לדלג לתוכן

Assassin's Creed Syndicate

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אמונת המתנקש: התאגדות
Assassin's Creed Syndicate
כללי
תאריך הוצאה PlayStation 4, ‏Xbox One:
23 באוקטובר 2015
Microsoft Windows:
19 בנובמבר 2015
Stadia:
15 בדצמבר 2020
סוגה פעולה-הרפתקאות, התגנבות
פיתוח יוביסופט קוויבק
הוצאה לאור יוביסופט
ארץ מקור קנדה עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות אנגלית, רוסית עריכת הנתון בוויקינתונים
סדרה Assassin's Creed
דרישות תוכנה
מנוע משחק AnvilNext 2.0
מצבי משחק שחקן יחיד
פלטפורמות פלייסטיישן 4, Xbox One, Microsoft Windows
המשחק הקודם Assassin's Creed Unity
המשחק הבא Assassin's Creed Origins
אתר רשמי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Assassin's Creed Syndicate (בתרגום חופשי: אמונת המתנקש: התאגדות, גם סינדיקט) הוא משחק פעולה-הרפתקאות שפותח בידי חברת יוביסופט קוויבק והופץ בידי יוביסופט. המשחק הוא התשיעי בסדרת משחקי Assassin's Creed, ומהווה משחק המשך לקודמו "Assassin's Creed Unity". המשחק הוא הראשון לצאת לדור השמיני של קונסולות המשחקים, PlayStation 4 ו-Xbox one, ב-23 באוקטובר 2015, ולמערכת ההפעלה Microsoft Windows ב-19 בנובמבר 2015.

עלילת הסיפור עוקבת אחרי נרטיב היסוד של זיכיון משחקי Assassin's Creed ומתרחשת בהיסטוריה בדיונית, שבה יריבות מתמשכת בין שתי חברות סודיות - מסדר המתנקשים ומסדר טמפלרים - מציבה אותן בפני שתי אידאולוגיות שונות ומנוגדות.[1][2][3][4] סיפור המסגרת מתרחש בתקופת המאה ה-21 ועוקב אחר אותו פרוטגוניסט חסר שם מהמשחק "Unity" שעוזר למתנקשים במירוץ נגד הטמפלרים לאתר ממצא עתיק שממוקם בלונדון. הסיפור הראשי מתרחש בלונדון של שנת 1868 במהלכה של המהפכה התעשייתית השנייה, ועוקב אחר צמד המתנקשים התאומים ג'ייקוב ואיווי פריי, בעוד הם מנווטים במסדרונות הפשע המאורגן ולוקחים חזרה את השליטה בעיר מידיהם של הטמפלרים. המשחק כולל גם אירועים שמתרחשים בשנת 1916 במהלך מלחמת העולם הראשונה ועוקבים אחרי נכדתו של ג'ייקוב, לידיה פריי.

המשחק משוחק מנקודת מבט בגוף שלישי והעולם הפתוח שבו ניתן לניווט על ידי הליכה, אמנות הפארקור וכרכרות. המשחק מציג מערכת ניווט חדשה לסדרה, בנוסף למכניקות לחימה והתגנבות משופרות. השחקנים שולטים בשתי הדמויות הראשיות במהלך הסיפור הראשי, ומסוגלים להחליף ביניהן במהלכן של המשימות. למשחק גם יצאו מספר תכנים להורדה, ביניהם שלוש חבילות הרחבה. העיקרי מביניהן, "ג'ק המרטש", מתרחש כעשרים שנים לאחר מאורעות הסיפור הראשי ועוקב אחר מרדפה של איווי אחר רוצח סדרתי בלתי מזוהה.

לאחר יציאתו, המשחק קיבל ביקורות מעורבות ממבקרים, ששיבחו את הגרפיקה, הדמויות, נרטיב הסיפור ואת עיצוב השלבים. אולם, ביקורת נמתחה על משחקיות הלחימה, כמו גם עיצוב העולם הפתוח ומכניקת הניווט בכרכרות. המשחק היה מועמד למספר פרסים, ונחשב לפחות רווחי משאר משחקי הסדרה, עם היקף מכירות של כ-5.5 מיליון עותקים, נכון לנובמבר 2017. חברת יוביסופט ייחסה את היקף המכירות הנמוך לשחיקת השחקנים מסדרת המשחקים, לרוב בגלל יציאתו המאכזבת של המשחק הקודם Assassin's Creed Unity שנה קודם לכן, ולכן החליטה להפסיק עם ההוצאה השנתית של המשחקים שהייתה נהוגה עד כה. המשחק הבא בסדרה, "Assassin's Creed Origins", התרחש בתקופת ממלכת בית תלמי שבמצרים העתיקה ויצא באוקטובר 2017 כאתחול רך שהציג לראשונה לסדרת המשחקים מכניקת משחקיות בסגנון משחק תפקידים, כמו גם סיפור חדש בזמנים המודרניים.

ערך מורחב – Assassin's Creed (סדרת משחקים)#משחקיות

"Assassin's Creed Syndicate" הוא משחק פעולה, הרפתקאות והתגנבות המתרחש בסביבת עולם פתוח שמשוחק מנקודת מבט בגוף שלישי ומציג אלמנטים של משחקיות שדומים לקודמו "Unity". השחקנים משלימים משימות ליניאריות עם מטרות מוגדרות מראש כדי להתקדם בנרטיב הסיפור. מעבר למשימות, השחקנים יכולים לנווט בדרך לא-ליניארית בעולם הפתוח של לונדון הוויקטוריאנית, הכוללת שבעה רבעים - וסטמינסטר, הסטרנד, הסיטי של לונדון, וייטצ'אפל, תמזה, למבת' וסאת'ק. עולם המשחק של "Syndicate" הוא הגדול ביותר מכל שאר משחקי Assassin's Creed, כאשר לדברי המפתחים הוא גדול בכ-30% יותר מפריז שבמשחק "Unity",[5] תוך שמירה על קונטקסט היסטורי שדומה יותר לזמנים המודרניים. חילות המשמר שהוצגו במשחקים קודמים מוחלפים כעת בכוח משטרה מהתקופה הוויקטוריאנית, שכמעט שלא יתקוף את השחקן אלא אם יבוצע פשע בנוכחותו. במקום זאת, האויב הראשי של השחקן הוא כנופיית רחוב טמפלרית שידועה בשם "המסכלים" (Blighters).

המשחק נותן לשחקן לשלוט בשתי דמויות - התאומים ג'ייקוב ואיווי פריי. ג'ייקוב הוא לוחם רחוב חמום מוח, שמתמחה בקרב פנים אל פנים,[6] בעוד איווי חזקה בהתגנבות ומסתמכת על חוכמתה ופיקחותה הרבה.[6][7] דמותה של איווי נחשבת לדמות הנשית הראשונה בסדרת המשחקים שניתן לשחק בה, להבדיל מאוולין דה גראנדפרה מהמשחק "Assassin's Creed III: Liberation" שאינו נחשב למשחק ראשי אלא לספין-אוף. בניגוד למשחקים קודמים בהם נעשה שימוש בחרבות ובנשקי מוט, הנשקים העיקריים במשחק כוללים אגרופן, אקדח תופי, מקל חרב (אנ') וסכיני קוקרי נפאלים מעוקלים(אנ'), וניתן לשדרג אותם כדי להגביר את מידת יעילותם. התאומים יכולים גם ללבוש חליפות ואביזרי לבוש שונים (חגורות לג'ייקוב וגלימות לאיווי) שמציגים סטטיסטיקות שונות בנוסף ליכולות הניתנות לשדרוג דרך מערכת של עץ מיומנות. ככל שהשחקן מתקדם בעלילה, הוא מקבל נקודות ניסיון כדי להעלות את הדמות ברמה, כאשר בכל אלף נקודות ניסיון ניתן לפתוח נקודת ניסיון מיוחדת אותה ניתן להוציא על מיומנות חדשה. מספר המיומנויות שנפתחו קובעים את רמתו של כל אחד מהתאומים, שאינה עולה על 10. גם האויבים מציגים דרגות מיומנות, שקובעות עד כמה קשה להביס אותם בקרב. אולם, בכל האויבים ניתן להתנקש בצורה חרישית, ללא קשר לדרגת המיומנות שלהם.

