Japonya: Revizyonlar arasındaki fark

[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Darkhorn (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
Türkişi (mesaj | katkılar)
147. satır:
 
== Tarihi ==
 
 
== KÖKEN ==
 
-Japonların kökeni Orta Asya'dan gelmektedir.Yeni yurtlar aramak için etrafa dağılan yüksek medeniyet sahibi insanlar tatar boğazına yerleşmiştir.Bu insanlar tatar türkleridir.Tatarlar bir süre sonra çoğalıp Japon halkını oluşturmuştur.Asla Japonları çekik gözlü diye çinlilerle kıyaslanmaz.Son araştırmalara göre Çinlilerde Türk kökenli oldukları bilinmektedir.Japonlar gerek umumi taaruzları gerekse gerekleri gerekse savaş taktikleri ve cesaretleri açısından türklerle akrabalardır.Tatar boğazı herşeyin kanıtıdır.*
 
KAYNAK:
 
*Haluk Tarcan Tarihin Başladığı ön türk uygarlığı ve resmi tarihin çöküşü(KEsinlikle gerçektir..)
 
 
 
 
=== Taşdevrinden 4'ncü yüzyıla kadar ===
Satır 152 ⟶ 164:
Japon takımadalarına, ilk olarak adaların hala [[Asya]] kıtasının bir parçası olduğu dönemde, yaklaşık 100 bin yıl önce yerleşilmişti. Arkeolojik araştırmalar yontma taş devrinde takımadalarda yaşayan insanların temelde avcılık ve toplayıcılıkla geçindiklerini ortaya çıkarmıştır. Cilalı taş devrinde zarif taş aletler yapılmış, ok ve yay kullanılarak ileri avlanma teknikleri geliştirilmiş ve yemek pişirmek ve saklamak için toprak kaplar üretilmiştir. Jomon stili (sicim desenli) kaplar nedeniyle, MÖ. 8 bin ile MÖ. 300 yılları arasındaki dönem Jomon dönemi olarak adlandırılır.
 
MÖ.300 yıllarında [[Asya]] kıtasından [[tarım]], basit [[pirinç]] ekimi ve [[metal]] işçiliği teknikleri gelmiştir. Japonya'da yaşayanlar tarımsal üretimi artırmak için günlük yaşamlarında tarım aletleri ve demir silahlar, ayrıca dini ayinler için bronz kılıçlar ve aynalar kullanmışlardır. Bu dönemde işbölümü, yöneten ve yönetilenler arasındaki ayrılığı derinleştirmiş ve ülkede pek çok küçük devlet kurulmuştur. MÖ. 300 ile MS [[300]] yılları arasına rastlayan ve çömlekçi çarkında seramiklerin üretildiği döneme Yayoi dönemi denmiştir.
 
 
== Bakınız ==