Kavramlar

Eskalasyon Yönetimi: Müşteri Eskalasyonu Kılavuzu

Chris Lai
17 Mayıs 2022

Etkili destek eskalasyonu, çözüm süresini kısaltmaya ve müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olur. Bu makalede, müşteri hizmetlerinde eskalasyonun ne olduğu ve müşteri eskalasyonunun farklı yöntemlerle nasıl ele alınacağı dahil olmak üzere müşteri eskalasyonunun temellerini ele alacağız. Ayrıca, bir eskalasyon yönetimi çerçevesi tasarlama adımlarında size yol göstereceğiz. Ayrıca, eskalasyon yönetiminin en iyi uygulamalarının bir listesini de bulacaksınız.

Müşteri Eskalasyon Yönetimi: Temel Bilgiler

Müşteri eskalasyonu veya destek eskalasyonu, bir müşterinin destek talebi başka bir kişiye veya departmana iletildiğinde gerçekleşir. Genellikle birinci seviye temsilciler bir müşterinin sorununu tatmin edici bir şekilde çözemediğinde ortaya çıkar.

Bir sorun, hizmet düzeyi anlaşmasında (SLA) belirtilen zaman dilimi içinde çözülemediğinde de müşteri yükseltmesi gerekir. SLA, bir son kullanıcı ile bir şirket arasında yapılan ve beklenen minimum hizmet gereksinimlerini ana hatlarıyla belirleyen bir sözleşmedir. Destek eskalasyonu, arkasındaki neden ne olursa olsun dikkatle yönetilmelidir.

Müşteri Eskalasyon Yönetimi Neden Önemlidir?

Etkili bir müşteri eskalasyon yönetimine sahip olmanın birçok faydası vardır. Yeni başlayanlar için, çözüm süresini kısaltır. İyi planlanmış bir eskalasyonda, bir sorgu derhal onu yanıtlamak için en donanımlı kişiye aktarılacaktır.

Ayrıca, etkili destek eskalasyon yönetimi müşteri memnuniyeti (CSAT) puanlarını artırır. Etkili bir eskalasyon süreci, işler ters gittiğinde müşterilerin markanıza olan güvenini geri kazandıracaktır.

Bu, yönetim eskalasyonu için paylaşılan bir gelen kutusu kullanmanın faydalarını gösteren bir görseldir Paylaşılan gelen kutusu eskalasyonu ile ekibiniz, dahili yorumlar aracılığıyla eskalasyonu yapılan bir vaka üzerinde sorunsuz bir şekilde işbirliği yapabilir. Paylaşılan bir gelen kutusundaki otomasyon işlevini kullanarak, ekibiniz bir çözüm için çalışırken müşterilere gerçek zamanlı güncellemeler göndererek onları döngü içinde tutabilirsiniz. Eskalasyon sürecinin ne olduğunu öğrenin ve blogda destek eskalasyon yönetimi hakkında daha fazla bilgi edinin.
Müşteri eskalasyon yönetimi neden önemlidir?

Müşteri desteğini bir maliyet merkezi olarak gören işletmeler gibi tüm şirketlerin destek eskalasyon yönetimine ihtiyacı yoktur. Ancak, müşteri desteğini rekabet avantajı olarak gören her şirket için eskalasyon yönetimi çok önemlidir. Eskalasyon yönetimine geçmeden önce, farklı müşteri eskalasyon türleri hakkında bilgi edinelim.

Müşteri Eskalasyon Türleri

İki tür müşteri eskalasyonu vardır - işlevsel ve hiyerarşik. İşlevsel eskalasyon, bir sorgunun sorunu çözebilecek uzmanlığa sahip başka bir departmana aktarılmasını içerir. Örneğin, ödeme destek ekibi para iadesi ile ilgili bir sorunu ele almak için en iyi konumdadır.

Bu, farklı müşteri eskalasyon türlerini gösteren bir resimdir. İki tür müşteri eskalasyonu vardır - işlevsel ve hiyerarşik. İşlevsel eskalasyon, bir sorgunun sorunu çözebilecek uzmanlığa sahip başka bir departmana aktarılmasını içerir. Buna karşılık, hiyerarşik eskalasyon, bir sorgu sorunu ele alma konusunda daha deneyimli başka bir temsilciye aktarıldığında gerçekleşir. Eskalasyon yönetimi süreci hakkında daha fazla bilgi için bloga göz atın
Destek yükseltme türleri

Buna karşılık, hiyerarşik eskalasyon, bir sorgunun departman içinde sorunu ele alma konusunda daha fazla deneyime sahip başka bir temsilciye aktarılmasıyla gerçekleşir.