השחקנים יכולים לנסוע ברחבי העולם הפתוח של לונדון בכרכרות, עליהן ניתן להשתלט ואף לנהוג בהן.

מערכת הלחימה של המשחק השתנתה מזו של "Unity", וכעת מתמקדת ברצף התקפות מהירות אחת אחרי השנייה. מערכת ההתגנבות עברה גם היא שיפורים בעזרת גאדג'טים חדשים ומכניקת חטיפות חדשה, שמאפשרת לשחקן לקחת את אויביו כבני ערובה ולהתערות ביניהם מבלי להיראות כל עוד הם אינם בקרבת אויבים אחרים. המשחק גם משפר את עיצוב "התיבה השחורה" שהוצג ב-"Unity" עבור משימות ההתנקשות על ידי כך שמציע הזדמנויות אחרות לבצע הסתננות והסחת דעת, בנוסף ל"הרג סינמטי" שנפתח לשחקן לאחר שהושלמו מספר מאפיינים במשחק. עבור מערכת הניווט, המשחק מוסיף מספר מערכות חדשות כמו משגר חבל - האפשרות לטפס במהירות על בניינים או גלישה זוויתית ביניהם; כרכרות - שניתנות לשליטה בידי השחקן; האפשרות ליזום מהומות, קרבות רחוב או מרדפי פארקור;[6][8] וכמו כן שימוש ברכבת כבסיס מבצעים לאורך כל המשחק. המשחקיות של חבילת ההרחבה "ג'ק המרטש" שומרת על המשחקיות הראשית, אם כי מוסיפה אלמנט נוסף למכניקת המשחקיות - לאחר שהייתה בהודו, איווי רוכשת טקטיקות הפחדה לצורך חקירתם של אחרים, מה שמאפשר לה להטמיע פחד באויביה על ידי שיתוקם של מספר אויבים בו זמנית מבלי להרוג אותם, בתנאי שנפתח עץ המיומנות המתאים לכך.

תוכן המשימות הצדדיות במשחק נועד לשקף את מאבק הכוח בעיר לונדון באותה תקופה, ולא כמו המשימות הצדדיות במשחקים קודמים שהיו רנדומליות לחלוטין, הפעם הן משתלבות יחד עם הסיפור הראשי,[9] כאשר בין היתר ניתן לאמץ התנהגות טיפוסית של כנופיה בעיר שמחולקת לרבעים ונשלטת בידי שתי כנופיות יריבות.[10] במהלך המשחק, התאומים פריי מקימים כנופיית רחוב בשם "הצריחים" (Rooks) כדי להילחם בהשפעתה של כנופיית "המסכלים". בדומה למערכות כלכלה ממשחקים קודמים (כמו למשל העיירה מונטריג'וני ב-"Assassin's Creed II", מגדלי בורג'ה ב-"Assassin's Creed: Brotherhood" ומאורות הטמפלרים ב-"Assassin's Creed: Revelations"), ניתן להעלות את רמתה של הכנופיה בעזרת שדרוגים שקשורים לכלי הנשק של חבריה, רכבי הקבוצה ומספר הזדמנויות כלכליות שנקרות בדרכה - מה שמעלה את יעילותה בזמן הקרב ובנוסף גם את רווחי הקבוצה לאורך הזמן. עם תחילת המשחק, לונדון נשלטת כולה בידי "המסכלים", אך כאשר השחקן משלים משימות שחרור מסוימות (כמו העסקת ילדים באופן בלתי חוקי, חטיפות והתנקשות בטמפלרים בכירים), כל רובע עובר לאט לשליטתם של "הצריחים", מה שמוביל בסופו של דבר לקרבות כנופיה שנועדו לקבוע מי ישתלט על הרובע. משימות צדדיות נוספות כוללות מתן עזרה לדמויות היסטוריות כמו צ'ארלס דיקנס, קרל מרקס והמלכה ויקטוריה. השחקנים יכולים להשתתף גם בפעילויות משנה קטנות לצורך קבלת פרסים, כמו מועדוני קרב ומרוצי כרכרות, כמו גם מציאתם של חפצי אספנות כמו תיבות נגינה שמכילות מפתחות לתיבות אוצר.

שלא כמו במשחק הקודם, המשחק אינו מכיל מצב מולטיפלייר קואופרטיבי ואינו כולל אפליקציית מובייל משותפת כפי שהוצגה לראשונה במשחק "Assassin's Creed IV: Black Flag".

רקע ודמויות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1868, לקראת סופה של המהפכה התעשייתית ותחילתה של המהפכה התעשייתית השנייה, אחוות המתנקשים בלונדון הוויקטוריאנית הוכחדה כמעט לחלוטין. התאומים ג'ייקוב ואיווי פריי עוזבים את רובע קרוולי שבמערב סאסקס אל עבר לונדון, אותה הם מוצאים שהיא נמצאת תחת שליטת הטמפלרים, כאשר גם הכנסייה וגם המונרכיה מאבדים את כוחם. לאחר שגודלו כמתנקשים ופועלים בשם אמנתם, ג'ייקוב ואיווי שואפים לקחת בחזרה את העיר משליטת הטמפלרים על ידי הסתננות לעולם התחתון של לונדון ואיחודו נגדם.[6] הם מקבלים עזרה מהדמויות הבולטות של התקופה, כדוגמת הסופר צ'ארלס דיקנס, הביולוג צ'ארלס דרווין, הממציא אלכסנדר גרהם בל, התאורטיקן הפוליטי קרל מרקס, האחות פלורנס נייטינגייל, דוליפ סינג' המהרג'ה האחרון של האימפריה הסיקית, סמל פרדריק אברליין ממשטרת המטרופולין, שידוע בחקירת ג'ק המרטש, והמלכה ויקטוריה. בנוסף, נכדתו של ג'ייקוב, לידיה פריי, מופיעה בקטע קצר ממלחמת העולם הראשונה, בו היא מסייעת לוינסטון צ'רצ'יל בהגנה על לונדון מפני סיעת ריגול עוינת.[11]

בזמנים המודרניים, שחקן ההליקס שהתקבל כעת כחניך המתנקשים מקבל שדר מהמתנקשת שידועה בכינוי בישופ, שמבקשת ממנו לעזור לאחוות המתנקשים למצוא פיסת עדן החבויה בלונדון. בשעה שחברי אחוות המתנקשים המודרנית רבקה קריין ושון הייסטינגס מסתננים למתקני אבסטרגו בלונדון, החניך חי את זכרונותיהם של ג'ייקוב ואיווי פריי, מתנקשים תאומים מהתקופה הוויקטוריאנית.

