ויקיחדשות:דסק חדשות: הבדלים בין גרסאות בדף
מגזין יהלום (שיחה | תרומות) אין תקציר עריכה |
|||
שורה 2,653: | שורה 2,653: | ||
ברצוני לקבל את ההרשאה ולעזור בתחזוקת האתר, לטפל במשחיתים (השבוע 2 דפי הבל). כרגע יש 2 מפעילים והם לא כל כך פעילים. [[משתמש:מגזין יהלום|מגזין יהלום]] ([[שיחת משתמש:מגזין יהלום|שיחה]]) 14:27, 29 בספטמבר 2020 (IDT) |
ברצוני לקבל את ההרשאה ולעזור בתחזוקת האתר, לטפל במשחיתים (השבוע 2 דפי הבל). כרגע יש 2 מפעילים והם לא כל כך פעילים. [[משתמש:מגזין יהלום|מגזין יהלום]] ([[שיחת משתמש:מגזין יהלום|שיחה]]) 14:27, 29 בספטמבר 2020 (IDT) |
||
====בעד==== |
====בעד==== |
||
{{בעד}}--[[מיוחד:תרומות/2A01:6500:A047:214B:55C:7345:36C4:660E|2A01:6500:A047:214B:55C:7345:36C4:660E]] 16:10, 29 בספטמבר 2020 (IDT) |
|||
====נגד==== |
====נגד==== |
גרסה מ־15:11, 29 בספטמבר 2020
ברוכים הבאים לדסק חדשות!
דסק החדשות משמש בדרך-כלל לדיונים כלליים, קביעת מדיניות וקבלת החלטות.
הערות ושאלות לגבי חדשות ספציפיות יש לשאול בדף השיחה המתאים. אם אתם זקוקים לעזרה, או שנתקלתם בבעיה כלשהי, פנו לדלפק הייעוץ. הצבעות הנוגעות לדיונים המתקיימים כאן נערכות בפרלמנט.
להודעות ביינויקיות ראו ויקיחדשות:דסק חדשות/הודעות.
לפתיחת דיון חדש, לחץ כאןדפי הדיונים הכלליים במיזמים עבריים נוספים: ויקיפדיה - ויקימילון - ויקיספר - ויקיציטוט - ויקיטקסט - ויקימסע
- en: Requests for the bot flag should be made on this page. This wiki uses the standard bot policy, and allows global bots and automatic approval of certain types of bots. Other bots should apply below, and then request access from a steward if there is no objection.
מסנני השחתות גלובליים
AbuseFilter is a MediaWiki extension used to detect likely abusive behavior patterns, like pattern vandalism and spam. In 2013, Global AbuseFilters were enabled on a limited set of wikis including Meta-Wiki, MediaWiki.org, Wikispecies and (in early 2014) all the "small wikis". Recently, global abuse filters were enabled on "medium sized wikis" as well. These filters are currently managed by stewards on Meta-Wiki and have shown to be very effective in preventing mass spam attacks across Wikimedia projects. However, there is currently no policy on how the global AbuseFilters will be managed although there are proposals. There is an ongoing request for comment on policy governing the use of the global AbuseFilters. In the meantime, specific wikis can opt out of using the global AbuseFilter. These wikis can simply add a request to this list on Meta-Wiki. More details can be found on this page at Meta-Wiki. If you have any questions, feel free to ask on m:Talk:Global AbuseFilter.
Thanks,
PiRSquared17, Glaisher— 19:34, 14 בנובמבר 2014 (IST)
תרגום:
מסנן ההשחתות הוא הרחבה בתוכנת מדיה־ויקי המשמשת לזיהוי אוטומטי של עריכות פוגעניות, כמו ונדליזם ודואר זבל. בשנת 2013, מסנני ההשחתות הגלובליים הופעלו במספר קטן של אתרי ויקי ביניהם מטא־ויקי, MediaWiki.org, ויקימינים וכמו־כן בתחילת שנת 2014 גם כל "אתרי הוויקי הקטנים". לאחרונה, מסנני השחתות גלובליים הופעלו גם ב"אתרי ויקי בינוניים". מסננים אלה מנוהלים כרגע על־ידי דיילים במטא־ויקי וצפויים להיות מאוד מועילים לצורך מניעת מתקפות ספאם בכל מיזמי ויקימדיה. יחד עם זאת, כרגע אין מדיניות לדרך הניהול של מסנני ההשחתות הגלובליים אם כי ישנן הצעות. ישנה בקשה מתמשכת לדעות על מדיניות שמסדירה את השימוש במסנני ההשחתות הגלובליים. בינתיים, אתרי ויקי מקומיים יכולים לבטל את השימוש במסנני ההשחתות הגלובליים. אתרי הוויקי שמעוניינים בכך יכולים פשוט להוסיף בקשה לרשימה זו באתר מטא־ויקי. ניתן למצוא פרטים נוספים בדף זה באתר מטא־ויקי. אם יש לכם שאלות כלשהן, הרגישו חופשיים לשאול בדף m:Talk:Global AbuseFilter.
העורך החזותי יגיע בקרוב לוויקיחדשות כאפשרות בטא
Hello. Please excuse the English. I would be grateful if you translated this message!
VisualEditor, a rich-text editor for MediaWiki, will soon be available on this wiki as a Beta Feature. The estimated date of activation is Wednesday, 26 November.
To access it, you will need to visit the אפשרויות בטא page after the deployment and tick the box next to "⧼Visualeditor-preference-core-label⧽". (If you have enabled the "הפעלה אוטומטית של רוב אפשרויות הבטא" option, VisualEditor will be automatically available for you.) There will also be a "⧼Visualeditor-preference-language-label⧽" that you can enable if you need it.
Then, you just have to click on "עריכה" to start VisualEditor, or on "עריכת קוד מקור" to edit using wikitext markup. You can even begin to edit pages with VisualEditor and then switch to the wikitext editor simply by clicking on its tab at any point, and you can keep your changes when doing so.
A guide was just published at mediawiki.org so that you can learn how to support your community with this transition: please read and translate it if you can! You will find all the information about the next steps there. Please report any suggestions or issues at the main feedback page. You will also receive the next issues of the multilingual monthly newsletter here on this page: if you want it delivered elsewhere, for example at your personal talk page, please add the relevant page here.
Thanks for your attention and happy editing, Elitre (WMF) 20:12, 21 בנובמבר 2014 (IST)תרגום:
העורך החזותי, עורך טקסט עשיר בתוכנת מדיה־ויקי, בקרוב יהיה זמין בוויקיחדשות העברית כאפשרות בטא. התאריך המוערך להפעלתו הוא יום רביעי, ד' בכסליו, 26 בנובמבר.
