Als je de tijd of tijdzone op je Apple apparaat niet kunt wijzigen

In de instellingen voor 'Datum en tijd' kun je instellen dat de datum en tijd op je apparaat automatisch worden aangepast aan tijdzonewijzigingen en de zomertijd. Als je een verkeerde datum, tijd of tijdzone op je apparaat ziet, of als de tijd niet automatisch wordt omgezet naar zomertijd, lees je hier wat je kunt doen.

De datum en tijd automatisch instellen

De optie om de datum en tijd automatisch in te stellen, is mogelijk niet beschikbaar voor je apparaat.* Volg deze stappen om te controleren of je apparaat de tijd en tijdzone automatisch kan instellen.

iPhone, iPad, Apple Vision Pro

  1. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het internet.

  2. Installeer de nieuwste software-updates voor je apparaat:

  3. Schakel onder 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' de optie 'Stel automatisch in' in. Hiermee worden de datum en tijd automatisch ingesteld op basis van je tijdzone. Wordt deze instelling gedimd weergegeven?

  4. Als een bericht verschijnt met de melding dat er bijgewerkte tijdzone informatie beschikbaar is, moet je je apparaat en een eventueel gekoppelde Apple Watch opnieuw opstarten.

  5. Laat je apparaat de huidige locatie gebruiken om de juiste tijdzone te bepalen. Hiervoor ga je naar 'Instellingen' > 'Privacy en beveiliging' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' en schakel je 'Tijdzone instellen' in.

Mac

  1. Controleer of de Mac verbonden is met het internet.

  2. Open de instellingen voor locatievoorzieningen Scrol vervolgens naar de onderkant van de lijst met apps en voorzieningen en klik op de knop 'Details' naast 'Systeemvoorzieningen'. Zorg ervoor dat de instellingen voor tijdzone en systeemaanpassing zijn ingeschakeld.

  3. Open Datum- en tijdinstellingen en zorg ervoor dat de optie om de tijd en datum automatisch in te stellen, net als de optie om de tijdzone automatisch in te stellen allebei zijn ingeschakeld.

  4. Herstart de Mac.

Apple TV

Deze stappen vereisen tvOS 10 of hoger op Apple TV HD of Apple TV 4K. Als je een oudere versie van tvOS of een oudere Apple TV gebruikt, kun je de tijdzone handmatig instellen.

  1. Controleer of de Apple TV verbonden is met het internet.

  2. Ga naar Instellingen > Algemeen, scrol vervolgens omlaag naar het gedeelte Datum en tijd en schakel Automatisch instellen in. Als het al is ingeschakeld, schakel het dan uit en opnieuw in. Als een bericht verschijnt met de melding dat er bijgewerkte tijdzone informatie beschikbaar is, moet je je Apple TV opnieuw opstarten voor de update.

  3. Als het bericht niet verschijnt, houd je de terug-knopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding of de menuknop van de Apple TV Remote ingedrukt om naar het beginscherm te gaan. Wacht enkele minuten en keer dan terug naar de instellingen voor datum en tijd in Instellingen > Algemeen. Als het bericht nu verschijnt, herstart je de Apple TV om de update op te halen.

De datum en tijd handmatig instellen

Als de datum, tijd of tijdzone op je apparaat nog steeds onjuist is, wijzig je de verschillende instellingen handmatig in plaats van 'Stel automatisch in' te gebruiken. Bijvoorbeeld, je hebt mogelijk iOS 9 of vroeger, en je land, regio of overheid wijzigt de tijdzone of de naleving van de zomertijd.

iPhone, iPad, Apple Vision Pro

  1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.

  2. Schakel 'Stel automatisch in' uit. Wordt deze instelling gedimd weergegeven?

  3. Pas de tijdzone of de datum en tijd aan:

    • Tik op 'Tijdzone' en voer een plaats in met de gewenste tijdzone.

    • Of tik op de datum om de datum en tijd te wijzigen.

Mac

Open de instellingen voor datum en tijd Vervolgens kun je de tijd, datum en tijdzone handmatig instellen.

Apple TV

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen, scrol vervolgens omlaag naar het gedeelte Datum en tijd en schakel Automatisch instellen uit.

  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Tijdzone en kies vervolgens een tijdzone.

Meer informatie over tijdinstellingen

  • De optie om 'Stel automatisch in' in of uit te schakelen, is mogelijk niet beschikbaar bij alle aanbieders of in alle landen en regio's. Als het apparaat een toegangscode voor de schermtijd of een bedrijfsprofiel heeft waarop apparaatbeperkingen zijn geïnstalleerd, kan de instelling grijs worden weergegeven.

  • Als de tijd op je apparaat verkeerd is na de synchronisatie met je Mac, moet je ervoor zorgen dat de Datum/Tijd correct zijn ingesteld op je Mac.

  • Het is niet raadzaam handmatige aanpassingen te maken aan tijdinstellingen om het gedrag van de app te wijzigen (zoals gametimers).

  • Lees meer over de tijdinstellingen voor Apple Watch, inclusief hoe je de 24-uur tijd moet instellen op je horloge en hoe je je horloge later moet instellen dan het huidige tijdstip.

Publicatiedatum: