לדלג לתוכן

HIAG

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הגרסה להדפסה אינה נתמכת עוד וייתכן שיש בה שגיאות תיצוג. נא לעדכן את הסימניות בדפדפן שלך ולהשתמש בפעולת ההדפסה הרגילה של הדפדפן במקום זה.
סיור האס אס ב-1941 במאוטהאוזן בראשות היינריך הימלר (במרכז). השתתפו בו אוטו קום (בשורה הראשונה משמאל), וילהלם ביטריך ופאול האוסר, שהפכו לאנשי מפתח ב-HIAG לאחר המלחמה.
מפגש של אנשי "HIAG Ostsachsen" בהר אולריכסברג בשנת 2003.

HIAGגרמנית: Hilfsgemeinschaft auf Gegenseitigkeit der Angehörigen der ehemaligen Waffen-SS; מילולית, "האגודה לסיוע הדדי של חברי הוואפן-אס אס לשעבר") הייתה קבוצת לובי וארגון שנוסד על ידי אנשי Waffen-SS לשעבר ובכירים במערב גרמניה בשנת 1951 ומטרתו העיקרית הייתה להשיג שיקום חוקי, כלכלי והיסטורי של הוואפן-אס אס.[1]

כדי להשיג מטרות אלה, השתמש הארגון במגעים עם מפלגות פוליטיות, והשתמש במאמצי שכתוב ותעמולה באמצעות פרסום כתבי-עת, ספרים ונאומים פומביים. בית הוצאה לאור בבעלות HIAG, מונין פרלאג, שימש במה למטרות הפרסום. כך פורסמו 57 כותרי ספרים ויותר מ-50 שנה של כתבי עת חודשיים, תוארו על ידי היסטוריונים כאפולוגיה רוויזיוניסטית.

בשל הקשר לעבר הנאצי של חבריה, HIAG היה נושא למחלוקת משמעותית, הן במערב גרמניה והן מחוץ לגרמניה. הארגון נסחף לקיצוניות ימנית גלויה בהיסטוריה המאוחרת שלו והתפרק בשנת 1992 ברמה הפדרלית, אך קבוצות מקומיות, יחד עם הירחון של הארגון, ממשיכות להתקיים גם במאה ה-21.

בעוד HIAG השיגה רק חלקית את יעדיה לשיקום חוקי וכלכלי של הוואפן-אס אס, מאמצי התעמולה שלה הביאו לעיצוב מחדש של דמותו של הוואפן-אס אס בתרבות הפופולרית. התוצאות עדיין מורגשות, כאשר כמות גדולה של מחקרים היסטוריים חובבנים, זיכרונות, אלבומים, אתרי אינטרנט ומשחקי מלחמה יוצאים לאור.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא HIAG בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Why Is This GOP House Candidate Dressed as a Nazi?". The Atlantic. אורכב מ-המקור ב-21 בדצמבר 2015. {{cite web}}: (עזרה)