מי שיהיה מעוניין להפעיל את העורך החזותי, יצטרך לבקר בדף אפשרויות בטא אחרי הפעלת העורך באתר זה ולסמן את התיבה שליד האפשרות "⧼Visualeditor-preference-core-label⧽". (משתמשים שהפעילו את האפשרות "הפעלה אוטומטית של רוב אפשרויות הבטא" יקבלו את העורך החזותי באופן אוטומטי.) תהיה גם אפשרות "⧼Visualeditor-preference-language-label⧽" שניתן יהיה להפעיל למקרה הצורך.
לאחר מכן, כל מה שתצטרכו לעשות זה ללחוץ על הלשונית "עריכה" כדי להתחיל לערוך באמצעות העורך החזותי, או על "עריכת קוד מקור" כדי לערוך באמצעות עורך הקוד. תוכלו גם להתחיל לערוך דפים באמצעות העורך החזותי ובמהלך העריכה לעבור בקלות למצב עריכת קוד מקור על־ידי לחיצה על הלשונית המתאימה, תוך שמירה על השינויים שכבר בוצעו באמצעות העורך החזותי.
פורסם מדריך באתר mediawiki.org המסביר כיצד לסייע לקהילה עם המעבר הזה: אנא קִראו ותרגמו אותו אם אתם יכולים! תוכלו למצוא שם את כל המידע על השלבים הבאים. אנא דווחו על כל הצעות או בעיות בדף המשובים הראשי. בנוסף, תקבלו את הגיליונות העתידיים של העלון החודשי העוסקים בעורך החזותי בדף זה: אם אתם רוצים לקבל את הגיליונות במקום נוסף/אחר, למשל בדף השיחה האישי שלכם, אנא הוסיפו את שם הדף הרלוונטי לכאן.
תודה על תשומת הלב והמשך עריכה מהנה.
מינוי למפעיל מערכת
עכשיו זה רציני, התחלתי בעבודה על תחזוק וכתיבה, ואני באמת זקוק להרשאות מפעיל. אנא, הצביעו.
ההצבעה פתוחה מהיום, ה-18 בדצמבר, ועד ה-25 בדצמבר. נהוראיי מבורך כחלון (שיחה) 17:07, 18 בדצמבר 2014 (IST)
- לאור ניסיון העבר וההצבעה הקודמת, אני ממליץ לך לנהוג כפי שהוצע לך בהצבעה הקודמת, כלומר: להקפיא את ההצבעה, ולהגיש מועמדות רק אחרי פעילות רבה יותר ומנימוקים מפורטים יותר (כי לדוגמה, ניתן לבצע עבודות תחזוקה רבות ללא הרשאות מפעיל). המצב לא שונה היום לעומת מה שהיה בהצבעה הקודמת, ואני חושש שהתוצאה עלולה להיות זהה - כלומר, עוגמת נפש לכל המעורבים. (ואני מציין גם שמה שחשוב בהצבעה כזו אינו רוב מספרי, אלא קונצנזוס והסכמה של הקהילה.)
- אם אתה צריך לבצע פעולה הכרוכה בהרשאות מפעיל (ובפרט, אם אתה רוצה לערוך דף מוגן ומבקש לבטל את ההגנה עליו), אתה מוזמן לפנות אלי, או לכל מפעיל מערכת אחר, או לויקיחדשות:בקשות ממפעילים. – rotemliss – שיחה 22:23, 18 בדצמבר 2014 (IST)
- אתה לא פעיל באופן עקבי. נהוראיי מבורך כחלון (שיחה) 10:37, 19 בדצמבר 2014 (IST)
- אני נכנס לכאן כל יום, ואם אראה משהו שצריך לטפל בו - אעשה זאת. בפרט, אטפל בכל פנייה בדף השיחה שלי. – rotemliss – שיחה 20:51, 19 בדצמבר 2014 (IST)
- אתה לא פעיל באופן עקבי. נהוראיי מבורך כחלון (שיחה) 10:37, 19 בדצמבר 2014 (IST)
- אני נאלץ להסכים עם רותם. בהצבעה הקודמת לפני כחודש וחצי התנהגת לדעתי באופן לא ראוי (למשל, החלטת שלמשתמשים שהצביעו נגד אין זכות הצבעה. גילוי נאות: אני הייתי האנונימי שהצביע נגד המינוי והסרת את הצבעתי). אני חושב שעל מנת לקבל הרשאות מפעיל עליך להפגין בגרות והתנהגות ראויה לאורך זמן. בנוסף אני לא חושב שבמיזם כה קטן יש צורך במפעילים נוספים מעבר למפעילים הפעילים כיום. אני לא חושב שהיעדר הרשאות המפעיל מפריע לך לבצע את פעולות התחזוקה (המבורכות) שאתה מבצע. 77.127.37.112 05:30, 24 בדצמבר 2014 (IST)
VisualEditor News #10—2014
הידעתם?
מאז הידיעון האחרון, צוות העריכה תיקן באגים רבים ועבד על עריכת טבלאות ועל שיפור הביצועים. העדכונים השבועיים שלהם זמינים באתר mediawiki.org. התכניות לתקופה הקרובה מופיעות במפת הדרכים.
העורך החזותי הותקן בכמה מאות אתרי ויקי נותרים בתור אפשרות בטא בסוף נובמבר, למעט אתרי ויקימילון (שמשתמשים המון בתבניות) ואתרי ויקיטקסט (שמחכים לאינטגרציה עם הרחבת ProofreadPage.)
שיפורים שנעשו לאחרונה
תמיכה בסיסית בעריכת טבלאות. אפשר להוסיף ולמחוק טבלאות, להוסיף ולהסיר שורות ועמודות, להוסיף ולהסיר את כותרת הטבלה, ולמזג תאים. כדי לשנות תוכן של תא, יש ללחוץ בו פעמיים. יכולות נוספות יתווספו בחודשים הקרובים. בנוסף, העורך החזותי מתעלם עכשיו מאלמנטים מקולקלים של rowspan
ו־colspan
ואינו מנסה לתקן אותם.
אפשר להשתמש בחיפוש והחלפה בעורך החזותי. אפשר להגיע אליו דרך ^ Ctrl
+F או ⌘ Cmd
+F.
אפשר ליצור ולערוך פסקאות <blockquote>
פשוטות ליצירת ציטוטים ארוכים ומוזחים. זה משנה את "פסקה" ל־"<blockquote>
".
