#
# Güncelleme : 26.10.2004
# Güncellemeyi yapan: Bülent COŞKUN
# e-posta: bulent.coskun@e-kolay.net
#
# Günlük İpuçlarını dosyası
# Her ipucunu bir satırda tutunuz
#
# '#' ile başlayan satırlar açıklama satırıdır ve dikkate alınmaz
# Boş satırlarda aynı şekilde dikkate alınmaz.
#
# Metin içersinde şu makroları kullanabilirsiniz:
# <CR>: yeni satır
# <URL>: URL bağlantısı
# <UDESC>: URL bağlantısının açıklaması
#
# Kullanım İfadesi ( ipucu metni için <ipucu_metni> )
# ( <ipucu_metni> | <CR>* [ <URL>metin [ <UDESC>metin ] ]
#
# Örnek ipucu:
# ...bir ipucu<CR><CR>başka satırlar...<URL>http://www.bloodshed.net/dev<UDESC>Bloodshed Software'i ziyaret ediniz
#
# İhtiyaç olduğuda dahafazla makro ilave edilecektir...
#
# Not1: eğer ve imi (&) kullanmak isterseniz ikitanesini beraber kullanın (&&)
# Not2: her bir ipucu için 255 karakter sınırı vardır
# Not3: <CR> makrosu 1 karekter sayılır, 4 değil
# Not4: <URL> ve <UDESC> makroları ile gelen satırlar, ipucu olarak gösterilmediklerinden
# bunlar 255 karakter limitinde sayılmazlar.
# Not5: <UDESC> Makrosu opsiyoneldir. Eğer silinirse, <URL> link olarak görünecektir.
# Not6: Eğer <UDESC> Makrosu varsa *mutlaka* <URL> makrosunu takip etmelidir.
#
#
# Önemli İpuçları ( ilk görünen )
#
...bu ipuçlarını kapatmak istermisiniz?<CR><CR>İpuçları başka yerde bulamayan dökümante edilmemiş bilgileri burada sunar.<CR>Eğer bunları kapatıp daha sonra görmek isterseniz, "Yardım / Günün İpucu" bölümünü seçiniz...
...Dev-C++ ortamının en son hata düzetmelerle ve yeni özelliklerle güncel kalmasını WebUpdate ile yapabilirsiniz.<CR><CR>"Araçlar / Günceleme/ Paket kontrol yap..." seçeneğini seçiniz.
#
# Kod-Tamamlama İpuçları
#
...Kod Tamamlama özelliği, mevcut içerik içerisindeki tüm ihtimali komutları tavisyelerde bulunarak sizin verimliğimizi arttırır.<CR><CR>Kod tamamlamayı aktif etmek için, "Araçlar / Editör Ayarları" bölümüne gidiniz ve sınıf gezgini bölümünde kod tamamlamayı seçiniz.
...Kod Tamamlama özelliği, siz editör içinde ".", "->" veya "::" yazdığınızda berlilenen zaman aşım süresine göre tetiklenir.<CR><CR>Bu zaman aşımı için "Araçlar / Editör Ayarları / Sınıf Gezgini / Kod Tamamlama" bölümüne gidiniz.
...Kod Tamamlama özelliğini editör penceresinde iken "Ctrl+Space" basarak tetikeyebilirsiniz.<CR><CR>( İmleç fonsiyon argüman parantezi içersinde iken "Ctrl+Shift+Space" tuşlarına basmayı deneyizniz...)
...Sınıf Gezgini elemanlarının üzerinde shift-klik ile declerasyonun uygulamasına gidilir.<CR> elbette, içerik menüsünde aynı fonkisyon ve de daha fazlası için kullanılabilir.
...Büyük projeler için Sınıf Gezgini içine özel diziler eklenerek aradığınızı daha kolay bulabilirsiniz. Hatta, özel fonsiyonları içiçe yapabilirsiniz!<CR><CR>içerik menüsünü getirirken, sadece Sınıf Gezgini içinde sağ-klik yapınız.
