לדלג לתוכן

אנה ויסי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית


שגיאות פרמטריות בתבנית:מוזיקאי

פרמטרים [ שנות פעילות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

אנה ויסי
Άννα Βίσση
ויסי בהופעה בשנת 2011
ויסי בהופעה בשנת 2011
לידה 20 בדצמבר 1957 (בת 66)
קפריסיןקפריסין לרנקה, קפריסין
שם לידה אנה ויסי
מוקד פעילות יוון, קפריסין
תקופת הפעילות מ-1973 עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים אוניברסיטת אתונה עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק זמרת, פזמונאית, שחקנית, מגישת טלוויזיה, שדרני רדיו
סוגה פופ, לאיקו, פופ רוק
סוג קול dramatic bass-baritone עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה מועדפת יוונית מודרנית, אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת תקליטים Panik Records, סוני מיוזיק עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג Nikos Karvelas (19831992) עריכת הנתון בוויקינתונים
צאצאים Sofia Karvela עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר צאצאים 1 עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
annavissilive.com
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.

אנה ויסי ( באנגלית: Anna Vissi; ביוונית: Άννα Βίσση; נולדה ב-20 בדצמבר 1957) היא זמרת, פזמונאית, שחקנית, מגישת טלוויזיה, שדרנית רדיו יווניה-קפריסאית.

ויסי היא אחת האמניות המשפיעות והגדולות ביוון. בשנת 2010, אלפא TV, ערוץ טלוויזיה גדול ביוון, דירג את ויסי כאמנית השנייה המובילה ביוון מאז 1960, רק מאחורי חאריס אלקסיו,  ואילו פורבס דירג אותה כאחת מחמשה עשר הידוענים החזקים והמשפיעים ביותר ביוון, היא הייתה הרביעית ברשימה והזמרת הגבוהה בדירוג.

ביוגרפיה

אנה ויסי נולדה ב-20 בדצמבר 1957 בפילה, לרנקה. היא החלה לשיר מגיל צעיר מאוד, והחלה את לימודיה המוזיקליים הפורמליים בגיל שש בקונסרבטוריון מקומי.[1]

בגיל שתיים עשרה נכנסה ויסי לתחרות כישרונות וזכתה בפרס ראשון. שנתיים מאוחר יותר, הייתה הזמרת הראשית באיה טיליריה, שהייתה גם הופעת הטלוויזיה הראשונה שלה. בשנת 1973 עברה משפחתה לאתונה, שם המשיכה את לימודיה בקונסרבטוריון הלאומי.[2] בהמשך החלה לשתף פעולה במועדון הלילה בפלאקה ביוון עם מספר אמנים יוונים מפורסמים דוגמת, יורגוס דאלארס, חאריס אלקסיו ועוד. במהלך תקופה זו למדה גם משפטים באוניברסיטת אתונה. שיתוף הפעולה החשוב הראשון שלה, לצד יורגוס דאלארס, היה עם המלחין סטברוס קוג'יומציס. קוג'יומיציס הלחין שני שירים לויסי, "אני אוהב אותך" ו"בשנות הסבלנות". היא גם שיתפה פעולה עם מלחינים יוונים חשובים רבים כמו מיקיס תאודוראקיס (1974/1975), גאורגיוס הדג'יניאסיוס (1974), דורוס ג'ורג'אדיס (1974), ניקוס קרוולס (לימים בעלה: 1975) ומיהאליס טרזיס (1976).

קריירה

שנות השמונים

בשנת 1977, היא המשיכה לבצע סבב הופעות יורגוס דאלארס וחאריס אלקסיו, באותה השנה היא הוציאה את אלבום האולפן הראשון שלה בשם As Kanoume Apopse Mian Arhi וזכתה בפרס הזמר הטוב והשיר הטוב ביותר ( As Kanoume Apopse Mian Arhi ) של השנה בפסטיבל השירים השנתי בסלוניקי (Palais des ספורט). בשנת 1978 הוצעה על ידי ERT (הטלוויזיה הלאומית היוונית) לייצג את יוון בתחרות האירוויזיון ה-23. היו שני שירים המועמדים איתם תייצג. לבסוף, בגלל מחלוקות בין מלחינים לשירים, השתתפותה נפסלה וטניה צנקלידו נכנסה לתחרות. אלבומה השני Kitrino Galazio יצא בשנת 1979 והפיק את הלהיט Aftos Pou Perimeno ("זה שאני מחכה לו"). האלבום הגיע למעמד אלבום זהב, והפך לאלבום הנמכר ביותר באותה השנה ביוון.

בשנת 1980 השתתפה ויסי בתחרות האירוויזיון ה-25 וייצגה את יוון עם השיר Autostop, עמו סיימה במקום ה-13 עם 30 נקודות. באותה השנה הוציאה את אלבומה השלישי נאי ("כן") שהגיעה למעמד זהב עם 50,000 יחידות שנמכרו. האלבום הפיק את הלהיטים Oso Eho Foni ("כל עוד יש לי את קולי") ואת Methysmeni Politeia ("מדינה שיכורה"). שנה לאחר מכן יצא אלבומה הרביעי, שכותרתו הוא כשמה, אנה ויסי, והגיע גם הוא למעמד אלבום זהב. בשנת 1982 היא ייצגה את קפריסין, מדינת הולדתה, בתחרות האירווייזיון עם שיר שהלחינה בעצמה, מונו אני אגאפי ("רק אהבה"), עמו סיימה במקום החמישי עם 85 נקודות, דבר שהעניק לקפריסין את מיקומה השני בגובהו עד כה.

