E-posta adresi yerine telefon numarası kullanarak Apple Hesabı oluşturma ve hesabı yönetme

Çin ana karası veya Hindistan'da yeni bir Apple Hesabı oluştururken, Apple Hesabınıza giriş yapmak için cep telefonu numaranızı kullanabilirsiniz.

Nasıl çalışır?

Bir iPhone veya iPad'i ayarlarken mevcut Apple Hesabınıza giriş yapmayı ya da yeni bir hesap oluşturmayı seçebilirsiniz. Çin ana karası ve Hindistan'da, iOS 11 veya sonraki bir sürümü yüklü iPhone'da yeni bir Apple Hesabı oluşturuyorsanız Apple Hesabınıza giriş yapmak için cep telefonu numaranızı kullanabilirsiniz. Çin ana karasında yaşıyorsanız (+86) ile başlayan cep telefonu numaranızı kullanın. Hindistan'da yaşıyorsanız (+91) ile başlayan numaranızı kullanın. Operatörünüze bağlı olarak, bazı Android aygıtlarda, akıllı televizyonlarda ve yayın aygıtlarında da cep telefonu numarasıyla yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Bunun için, Apple Hesabı giriş ekranından Create Your Apple Account (Apple Hesabınızı Yaratın) seçeneğini belirleyip yeni hesabınızı oluşturma yönergelerini izlemeniz yeterlidir.

Hesabınız oluşturulduktan sonra bu hesabı kullanarak dilediğiniz Apple aygıtında veya servisinde giriş yapabilirsiniz. Yeni bir aygıtta, uygulamada veya serviste her giriş yaptığınızda ülke koduyla birlikte cep telefonu numaranızı ve parolanızı girersiniz. Apple aygıtlarınızın ve servislerin birlikte sorunsuz bir şekilde çalışması için, giriş yaptığınız her yerde aynı Apple Hesabını kullandığınızdan emin olun.

Apple Hesabınıza giriş yapmak için zaten bir e-posta adresi kullanıyorsanız bu e-posta adresini bir cep telefonu numarası ile değiştiremeyebilirsiniz. Ancak Apple Hesabı sayfanıza giderek hesabınızı farklı telefon numaraları veya e-posta adresleriyle ilişkilendirebilirsiniz. Bu telefon numaralarını veya e-posta adreslerini daha sonra Apple Hesabınıza giriş yapmak için kullanabilirsiniz.

Gerekenler

Cep telefonu numaranızı kullanarak Apple Hesabınıza giriş yapabilmek için gerekenler:

  • iOS 11 veya sonraki bir sürüm yüklü iPhone ya da iPad

  • macOS High Sierra veya sonraki bir sürüm yüklü Mac

  • watchOS 4 veya sonraki bir sürüm yüklü Apple Watch

  • tvOS 11 veya sonraki bir sürümü yüklü Apple TV

  • Apple.com, iCloud.com ve Apple'a ait diğer web varlıkları*

  • Üçüncü taraf aygıtlardaki Apple servisleri

*Apple Hesabınızı nasıl oluşturduğunuza bağlı olarak, Apple Hesabınızın cep telefonu numarasını bir e-posta adresiyle değiştirmeniz istenebilir. Ek bilgi sağlamanız da gerekebilir.

Hesap güvenliği

Hesabınızı nerede oluşturduğunuza ve hesabınızla ilişkilendirilen kişisel bilgi miktarına bağlı olarak, hesap güvenliği gereksinimleri değişiklik gösterebilir. Apple aygıtlarını kullanırken iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmak en iyi seçenektir. Bazı durumlarda bir Apple aygıtı veya Apple web sitesinde giriş yaparken güvenlik seçeneklerinizi gözden geçirmeniz ya da yükseltmeniz istenebilir.

Apple'dan gelen iletiler

Cep telefonu numarası tabanlı bir Apple Hesabıyla herhangi bir e-posta adresi ilişkilendirilmediği için Apple'ın gönderdiği iletişimler iPhone veya iPad'inizdeki Mesajlar ve appleid.apple.com üzerinden size ulaşır.

iPhone veya iPad'inizde hesapla ilgili önemli iletileri aldığınızdan emin olmak için iCloud, Mesajlar ve FaceTime'da giriş yaparken cep telefonu numaranızı ve Apple Hesabınızın parolasını kullanın. iCloud'da SIM kartsız bir iPhone veya iPad'den giriş yaparsanız FaceTime ve Mesajlar'ı kullanamazsanız. Apple'ın gönderdiği iletileri istediğiniz zaman account.apple.com sayfasında görebilirsiniz.

Apple Hesabınızın telefon numarasını farklı bir cep telefonu numarasıyla değiştirme

Yaşadığınız ülke veya bölgeye ve Apple Hesabınızı nasıl oluşturduğunuza bağlı olarak, Apple Hesabı sayfanızdan ya da iPhone veya iPad'inizden Apple Hesabınızın birincil telefon numarasını farklı bir cep telefonu numarasıyla değiştirebilirsiniz.

Çin ana karasında, Apple Hesabınızın yeni birincil telefon numarası, (+86) ile başlayan başka bir cep telefonu numarası olmalıdır. Hindistan'da, Apple Hesabınızın yeni birincil telefon numarası, (+91) ile başlayan başka bir cep telefonu numarası olmalıdır.