נוספו קיצורי מקשים חדשים לעיצוב תוכן. הקלדת "*
" בתחילת השורה תהפוך את השורה לרשימת תבליטים; הקלדת "1.
" או "#
" תהפוך אותה לרשימה ממוספרת; הקלדת "==
" תהפוך אותה לכותרת פסקה; הקלדת ":
" תהפוך אותו לפסקת ציטוט. אם לא התכוונתם להשתמש בזה, אפשר פעולת ביטול לשחזר את שינוי העיצוב האוטומטי.
שני קיצורי מקשים לעזרת העורכים המנוסים הם נוספים הם "[[
" לפתיחת כלי הקישור ו־"{{
" לפתיחת כלי הוספת התבנית. קיצורי המקשים הקיימים, כגון ^ Ctrl
-K
, ימשיכו לעבוד.
אם תוסיפו קטגוריה שהועברה לשם אחר, העורך החזותי יוסיף את הקטגוריה בשמה החדש. קטגוריות ללא דף תיאור תוצגנה באדום.
חזרה האפשרות ליצור ולערוך גלריות בקוד המקור שלהן.
מבט קדימה
העיצוב הנוכחי של העורך החזותי יוחלף בערכת נושא חדשה שעיצב צוות חוויית משתמש. העיצוב החדש יוצג למשתמשים במחשבים באתר mediawiki.org בסוף דצמבר ובאתרים אחרים בתחילת ינואר. (אפשר לראות תצוגה מקדימה למתכנתים של עיצוב "Apex" הישן ושל עיצוב "מדיה־ויקי" החדש, שיחליף אותו.)
צוות העריכה מתכנן להוסיף אפשרות מילוי אוטומטי של הפניות למקורות בינואר.
השינויים העתידיים לתיבת חיפוש מדיה יהפכו את בחירת התמונות לקלה יותר.
בואו נעבוד יחד
- שתפו אותנו ברעיונות שלכם ושאלו שאלות בדף המשוב.
- התרגומים של המדריך למשתמש ברוב השפות אינם מעודכנים. רק התרגומים לאוקראינית, פורטוגלית, צרפתית והולנדית כמעט מלאים. אנא עזרו להשלים את התרגום בשביל משתמשים שמדברים בשפה שלכם.
- דברו עם צוות העריכה בשעות קבלה בIRC. השיחה הבאה תיערך ביום רביעי, 7 בינואר 2014 ב־22:00 UTC (חצות בין רביעי לחמישי שעון ישראל).
- אתם יכולים לשלוח בקשות לסמלים מתאימים ל־"בולט" ו־"נטוי" לתפריט עיצוב תווים בפבריקטור.
- צוות מחקר עיצוב רוצה לראות איך עובדים עורכים אמתיים. אנא הירשמו לתכנית המחקר שלהם.
- אם אתם רוצים לעזור לתרגם את הידיעון הזה, אנא הירשמו לרשימת התפוצה של המתרגמים או צרו אתנו קשר ישיר, כדי שנודיע לכם מתי יהיה מוכן הגיליון הבא. אפש לעשות או לבטל מינוי באתר מטא. תודה!
20:59, 26 בדצמבר 2014 (IST)
VisualEditor News #1—2015
מאז הידיעון האחרון, צוות העריכה תיקן באגים רבים ועבד על המַראה של העורך החזותי, על שירות הציטואיד העתידי להוספת מקורות, ועל תמיכה בשפות עם דרישות מיוחדות בהזנת טקסט. עדכוני מצב מתפרסמים באתר mediawiki.org. תכניות לעתיד מתפרסמות במפת הדרכים.
קרן ויקימדיה הודיעה מה העדיפויות העיקריות שלה לרבעון הנוכחי (ינואר עד מרץ). העדיפות הגבוהה ביותר היא להכין את העורך החזותי להפעלה כבררת מחדל לכל המשתמשים החדשים ולמשתמשים מחוץ לחשבון בכל הוויקיפדיות הגדולות שבהן זה עוד לא נעשה. אתם יכולים לעזור לזהות את הדרישות לזה. תיערכנה פגישות מיון ותעדוף משימות (triage) פתוחות למתנדבים החל ביום רביעי 11 בפברואר 2015 ב־12:00 שעון קליפורניה (20:00 UTC ו־22:00 שעון ישראל). ספרו לסמנכ"ל פיתוח דיימון סיקור, למנהל המוצר ג'יימס פֿורסטר ולחברי הצוות האחרים מה הבאגים והיכולות החדשות שהכי חשוב לכם לקבל. החלטות שתתקבלנה בפגישות האילו יקבעו איזו עבודה צריך לעשות כדי להגשים את המטרה של הרבעון הזה – להכין את העורך החזותי להפעלה למשתמשים חדשים. אנחנו נעריך במיוחד את הנוכחות של מתנדבים שאוהבים לתרום לקוד של מדיה־ויקי. מידע על דרכי ההצטרפות לפגישה יתפרסם בדף mw:Talk:VisualEditor/Portal זמן קצר לפני תחילת הפגישה.
בגלל כמה שינויים שגויים בממשק הנייד ובעורך החזותי, העורך החזותי לא עבד נכון למשך יומיים בתחילת ינואר במכישירים ניידים. הצוותים מתנצלים על התקלה.
שיפורים שנעשו לאחרונה
העיצוב החדש של העורך החזותי מתיישר עם תקני העיצוב שקבע צוות העיצוב. פורסמו גם מספר גרסאות חדשות של ספריית OOjs UI, והן משפיעות על התצוגה של העורך החזותי ושל הרחבות מדיה־ויקי אחרות. רוב השינויים היו קטנים, כגון שינוי גודל הטקסט כמות המרווחים בחלק מהחלונות. הכפתורים צבועים באופן עקבי כדי לציין שהפעולה:
- מתחילה משימה חדשה, כגון פתיחת חלון ⧼visualeditor-toolbar-savedialog⧽: כחול ,
- מבצעת פעולה בונה, כגון הוספת ציטוט: ירוק ,
- עשויה למחוק או לאבד את העבודה שלך, כגון הסרת קישור: אדום , או
- ניטרלית, למשל פתיחת קישור בחלון דפדפן חדש: אפור .
עורך ה־TemplateData שוכתב לגמרי ועכשיו הוא משתמש בעיצוב שמבוסס על אותה מערכת OOjs UI כמו העורך החזותי עצמו. (T67815, T73746.) השינוי הזה תיקן מספר באגים ושיפר את השמישות. (T73077, T73078.)
פעולת חיפוש והחלפה במסמכים ארוכים עובדת מהר יותר עכשיו. היא לא מדגישה את כל המופעים של מחרוזת החיפוש אם יש יותר מ־100 מופעים.(T78234.)