Bu, bir tür müşteri eskalasyonu olan hiyerarşik eskalasyonun nasıl çalıştığını gösteren bir resimdir. Tipik olarak hiyerarşik eskalasyon, Seviye 0 (L0) ile Seviye 3 (L3) arasında değişen dört eskalasyon seviyesinden oluşur. Eskalasyon hiyerarşisi ne kadar yüksekse, ele alınan sorgu o kadar karmaşıktır. Destek eskalasyonu ve eskalasyon yönetimi süreç akışı hakkında daha fazla bilgi edinmek için blogu okuyun. Eskalasyon süreci nedir ve eskalasyon yönetimi nedir gibi soruların yanıtlarını bulacaksınız
Tipik bir hiyerarşik eskalasyon

Hiyerarşik eskalasyon Seviye 0'dan (L0) Seviye 3'e (L3) kadar uzanır - eskalasyon ne kadar yüksekse ele alınan sorun o kadar karmaşıktır.

Artık işlevsel ve hiyerarşik eskalasyonların nasıl çalıştığını öğrendiğinize göre, eskalasyonları ele almak için farklı yaklaşımlara bir göz atalım.

Paylaşılan Gelen Kutusu Eskalasyonu: Geleneksel Eskalasyona Daha İyi Bir Alternatif

Bir destek e-postasını yükseltmek için müşteri temsilcileri genellikle e-postayı başka bir kişiye iletir. Ancak, bir vaka iletildikten sonra durumu hakkında görünürlük yoktur ve bunun sonucunda temsilciler çözümün ilerleyişini kontrol edemezler.

Dahası, geleneksel eskalasyon yöntemi otomasyon gibi gelişmiş özelliklerden yoksundur. Örneğin, otomatik mesajlar aracılığıyla müşterilerinize gerçek zamanlı güncellemeler göndermek mümkün değildir.

Eskalasyonları ele almak için paylaşılan bir gelen kutusu kullanmanın faydaları

respond.io gibi paylaşılan bir gelen kutusu çözümü bu zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olur. Çözüm ilerlemesi, eskalasyon süreci boyunca tek bir yerden takip edilebilir ve temsilciler, dahili yorumlarla başka bir ekip üyesini etiketleyerek sorunsuz bir şekilde işbirliği yapabilir.

Müşterileri döngü içinde tutmak için, ekibiniz bir çözüm için çalışırken müşterilere gerçek zamanlı güncellemeler göndermelisiniz. Bu, respond.io'un paylaşılan gelen kutusundaki otomasyon işlevi kullanılarak gerçekleştirilebilir.

Daha sonra, respond.io adresinde bir müşteri eskalasyon yönetimi çerçevesi geliştirme sürecinde size yol göstereceğiz.

Müşteri Eskalasyon Yönetimi Çerçevesi Nasıl Tasarlanır? respond.io

Burada, respond.io adresinde müşteri eskalasyon yönetimini planlama sürecinde size yol göstereceğiz. Planlamaya başlamadan önce, müşteri temsilcilerinin bir vakayı eskalasyona tabi tutması gereken koşulları adresinde tanımlayın. Örneğin, SLA ihlalleri her zaman eskalasyona tabi tutulmalıdır.

1. Müşteri eskalasyonunun farklı seviyelerini veya işlevsel bölümlerini ele alan ekipler kurun . Uzmanlaşmış rollere sahip birden fazla ekibin olması, sorunların daha hızlı çözülmesine yardımcı olacak ve müşteri hizmetleri eskalasyon sürecinizin verimliliğini artıracaktır.

Bu, Müşteri Eskalasyon Yönetiminin nasıl tasarlanacağını gösteren bir görseldir. İlk olarak, müşteri eskalasyonunun farklı seviyelerini veya işlevsel bölümlerini ele almak için ekipler kurun. Daha verimli bir müşteri hizmetleri eskalasyon süreci için hem işlevsel hem de hiyerarşik ekipler kurabilirsiniz. Müşteri hizmetleri eskalasyon süreci şablonu ve destek eskalasyonu veya müşteri eskalasyonları hakkında daha fazla bilgi için bloga bakın.
Servis desteği için eskalasyon matrisi: Bir eskalasyon ekibi kurun

2. Yükseltme sürecini tetikleyen bir Kısayollar düğmesi oluşturun .

Bu, İş Akışları modülünün bir görüntüsüdür respond.io
Müşteri destek eskalasyon matrisi: Otomatik eskalasyon işlemlerini ayarlayın

Tıklandığında, müşteri temsilcileri vakayı iletecekleri uygun departmanı seçebilirler. Ardından, ekip arkadaşlarının sorunun bağlamını anlamalarına yardımcı olmak için bir özet eklemeleri istenecektir.

