Nogomet / ARHIV ČLANKOV
13.21 05. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Kek zadovoljen z vnemo, a opozarja: Na stari slavi se ne da živeti

Slovenska nogometna reprezentanca v petek začenja nastope v novi sezoni Lige narodov, v kateri se bo merila z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom. Za uvod bodo v Stožicah gostovali naši severni sosedi, za katere je imel Matjaž Kek zgolj izbrane besede. Slovenski selektor je zadovoljen z odnosom, ki ga na prvi reprezentančni akciji po Euru v Nemčiji kažejo njegovi varovanci, skrbi pa ga status Jana Oblaka, ki se ukvarja z virozo in je pod vprašajem.
09.56 05. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Sešlar: Naš cilj je priti na Euro, še nobeni ekipi do 21 let to ni uspelo preko kvalifikacij

Slovenska izbrana vrsta do 21 let je že v Franciji, kjer bo v petek v Angersu gostovala v sklopu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2025. Nato varovance Milenka Aćimovića v torek v Murski Soboti čaka še obračun s Ciprom.
22.31 04. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Razglasili nominirance za 68. zlato žogo

V Parizu so razglasili 30 nominirancev in nominirank za 68. zlato žogo, ki jo prejmeta najboljši nogometaš in nogometašica, ki igrata v Evropi. Razglasitev bo na prireditvi v ponedeljek, 28. oktobra, v Chatelet Theatru v francoski prestolnici. Letos se bo premierno pri podeljevanju zlate žoge kot partner pridružila tudi Uefa, glavno besedo pa ohranja francoski tednik France Football.
18.36 04. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Šporar: Ne dvomim, da bo tudi v Stožicah vrhunsko navijaško vzdušje

Slovensko nogometno reprezentanco v kratkem čakata dve tekmi Lige narodov razreda B. Prizorišče bodo ljubljanske Stožice, v petek se bodo pomerili z Avstrijo, v ponedeljek pa s Kazahstanom. Obe tekmi bosta na sporedu ob 20.45.
13.04 04. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Elšnik in Drkušić na Marakani dočakala zvezdniško okrepitev

Beograjski nogometni velikan Crvena zvezda je pred začetkom sezone v Ligi prvakov pripeljal zvenečo okrepitev. Iz Stuttgarta kot posojen nogometaš prihaja kongovski reprezentant Silas. Krilni napadalec, ocenjen na 10 milijonov evrov, je postal z naskokom najvrednejši posameznik srbskega prvenstva.
10.18 04. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Turnir 'Bundes' na Novih Fužinah pred vrati

Legendarno igrišče "Bundes" v Fužinah je teren, kjer so med drugim prve nogometne korake naredili nekateri profesionalni nogometaši. Tudi zdajšnji slovenski reprezentanti in še mnogi drugi. Dodaten razlog za obisk prveg Bundes Cupa, ki bo prihodnji konec tedna na Novih Fužinah.
08.41 04. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

V mladih letih za Avstrijo odigral vsaj 50 tekem, a se je odločil za Slovenijo

Za Sandija Lovrića ima dvoboj nogometne Lige narodov v Ljubljani med Slovenijo in Avstrijo poseben pomen. Slovenski reprezentant je bil namreč član več mlajših selekcij Avstrije, v petek bo tako igral proti reprezentanci svoje rojstne države. "Zagotovo bo čustveno. Veselim se tekme in želim v njej uživati."
07.55 04. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Reprezentanca U21 v končnico kvalifikacij z jasnim ciljem: Želimo preboj na EP

Mlada reprezentanca Slovenije se v Moravskih Toplicah pripravlja na preizkušnji kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Četa selektorja Milenka Aćimovića se bo v petek v Angersu pomerila s Francijo, v torek pa v Fazaneriji še s Ciprom.
19.04 03. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Reprezentanti samozavestni: Cilj je prvo mesto v skupini

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek začela novo sezono Lige narodov. V drugem kakovostnem razredu se bo v svoji skupini merila z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom. Za uvod bodo v Stožicah gostovali naši severni sosedje, Vanja Drkušić pa brez ovinkarjenja napoveduje, da je cilj vknjižiti vse tri točke.
17.14 03. 09. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Uefa v koraku z navijači: gostujoče vstopnice Lige prvakov cenejše kot lani

Evropska nogometna zveza je prisluhnila zahtevam organiziranih navijaških skupin po nižjih cenah gostujočih vstopnic. Te bodo v Ligi prvakov v novi sezoni znašale največ 50 evrov, kar je 10 evrov manj kot v prejšnji. Gostujoče vstopnice za Ligo Evropa bodo stale največ 35 evrov, za Konferenčno ligo, v kateri bosta nastopala Celje in Olimpija, pa največ 20.
14.51 03. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Svit Sešlar na posojo v Celje