עורכים בוויקיפדיות בעברית וברוסית ביקשו להפעיל את העורך החזותי במרחב הטיוטות. (T86688, T87027.) אם הקהילה בוויקי שלכם מעוניינת להפעיל את העורך החזותי במרחבי שם נוספים, אפשר לבקש את זה בפבריקטור. נא לכלול בבקשה הזאת קישור לדיון בנושא בדף הדיונים של הקהילה.
מבט קדימה
צוות העריכה יוסיף בקרוב יכולת מילוי עצמי של ציטוטים. שירות ציטואיד מקבל URL או DOI למקור מהימן ומחזיר ציטוט מעוצב ומוכן. לאחר היצירה אפשר לשנות אותו או להוסיף מידע באותו אופן שבו עורכים את תבניות ציטוט בדרך כלל. תמיכה במסת"ב, PMID ומזהים אחרים מתוכננת לזמן הקרוב. מאוחר יותר עורכים יוכלו לתרום להגדרות של ציטואיד בכל אתר ואתר כדי לשפר את דיוק ולהפחית את הצורך בתיקונים ידניים.
אנו זקוקים לעורכים שיבדקו את העיצוב החדש של כלי להוספת תווים מיוחדים, במיוחד כאלה שמדברים בוולשית, ברטונית ושפות אחרות שמשתמשות בסימנים דיאקריטיים או תווים מיוחדים. הגרסה החדשה תהיה זמינה לבדיקות בשבוע הבא. נא ליצור קשר עם Whatamidoing אם ברצונך לקבל הודעה על הגסה הבאה. אחרי שכלי הוספת התווים המיוחדים יושלם העוך החזותי יופעל לכל המשתמש בוויקיפדיות של הפעימה החמישית. זה ישפיע על כ־50 ויקיפדיות בינוניות וקטנות, בהן אפריקאנס, אזרבייג'נית, ברטונית, קירגיזית, מונגולית, טטרית וולשית. התאריך לשינוי הזה טרם נקבע.
בואו נעבוד יחד
- שתפו אותנו ברעיונות שלכם ושאלו שאלות בדף המשוב.
- עזרו לתרגם את המדריך למשתמש בשביל משתמשים שמדברים בשפתכם.
- הצטרפו לפגישות מיון באגים שמתחילות ביום רביעי 11 בפברואר 2015 ב־12:00 (בצהריים) זמן קליפורניה (20:00 UTC ו־22:00 שעון ישראל); מידע על הצטרפות לפגישות יפורסם בדף mw:Talk:VisualEditor/Portal זמן קצר לפני תחילת הפגישה ואפשר גם ליצור קשר עם ג'יימס פֿ' כדי לקבל מידע נוסף על היזמה הזאת.
- דברו עם צוות העריכה בשעות קבלה ב־IRC. השיחה הבאה תיערך ביום רביעי, 19 בפברואר 2015 ב־22:00 UTC (חצות בין רביעי לחמישי שעון ישראל).
- תעשו או תבטלו מינוי באתר מטא. אם ברצונכם לעזור לתרגם את הידיעון הזה, אנא הירשמו לרשימת התפוצה Translators או צרו אתנו קשר ישיר כדי שנודיע לכם מתי הגיליון הבא מוכן לתרגום. תודה!
20:30, 5 בפברואר 2015 (IST)
[Global proposal] m.ויקיחדשות.org: (הכול) עריכת דפים
Hi, this message is to let you know that, on domains like he.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!
Thanks and sorry for writing in English, Nemo 00:33, 2 במרץ 2015 (IST)
Inspire Campaign: Improving diversity, improving content
This March, we’re organizing an Inspire Campaign to encourage and support new ideas for improving gender diversity on Wikimedia projects. Less than 20% of Wikimedia contributors are women, and many important topics are still missing in our content. We invite all Wikimedians to participate. If you have an idea that could help address this problem, please get involved today! The campaign runs until March 31.
All proposals are welcome - research projects, technical solutions, community organizing and outreach initiatives, or something completely new! Funding is available from the Wikimedia Foundation for projects that need financial support. Constructive, positive feedback on ideas is appreciated, and collaboration is encouraged - your skills and experience may help bring someone else’s project to life. Join us at the Inspire Campaign and help this project better represent the world’s knowledge!
(Sorry for the English - please translate this message!) MediaWiki message delivery (שיחה) 22:01, 4 במרץ 2015 (IST)
SUL finalization update
Hi all,apologies for writing in English, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 21:45, 13 במרץ 2015 (IST)
Stewards confirmation rules
Hello, I made a proposal on Meta to change the rules for the steward confirmations. Currently consensus to remove is required for a steward to lose his status, however I think it's fairer to the community if every steward needed the consensus to keep. As this is an issue that affects all WMF wikis, I'm sending this notification to let people know & be able to participate. Best regards, --MF-W 19:12, 10 באפריל 2015 (IDT)
VisualEditor News #2—2015
הידעת?
מאז הידיעון האחרון, צוות העריכה תיקן באגים רבים ועבד על הביצועים של העורך החזותי, על שירות הציטוטים ציטואיד, ועל תמיכה בשפות עם דרישות קלט ייחודיות. דו"חות מצב נשלחים לאתר mediawiki.org. רשימת המטלות לביצוע בין אפריל ליוני זמינה בפבריקטור.
פגישות מיון המטלות השבועיות נשארות פתוחות למתנדבים, בכל יום רביעי ב־11:00 זמן פסיפי (18:00 UTC ו־21:00 שעון ישראל). אינכם חייבים להגיע לפגישה כדי להציע באג לקטגוריה של Q4 blocker – באג שחיוני לתקן ברבעון הנוכחי. כדי לעשות את זה, לכו לפבריקטור ושייכו את הבאג לפרויקט Editing team's Q4 blocker. מידע נוסף על הפגישות ועל ההצטרפות לפגישות אפשר למצוא בדף mw:Talk:VisualEditor/Portal.
תיקונים שנעשו לאחרונה
העורך החזותי עכשיו מהיר יותר באופן ניכר. במקרים רבים, פתיחת דף בעורך החזותי מהירה יותר מאשר בעורך הקוד. המערכת החדשה שיפרה את מהירות הקוד ב־37% ואת מהירות הרשת כמעט ב־40%.