בשנת 1868, איווי פריי מסתננת לתוך מעבדה שמנוהלת בידי דייוויד ברוסטר והאוקולטיסטית הטמפלרית לוסי ת'ורן, ומגלה שהם עורכים ניסויים בתפוח עדן. איווי מתנקשת בחייו של ברוסטר ומגלה ממנו שהטמפלרים מחפשים אחר פיסת עדן נוספת בלונדון, והיא נמלטת מהמעבדה אחרי שתפוח העדן מתפוצץ. התאומים פריי עושים את דרכם ללונדון כדי לעצור את הטמפלרים מלמצוא את פיסת העדן, ונפגשים עם הנרי גרין - מתנקש הודי שנולד בשם ג'יאדיפ מיר ובנו של המתנקש ארבאז מיר, שמודיע להם שאחוות המתנקשים הלונדונית התמוטטה ושהעיר נשלטת כעת בידי הטמפלרים תחת הנהגתו של הגראנד מאסטר קרופורד סטאריק, דמות בכירה בתעשייה ובפשע של העולם התחתון. למרות שאיווי מבקשת לחפש אחר פיסת העדן, ג'ייקוב משכנע אותה לשחרר את רובעי לונדון מאחיזתם של כנופיות הטמפלרים. לצורך זה, הם מקימים כנופיה משלהם, "הצריחים" (The Rooks) ורוכשים בני ברית בדמותם של קלרה או'דיאה, פרדריק אברליין, אלכסנדר גרהאם בל, צ'ארלס דרווין, צ'ארלס דיקנס, נד ווינרט ופוליטיקאי המפלגה הליברלית אדוארד הודסון ביילי.

במהלך זמן זה, ג'ייקוב מבקש לחתור תחת שליטתו של סטאריק על החברה הלונדונית, והא מתנקש בבני בריתו. בני ברית אלה כוללים את ד"ר ג'ון אליוטסון, המפקח על ייצורם של מי טוניק ממכרים; מלקולם מילנר, הבעלים של חברת האומניבוס של סטאריק; פרל אטאוויי, דודניתו של סטאריק ובעלת חברת אומניבוס מתחרה; פיליפ טוּפֵּני, נגיד בנק אנגליה ששדד את הבנק בחשאי; ג'יימס ברודנל, רוזן קרדיגן השביעי, שתכנן להתנקש בחייו של ראש ממשלת הממלכה המאוחדת בנג'מין דיזראלי; ומנהיג הכנופיה מקסוול רות', שתמך בהתחלה בג'ייקוב פריי אך מתגלה בהמשך כסדיסט מסוכן.

בינתיים, איווי מחפשת אחר פיסת העדן בעזרתו של הנרי גרין. באמצעות רמזים שהושארו מאחור מתחת לאחוזתו של אדוארד קנוויי, הם מוצאים את המפתח לכספת בקתדרלת סנט פול בה נמצא תכריך. אולם, לוסי ת'ורן גונבת את התכריך ונמלטת אל מצודת לונדון. איווי מסתננת למצודה והורגת את ת'ורן, אך מגלה שהתכריך אינו נמצא שם. הנרי מאמין שהכספת חבויה בארמון בקינגהאם, ומבקש את עזרתו של המהראג'ה דוליפ סינג כדי להשיג את תרשימי הארמון. אולם, הטמפלרים משיגים את ידיהם על התרשימים. בינתיים, איווי עוזרת למזער נזקים שנגרמו בגלל התנקשויותיו הפזיזות של ג'ייקוב, כמו למשל מחסור בתרופות ואינפלציה של מזומנים.

כאשר סגניו של סטאריק כעת מתים, הוא מבקש להשיג לידיו את התכריך ולחסל את ראשי הכנסייה והמדינה. ג'ייקוב ואיווי מתווכחים ביניהם - היא על פזיזותו הרבה של אחיה והוא על ריפיון ידיה וחוסר מעשיה של אחותו. אולם, הם מסכימים בסופו של דבר לעבוד במשותף כדי לעצור את סטאריק לפני שייפרדו לדרכיהם השונות. הם מסתננים לנשף שנערך בארמון בקינגהאם, אך סטאריק מגיע לפניהם לכספת ומשיג את התכריך. בעזרתו של הנרי גרין, התאומים הורגים את סטאריק, משלימים ביניהם ומשיבים את התכריך לתוך הכספת. על מעשיהם וגבורתם של התאומים ושל הנרי גרין, המלכה ויקטוריה מעניקה להם תואר אבירות.

בזמנים המודרניים, רבקה ושון מרגלים אחר פגישה של הטמפלרים הבכירים איזבל ארדנט ואלוורו גרמטיקה, שגם הם מחפשים אחר התכריך. הם מנסים ללכוד את ארדנט אך נאלצים להימלט אחרי שהם מותקפים בידי הטמפלרים יוהאני אוטסו ברג ו-ויולט דה קוסטה. אחרי שהחניך מאתר את מיקומו של התכריך, שון, רבקה וחברת המתנקשים גלינה ווֹרוניקה עושים את דרכם לכספת ומגלים ששלושת הטמפלרים השיגו אותם. בקרב המתחולל ביניהם, ארדנט נהרגת ודה קוסטה נמלטת עם התכריך. המתנקשים פורצים למחשב של ארדנט ומגלים שהטמפלרים מתכננים ליצור מחדש חבר קדום מהציוויליזציה הראשונה בצורתו האנושית. הם גם מגלים שחברת הציוויליזציה הראשונה יונו - שמופיעה בצורת הולוגרמה במחשבי החברה, מפעילה מניפולציה על עובדי אבסטרגו כדי לחבל בחברה, ושיש לה תוכניות משלה לתכריך.

עיוות בזמן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשעה שחקר את זכרונותיהם של ג'ייקוב ואיווי פריי, חניך המתנקשים נתקל בעיוות זמן בתוך מתקן האנימוס, שגורם לו לחיות את זכרונותיה של נכדתו של ג'ייקוב, לידיה פריי. בשנת 1914, עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה, אחוות המתנקשים מעבירה את ג'ייקוב ואיווי פריי לאזור הכפר בעוד בעלה של לידיה - מתנקש בעצמו - מתגייס לצבא הבריטי ומשאיר את לידיה להגן על לונדון מפני מרגלים גרמנים. כשנתיים אחרי, היא מתבקשת בידי וינסטון צ'רצ'יל להשמיד מתחם מרגלים גרמני בגשר מצודת לונדון, כאשר במהלך המשימה היא מגלה שהטמפלרים הסתננו לתוך רשת המרגלים הגרמנית, והיא מחליטה לצוד אחריהם. בתמורה לשירותיה, צ'רצ'יל מבטיח שתהיה זכות בחירה לנשים אחרי המלחמה. בסופו של דבר, לידיה כובשת את כל השטחים שבשליטת הטמפלרים בלונדון וחושפת את זהותו של מנהיג הטמפלרים, שמתגלה בתור המלומד והגלגול המחודש של בעלה של יונו, אייטה.

יונו מתגלה בתור זו שגורמת לעיוות בזמן ולאחר כל השלמת מטלה היא מופיעה בפני החניך ומגלה לו את עברה ואת עלייתה לכוח. אחרי שלידיה הורגת את המלומד, יונו מודה לחניך על שגילה את לה את דבר גורלו, ומציעה שהיא והמתנקשים יוכלו לעבוד במשותף בעתיד.

חבילות הרחבה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הפשעים המזוויעים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשלב מסוים לאחר הגעתם של התאומים ללונדון, פונים אליהם הסופר הנרי ריימונד של סוגת האימה פני דרדפול, ומעריצו הצעיר ארתור קונאן דויל. ארבעתם חוברים יחדיו לפתור סדרת רציחות מסתוריות ברחבי לונדון. התאומים מוזמנים בסופו של דבר לארמון בקינגהאם בידי המלכה ויקטוריה, כדי לפתור את מקרה הרצח לכאורה של אחד משומריה. דויל, שניהל חקירה משל עצמו, מגלה שהאחראי הוא לא אחר מאשר ריימונד, שמתכנן לגנוב את שרביט היושר והרחמים. ריימונד התחזה לשומר הנרצח כדי לגלות את הקוד לכספת בה נשמר השרביט, וזאת כדי לצפות במלכה כשהיא פותחת את הכספת. כמו כן, הוא ביים איום של פצצה כדי להימלט מהמקום. בזמן שג'ייקוב ואיווי מפנים את הארמון על כל יושביו בגלל התרעת הפצצה, דויל מנסה לעצור את ריימונד אך נלכד. בעוד ריימונד מחזיק בדויל כבן ערובה, אחד מהתאומים מסיח את דעתו בעוד השני הורג אותו, מציל את דויל ומשיג חזרה את השרביט. בסופה של העלילה, התאומים מעודדים את דויל להתחיל לכתוב ספרות בלשית בעצמו.