...Sınıf Gezgini Özel Dizinlerin bilgisi projenizin kök dizini içersinde "classfloders.dcf" isimli dosyada saklanır.<CR><CR>Eğer herhangi birşey yanlış giderde bu dosya bozulursa, Sadece bu dosyayı silin ve projenizi tekrar açın!
...Sınıf Gezgini için iki tane görüntü modu vardır.<CR>Birincisi Proje içindeki tüm sınıfları/üyeleri/fonksiyonları ayrıştırır ve diğer ise *sadece* o anda düzenlenen dosyanın anlamalı bilgilerini gösterir.<CR><CR>Sadece Sınıf Gezgini içersindeyken sağ-klik ve "Görünüm Modu" nu seçiniz...
#
# Proje Yönetim İpuçları
#
...Proje Yöneticisi içindeki dosyanın tek-klikle veya çift-klikle açılacağını belirleyebilirsiniz.<CR><CR>Tanımlama için "Araçlar / Çevre Ayarları" bölününe gidiniz ve "Proje Yönetim Dosyalarını açmak için çift tıklayın" seçiniz ( veya kaldırınız )
...Dosyalarınızı daha iyi organize ederken, Proje Yöneticisi içinde özel ( sadece üst-seviyede ) diziler tanımlayabilirsiniz.<CR><CR>Bunu yapmak için, proje yöneticisi içinde sağ klik ile içerik menüsü getrilir...
...Eğer Proje Yöneticisi içinde özel diziler yaratıysanız, sürükle && bırak ile bunları düzenleyebilirsiniz.
#
# Dosya menü ipuçları
#
...Üzerinde çalıştığınız dosya hakkında bilgi alabilrisiniz.<CR><CR>"Dosya / Özellikler" Seçiniz ve buradan dosyanın boyu, satır, satır açıklamaları, boş satırlar, dahil edilen dosyaların sayılarını görün.
... projenizi sablon olarak kaydedebilirsiniz.<CR><CR>"Dosya / Yeni / Şablon" seçiniz. Bu projenizi Dev-C++ sablonu olarak kaydeder ve "Dosya / Yeni / Proje" bölümünde mevcut olacaktır.<CR>Bu yol ile kodlamaya beğendiniz bir şekilde başlayabilirsiniz.
...Dev-C++'a MS Visual C++ projeleri ithal edebilirsiniz.<CR><CR>Sadece "Dosya / İthal et / MS Visual C++ projesini İthal et" seçeneğini seçiniz.<CR>proje seçeneklerinde ufak tefek ayarlamalar yapmanız gerekebilir fakat hey çalışmalar devam ediyor!
...Bütün Proje HTML veya RTF olarak ihraç edilebilir.<CR>Bu yolla kaynak kodlarınızı tüm dünya ile paylaşmak için bir web sitesine yükleyebilirsiniz!<CR><CR>Sadece "Dosya / İhraç" üzerine tıklayınız ve ihtaç metodunu seçiniz...
#
# Düzenleme Menü İpuçları
#
...Seçtiğiniz satırı "Düzen / Yorumla ( Kaldır ) " ile Yorum haline getirebilir veya kaldırabilirsiniz.
...Seçtiğiniz satırı "Düzen / Girintili ( Girintisiz )" ile girintilenebilir veya girintisiz kaldırılabilir.
...Kod üzerinde dolaşmak için Yer imlerini kullanınız.<CR><CR>Yer imlerini yerleştirmek ve kaldırmak için "Düzen / Yer İmlerini Değiştirme" seçeneği üzerine tıklayıp Yer imi numarasını seçiniz.<CR>Yer imine gitmek için "Düzen / Yer İmlerine Git" seçeneğinden yer imi numarasını seçiniz.
...Güçlü bir "Ara" Menüsü içersinde "Fonksiyona Git" komutu bulunmaktadır.<CR><CR>Bu tüm dosyaların fonksiyonlarını görüntüler ve fonksiyonun adının bir parçasının yazılası ile liste süzülür. Fonsiyona hemen gitmek için enter'e basınız!<CR>Not: sınıf gezme işlevi açık olmalıdır.