צוות העריכה מוסיף בהדרגה אפשרות מילוי אוטומטי של ציטוטים. זה זמין כעת בוויקיפדיות בצרפתית, איטלקית ואנגלית. שירות ציטואיד לוקח URK או DOI למקור מהימן ומחזיר ציטוט ביבליוגרפי מלא ומעוצב. אחרי היצירה תוכלו לשנות את הציטוט באותה השיטה שבה משנים כל עריכה או ציטוט קיים בעורך החזותי. מתוכננת תמיכה בISBN, PMIDs ומזהים אחרים. מאוחר יותר, עורכים יוכלו לשפר את הדיוק ולהקטין את הצורך בתיקונים ידניים באמצעות תרומה להגדרות של שירות ציטואיד בכל אתר ואתר.
ציטואיד דורש נתוני תבנית (TemplateData) טובים בתבניות הציטוטים שלכם. אם אתם רוצים לבקש את האפשרות הזאת, אנא שלחו בקשה ל־פרויקט Citoid בפבריקטור. הוסיפו לשם קישורים לנתוני תבניות של תבניות הציטוט החשובות ביותר בוויקי שלכם.
כלי בתווים המיוחדים שופר, בהתאם למשוב ממשתמשים פעילים. אחרי שזה נעשה העורך החזותי הופעל לכל המשתמשים של ויקיפדיות ברשימת Phase 5 ב־30 במרץ. זה השפיע על ויקיפדיות ב־53 שפות בינוניות וקטנות, בהן אפריקאנס, אזרית, ברטונית, קירגיזית, מקדונית, מונגולית, טטרית, וולשית.
ממשיכה העבודה על תמיכה בשפות עם דרישות קלט מורכבות, כגון קוריאנית ויפנית. השפות האלה משתמשות ב־עריכה עם שיטות קלט ("IME"). שיפורים שנעשו לאחרונה לתזוזת סמן ולמקשי backspace ו־delete, יפשטו את ההקלדה לכותבים בשפות האלה.
העיצוב של תהליך בחירת התמונה משתמש עכשיו בדגם "masonry fit". תמונות בתוצאות החיפוש מוצגות באותו הגובה, אבל ברוחב משתנה, בדומה ללבֵנים מגודל שונה בקיר לבנים, או למצב packed בגלריות תמונות. סגנון זה עוזר לכם למצוא את התמונה הנכונה הודות לכך שניתן לראות פרטים רבים בתמונות.
עכשיו אפשר לגרור ולשחרר קטגוריות כדי לשנות את סדר הופעתן בדף.
החלון שנפתח כשאתם עורכים ציטוט, תמונה, קישור, או מרכיב אחר נקרא "תפריט הקשר". עכשיו הוא מציג מידע שימושי, כגון יעד הקישור, או שם הקובץ של התמונה. הצוות גם הוסיף כפתור "עריכה" מפורש לתפריט ההקשר, שעוזר לעורכים חדשים לפתוח את הכלי כדי לשנות את הפריט.
תבניות בלתי־נראות מסמנות כחלק מפאזל כדי שאפשר יהיה לעבוד אתם. משתמשים יוכלו גם לראות ולערוך עוגני HTML בכותרות של פסקאות.
משתמשים בעורך הגרפי של נתוני תבנית יכולים להגדיר מחרוזת בתור טקסט אופציונלי למאפיין "מיושן" (deprecated) בנוסף לערך הבוליאני, שיגיד למשתמשי התבנית מה כדאי להם לעשות. (T90734)
מבט לעתיד
הכלי להוספת תווים מיוחדים בעורך החזותי ישתמש בקרוב באותם התווים כמו עורך קוד הוויקי. למפעילים בכל ויקי תהיה אפשרות ליצור חלקים מותאמות לתווים נפוצים בראש ברשימה. הוראות להתאמה מקומית של הרשימה מופיעות באתר mediawiki.org.
הצוות דן בבדיקות של העורך החזותי עם משתמשים חדשים בוויקיפדיה האנגלית, כדי לראות אם המטרות של התאמת העורך החזותי למשתמשים האלה הושגו. התזמון אינו ידוע, אבל זה כנראה יקרה בקרוב. (T90666)
בואו נעבוד יחד
- שתפו אותנו ברעיונות שלכם ושאלו שאלות בדף mw:VisualEditor/Feedback.
- האם אתם יכולים לתרגם מאנגלית לשפות אחרות? אנא בדקו ברשימה הבאה אם דרושים עוד תרגומי ממשק בשפה שלכם. צרו אתנו קשר כדי לקבל חשבון אם אתם צריכים עזרה.
- צוות מחקר העיצוב רוצה לראות איך עובדים עורכים אמתיים. אנא הירשמו לתכנית המחקר שלהם.
- שלחו בקשות לסמלי "בולט" ו־"נטוי" מותאמים לתפריט עיצוב תווים בפבריקטור.
אתם יכולים לעשות או לבטל מינוי או לשנות את הדף שהידיעון הזה נשלח אליו באתר מטא. אם אינכם קוראים את זה עכשיו בשפה המועדפת עליכם, אנא עזרו לנו לתרגם! הירשמו לרשימת התפוצה Translators או צרו אתנו קשר ישיר כדי שנודיע לכם מתי הגיליון הבא מוכן לתרגום. תודה!
22:49, 10 באפריל 2015 (IDT)
This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.
Greetings,
I am pleased to announce that nominations are now being accepted for the 2015 Wikimedia Foundation Elections. This year the Board and the FDC Staff are looking for a diverse set of candidates from regions and projects that are traditionally under-represented on the board and in the movement as well as candidates with experience in technology, product or finance. To this end they have published letters describing what they think is needed and, recognizing that those who know the community the best are the community themselves, the election committee is accepting nominations for community members you think should run and will reach out to those nominated to provide them with information about the job and the election process.
This year, elections are being held for the following roles:
Board of Trustees
The Board of Trustees is the decision-making body that is ultimately responsible for the long term sustainability of the Foundation, so we value wide input into its selection. There are three positions being filled. More information about this role can be found at the board elections page.
Funds Dissemination Committee (FDC)
The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions being filled. More information about this role can be found at the FDC elections page.
Funds Dissemination Committee (FDC) Ombud
The FDC Ombud receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled. More information about this role can be found at the FDC Ombudsperson elections page.
The candidacy submission phase lasts from 00:00 UTC April 20 to 23:59 UTC May 5 for the Board and from 00:00 UTCApril 20 to 23:59 UTC April 30 for the FDC and FDC Ombudsperson. This year, we are accepting both self-nominations and nominations of others. More information on this election and the nomination process can be found on the 2015 Wikimedia elections page on Meta-Wiki.
