שיחה:רכבת ישראל
לא כדאי לקרוא לערך פשוט "רכבת ישראל"? eman
לא לפי הכללים שניסח דוד שי בויקיפדיה:איך לתת שם למאמר#שמות חברות.
מאיר מ 15:01, 29 פבר' 2004 (UTC)
- הכללים שניסחתי אינם שוללים את השם "רכבת ישראל", משום שזהו שם ייחודי, שאינו גורם בלבול. כך גם הרכבת ידועה בציבור, וכך היא מופיעה באתר שלה. אני מציע לבצע היפוך: לתת את הטקסט בערך רכבת ישראל, ולבצע REDIRECT אליו מהערך חברת רכבת ישראל (בהנחה שזה השם הרשמי של החברה החדשה). אני מתנצל שהכללים שלי לא היו ברורים במידה מספקת. מאיר, אם תיתן את הסכמתך לשינוי אעשה זאת בלי לפגוע בהיסטוריית השינויים של הערך. דוד שי 15:28, 29 פבר' 2004 (UTC)
- הבעיה שלי היא שיש בערך רכבת הרבה מידע על רשת הרכבות בישראל. זה מבלבל עם רכבת ישראל.
- מאיר מ 16:34, 29 פבר' 2004 (UTC)
- לדעתי יש להעביר את כל תוכנו של הסעיף רכבות בין-עירוניות ופרבריות לערך חברת רכבת ישראל, ואז לבצע את ההחלפה המוצעת לעיל. בערך רכבת יש לתת, כמובן, משפט אחד או שניים של הפניה לערך רכבת ישראל. דוד שי 16:53, 29 פבר' 2004 (UTC)
- מפעילים יקרים,
- כדי שאוכל להעביר את הערך חברת רכבת ישראל לרכבת ישראל אני צריך למחוק את הערך רכבת ישראל. אנא בצעו פעולה זו.
- המחיקה וגם ההעברה בוצעו. דוד שי 05:49, 2 מרץ 2004 (UTC)
- מפעילים יקרים,
הקו לאריאל
ראיתי שמחקו את התוכנית לחיבור העיר אריאל לרכבת. שלחתי לרכבת ישראל פניה בנושא - שאלתי "האם עדיין יש תיכנון לבנות קו רכבת לאריאל?" והנה התשובה (ההדגשות שלי, אבל בכוונה לא תיקנתי את שגיאות הכתיב :-) ):
- הנדון: פנייתך לרכבת ישראל בנושא רכבבת לאריאל
- ברצוננו להודות לך על פנייתך שבנדון, להשיב ככלל בחיוב על שאלתך ולהמשיך ולעדכן כלהלן:
- בד בבד עם ההפעלה השוטפת של רשת המסילות לשירות ציבור הנוסעים ברכבת - בין באמצעות פיתוח קווים חדשים ובין באמצעות שידרוג והשבחת השירותים הקיימים - לא שוקטת חברת רכבת ישראל על שמריה וממשיכה בעבודות לתיכנון ולפיתוח רשת המסילות הקיימת - כולל התכנון להקמת קווים ותחנות נוסעים חדשות ובהן קו קו רכבת לאריאל. לכן, גם בתהליכי התכנון השונים נכלל, מטבע הדברים, גם הקו אשר יחבר את העיר אריאל לרשת המסילות הארצית, בעיקר באמצעות הבטחת זכויות הדרך לקו (באמצעות אישור תוכנית המתאר הארצית). עם זאת חשוב לציין, כי רק לאחרונה, אישרה ממשלת ישראל את תוכנית הפיתוח של רכבת ישראל לחומש הקרוב, אולם לצערנו הקו לאריאל אינו כלול, בשלב זה, בתוכנית המאושרת.
- תודה על תשומת הלב והאיכפתיות ובתקווה כי תמשיכו להשתמש ולהינות משירותי רכבת ישראל.
- בכבוד רב ובברכת שנה טובה,
- יריב אגמון
- ממונה פניות הציבור
- רכבת ישראל
אז כן, לא ברור מתי והאם הקו ייבנה, אבל הוא לא קוריוז שנעלם. הוא בוודאי לא יותר קוריוז מ"חיבור תחנת בניניי האומה העתידית בירושליים עם תחנת מלחה בדרום מערב העיר דרך תוואי כביש בגין או באמצעות מנהרה שתכלול תחנה נוספת שתמוקם במרכז העיר". על הקו לאריאל קראתי בהרבה מקורות ואילו על המנהרה הדמיונית שתיכרה במרכז ירושלים קראתי רק בוויקיפדיה.--אמיר א. אהרוני 13:10, 10 נובמבר 2005 (UTC)
- המקור המוסמך לנושא תכנון הוא משרד הפנים. באתר המפות שלו באינטרנט (http://gis.pnim.gov.il) לא מופיעה מסילה לאריאל.
- בירושלים לעומת זאת כן מופיעה מסילה (דימיונית לטעמי) מתחנת מלחה צפונה לכיוון רמאלה. מסילה זו לא מתחברת לתחנת בניני האומה אבל נושא זה נדון בעבר.
- מאיר מ 16:03, 12 נובמבר 2005 (UTC)
- במכתב שנכתב ע"י מנכ"ל רכבת ישראל, יוסי שניר, לח"כ מיכאל איתן, בספטמבר 2002, נכתב שתוואי המסילה לאריאל לא אושר במועצה הארצית לתכנון ובנייה "בטיעונים ובקשות להתווית המסילה בחציית מחלף קסם". כלומר, רעיון הקו לאריאל הועלה ואפילו החל טיפול בו ע"י גוף של משרד הפנים.
- אם כך, אז בוודאי שנכון לכלול את הקו לאריאל תחת הכותרת: "בטווח היותר רחוק הועלו מספר רעיונות למיזמים עתידיים:"
- אוהד ל 16:57, 30 דצמבר 2005 (UTC)
מתי תפסיקו עם הפוסטרים הוירטואלים חסרי המשמעות, ותתחילו לתת שירות בשטח ?
האם ויקיפדיה נועדה לספק מידע, או לעזור לארגונים כושלים לפרסם פירסום שיקרי ?
העובדות האמיתיות (הידועות היטב לכל מי שאיתרע מזלו להיזדקק לרכבת בשעות הבוקר ):
- הרכבת מאחרת באופן קבוע וכרוני. רבע שעה, עשרים דקות, לפעמים גם שלושת רבעי שעה.
- הרכבת מעמיסה נוסעים פי שניים ויותר ממה שנועדה. להדגמה, בשבועיים האחרונים יצא לי למצוא מקום ישיבה רק פעמיים, בשאר הזמן ישבתי על הרצפה.
- הקטרים ישנים ולא מתפקדים. לעיתים תכופות הם נתקעים או נוסעים לאט מאוד, כי הם לא "סוחבים".
אלה העובדות האמיתיות בשטח, ופרסומים שקריים לא ישנו את זה.
מי שרוצה להיווכח, מוזמן לנסות לקחת רכבת מחיפה לת"א בשעות הבוקר.
יתייחסו אליכם כאילו הייתם בקר להובלה, בטינופת וצפיפות ויחס חצוף מצד הכרטיסנים.
זו האמת, ואי אפשר לשנות אותה בשום פוסטר נוצץ. מה הטעם בכלל בכל הפרסומים האלה - הרי גם מי שיימשך על ידי הקמפיין, ימלט על נפשו לאחר נסיעה אחת....