בשנת 1888, כעשרים שנים לאחר העלילה הראשית, ג'ייקוב פריי נפגש עם המפיץ ארתור ויברסברוק, שמזהיר שלא לפרסם ברבים את מכתביו של ג'ק המרטש, שכן הדבר יבטיח לרוצח מוניטין שאין הוא ראוי לו. לאחר מכן, ג'ייקוב מקבל מידע על רצח נוסף שהתרחש ויוצא לחקור אותו, אך מותקף בידי המרטש. בעוד המרטש רודף אחרי ג'ייקוב הפצוע, מתגלה שהוא מכיר אותו באופן אישי. לאחר שג'ייקוב מצליח להימלט, הוא מגיע לדירתו, אך המרטש מאתר אותו, מנטרל אותו ונדמה שהנחית עליו את המכה הניצחת.

זמן מה לאחר התקרית, איווי חוזרת ללונדון מהודו לבקשתו של ג'ייקוב, וזאת לאחר שעברה לשם בעקבות אירועי הסיפור הראשי. בהודו, היא רכשה טקטיקות הפחדה שאינן קטלניות ואשר נועדו להפחיד אויבים. היא נפגשת עם בלש המשטרה פרדריק אברליין, שמודיע לה שאחיה נעלם ונחשב למת. כנופייתם הישנה של התאומים, "הצריחים", חברו מאז אל המרטש ומפיצה את שלטון הטרור שלו על כל האיסט אנד של לונדון. איווי מגיעה לדירתו של ג'ייקוב ומסיקה מרמזים בדירה שהמרטש הוא אחד מחניכיו המתנקשים של ג'ייקוב, צעיר הפכפך ובלתי צפוי בשם ג'ק אותו פגשה בהודו. כדי לחתור תחת שליטתו של ג'ק המרטש בעיר ולמשוך אותו ממחבואו, איווי מתנקשת בסגניו של ג'ק ומשחררת אסירים שהוחזקו על ידו. בינתיים, ג'ק אורב אחריה ומחליט לטמון לה מלכודת בבית חולים לחולי נפש ברובע למבת'. נודע כי בעבר, ג'ק היה מאושפז באותו בית משוגעים לפני שג'ייקוב גייס אותו לשורות המתנקשים. הוא רצח כמה מעובדי בית החולים שעינו אותו והשמיד כל פיסת מידע שהצביעה על זהותו.

בעוד ג'ק ממשיך במסע ההרג שלו, איווי ניצבת בפני לחץ גובר לאתר אותו, וזאת כאשר אברליין מודיע לה שהוא אינו יכול יותר להגן עליה, מאחר שהיא מופללת ברצח אחד מסגניו של המרטש. הוא מוסיף ואומר שהיא תיעצר במידה ולא תסגיר לידיהם את הרוצח בקרוב. אחרי הרצח האחרון של המרטש, איווי בוחנת מחדש זירות פשע ישנות ומגלה שכל הנשים אותן רצח המרטש היו למעשה חברות אחוות המתנקשים של ג'ייקוב. היא מוצאת גם הודעות שהושארו מאחור בידי המרטש, שמגלות לה שהוא מאשים את ג'ייקוב במותה של אמו בידי הטמפלרים כשהיה צעיר, ושהוא פיתח במהלך השנים נקודת מבט קיצונית על אמונת המתנקשים. לכן, הוא החליט לקחת שליטה על אחוות המתנקשים מידיו של ג'ייקוב ולהעביר אותה רפורמה. איווי מסיקה שהמרטש מחכה לה בבית החולים לחולי נפש, מתעמתת איתו והורגת אותו בקרב ביניהם. היא מוצאת את ג'ייקוב מוחזק בתא כשהוא פצוע אנושות אך עדיין בחיים. עם מותו של המרטש והצלתו של ג'ייקוב, אברליין מסכים להסתיר את זהותו האמיתית של ג'ק כדי לשמור על סודם של המתנקשים.

המהרג'ה האחרון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחרי שהתעמת עם המהרג'ה דוליפ סינג' בנוגע לחוסר מחויבותו לעם ההודי, הנרי גרין מגייס את עזרתם של התאומים פריי כדי לנסות לשכנע את המהרג'ה לתבוע את זכותו מלידה. התאומים חושפים את מכתביו של סינג' לאמו שיורטו בידי חברת הודו הבריטית - מעשה שמשכנע אותו לבקש את עזרתם במציאת הזהב של חבל פנג'אב לפני שליחתו חזרה להודו. לאחר מכן הוא מציע להם להשיב את הקוהינור, יהלום הודי שנשמר במצודת לונדון. התאומים משלימים את המשימה, אולם הנרי חושף שהיהלום המדובר הוא למעשה תעתיק, ושהקוהינור אמיתי מעולם לא עזב את הודו והוחבא בידי אביהם של ג'ייקוב ואיווי, לאחר שזה ניתן להנרי בידי אביו ארבאז מיר.

התאומים עושים את דרכם לחברת הודו הבריטית כדי לעצור את תהליך ייצור הנשק הכימי של החברה. תוך כדי, הם מגלים שנציג החברה ברינלי אלסוורת' - חבר ילדות של סינג' - הוא טמפלר שעומד מאחורי המזימה נגד המהרג'ה. סינג' מארגן פגישה עם אלסוורת' שבה הוא מתעמת איתו, וזה האחרון מנסה לרצוח אותו. איווי מכניעה את אלסוורת', אך סינג' בוחר לחוס על חיי חברו לשעבר ולאפשר לו לעזוב, באומרו שאם יהרגו אותו הם לא יהיו טובים יותר מחברת הודו הבריטית. בהמשך, סינג' מודה לתאומים על עזרתם ונפרד מהם לשלום, תוך שבועתו שימשיך במשימתו.

המשחק "Assassin's Creed Syndicate" הוא המשחק הראשי השני בסדרה שלא פותח בידי יוביסופט מונטריאול, אחרי "Assassin's Creed Rogue" שנה קודם לכן. במקומם, חברת יוביסופט הכריזה ב-2 ביולי 2014 שסטודיו החברה בקוויבק יעמוד בראש הפיתוח כחלק מ"השקעה מיוחדת" בסטודיו, שעזר בעבר ב-"The Tyranny of King Washington" ו-"Freedom Cry", חבילות ההרחבה למשחקים "Assassin's Creed III" ו-"Assassin's Creed IV: Black Flag", בהתאמה.[12] מרק אלכסיס-קוטה משמש כמנהל יצירתי של המשחק, אחרי מגוון תפקידים נוספים במשחקים "Brotherhood", ‏"Revelations", ‏"Assassin's Creed III" ו-"Freedom Cry".[13][14] פרנסואה פלאן שב לתפקיד המפיק לאחר ACIII, וזאת ששימש גם כבמאי בפועל בשלושת המשחקים שביניהם.[6][15] לידיה אנדרוז היא במאית הסאונד של המשחק, תפקיד אותו מילאה גם ב-ACIII, ‏Black Flag ו-Unity. ההיסטוריון ז'אן-וינסנט רוי שימש כיועץ עבור המשחק, אחרי ששימש כיועץ עבור ACIII והחזיק בתפקידים שונים ביוביסופט. הסטודיו עבד על המשחק במשך יותר משנתיים. צוות המפתחים עבד במשותף עם צוות מונטריאול, שיצר כמה מאבני הדרך של בנייני לונדון, את קהל האנשים "החי והנושם" של העיר ושיפר את התנועתיות החלקה והזורמת של משחקיות הפארקור. המשחק "Syndicate" הוא הראשון שמופיעה בו דמות שאינה שחקן טרנסג'נדרית.[16]