Please feel free to post a note about the election on your project's village pump. Any questions related to the election can be posted on the talk page on Meta, or sent to the election committee's mailing list, board-elections -at- wikimedia.org
On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee
Posted by the MediaWiki message delivery on behalf of the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee, 05:03, 21 April 2015 (UTC) • Translate • Get help
This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.
Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson. Questions and discussion with the candidates for the Funds Dissemination Committee (FDC) and FDC Ombudsperson will continue during the voting. Nominations for the Board of Trustees will be accepted until 23:59 UTC May 5.
The Funds Dissemination Committee (FDC) makes recommendations about how to allocate Wikimedia movement funds to eligible entities. There are five positions on the committee being filled.
The FDC Ombudsperson receives complaints and feedback about the FDC process, investigates complaints at the request of the Board of Trustees, and summarizes the investigations and feedback for the Board of Trustees on an annual basis. One position is being filled.
The voting phase lasts from 00:00 UTC May 3 to 23:59 UTC May 10. Click here to vote. Questions and discussion with the candidates will continue during that time. Click here to ask the FDC candidates a question. Click here to ask the FDC Ombudsperson candidates a question. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 FDC election page, the 2015 FDC Ombudsperson election page, and the 2015 Board election page on Meta-Wiki.
On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee
Posted by the MediaWiki message delivery 03:45, 4 May 2015 (UTC) • Translate • Get help
This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.
Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Wikimedia Foundation Board of Trustees. Questions and discussion with the candidates for the Board will continue during the voting.
The Wikimedia Foundation Board of Trustees is the ultimate governing authority of the Wikimedia Foundation, a 501(c)(3) non-profit organization registered in the United States. The Wikimedia Foundation manages many diverse projects such as Wikipedia and Commons.
The voting phase lasts from 00:00 UTC May 17 to 23:59 UTC May 31. Click here to vote. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 Board election page on Meta-Wiki.
On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee
Posted by the MediaWiki message delivery 17:20, 17 May 2015 (UTC) • Translate • Get help
This is a message from the 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee. Translations are available.
Voting has begun for eligible voters in the 2015 elections for the Wikimedia Foundation Board of Trustees. Questions and discussion with the candidates for the Board will continue during the voting.
The Wikimedia Foundation Board of Trustees is the ultimate governing authority of the Wikimedia Foundation, a 501(c)(3) non-profit organization registered in the United States. The Wikimedia Foundation manages many diverse projects such as Wikipedia and Commons.
The voting phase lasts from 00:00 UTC May 17 to 23:59 UTC May 31. Click here to vote. More information on the candidates and the elections can be found on the 2015 Board election page on Meta-Wiki.
On behalf of the Elections Committee,
-Gregory Varnum (User:Varnent)
Volunteer Coordinator, 2015 Wikimedia Foundation Elections Committee
Posted by the MediaWiki message delivery 17:20, 17 May 2015 (UTC) • Translate • Get help
Pywikibot compat will no longer be supported - Please migrate to pywikibot core
Sorry for English, I hope someone translates this.
Pywikibot (then "Pywikipediabot") was started back in 2002. In 2007 a new branch (formerly known as "rewrite", now called "core") was started from scratch using the MediaWiki API. The developers of Pywikibot have decided to stop supporting the compat version of Pywikibot due to bad performance and architectural errors that make it hard to update, compared to core. If you are using pywikibot compat it is likely your code will break due to upcoming MediaWiki API changes (e.g. T101524). It is highly recommended you migrate to the core framework. There is a migration guide, and please contact us if you have any problem.
There is an upcoming MediaWiki API breaking change that compat will not be updated for. If your bot's name is in this list, your bot will most likely break.
Thank you,
The Pywikibot development team, 19:30, 5 June 2015 (UTC)
VisualEditor News #3—2015
הידעת?
מאז הידיעון הזה, צוות העריכה יצר ממשקים חדשים לכלי הקישור והציטוט, תיקן באגים רבים ושינה אלמנטים של עיצוב. חלק מהם השפיעו על משתמשי העורך החזותי במכשירים ניידים. דיווחי מצב נשלחים לאתר mediawiki.org. רשימת העבודה מאפריל עד יוני זמינה בפבריקטור.
בדיקה של השפעת העורך החזותי על משתמשים חדשים בוויקיפדיה האנגלית סיימה את השלב הראשון שלה. בזמן הבדיקה, למחצית מהמשתמשים החדשים שנרשמו קיבלו הופעל העורך החזותי ולמחצית השנייה הוא לא הופעל. המטרה העיקרית היא ללמוד איזו קבוצה סביר יותר שתשמור עריכה ותעשה עריכות מועילות שאינן משוחזרות. התוצאות תפורסמנה באתר מטא בהמשך החודש.
שיפורים שנעשו לאחרונה
אפשרויות מילוי אוטומטי של הפניות לציטוטים זמינות בוויקיפדיות במספר שפות דרך שירות ציטואיד. ציטואיד לוקח URL או DOI למקור ומחזיר ציטוט ביבליוגרפי מלא ומעוצב. אם ציטואיד מופעל בוויקי שלך, אז עיצוב זרימת העבודה של הציטוטים השתנה במאי. כל הציטוטים מיוצרים עכשיו בכלי אחד. בתוך הכלי, בחרו את הלשונית שברצונכם להשתמש בה (⧼citoid-citeFromIDDialog-mode-auto⧽, ⧼citoid-citeFromIDDialog-mode-manual⧽, או ⧼citoid-citeFromIDDialog-mode-reuse⧽). כפתור הציטוט עכשיו מסומן במילה "⧼visualeditor-toolbar-cite-label⧽" ולא עם סמל הספר, ובחלון המילוי האוטומטי יש עכשיו תווית משמעותית יותר, "⧼Citoid-citeFromIDDialog-lookup-button⧽", לכפתור השליחה.