במאי 1983 התחתנה עם ניקוס קרוולס, מלחין, איתו שיתפה פעולה בשנת 1975 ובנובמבר ילדה את בתה סופיה. לאחר נישואיהם, היא פתחה בשיתוף פעולה הדוק עם קרוולס. מאז 1975, כל האלבומים שלה הפכו לאלבומי זהב או לפלטינה וכללו שירים של קרוולס.

בשנת 1988 הופיעה לראשונה כשדרנית רדיו ברדיו ANT1. תוכנית הרדיו שלה זכתה לכינוי על שם אחד משיריה Ta Koritsia Einai Atakta ("בנות שובבות") ושודרה בכל סוף שבוע. באותה שנה היא השתתפה עם השיר קלאיו ("אני בוכה") בגמר הלאומי היווני לתחרות האירוויזיון, וסיימה במקום השלישי. בשנת 1989 היא הוציאה את אלבום האולפן המצליח ביותר שלה Fotia (אש), שהיה אחד האלבומים הראשונים שהעלו צלילים מערביים. הסינגל הראשי באלבום, Pseftika ("זיוף") הפך ללהיט גדול והאלבום הגיע למעמד פלטינה כשמכר 180,000 עותקים והפך לתקליט השני הנמכר ביותר בשנת 1990.

שנות התשעים

בתחילת שנות התשעים המשיכה להופיע ברחבי יוון עם ניקוס קרוולס. בנובמבר 1991, ויסי וקרוולס ככבו באופרת הרוק היוונית הראשונה, Daimones ("שדים"). ויסי תיארה את זאת כ"הישג אמנותי" בקריירה שלה. עם זאת, המחזה זכה לביקורות שליליות של מבקרים מקצועיים דבר אשר תרם לתקופה הבלתי מוצלחת יחסית שעמדה בפני ויסי בראשית שנות התשעים. שנה לאחר מכן, באוקטובר 1993, שובצה ויסי לתפקיד הראשי של אפרודיטה, באופרה האחת מעשיים Ode to the Gods מאת סטברוס סידראס. הוא נערך פעם אחת בלימסול , קפריסין, במהלך החגיגות ליום חבר העמים. במהלך השנים הבאות, קרוולס וויסי הוציאו לאור מספר אלבומים כולל אלבום עם שירים קפריסאים מסורתיים.

בשנת 1994 היא הייתה המארחת בסדרת הטלוויזיה השבועית ANT1 Me Agapi, Anna.  המופע בוטל ובשנת 2008 חברת ההפקה הגישה תביעה נגד ויסי בטענת "התנהגות לא מקצועית של הזמרת" מכיוון שההסכם היה לארבעים פרקים וויסי פרשה לאחר 10 פרקים.[3] נראה כי הסכסוך המשפטי בין ויסי לחברת ההפקה הסתיים כאשר בית המשפט לערעורים באתונה הוביל לפשרה הסופית של שני הצדדים בסכום של 400,000 אירו. סכום שהזמרת הייתה אמורה לשלם לחברה בניגוד לסכום נראשוני שעמד על 2.3 מיליון יורו.[4]

בפברואר 1996 הוציאה ויסי את האלבום המשולש-פלטינה Klima Tropiko. באלבום הוצג סאונד חדש עבור אנה ויסי. היא מכרה 105 אלף עותקים החל משנת 2009. לאחר שהעניקה יותר מ-40 קונצרטים בכל רחבי יוון, היא החלה הופעות חורפיות במועדון "כאוס". בפברואר 1997 זכתה ויסי בשלושה פרסי מוזיקה יוונית: הזמרת הטובה ביותר, הפרשנות הטובה ביותר ושיר האוויר הגדול ביותר.[5] באפריל 1997 הוציאה ויסי את טראוומה שהפך לאלבום זהב בתוך שניים עשר יום מיציאתו, ולפלטינה משולשת בחצי שנה, ובסופו של דבר נמכר בכ-170 אלף עותקים.[6] בסילבסטר 1998, נענתה ויסי להזמנתו של ראש עיריית אתונה והופיעה בכיכר הפרלמנט מול יותר מ-20,000 אנשים, אירוע ששודר בטלוויזיה בכל רחבי יוון וקפריסין. במרץ 1998 שברה ויסי שיא וזכתה בשבעה פרסי מוזיקה יוונית עבור אלבומה טראומה.

הערות שוליים

  1. ^ www.mad.tv, web.archive.org, ‏28 במרץ 2008
  2. ^ Άννα Βίσση..., web.archive.org, ‏27 בספטמבר 2011
  3. ^ Κατασχετήριο για την 'Αννα Βίσση, HotStation.gr (ביוונית)
  4. ^ Δικαιώθηκε η Άννα Βίσση | Sigma Live, web.archive.org, ‏2011-07-17
  5. ^ Artist Bio, web.archive.org, ‏2008-04-21
  6. ^ SONY Music Entertainment (Greece), web.archive.org, ‏2010-10-11