סטודיו יוביסופט קוויבק עבד על פיתוח המשחק ביחד עם אולפנים נוספים של החברה במונטריאול, סינגפור, אנסי, מונפלייה, צ'נגדו, שאנגחאי, קייב ו-Reflections שבניוקאסל על הטיין. צוותים נוספים מאולפני החברה בסופיה, ברצלונה וטורונטו היו גם מעורבים בהשלמת המשחק. אולפני יוביסופט סינגפור, שיצרו את המשחקיות הימית במשחק "Assassin's Creed III" ובמשחקים שבאו בעקבותיו, כמו גם את האנומליות בזמן במשחק "Assassin's Creed Unity", התמקדו במשחקיות חדשה לאורך נהר התמזה. יוביסופט אנסי הייתה אחראית על מחבוא הרכבת הדינמי, ששימש כבסיס המבצעים הנייד של המתנקשים שעליו התבססו מספר משימות צדדיות. משימות אלו כללו נרטיב חזק שהעשיר את סיפורי הכנופיות של המשחק. אחד מרובעי לונדון, וייטצ'אפל, פותח בידי יוביסופט מונפלייה, שעבדו גם על המשימות הצדדיות שקשורות בדמויות ההיסטוריות ועל נקודות מסוימות בסיפור הראשי. יוביסופט רפלקשנס היא חברה מפתחת שידועה בשל משחקי המרוצים שלה, והיא תרמה למשחקיות הרכבים החופשית והזורמת במשחק. בנוסף לנזקי הכרכרות ולמכניקת הלחימה בזמן הנהיגה, הסטודיו הפיק גם כמה משימות צדדיות שכללו מרוצי כרכרות עם סוסים. סטודיו יוביסופט צ'נגדו היה אחראי למגוון רחב של סירות, משאבים סביבתיים שונים ואנימציות של הקהל, בעוד יוביסופט שאנגחאי הייתה אחראית למשאבי הארכיטקטורה והדמויות השונות. כמו במשחקים קודמים, יוביסופט קייב עבדו על גרסת המחשב האישי של המשחק.

פסקול המשחק הולחן על ידי המלחין האמריקאי אוסטין וינטורי. השירים הליריים במשחק, המכונים "בלדות רצח", חוברו על ידי וינטורי ולהקת מחזמר אוסטרלית בשם "טריפוד".[17] הפסקול שוחרר בגרסת Amazon MP3 ובiTunes ב-23 באוקטובר 2015.

המלחין בר מק'קרירי הלחין את המוזיקה עבור חבילת ההרחבה על ג'ק המרטש, והוא נקט בגישה מינימליסטית ושקולת דעת עם מלודיות.[18] בתור מלחין שנשכר רק עבור הלחנת חבילת ההרחבה, מק'קרירי לא האזין לפסקול המשחק הראשי מאחר שמלאכת ההלחנה עבורו הייתה עדיין בעיצומה.[18] בעקבות כך, מק'קרירי ציין שהדבר הכניס אותו לסוג של "ואקום יצירתי", כאשר נקודות ההתייחסות היחידות שלו היו תמונות מהמשחק, הרעיון המרכזי וסיפורו של הנבל הראשי. מק'קרירי האמין שהמפתחים התכוונו לטון ייחודי עבור "ג'ק המרטש" כחבילת הרחבה שעומדת בפני עצמה, ואותו הוא מתאר כ"טון עגום, קודר, גותי ומבהיל", בצורה שאינה אופיינית לסדרת משחקי Assassin's Creed.[18] בניגוד לגישתו של וינטורי לנעימות מיתרים אוריינטליות ומסורתיות, מק'קרירי הלך על גישה מודרנית יותר שכוללת אלמנטים אלקטרוניים, ורצה שהפסקול יכלול אווירה לא נעימה שתישמע "מעוותת מאוד, פסיכוטית ואלימה".[18] בנוגע לנעימות שקשורות בדמותה של איווי, מק'קרירי נקט בגישה שתעורר רגש "אקזוטי ויפה יותר", אך עם זאת קרקע אותה עם תמה עצובה מאוד ומסתורית, מאחר שהדמות עברה זמנים קשים והיא ניצבת בפני יריב קשה.[18] אלבום הפסקול שוחרר ב-1 בדצמבר 2015.

Assassin's Creed: Syndicate Original Game Soundtrack
אלבום אולפן מאת אוסטין וינטורי
יצא לאור 23 באוקטובר 2015
סוגה פסקול משחקי וידאו
שפה אנגלית, רוסית עריכת הנתון בוויקינתונים
הפקה ℗ 2015 Ubisoft Music
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
Assassin's Creed: Syndicate Original Game Soundtrack
מס' שם משך
1. Bloodlines 1:53
2. London is Waiting 2:45
3. The Dance Begins 2:02
4. Peace and I Are Strangers Grown 1:45
5. Soothing Syrup 3:21
6. Give Me the Cure 2:01
7. Danza alla Daggers 3:10
8. The Churning Seas of London 1:58
9. It's Business, Mr. Frye 2:47
10. The Late Pearl Attaway 1:35
11. Everyone Has a Price 1:44
12. Destruction's Our Delight 1:40
13. Waltzing on Rooftops and Cobblestones 4:51
14. Cathedrals of Steel 2:03
15. You've Stolen Your Last Shilling 1:37
16. The Tale of Twopenny 1:43
17. Top Hats and Sword Canes 1:42
18. Men Have Become Monsters 2:13
19. The Assassin Two-Step 1:45
20. Too Dreadful a Practice for This Open Air 1:39
21. Take Your Bow, Knave 3:40
22. Feasting on a Lord 1:47
23. A Ballet of Blades 2:22
24. Great Mind Against Themselves Conspire 1:22
25. A Gauntlet Scherzo 3:16
26. London Will Soon Be Rid of Your Chaos 2:11
27. Darling, What a Night 2:53
28. Jokes Jokes Jokes 1:16
29. Hooded Allegro Vivace 2:57
30. For Those We Loved 2:03
31. Death is Now a Welcome Guest 2:02
32. Bloody Presto con Brio 3:25
33. So Much for a House Call 1:41
34. I Would Have Created a Paradise 5:17
35. Underground 3:16
36. Family 1:55

שיווק והוצאה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מהדורת הצלב החרוך של המשחק.

בדצמבר 2014, כחודש אחד בלבד לאחר יציאתו של המשחק "Assassin's Creed Unity", הודלפו בידי אתר המשחקים Kotaku מספר תמונות מקדימון משחקיות בן שבע דקות מהמשחק "Syndicate", שנקרא בזמנו בשם הקוד "Assassins Creed: Victory". בהמשך אותו יום, חברת יוביסופט שחררה הצהרה המאמתת את אמינות התמונות, אם כי הביעה אכזבה ש"משאבים פנימיים שאינם מיועדים לציבור הודלפו", אך צוות המפתחים היה נלהב לחשוף את מה שעבד עליו במשך כשנתיים. המשחק נחשף באופן רשמי ב-12 במאי 2015, ויצא ברחבי העולם לקונסולות פלייסטיישן 4 ו-Xbox One ב-23 באוקטובר 2015, כאשר גרסת Microsoft Windows יצאה ב-19 בנובמבר 2015.