Nogometni klub Celje in turški prvoligaš Eyupspor sta sklenila dogovor o enoletni posoji Svita Sešlarja.
13.32 03. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ronaldo: Reprezentanca? Še naprej bom njen vodja

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je prvič spregovoril o morebitnem odhodu iz reprezentance. "Če ne bom več dodana vrednost, bom prvi odšel," je dejal 39-letnik na novinarski konferenci pred tekmo Lige narodov proti Hrvaški. V isti sapi je dodal, da "še ni tako daleč".
11.21 03. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Suarez: Verjamem, da je sedaj pravi čas

37-letni nogometaš Luis Suarez je na novinarski konferenci naznanil, da se bo reprezentančno upokojil. Zadnjo tekmo v dresu Urugvaja bo tako odigral v petek, ko reprezentanco čaka kvalifikacijska tekma za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2026 proti Paragvaju. Tekma bo odigrana na stadionu Centenario v Montevideu. Najboljši strelec svoje države vseh časov je na 142 tekmah prispeval 69 zadetkov.
10.41 03. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Osimhen na posojo h Galatasarayu

Nogometni zvezdnik Victor Osimhen se iz Napolija seli k turškemu Galatasarayu. Klub iz Istanbula se je naposled le dogovoril s predstavniki Napolija o posoji 25-letnega nigerijskega reprezentanta. Tudi športni direktor neapeljskega kluba Giovanni Manna je potrdil, da je dogovor sklenjen.
06.00 03. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Petrovič: Vemo, proti kakšnim ekipam smo igrali in se jim zoperstavili

Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama Lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Na prvem treningu na Brdu pri Kranju je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić. Slovenci se bodo pomerili proti Avstrijcem in Kazahstancem.
18.49 02. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Nogomet se igra naprej, treba je iti dalje, vsak zgreši, vsak je človek

Slovenska nogometna reprezentanca se je po uspešno odigranem evropskem prvenstvu v Nemčiji znova zbrala na Brdu. Tam potekajo priprave na dve prihajajoči tekmi lige narodov razreda B, ki ju čakajo že kmalu. V petek se bodo ob 20.45 pomerili proti Avstriji, v ponedeljek pa jih ob isti uri čaka obračun proti Kazahstanu. Glede na to, da smo Slovenci množično romali čez mejo, se tudi tokrat pričakuje fantastično vzdušje in do zadnjega kotička napolnjene Stožice.
16.53 02. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Mbappe: Ne razmišljam o Ronaldu, želim biti Kylian

Vsi so ga čakali in v nedeljo zvečer dočakali. Prvi zadetek Kyliana Mbappeja v dresu Real Madrida. In to ne le enega, zabil je kar dva. Na tekmi španskega prvenstva proti Betisu je bil uspešen v 67. in nato še 76. minuti. Na svojem novem stadionu pred domačimi navijači je slavje bilo zagotovljeno. Po tekmi se je seveda razgovoril o občutkih in tudi morebitnem pritisku, ki ga doživlja v kraljevem klubu.
14.16 02. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Maribor zaradi navijaških izgredov na dveh tekmah brez gledalcev na tribunah Viol

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je ekipi Maribora na dveh domačih tekmah izrekel prepoved prisotnosti gledalcev na delu stadiona, in sicer na južnem delu, kjer se nahaja domača navijaška skupina Viol. Zaradi izgredov na prvem večnem derbiju sezone je klub dobil še 10.000 evrov kazni.
10.49 02. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Salah: Morda je to moja zadnja sezona v dresu Liverpoola

Nogometaši Liverpoola so na najboljši možni način vstopili v novo klubsko sezono. S tremi prepričljivimi zmagi po prav toliko odigranih tekmah angleškega državnega prvenstva, med katerimi je bila še posebej impresivna zadnja na derbiju na Old Traffordu proti Manchester Unitedu (0:3), so vrgli rokavico največjim rivalom in se kljub odhodu dolgoletnega karizmatičnega nemškega trenerja Jürgena Kloppa očitno zelo hitro ujeli z novim šefom strokovnega vodstva Arnejem Slotom.
01.41 02. 09. 2024
Nogomet Zadovoljna

Elsnerjev Reims do prve zmage v sezoni, PSG v derbiju nadigral Lille

Nogometaši Reimsa, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, so v 3. krogu francoske lige igrali proti Rennesu in zmagali z 2:1. V večernem derbiju pa je PSG v gosteh z 1:3 nadigral moštvo Lilla.