לדלג לתוכן

בעלי זנב – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
מ הוספת תבנית:מידע טקסונומי בקישורים חיצוניים#
שורה 67: שורה 67:
{{ויקישיתוף בשורה}}
{{ויקישיתוף בשורה}}
{{דוחיים}}
{{דוחיים}}
{{מידע טקסונומי}}
[[קטגוריה:בעלי זנב|*]]
[[קטגוריה:בעלי זנב|*]]
[[קטגוריה:דו-חיים]]
[[קטגוריה:דו-חיים]]

גרסה מ־23:28, 1 בספטמבר 2016

קריאת טבלת מיוןבעלי זנב

סלמנדרה כתומה, Salamandra salamandra
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: דו-חיים
תת־מחלקה: דו-חיים קיימים
סדרה: בעלי זנב
משפחות

ראו בגוף הערך.

שם מדעי
Caudata
ולדהיים, 1813
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
נקטורוס מצוי
Dicamptodon tenebrosus
Ichthyosaura alpestris
Ambystoma opacum

בעלי זנב (שם מדעי: Urodela או Caudata) הם סדרה פרימיטיבית במחלקת דו-חיים. בסדרה קיימים כ-500 מינים לערך. גופם מוארך ורזה, רגליהם קצרות ושוות, וזנבותיהם ארוכים. בשל עורם הלח, התאמתם המרבית היא לבתי גידול הקרובים למאגרי מים, או בבתי-גידול בהם הלחות יחסית גבוהה. חלק מהמינים חיים בעיקר בסביבה מימית, חלקם נכנסים למים ויוצאים מהם לסירוגין, וחלקם האחר חיים על האדמה בכל משך חייהם כפרטים בוגרים. בעלי הזנב דומים ללטאות באופן שטחי בלבד, וקל להבחין ביניהם באמצעות היעדר הקשקשים. בעלי הזנב יכולים לגדל מחדש גפיים שנקטעו. לצעירים מבנה גוף ואורח חיים כשל הבוגרים, למעט זימים חיצוניים הקיימים רק אצל הצעירים. רבים מהם מבלים כל חייהם במים. בישראל יש לסדרת בעלי הזנב נציגים רק ממשפחת הסלמנדריים.

תפוצה ורבייה

מינים של בעלי זנב נמצאים במרבית בתי הגידול הלחים ו/או המימיים בחצי הכדור הצפוני. בתי הגידול של בעלי הזנב מוגבלים לרוב לצפון הגלובוס, כאשר מספר מועט בלבד של מינים חי באזור הצפוני של דרום אמריקה. מרביתם קטנים, אולם חלקם מגיעים לאורך של מטר וחצי. הם חיים באפיקיי נהרות, בבריכות קטנות,, על עצים ובאזורים לחים נוספים. בצפון אמריקה חיים ה-Cryptobranchus alleganiensis והפרוטאוסיים, היכולים להגיע לגודל של 30 סנטימטרים ואף יותר. ביפן ובסין ניתן למצוא את הסלמנדרות הענקיות, שמגיעות למשקל של 30 ק"ג ולאורך של מטר וחצי.

חברי תת-הסדרה סלמנדרות משתמשים באסטרטגיית רבייה של הפריה פנימית, הואיל ולנקבות יש בלוטות מיוחדות האוגרות את נוזל הזרע ואת נושאי הזרע לאחר ההזדווגות. חבריהן של שתי תת-הסדרות האחרות, סלמנדרות ענק וסירנים, משתמשים באסטרטגייה של הפריה חיצונית, בדומה למרבית חברי הסדרה המקבילה, חסרי זנב.

טקסונומיה

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בעלי זנב בוויקישיתוף