העתקים בגודל אמיתי לכלי הנשק בהם משתמשים ג'ייקוב ואיווי, מקל-החרב והכפפה בעלת הלהב הנסתר, היו זמינים לרכישה בעת השקת המשחק.

מהדורות מיוחדות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-13 במאי 2015 הוכרזה הוצאתן של חמש מהדורות מיוחדות של המשחק באירופה.

  • המהדורה הסטנדרטית - כללה את דיסק המשחק, כרטיס עונתי, חליפה בלעדית של רחוב בייקר ושתי משימות לשחקן יחיד ("קונספירציית דרווין ודיקנס" ו"רכבת ההימלטות").
  • המהדורה המיוחדת - כללה את דיסק המשחק, מארז אספנות בלעדי, הפסקול הרשמי, ספר אמנות, מפה דו-צדדית של לונדון, כרטיס עונתי, פסל בגודל 22 ס"מ של ג'ייקוב פריי בצומת דרכים ומשימה לשחקן יחיד ("קונספירציית דרווין ודיקנס").
  • מהדורת הצריחים - כללה את דיסק המשחק, מארז אספנות בלעדי, הפסקול הרשמי, ספר אמנות, מפה דו-צדדית של לונדון ושתי משימות לשחקן יחיד ("קונספירציית דרווין ודיקנס" ו"רכבת ההימלטות").
  • מהדורת הצלב החרוך - כללה את דיסק המשחק, מארז אספנות בלעדי, הפסקול הרשמי, ספר אמנות, מפה דו-צדדית של לונדון, פסל בגודל 22 ס"מ של ג'ייקוב פריי בצומת דרכים ושתי משימות לשחקן יחיד ("קונספירציית דרווין ודיקנס" ו"רכבת ההימלטות").
  • מהדורת האספנות ביג בן - כללה את דיסק המשחק, מארז אספנות בלעדי, כרטיס עונתי, הפסקול הרשמי, ספר אמנות, מפה דו-צדדית של לונדון, בקבוקון משקאות חריפים, פסל בגודל 30 ס"מ של ג'ייקוב פריי על רקע מנגנון מכונה, שתי משימות לשחקן יחיד ("קונספירציית דרווין ודיקנס" ו"רכבת ההימלטות") וליתוגרפיה ממוספרת שנבחרה מראש בידי המעריצים בהזמנה המוקדמת.

תכנים להורדה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

חברת יוביסופט שחררה מספר תכנים להורדה אחרי יציאתו של המשחק, כאשר מרביתם היו זמינים בכרטיס העונתי שניתן לרכישה. חבילת ההרחבה "קונספירציית דרווין ודיקנס" הוסיפה שלוש משימות לשחקן יחיד בהם מעורבים צ'ארלס דרווין וצ'ארלס דיקנס, והיא הייתה זמינה עבור אלה שרכשו את המשחק בהזמנה מוקדמת. בהמשך, חבילת ההרחבה יצאה בבאנדל שנקרא "רחובות לונדון" ב-19 בינואר 2016, וכלל חליפות חדשות וציוד חדש.

חבילת ההרחבה שכללה נרטיב עלילה מלא, "ג'ק המרטש", יצאה ב-15 בדצמבר 2015 לקונסולות וב-22 בדצמבר למחשב האישי. הרחבה זו מבוססת באופן חלקי על הרוצח הסדרתי הידוע לשמצה בעלילה נפרדת מהסיפור הראשי שמתרחשת ברובע וייטצ'אפל של לונדון בשנת 1888, ועוקבת אחרי מאמציה של איווי לשים קץ לשלטון הטרור של המרטש על לונדון ולמצוא את אחיה, שנחטף על ידו.

חבילת ההרחבה השנייה שכללה נרטיב עלילה מלא, "המהרג'ה האחרון", יצא ב-1 במרץ 2016 לכל הפלטפורמות והתמקד בתאומים פריי כשהם עוזרים לדוליפ סינג' להשיב לעצמו את מורשתו כמהרג'ה של האימפריה הסיקית. חבילת ההרחבה האחרונה של המשחק, "הפשעים המזוויעים" היה במקור בלעדי לפלייסטיישן 4 עד למרץ 2016. הוא שוחרר למחשב האישי ב-11 באפריל והיה לחבילת ההרחבה הראשונה שלא נכללה בכרטיס העונתי. חבילת ההרחבה מוסיפה על מערכת חקירות הרצח שהוצגה במשחק "Unity" ומטילה על השחקנים לפענח עשר חקירות רצח, חטיפות ופשעים אחרים ברחבי לונדון בסגנון ספרי פני דרדפול.

קבלה וביקורות

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ציון מבקר
מבקר ציון
Metacritic XONE: ‏78/100[19]
PS4: ‏76/100[20]
PC: ‏74/100[21]
ציון ביקורות
פרסום ציון
GameSpot 9/10[22]
Game Informer 9/10[23]
God is a Geek 9/10[24]
Empire [25]
+GamesRadar [26]
Trusted Reviews [27]
Giant Bomb [28]
GameRevolution [29]
Den of Geek [30]
Electronic Gaming Monthly 8.5/10[31]
Polygon 8.5/10[32]
IGN 8.2/10[33]
Gamereactor 8/10[34]
PlayStation Universe 8/10[35]
Official Xbox Magazine (UK) [36]
Forbes 7.5/10[37]
Destructoid 7.5/10[38]
Gaming Bolt 7/10[39]
Gaming Trend 60/100[40]
PC Gamer (US) 66/100[41]
PC World [42]
Videogamer.com 5/10[43]
The Guardian [44]
The Telegraph [45]

המשחק "Assassin's Creed Syndicate" קיבל ביקורות מעורבות מהמבקרים, כאשר רובן הגדול היו חיוביות. מגזין הביקורות Metacritic העניק לגרסת Xbox one של המשחק את הציון 78 מתוך 100 בהתבסס על 22 ביקורות,[19] לגרסת הפלייסטיישן 4 את הציון 76 מתוך 100 בהתבסס על 86 ביקורות[20] ולגרסת המחשב האישי את הציון 74 מתוך 100 בהתבסס על 14 ביקורות.[21]

אלכסה קוריאי ממגזין GameSpot וג'ו ג'ובה ממגזין Game Informer העניקו למשחק ציון 9 מתוך 10, כאשר קוריאי שיבחה את הזרימה של מערכת הלחימה החדשה במשחק, את יופייה של מפת לונדון ואת התוספת של משגר החבל. היא היללה את המשחק בתור "חזרה מנצחת למקורות הזיכיון"; ג'ובה ציין בתחילת דבריו את העובדה שסדרת המשחקים סובלת משחיקה, ושכל משחק חדש שיוצא מוסיף מספר אלמנטים חדשים כדי להילחם בתופעה. הוא מוסיף ואומר שהמשחק "Syndicate" הוא הדוגמה הטובה ביותר לכך, כאשר הוא מסיר מכניקות מיושנות, משפר את מיטב הרעיונות ממשחקים קודמים אך עדיין מצליח גם לתרום לאבולוציה של הסדרה, והוא כיף גדול ביותר מאז המשחק "Brotherhood". הוא מסכם באומרו שקונספט המשחק הוא מיזוג מספק ביותר של רעיונות חדשים עם אלמנטים מסורתיים מעברו של הזיכיון.[23]