כלי הקישור עוצב מחדש בהתאם למשוב מעורכי ויקיפדיה ובדיקות משתמשים. עכשיו יש בו שני חלקים: אחד לקישורים לערכים ואחד לקישורים חיצוניים. בעת בחירת קישור, התפריט ההקשר הקופץ שלו מציג את שם הדף המקושר, תמונה ממוזערת מהדף המקושר, תיאור מוויקינתונים וסמלים מתאימים לדפי פירושונים, הפניות ודפים ריקים (כשזה מתאים). תוצאות החיפוש צומצמו לחמשת הדפים הראשונים. מספר באגים תוקנו, כולל הדגשה כהה שמופיע בתוצאה המתאימה הראשונה בכלי הקישור. (T98085)
הכלי יהוספת התווים המיוחדים משתמש עכשיו באותם התווים המיוחדים כמו עורך קוד הוויקי. מפעילי מערכת בכל ויקי יכולים ליצור מקטע מותאם לתווים נפוצים בראש הרשימה. נא לקרוא את ההוראות להתאמת הרשימה באתר at mediawiki.org. כמו־כן יש רמז צץ שמתאר כל תו בכלי התווים המיוחדים. (T70425)
מספר שיפורים נעשו לתבניות. כשתחפשו תבנית להוספה, רשימת התבניות תכלול גם תיאורים של תבניות. רשימת הפרמטרים בתוך חלון התבנית נשארת פתוחה אחרי הוספת פרמטר מהרשימה, כך שהמשתמשים אינם צריכים ללחוץ על "⧼visualeditor-dialog-transclusion-add-param⧽" בכל פעם שהם רוצים להוסיף פרמטר. (T95696) הצוות הוסיף מאפיין חדש לנתוני תבנית (TemplateData) בשם דוגמה, לפרמטרי תבנית. המאפיין האופציונלי ובר־התרגום הזה יוצג כשיש טקסט שמתאר איך להשתמש בפרמטר הזה. (T53049)
העיצוב של הסרגל הראשי ושל מספר מרכיבים אחרים שוּנה מעט כדי להיות עקיב עם עיצוב מדיה־ויקי. בעיצוב וקטור, פריטים בתפריטים מופרדים חזותית בקווים אפורים חיוורים. כפתורים ותפריטים בסרגל הכלים מכילים עכשיו גם סמל וגם תווית טקסט ולא רק אחד מהשניים. העיצוב הזה משמש גם לכפתור ציטוט באתרים שבהם פועל שירות ציטואיד.
הצוות הוציא שיפור, שאנשים ביקשו מזמן, לטיפול בתמונות שאינן קיימות. אם תמונה שאינה קיימת מקושרת מערך, הוא מוצגת בעורך החזותי ואפשר לבחור, לערוך, להחליף או להסיר אותה.
בואו נעבוד יחד
- שתפו את הרעיונות שלכם, ושאלו שאלות בדף mw:VisualEditor/Feedback.
- פגישות מיון משימות שבועיות פתוחות למתנדבים, בדרך כלל בימי רביעי ב־12:00 (בצהריים) PDT (או 19:00 UTC). למדו איך להצטרף לפגישות האלה ואיך להציע באגים לטיפול בדף mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. עם זאת, אין צורך להיות נוכחים בפגישות כדי להציע באג בתור "Q4 blocker". במקום זאת, לכו לפבריקטור ושייכו את הפרויקט VisualEditor Q4 blocker אל הבאג.
- אם קהילת ויקימסע, ויקיספר, ויקיברסיטה או מיזם אחר בשפה שלכם רוצה שהעורך החזותי יהיה זמין לפי בררת המחדל לתורמים, נא ליצור קשר עם ג'יימס פורסטר.
- אם אתם רוצים להפעיל את אפשרות הציטוטים האוטומטיים בוויקי שלכם, אנא שלחו בקשה לפרויקט Citoid בפבריקטור. נא לכלול קישורים ל־נתוני תבנית לתבניות הציטוט החשובות ביותר בוויקי שלכם.
- הצוות מתכנן את מרתון התרגום השני על העורך החזותי לחודש יולי. אנא עקבו אחרי המשימה הזאת בפבריקטור לפרטים ועדכונים. הודעות יגיעו בעתן.
אתם יכולים לעשות או לבטל מינוי או לשנות את הדף שהידיעון הזה נשלח אליו באתר מטא. אם אינכם קוראים את זה עכשיו בשפה המועדפת עליכם, אנא עזרו לנו לתרגם! הירשמו לרשימת התפוצה Translators או צרו אתנו קשר ישיר כדי שנודיע לכם מתי הגיליון הבא מוכן לתרגום. תודה!
13:44, 13 ביוני 2015 (IDT)
HTTPS
Apologies for writing in English.
Hi everyone.
Over the last few years, the Wikimedia Foundation has been working towards enabling HTTPS by default for all users, including unregistered ones, for better privacy and security for both readers and editors. This has taken a long time, as there were different aspects to take into account. Our servers haven't been ready to handle it. The Wikimedia Foundation has had to balance sometimes conflicting goals.
Forced HTTPS has just been implemented on all Wikimedia projects. Some of you might already be aware of this, as a few Wikipedia language versions were converted to HTTPS last week and the then affected communities were notified.
Most of Wikimedia editors shouldn't be affected at all. If you edit as registered user, you've probably already had to log in through HTTPS. We'll keep an eye on this to make sure everything is working as it should. Do get in touch with us if you have any problems after this change or contact me if you have any other questions.
01:00, 20 ביוני 2015 (IDT)
HTTPS
Apologies for writing in English.
Hi everyone.
Over the last few years, the Wikimedia Foundation has been working towards enabling HTTPS by default for all users, including unregistered ones, for better privacy and security for both readers and editors. This has taken a long time, as there were different aspects to take into account. Our servers haven't been ready to handle it. The Wikimedia Foundation has had to balance sometimes conflicting goals.
Forced HTTPS has just been implemented on all Wikimedia projects. Some of you might already be aware of this, as a few Wikipedia language versions were converted to HTTPS last week and the then affected communities were notified.
Most of Wikimedia editors shouldn't be affected at all. If you edit as registered user, you've probably already had to log in through HTTPS. We'll keep an eye on this to make sure everything is working as it should. Do get in touch with us if you have any problems after this change or contact me if you have any other questions.
02:43, 20 ביוני 2015 (IDT)
Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images
There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)
This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (שיחה) 08:07, 24 ביולי 2015 (IDT)
Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images
There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)
This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (שיחה) 09:16, 24 ביולי 2015 (IDT)
What does a Healthy Community look like to you?
Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community.
Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship!
Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.
Why get involved?
The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.
More information
- All participants must have a registered user of at least one month antiquity on any Wikimedia project before the starting date of the campaign.
- All eligible contributions must be done until August 23, 2015 at 23:59 UTC
- Wiki link: Community Health learning campaign
- URL https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:Evaluation/Community_Health_learning_campaign
- Contact: María Cruz / Twitter: WikiEval #CommunityHealth / email: evalwikimediaתבנית:Dotorg
Happy editing!
MediaWiki message delivery (שיחה) 02:42, 1 באוגוסט 2015 (IDT)
What does a Healthy Community look like to you?
Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community.
Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship!
Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.
Why get involved?
The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.
More information
- All participants must have a registered user of at least one month antiquity on any Wikimedia project before the starting date of the campaign.
