-samtale med over 1700 personer fra hele regionen. Vi hadde flere gode og dype samtaler, og det føltes som et stort ansvar å ta – men det var samtidig veldig givende fordi jeg kunne bruke alt jeg hadde holdt på med i DNA-fellesskapet.
«Etterpå fortalte en av Black@Apple-mentorene mine meg at jeg rørte ved noe i alle den dagen. »
«Arbeidet i DNA-fellesskapet gjorde at jeg fikk delta i en såkalt Career Experience, der jeg fikk sjansen til å jobbe i en annen del av Apple i seks måneder. Det gjorde at jeg kunne vise hva jeg var god for, i et annet team. Etter dette åpnet det seg en rolle der jeg kunne jobbe med en enestående Apple Music-vert. Han er veldig kjent, så jeg var helt sikker på at folk kom til å stå i kø for å søke. Jeg tenkte at det ikke var sjans i havet for at de kom til å velge den fargede, britiske moren med dysleksi.
«Da jeg fikk jobben, husker jeg at jeg sa til familien: 'Der ser vi hva som er mulig med et DNA-fellesskap. Hva som er mulig i Black@Apple.' »
«Når folk spør meg om hvordan man kan utvikle seg i Apple, er det første jeg spør om: 'Er du med i et DNA-fellesskap?' Det er rett og slett en måte å finne ut hvilke saker som er viktigst for deg på. Det kan være arbeidet du gjør i selve fellesskapet, som å jobbe med inkludering, kommunikasjon, prosjektledelse eller talentutvikling. Eller det kan helt enkelt være det å møte folk med erfaring og innsikt i fagfeltet og kulturen din, folk som kan hjelpe deg å gjøre de tingene du liker best. Folk jeg kjenner i Black@Apple, har fortalt meg at når de skal videre i karrieren, sier de til seg selv: 'Shirleena klarte det. Så jeg kan også klare det! »
Frivillig arbeid
Fellesskapene her støtter fellesskap over hele verden.
Gjennom DNA-fellesskapene i Apple får vi også flere muligheter til å delta i fellesskap utenfor Apple. Du kan delta i frivillig arbeid som er like meningsfylt for deg som for dem du hjelper, uansett om det er lokalt eller verden over.
Matthew, Pride@Apple«Det handler egentlig bare om å ha omtanke for hverandre.»
I alle DNA-fellesskap er det en balansegang mellom den felles identiteten og mangfoldet i fellesskapet – men i Pride@Apple kommer dette kanskje ekstra tydelig frem med begrepet LGBTQ+. For Matthew, en av lederne i Pride@Apple i Storbritannia, er det viktig at vi er bevisst på alle menneskene bak dette akronymet.
«Den britiske Pride@Apple-avdelingen inngikk et samarbeid med Point of Pride, en organisasjon med kjønnsbekreftende programmer til støtte for transkjønnede. Vi satte opp infostasjoner for ansatte i alle Apple Store-butikkene i Storbritannia og på London-kontoret. Dermed kunne folk i løpet av noen få minutter lære litt om hvordan det er å være transkjønnet og legge igjen håndskrevne, støttende beskjeder, som Point of Pride kunne sende videre sammen med donasjoner av shapewear-undertøy. Vi visste at disse personlige hilsenene kom til å oppleves som ekstra meningsfylte i en slik kontekst.
«Den vanligste responsen vi fikk fra dem vi støttet, var: 'Ingen har egentlig noen gang tenkt på meg før.' »
«I tillegg til å la folk skrive en personlig hilsen visste vi at det at temaet var så lett synlig, også ville ha andre fordeler. Det styrket Pride@Apple-fellesskapet vårt, tiltrakk flere støttespillere og skapte en følelse av et felles formål på tvers av Apple Store-butikkene. Deretter donerte Apple et økonomisk bidrag i samsvar med timene vi hadde arbeidet frivillig med dette, så vi fikk også inn penger til Point of Pride-organisasjonen.
Det er et så mye kraft i hvor mye vi har å gi som DNA-fellesskap.»
«Folk i Apple får vite at dette er et sted der de virkelig kan være seg selv på jobben, men alltid i samsvar med hva hver enkelt selv er komfortabel med. Jeg forstår at jeg er privilegert på mange måter, og Pride@Apple hjelper meg å bruke dette privilegiet til å hjelpe andre og åpne dører som er lukket for andre – særlig folk som tradisjonelt har følt seg oversett. Kulturen i Apple har definitivt hjulpet meg å innse dette. Vi håper at alle her føler at de kan støtte alle personene i alle fellesskapene våre – også de som er utenfor Apple.»
Belqise, Beacon@Apple«Vi satte sammen 500 kasser med mat som kom flere tusen personer til gode. Det var helt fantastisk!»
Belqise, teamleder i Apple Store, er en del av det muslimske fellesskapet i Beacon@Apple, et DNA-fellesskap som omfatter en rekke tro- og livssynsbaserte grupper. I samarbeid med SouthAsian@Apple-fellesskapet organiserte Belqise og andre medlemmer et veldedig arrangement som skulle vise seg å bli særlig meningsfullt for henne.
«Jeg er født og oppvokst i USA, men familien min er fra Afghanistan, og mange av dem bor fortsatt der – så det var veldig ille å se alt som skjedde i Kabul i 2021. Jeg følte meg frustrert og avmektig over å ikke kunne hjelpe dem. Så selv om arrangementet vårt tok sikte på å hjelpe muslimske flyktninger generelt, og ikke nødvendigvis afghanere, var dette noe jeg hadde personlig kjennskap til – og det ga meg muligheten til å gjøre noe for noen. Dagen før arrangementet skulle gå av stabelen, fant jeg ut at det var spesifikt for flyktninger fra Afghanistan – og da strømmet gledestårene.
«Jeg kopierte og limte inn 'TUSEN TAKK!' i en tekstmelding helt til det fylte hele skjermen!»
«I rundt fem timer jobbet vi med å losse paller med matvarer fra lastebiler, fordelte matvarene i esker til familier, tapet igjen eskene og lastet dem på lastebilene. Matvarene ble spesifikt valgt med tanke på afghanske familier: tørkede linser, den rette matoljen – det er veldig viktig – sukker, en spesifikk type afghansk ris, og masse andre greier. Alt ble valgt ut med stor omtanke. Mens vi holdt på, var det som om følelsen av avmakt og stress knyttet til alt som skjer i verden for tiden, bare forsvant.
«Alle var slitne, svette og fulle av støv – det var rett og slett en herlig dag.»
«På grunn av pandemien var dette første gang vi kunne gjøre noe sammen ansikt-til-ansikt på lenge – og det var en så mye varmere og mer personlig måte å møtes på. Alle kom fra ulike roller og nivåer i Apple, men her jobbet vi side om side. Vi følte oss som en familie.
«Innsatsen kom også de veldedige organisasjonene som administrerte matvareutdelingen, til gode. Apple ga et økonomisk bidrag basert på tiden vi brukte og innsatsen vi la ned. Det er kanskje litt rart, men jeg følte at jeg personlig fikk like mye ut av det som dem vi skulle hjelpe. Den befriende følelsen jeg fikk bare av å gjøre noe konkret, var uvurderlig. Derfor var den dagen så viktig for meg. Og nå som jeg vet hvor godt det føles, vil jeg bare ha mer av dette – jeg har en million ideer til om hvordan vi kan støtte fellesskapet!»