מספר מגזינים העניקו למשחק 4 מתוך 5 כוכבים. סטיב בוקסר ממגזין Empire התייחס לעובדה שהזיכיון נחל אכזבה עם המשחק "Unity", אולם "Syndicate" מאמץ את החזרה למקורות ומסיר את מצבי המשחק המקוונים כדי להתמקד יותר בנוסחה שהפכה את הזיכיון למוצלח כל כך. לדבריו, "המשחק בשתי דמויות מוסיף ממד חדש... והבחירה באיזו דמות לבחור למשימה הוא אלמנט מבורך של אסטרטגיה". הוא מסכם את דבריו באומרו שהמשחק מרתק מאוד ומקיף ביותר לשחק בו, שכל השיפורים במשחקיות גורמים לשחקן לשקוע יותר במשחק, ושהוספתה של לונדון הוויקטוריאנית מסמנת את המשחק כחתיכה קלאסית של אסקפיזם, ומסוג הדברים שלשמם המשחקים קיימים.[25] בתחילת הביקורת שלה, לואיז בליין ממגזין +GamesRadar ציינה ש"לקח לזה הרבה זמן להגיע, אך לבסוף זה כאן: לונדון הוויקטוריאנית. ומדובר במפלצת. תאומים, כנופיות, להבים וטמפלרים - סינדיקט מציע כמה מרגעי הקריד המהנים ביותר מזה שנים... ישנה שמחה ילדותית פשוטה לראות את החלקים של לונדון במשחק עובדים יחדיו כמו מודל ענקי וסיפוק עצום כשקופצים לתוך הכל וגורמים לכאוס".[26] סטוארט אנדרוז ממגזין Trusted Reviews ציין שהמשחק הוא "מעשיה של מזימות אפלות, כנופיות אלימות, עבדות ילדים ותעשייה סואנת שמצליחה לערבב את קדירת הנוסחאתיות המבוססת של סדרת המשחקים ונושפת לתוכה חיים חדשים". לדבריו, מדובר במשחק גדול ובשרני שמזכיר את ימי התהילה של "Brotherhood", בהם המשחקיות והסיפור השתלבו יחדיו כדי להעניק חוויית משחק מבריקה, ויש בו עולם עשיר וגדול, מלא דברים לעשות, ומכניקת משחקיות סוחפת יותר.[27] אלכס נבארו ממגזין Giant Bomb ציין ש"סינדיקט הוא טוב. מאוד טוב... בעולם שבו הזיכיון נבנה מחדש למשהו שדומה לתהילת העבר שלו - לא מדובר במשחק חדש או מהפכני, אלא יצירה מחודשת שבנויה טוב, נכתבה בהנאה ושמתקדמת בקצב מהיר יחסית למה שהזיכיון הצליח להמחיש בעבר. וכאשר היא כן מתעסקת עם הנוסחאתיות המוכרת, היא עושה שיפורים קטנים אך חשובים שהופכים את לונדון הוויקטוריאנית לאחד העולמות המלהיבים והייחודיים שהסדרה אי פעם ראתה".[28] לדבריו של אהרון בירץ' ממגזין Den of Geek, המשחק הוא משחק מצוין שמשמש כהתנצלות בפני המעריצים בהרבה מובנים, ומדובר במשחק הטוב ביותר שיש לסדרה להציע מעבר ל-"Assassin's Creed IV: Black Flag" המשובח.[30]

ריי קרסילו ממגזין Electronic Gaming Monthly ופיליפ קולאר ממגזין Polygon העניקו למשחק ציון 8.5 מתוך 10, כאשר קרסילו ציין ש"המשחק מציג סיפור מושך, שני פרוטגוניסטים טובים, משחקיות נהדרת, עולם ותקופת זמן חדשים ויפהפיים שאותם ניתן לחקור - אלמנטים שהיו ונשארו כרטיס הביקור של משחקי אססינס קריד";[31] ואילו קולאר ציין ש"סינדיקט מרגיש כמו שינוי מסלול שהסדרה הייתה זקוקה לו מזמן, והוא משנה את דפוס הפעולה ההולך ונכשל שהחל מאז 'Brotherhood' המצוין".[32] דניאל קרופה מ-IGN העניק למשחק את הציון 8.2 מתוך 10, בציינו את העיצוב של העיר ואת העלילה הקלילה כנקודות הגבוהות במשחק, אך מתח ביקורת על הלחימה שחוזרת על עצמה, למרות שטען שהלחימה טובה יותר מזו של "Unity".[33]

מנגד, מספר מבקרים העניקו למשחק ציונים נמוכים. פול טאסי ממגזין פורבס וברט מקדונסקי ממגזין Destructoid העניקו לו את הציון 7.5 מתוך 10, כאשר טאסי ציין שאחרי שלושה משחקים שהגדירו את הז'אנר (המקורי, ACII ו-Black Flag), נדמה שזיכיון אססינס קריד תקוע אחרי שני המשחקים האחרונים שהראו שהזיכיון אינו מתקדם לשום מקום;[37] בעוד מקדונסקי שיבח את הדמויות ומשימות ההתנקשות של המשחק, אך מתח ביקורת על המשחקיות. הוא תיאר את הקרבות כבלתי מספקות ואת הנהיגה בכרכרות כ"סבל".[38] כריסטופר ליווינגסטון ממגזין PC Gamer העניק למשחק את הציון 66 מתוך 100, בשבחו את הדמויות ואת המשימות העיקריות, אך מתח ביקורת על המשימות הצדדיות החוזרות על עצמן.[41] ג'יי מאלון ממגזין Gaming Trend העניק למשחק ציון 60 מתוך 100 וציין ש"משחקי אססינס קריד הפכו אט אט לצל של עצמם, וסינדיקט מנסה בכל הכוח ליצור מחדש את הקסם, אך בסופו של דבר הוא שוקע לבינוניות נינוחה".[40] סאם ווייט ממגזין הגרדיאן העניק למשחק 2 מתוך 5 כוכבים, קרא לו "כישלון היסטורי" והוסיף ש"בעוד משחקים כמו 'The Witcher 3: Wild Hunt' ו-'Metal Gear Solid V' המציאו מחדש את הרפתקת העולם הפתוח, סינדיקט תקוע בעבר ביותר מדרך אחת".[44]

המשחק הגיע למקום הראשון בממלכה המאוחדת, לפי חברת מחקרי השוק Chart-Track, אולם במהלך השבוע הראשון ליציאתו הוא היה השני ברשימת המשחקים הכי פחות נמכרים, כשהראשון היה "Assassin's Creed Rogue". לפי יוביסופט, היקף המכירות הנמוך נבע מההשפעה השלילית של מכירות המשחק הקודם, "Assassin's Creed Unity", עקב הבאגים הרבים והבעיות במהלך יציאתו לשווקים. אולם, מכירות השבוע השני עברו את היקף הרווחים של "Unity".[46] המשחק דורג במקום התשיעי ברשימת המשחקים הנמכרים ביותר בממלכה המאוחדת לשנת 2015.[47] נכון לפברואר 2016, המשחק מכר למעלה מ-4 מיליון עותקים.[48] כאשר עד לנובמבר 2017 מכר למעלה מ-5.5 מיליון עותקים.[49]

פרסים והוקרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

באפריל 2020, מגזין Game Informer דירג את המשחק בתור המשחק השני הטוב ביותר בסדרת משחקי Assassin's Creed. כמו כן, המשחק הופיע במספר רשימות המשחקים הטובים ביותר לשנת 2015, ביניהן של GameSpot, ‏Complex, ‏+GamesRadar, ‏Eurogamer, ‏Screen Rant ו-Kotaku.

