Nogomet

Nezadovoljni Pochettino: Mogoče bi mi morali zamenjati naziv, ne počutim se kot menedžer Tottenhama

München, 31. 07. 2019 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je Tottenham to poletje podrl klubski rekord, kar se višine odškodnine za okrepitev tiče, ko je za Tanguyja Ndomebeleja namenil 60 milijonov evrov, pa trener Londončanov Mauricio Pochettino ni zadovoljen nad aktivnostjo kluba na poletni tržnici. Trdi, da sam nima nikakršnega vpogleda v morebitne prestope, njegova edina naloga pa naj bi bila treniranje prve ekipe.

Nogometaši Tottenhama se po polfinalnem uspehu proti Real Madridu pripravljajo na finalno dejanje letošnje izvedbe Audi pokala. Na Allianz Areni se bo danes ob 20.30 pomeril z domačim Bayernom. Klub iz severnega Londona je na dosedanjih pripravljalnih tekmah prikazal spodbudne predstave, predvsem so lahko privrženci spursov navdušeni nad najnovejšim članom moštva Tanguyjem Ndombelejem, ki je na zgolj treh tekmah pokazal, da gre za resnično kakovsotnega igralca. A kaj, ko je 22-letni nogometaš zvezne vrste do sedaj edina "prava" okrepitev. Klub je sicer resda okrepil Jack Clarke, ki pa ga je Tottenham nemudoma vrnil Leedsu na posodo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Navijači so svoje frustracije nad klubsko politiko na tržišču začeli izražati na družbenih omrežjih, kjer se je pojavil #BackPoch (#PodpriPochettina), s katerim poskušajo apelirati na vodstvo kluba, da naj vendarle podpre najuspešnejšega trenerja v novejši zgodovini kluba. Svoje nezadovoljstvo nad dogajanjem v klubu je na novinarski konferenci izrazil tudi Mauricio Pochettino sam. Argentinec, ki nikoli ni imel težav povedati tisto, kar si misli, je potrdil, da se pri Tottenhamu ne počuti kot menedžer, kar je njegov uradni naziv, temveč zgolj kot trener. "Nikakršnega vpliva nimam nad tem, kdo v klub pride in kdo odide. Vse, kar lahko počnem, je to, da iz ekipe, ki mi jo Daniel Levy zaupa, poskušam iztržiti čimveč," je dejal nezadovoljni Pochettino, ki je v preteklosti že namignil, da mu klub ni pripeljal igralcev, ki si jih je zaželel.

Harry Kane je na treh pripravljalnih tekmah dosegel dva zadetka.
Harry Kane je na treh pripravljalnih tekmah dosegel dva zadetka. FOTO: AP

Odšli štirje, prišel zgolj Ndombele

Tottenham se je to poletje za sodelovanje zahvalil štirim igralcem. Kieran Trippier je okrepil Atletico Madrid, Vincent Janssen je London zamenjal za Monterrey, Michelu Vormu in Fernandu Llorenteju pa sta potekli pogodbi s klubom. Do zaprtja poletnega prestopnega roka nas loči devet dni, Tottenham pa ne kaže nobenih znakov življenja na tržišču, kot se zdi, pa bi Tottenham lahko celo prodajal, saj še vedno niso znane usode Christiana Eriksena, Dannyja Rosea, Josha Onomaha in Georges-Kevina N'Koudoua. "Seveda je končna odločitev o ekipi moja. Jaz določim začetno enajsterico, taktiko, zamenjave, treninge. Sem trener ekipe, a glede na dogajanje na drugih področjih se mi zdi, da sem zgolj samo to. Nisem menedžer. Morda bi moral klub zamenjati moj naziv," je še dodal 47-letnik, ki kljub lanskemu uspehu na Mednarodnem pokalu prvakov še čaka na prvo "pravo" lovoriko v trenerski karieri.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
31. 07. 2019 18.08
-2
malo benti čez Barco...pa misli da je drugi gobezdač Muri.
Malo_sutra
31. 07. 2019 18.04
-3
Kakšen menedžer neki? Navaden trener si in delaj kar trener dela.
resnicaosvobaja
31. 07. 2019 20.30
+0
tedoVV2HCmedo
01. 08. 2019 11.49
+3
V Angliji je trener tudi športni direktor. Drugod po Evropi je to dvoje ločeno. Nikjer pa ne sedi športni direktor na klopi zraven trenerja, to je samo v NK Maribor :)
resnicaosvobaja
31. 07. 2019 16.54
+7
Je prihod k Realu le še trenutek časa, ko bo Zidane pokleknil tretje leto zapored