Bu, Kısayolların nasıl çalıştığını gösteren bir gif respond.io
Müşteri hizmetleri için eskalasyon süreci respond.io

Şu anda Zendesk veya Jira Hizmet Masası'nda destek taleplerini işliyorsanız, CRM'yi respond.io ile entegre edebilir ve bu platformlarda yeni destek talepleri oluşturan bir Kısayollar düğmesi oluşturabilirsiniz. Kısayollar hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

respond.io adresinde bir eskalasyon yönetimi çerçevesi tasarlama konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Destek ekibimiz yardıma hazır. Eskalasyon sürecinizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayacak ipuçları ve püf noktaları için okumaya devam edin.

Müşteri Eskalasyon Yönetimi: En İyi Uygulamalar

Müşteri eskalasyonunu yönetmek kolay bir iş değildir. Neyse ki, müşteri eskalasyonunu başarılı bir şekilde yönetmenize yardımcı olacak en iyi uygulamaların bir listesini hazırladık.

Şirketinizdeki Herkesin Aynı Sayfada Yer Almasını Sağlayın

Sorunsuz bir müşteri eskalasyonu sağlamak için şirketinizdeki herkesi eskalasyon yönetim planını öğrenmeye teşvik edin. Ekibiniz eskalasyon sürecindeki rollerini ve bir sorguyu kime ileteceklerini bilmelidir.

Destek Temsilcilerini Daha Empatik Olmaları İçin Eğitin

Temsilcilerinizi empati gibi sosyal becerilerle donatmak iyi bir uygulamadır. Kendinizi müşterinin yerine koyduğunuzda, onları gerçekten önemsediğinizi ve endişelerini anladığınızı hissedeceklerdir.

Tazminat Teklif Etmeden Önce Müşterinin Değerini Göz Önünde Bulundurun

Müşteriler bir artıştan sonra tazminat talep edebilir. Bir müşteriye tazminat teklifinde bulunmadan önce, şirketiniz için değerini değerlendirmek üzere harcama geçmişini inceleyin. Genel olarak, yüksek değerli müşteriler elde tutmak için daha değerlidir ve tazminat düşünülmelidir.

Zahmetsiz Eskalasyon Yönetimi için Çok Kanallı Bir Çözüm Benimseyin

Birden fazla platformda eskalasyonları yönetmek gerçek bir güçlük olabilir. respond.io gibi çok kanallı bir çözüm, farklı kanallardan gelen müşteri eskalasyonlarının tek bir birleşik platformda ele alınmasına olanak tanır.

Her Destek Eskalasyonunu 30 Gün İçinde Kapatın

Karmaşık sorunları içeren eskalasyonların çözülmesi genellikle daha uzun sürer. Bununla birlikte, çok uzun süren eskalasyonlar müşterinize gerçek bir güçlük gibi gelecektir. İdeal olarak, bir eskalasyonu en fazla 30 gün içinde tamamlamanız gerekir.

Bir Eskalasyondaki Aktarım Sayısını En Aza İndirin

Çok fazla aktarım, müşteri deneyiminde kopukluklara yol açabilir. Sorunları erken aşamada çözmeyi hedeflemelisiniz. Alt düzey temsilciler için daha fazla eğitim sağlayarak sık karşılaşılan soruları eskalasyona gerek kalmadan çözmelerini sağlayın.

Destek Eskalasyonu Tamamlandıktan Sonra Müşteri Geri Bildirimi Toplayın

Eskalasyon sürecinizin etkinliğini ölçmek için müşterilerinize sorunlarının ele alınış şeklinden ne kadar memnun olduklarını sorun. Geri bildirim, müşteri eskalasyon yönetim planınızı iyileştirmek için kullanılabilir.

Daha Fazla Okuma

Destek eskalasyonu, müşteri hizmetleri deneyiminin ayrılmaz bir parçasıdır ve dikkatli bir şekilde planlanmalıdır. Bu makalenin size destek eskalasyon yönetimi hakkında biraz fikir verdiğini umuyoruz. Müşteri desteği için mesajlaşma uygulamalarını kullanmakla ilgileniyorsanız, bu makalelere göz atın:

Chris Lai
İçerik Yazarı/SEO uzmanı
Chris Lai respond.io adresinde İçerik Yazarı ve kurum içi SEO uzmanı olarak görev yapmakta olup Monash Üniversitesi'nden Eczacılık Lisans derecesine sahiptir. Makaleleri, WhatsApp Business gibi iş mesajlaşma uygulamalarını kapsamakta ve şirketlerin sürekli değişen iş mesajlaşma ortamında gezinmelerine yardımcı olmaktadır.
Etiketler
Panoya kopyalandı!