רשימת פרסים ומועמדויות למשחק Assassin's Creed Syndicate
שנה פרס קטגוריה תוצאה
2015 The Game Awards 2015 משחק הפעולה-הרפתקה הטוב ביותר מועמדות
GameSpot's Game of the Year 2015 Awards משחק השנה מועמדות
Canadian Videogame Awards 2015 משחק השנה זכייה
משחק הקונסולה הטוב ביותר מועמדות
האנימציה הטובה ביותר זכייה
הסאונד הטוב ביותר זכייה
העיצוב הטוב ביותר מועמדות
הדמות החדשה הטובה ביותר (ג'ייקוב ואיווי פריי) זכייה
הביצוע הטוב ביותר (ויקטוריה אטקין כאיווי פריי) זכייה
האמנות הוויזואלית הטובה ביותר זכייה
הכתיבה הטובה ביותר מועמדות
בחירת המעריצים: המשחק הקנדי הטוב ביותר מועמדות
2016 Game Revolution's Best of 2015 Awards משחק הפעולה הטוב ביותר מועמדות
IGN's Best of 2015 משחק השנה בגרסת פלייסטיישן 4 מועמדות
משחק הפעולה-הרפתקה הטוב ביותר מועמדות
המוזיקה הטובה ביותר מועמדות
הביצועים הטובים ביותר מועמדות
68th Writers Guild of America Awards הישגים מיוחדים בכתיבת משחקי וידאו מועמדות
19th Annual D.I.C.E. Awards הישגים מיוחדים באנימציה מועמדות
הישגים מיוחדים בדמות (איווי פריי) מועמדות
2016 SXSW Gaming Awards הצטיינות באנימציה מועמדות
הצטיינות באמנות מועמדות
15th National Academy of Video Game Trade Reviewers (NAVGTR) awards אנימציה, אמנותיות מועמדות
ארט דירקשן בהשפעה תקופתית מועמדות
עיצוב דמויות מועמדות
עיצוב תלבושות מועמדות
עיצוב משחק, זיכיון מועמדות
תאורה/טקסטורות מועמדות
עריכת סאונד בסינמה של משחק מועמדות
12th British Academy Games Awards הישג אמנותי מועמדות
הישג בתחום הסאונד מועמדות
מוזיקה מועמדות

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Assassin's Creed Syndicate בוויקישיתוף

ביקורות:

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ Assassin-Templar War בפרויקט פאנדום של סדרת משחקי Assassin's Creed
  2. ^ Assassin's Creed: Why Assassins & Templars Hate Each Other, Caitlin Grieve, September 24th 2020
  3. ^ The Templars and the Assassins - The Militia of Heaven, James Wasserman, Destiny Books
  4. ^ Assassin's Creed: 10 Things You Didn't Know About The Templars, Rhett Roxi, February 16th 2021
  5. ^ Assassin's Creed Syndicate Officially Announced, Daniel Krupa, May 12th 2015
  6. ^ 1 2 3 4 5 7 things Ubisoft wants you to know about Assassin's Creed: Syndicate, James Orry, May 12th 2015
  7. ^ Who is Evie Frye? Meet Assassin's Creed Syndicate's female hero, Louise Blain, May 12th 2015
  8. ^ Assassin's Creed Syndicate revealed: Male and female siblings take back Victorian London, Liam Martin, May 12th 2015
  9. ^ Assassins Creed Syndicate wont have totally random side quests this time, GamesRadar+, June 7th 2015
  10. ^ Assassin's Creed Syndicate hands-on: Grand Theft Auto meets Charles Dickens in Ubisoft's period romp round London, Ali Plumb, September 24th 2015
  11. ^ Assassin's Creed Syndicate is hiding a huge, incredible secret, Phillip Kollar, October 23rd 2015
  12. ^ Upcoming Assassin's Creed game will be the first not headed by Ubisoft Montreal, Jeffrey Matulef, July 3rd 2014
  13. ^ Ubisoft expands its Quebec City studio to lead the future of Assassin's Creed, Jeff Grubb, July 2nd 2014
  14. ^ How Assassin's Creed Syndicate Reinvents Stealth and Combat in the Series, Alexa Ray Corriea, May 12th 2015
  15. ^ Assassin's Creed: Syndicate industrialises steampunk slayings, Matt Kamen, May 12th 2015
  16. ^ Assassin's Creed Syndicate takes a leap towards inclusivity with the series' first transgender character, Tom Phillips, September 24th 2015
  17. ^ What new game did Aussie musical trio Tripod work on?, Nova 969, October 26th 2015
  18. ^ 1 2 3 4 5 Bear McCreary Interview: New Ventures in Game Music, Emily McMillan, March 21st 2016
  19. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate for Xbox One Reviews, Metacritic
  20. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate for PlayStation 4 Reviews, Metacritic
  21. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate for PC Reviews, Metacritic
  22. ^ Assassin's Creed Syndicate Review, Alexa Ray Corriea, October 30th 2015
  23. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate Review, Joe Juba, October 22nd 2015
  24. ^ Assassin’s Creed Syndicate Review, Dan Naylor, October 22nd 2015
  25. ^ 1 2 Assassin’s Creed: Syndicate Review, Steve Boxer, October 23rd 2015
  26. ^ 1 2 Assassin's Creed: Syndicate review, Louise Blain, October 22nd 2015
  27. ^ 1 2 Assassin’s Creed Syndicate Review, Stuart Andrews, June 17th 2015
  28. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate Review, Alex Navarro, November 6th 2015
  29. ^ Assassin's Creed: Syndicate Review, Jebb Haught, October 23rd 2015
  30. ^ 1 2 Assassin’s Creed Syndicate Review, Aaron Birch, November 2nd 2015
  31. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate review, Ray Carsillo, October 28th 2015
  32. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate review, Phillip Kollar, October 22nd 2015
  33. ^ 1 2 Assassin's Creed Syndicate Review, Daniel Krupa, October 22nd 2015
  34. ^ Assassin's Creed: Syndicate - It's better than Unity, but is that enough?, Ricardo C. Esteves, October 23rd 2015
  35. ^ Assassin’s Creed Syndicate Review, Michael Harradence, November 2nd 2015
  36. ^ Assassin's Creed Syndicate Review, Chris Schilling, October 22nd 2015
  37. ^ 1 2 'Assassin's Creed Syndicate' Review: Bloody Average, Paul Tassi, October 22nd 2015
  38. ^ 1 2 Review: Assassin's Creed Syndicate, Brett Makedonski, October 28th 2015
  39. ^ Assassin’s Creed Syndicate Review – Life Goes On, Ravi Sinha, November 26th 2015
  40. ^ 1 2 One step forward, one step backward — Assassin’s Creed Syndicate review, Jay Malone, October 22nd 2015
  41. ^ 1 2 Assassin's Creed: Syndicate review, Christopher Livingston, November 25th 2015
  42. ^ Assassin’s Creed Syndicate review: A series gem, but the formula feels overly familiar, Hayden Dingman, November 25th 2015
  43. ^ ssassin's Creed: Syndicate Review, Steven Burns, October 22nd 2015
  44. ^ 1 2 Assassin’s Creed: Syndicate review – a historical failure, Sam White, October 23rd 2015
  45. ^ אתר למנויים בלבד Kirk McKeand, ‏Assassin's Creed Syndicate review: 'an unfortunate misstep', The Telegraph, 22 October 2015
  46. ^ Assassin's Creed Syndicate sales "clearly" impacted by Unity, Eurogamer, November 5th 2015
  47. ^ UK's best-selling games of 2015: FIFA 16 wins, PS4 tops in console and software sales, Stephany Nunneley, January 16th 2016
  48. ^ Ubisoft's Assassin's Creed Hiatus Is a $300+ Million Dollar Investment For Franchise's Future, Jonathan Leack, February 11th 2016
  49. ^ Assassin's Creed Origins Doubles Syndicate's Sales, Ubisoft Financials In Great Shape, Nathan Birch, November 7th 2017