Web'de

  1. Apple Hesabınızın kullanıldığı tüm Apple servislerinden ve aygıtlarından çıkış yapın.

  2. account.apple.com sayfasına gidip giriş yapın.

  3. Giriş Yapma ve Güvenlik bölümünde Apple Hesabı'nı tıklayın.

  4. Apple Hesabınıza giriş yapmak istediğiniz cep telefonu numarasını girin ve ardından Apple Hesabını Değiştir'i seçin.

  5. Girilen numaraya bir doğrulama kodu gönderilir. SMS'teki doğrulama kodunu sunulan alanlara girin.

  6. Apple Hesabınızla tüm Apple servislerine tekrar giriş yapın.

iPhone veya iPad'inizde

  1. Apple Hesabınızın telefon numarasını değiştirmek için kullandığınız servis ve aygıt hariç, Apple Hesabınızın kullanıldığı tüm Apple servislerinden ve aygıtlarından çıkış yapın.

  2. Ayarlar > [adınız] > Giriş Yapma ve Güvenlik'e gidin. 

  3. E-Posta Adresleri veya Telefon Numaraları'nın yanındaki Düzenle'ye dokunun.

  4. Telefon numaranızın yanındaki Sil seçeneğine dokununSil seçeneğine dokunun ve yönergeleri uygulayın.

  5. Apple Hesabınıza giriş yapmak için kullanmak istediğiniz cep telefonu numarasını girdikten sonra, bu numaraya bir doğrulama kodu gönderilir. SMS'teki doğrulama kodunu sunulan alanlara girin.

  6. Apple Hesabınızla tüm Apple servislerine tekrar giriş yapın.

Yeni cep telefonu numaranız Mesajlar telefon numarası, paylaşılan telefon numarası veya güvenilir telefon numarası olarak Apple Hesabınıza zaten bağlıysa bu numarayı doğrulamanıza gerek yoktur.

Bir kod almadınız mı? Bazı durumlarda, güvenilir telefon numaranız iPhone'unuz tarafından arka planda otomatik olarak doğrulanabilir. Yapmanız gereken işlemlerden biri azalmış olsa da hesabınız iki faktörlü kimlik doğrulama ile korunmaya devam eder.

Apple Hesabınızın telefon numarasını bir e-posta adresi ile değiştirme

Apple Hesabınıza giriş yapmak için kullanılan cep telefonu numarası artık size ait değilse Apple Hesabınızın telefon numarasını bir e-posta adresi ile değiştirmeniz istenebilir. Giriş yapmayı ve kurtarma işlemini kolaylaştırmak için Apple Hesabınızın telefon numarasını bir e-posta adresi ile değiştirebilirsiniz.

  1. Apple Hesabınızın telefon numarasını değiştirmek için kullandığınız servis ve aygıt hariç, Apple Hesabınızın kullanıldığı tüm Apple servislerinden ve aygıtlarından çıkış yapın.

  2. iPhone veya iPad'inizde, Ayarlar > [adınız] > Giriş Yapma ve Güvenlik'e gidin.

  3. E-Posta Adresleri veya Telefon Numaraları'nın yanındaki Düzenle'ye dokunun.

  4. Telefon numaranızın yanındaki Sil seçeneğine dokununSil seçeneğine dokunun ve yönergeleri uygulayın.

  5. Apple Hesabınıza giriş yapmak için kullanmak istediğiniz e-posta adresini girdikten sonra, bu e-posta adresine bir doğrulama kodu gönderilir. SMS'teki doğrulama kodunu sunulan alanlara girin.

  6. Apple Hesabınızla tüm Apple servislerine tekrar giriş yapın.

Farklı bir ülkeye veya bölgeye taşınırsanız

Apple Hesabınızın telefon numarasını yeni bir cep telefonu numarası veya e-posta adresi ile değiştirebilirsiniz. Cep telefonu numarasının SMS ile doğrulabildiğinden emin olun. Önce Apple Hesabı ülkenizi veya bölgenizi değiştirin. Ardından Apple Hesabınızın telefon numarasını yeni bir cep telefonu numarasıyla veya e-posta adresiyle değiştirme adımlarını izleyin.

Başka birisi Apple Hesabına giriş yapmak için sizin telefon numaranızı kullanıyorsa

Telefon numaranızın önceki sahibi, Apple Hesabına giriş yapmak için hâlâ bu numarayı kullanıyor olabilir. Bu durumda kendi Apple Hesabınıza giriş yapmak için telefon numaranızı kullanamazsınız. Apple Hesabınızda kayıtlı e-posta adresleriyle giriş yapmaya devam edebilirsiniz.

Telefon numaranızın önceki sahibi, hesap bilgilerinizden hiçbirine erişemez veya numaranızı iMessage ve FaceTime için kullanamaz. Bu, yalnızca kendi Apple Hesabına giriş yapma biçimiyle ilgili bir durumdur.

Apple Hesabınıza giriş yapmak üzere telefon numaranızı kullanabilmeniz için telefon numaranızın önceki sahibinin numaranızı Apple Hesabından kaldırması gerekir.

Yayın Tarihi: