לדלג לתוכן

ויקיפדיה:דפים ללא בינוויקי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מיזם זה הסתיים

מטרת המיזם לצמצם את מספר הדפים, ובמיוחד הערכים, נטולי קישורי בינוויקי מתאימים לוויקיפדיות בשפות זרות וכן לתקן קישורים קיימים שיש בהם שגיאות. בסיס המיזם, מלבד כמובן העורכים והוויקיפדיות הזרות, הוא רשימות של חסרי הבינוויקי. הרשימות מכילות דפים שאין להם בינוויקי מתאים, ומטרתן לעזור למשתתפי המיזם להתחיל בתהליך היצירה וא ההתאמה של בינוויקי, היכן שאפשרי.

מטרה ודרך פעולה

[עריכת קוד מקור]

חסרי הבינוויקי מאותרים באמצעות מספר רשימות, וניתן לעבור על סוגים שונים של דפים שאין להם בינוויקי. מה אפשר לעשות עם הרשימה:

  • אם יש בשפה אחרת של ויקיפדיה דף מקביל:
    • היכנסו לויקינתונים והזינו את שם הדף בשפה האחרת.

במקרים מסויימים יהיה צורך לאחד פריטי ויקינתונים נפרדים שנפתחו לאותו נושא.

  • אם לא מצאתם בשום ויקיפדיה זרה דף מקביל:
    • אם אתם יודעים שפות זרות, תשקלו לכתוב את הערך!
    • אם החלטתם לא לכתוב, אפשר להוסיף לפריט הויקינתונים של הערך את השמות והכינויים של נושא הערך בשפות אחרות כדי להקל על דוברי שפות אחרות לאתר את הפריט.

הערות:

  • לעיתים, העובדה שאין לערך קישור בינוויקי יכולה להצביע על כך שהנושא בו עוסק הערך לא ראוי לערך עצמאי. בהתאם למצב ניתן לשקול לפתוח דיון בדף השיחה בנושא איחוד הערך עם ערך אחר (ראו ויקיפדיה:מדיניות איחוד ערכים) או להוסיף תבנית {{חשיבות}} אם חשיבותו לא ברורה מתוכן הערך. ייתכן גם שלערך חסר בינוויקי מכיוון שהוא ערך חדש יחסית או שלא עברו עליו די עורכים, במקרה זה ייתכן שהוא ידרוש טיפול מיוחד, ראו ויקיפדיה:מאמרים שנערכו מעט. אולם, שימו לב שאין העובדה שחסרים קישורי בינוויקי מצביעה בהכרח על בעיה כלשהי בערך או בנושאו.
  • אם נושא הערך נדון בוויקיפדיה האנגלית בצורה שונה מהעברית ואי אפשר למצוא ערך מקביל בצורה מדויקת, השתמשו בשיקול דעת: ניתן לקשר בבינוויקי למרות ההבדל, אם הדבר יועיל לקוראים. כמו כן, אם נראה לכם שהדבר יתרום לשיפור הוויקיפידה העברית, היו נועזים ועשו שינויים מבניים אצלנו או באנגלית, אך עם זאת, לא צריך לצאת מהכלים רק כדי לקרב את ויקיפדיה העברית לאחותה האנגלית.
  • דפים שיש ביניהם קישור בין-לשוני צריכים לדון על אותו נושא. אנא השתדלו לשמור על מצב שבו בין שני ערכים קיים רק קישור אחד ושלא יהיה מצב ששני ערכים בשפה א' מקשרים לערך אחד בשפה ב'. זה מבלבל הן את הקוראים והן את הבוטים שמתקנים קישורים (ראו דף עזרה בנושא זה באנגלית, רשימת דפים בעלי קישורים לדפים לועזיים שונים ורשימת דפים לועזיים בעלי יותר מקישור בינוויקי אחד לעברית).