- All eligible contributions must be done until August 23, 2015 at 23:59 UTC
- Wiki link: Community Health learning campaign
- URL https://meta.wikimedia.org/wiki/Grants:Evaluation/Community_Health_learning_campaign
- Contact: María Cruz / Twitter: WikiEval #CommunityHealth / email: evalwikimediaתבנית:Dotorg
Happy editing!
MediaWiki message delivery (שיחה) 04:15, 1 באוגוסט 2015 (IDT)
VisualEditor News #4—2015
לקרוא את זה בשפה אחרת • לעשות מינוי לידיעון הרב־לשוני הזה
הידעת?
מאז הידיעון האחרון, אנשי צוות העריכה עבדו על תמיכה בטלפונים ניידים. הם תיקנו באגים רבים ושיפרו תמיכה בשפות. הם שולחים עדכוני מצב שבועיים לmediawiki.org. אפשר לצפות בלוח העבודה שלהם בפבריקטור. המשימות החשובות שלהם הן שיפור התמיכה בשפות ופונקציות במכשירים ניידים.
ויקימניה
הצוות נכח בוויקימניה 2015 במקסיקו סיטי. הם השתתפו בהאקאתון ופגשו עורכים. הם הציגו הרצאות על העורך החזותי ועל עתיד העריכה.
אחרי ויקימניה הודענו את הזוכים במרתון תרגום העורך החזותי של 2015. התודות והברכות שלנו שלוחות למשתמשים Halan-tul, Renessaince, जनक राज भट्ट (Janak Bhatta), Vahe Gharakhanyan, Warrakkk, ו־Eduardogobi.
בהודעות מערכת (שמתורגמות באתר translatewiki.net) ראינו שהיזמה השפיעה על 42 שפות. ההתקדמות הממוצעות בתרגומים בכל השפות הייתה 56.5% לפני מרתון התרגום, ו־78.2% אחריו (+21.7%). בפרט, רמת התרגום לשפת סאחה השתפרה מ־12.2% ל־92.2%; פורטוגלית ברזילאית עלתה מ־50.6% ל־100%; בלארוסית (טרשקביצה) עלתה מ־44.9% ל־85.3%; דוטלי עלתה מ־1.3% ל־41.2%. כמו־כן, התרגומים של 1.7% מההודעות בכל השפות היו מיושנים בכל השפות, והמספר הזה ירד ל־0.8% (-0.9%).
בתרגום המדריך למשתמש (באתר mediawiki.org) ראינו שהיזמה השפיעה על 24 שפות. ההתקדמות של התרגומים הייתה 26.6% בכל השפות, ועכשיו היא 46.9% (+20.3%). היו הישגים מרשימים במיוחד בשלוש שפות. ארמנית עלתה מ־1% ל־99%; שוודית עלתה מ־21% ל־99%; פורטוגלית ברזילאית עלתה מ־34% ל־83%. תרגומים מיושנים בכל השפות ירדו מ־8.4% ל־4.8% (-3.6%).
פרסמנו כמה תרשימים שמראים את ההשפעה של המבצע בדף מרתון התרגום. אנחנו מודים למתרגמים על ההשתתפות ולסגל translatewiki.net על העזרה ביזמה הזאת.
שיפורים שנעשו לאחרונה
אפשר להפעיל מילוי אוטומטי של ציטוטים בכל ויקיפדיה. הכלי משתמש בשירות ציטואיד כדי להמיר URL או DOI לציטוט ביבליוגרפי ממולא ומעוצב. אפשר לראות הנפשה של התהליך המהיר והפשוט באתר mediawiki.org. כד עכשיו, כ־12 ויקיפדיהות הפעילו את הכלי לציטוטים אוטומטיים. כדי להפעיל את זה בוויקי שלכם, עקבו אחר ההוראות באתר mediawiki.org.
הוויקי שלך יכול להתאים את החלק הראשון של הכלי להוספת תווים מיוחדים בעורך החזותי. אנא עקבו אחר ההוראות באתר mediawiki.org כדי להוסיף את התווים הרצויים לחלק העליון. בין שינויים אחרים, כשתצטרכו למלא קוד אימות (CAPTCHA) ותטעו, תוכלו ללחוץ כדי לקבל קוד חדש. העורך החזותי יכול עכשיו להציג ולערוך גרפים שמבוססים על Vega. למי שמשתמש בעיצוב מונובוק, העורך החזותי יוצג באופן עקבי יותר עם שאר התכנה.
שינויים עתידיים
הצוות ישנה את המַראה של קישורים שנבחרו בתוך העורך החזותי. המטרה היא שיהיה קל יותר לראות אם הסמן שלך בתוך הקישור או מחוצה לו. בעת בחירת קישור, התווית שלו (המילים שמוצגות בדף) יוצגו בתיבה מעורפלת. את תכניסו את הסמן לתוך התיבה, השינויים שלכם לתווית הקישור יהיה חלק מהקישור. אם תשימו את הסמן מחוץ לתיבה, הם לא יהיהו כאלה. הודות לזה יהיה קל יותר לדעת אם תווים חדשים יתווספו לקישור או לא.
בוויקיפדיה האנגלית, 10% מהחשבונות החדשים מקבלים את העורך החזותי ואת עורך הקוד. ניסוי מבוקר שנערך לאחרונה הראה שאין הבדל בסיכויי ההישרדות או ברמת היצרנות של משתמשים חדשים בטווח הקצר. למשתמשים חדשים עם גישה לעורך החזותי היה סיכוי נמוך יותר ליצור תוצאות שהיו זקוקות לשחזור. אפשר לקבל על זה מידע נוסף בסרט ממצגת המחקר של ויקימדיה של יולי 2015. מספר החשבונות החדשים עם גישה מידית לעורך החזותי תגדל עם הזמן. בסוף לכל המשתמשים החדשים תהיה בחירה בין שתי סביבות העריכה.
בואו נעבוד יחד
- שתפו את הרעיונות שלכם ושאלו שאלות בmw:VisualEditor/Feedback. המשוב הזה משתמש עכשיו בזרימה ולא ב־LiquidThreads.
- האם אתם יודעים להקליד בקוריאנית או ביפנית? מהנדס הלשון דייוויד צ'אן זקוק לאנשים שיודעים באילו כלים אנשים משתמשים כדי להקליד בשפות אחדות. אם אתם מדברים יפנית או קוריאנית, תוכלו לעזור לו לבדוק את התמיכה בשפות האלה. ר' את ההוראות באתר mediawiki.org אם אתם יכולים לעזור.
- אם בוויקי שלכם רוצים להפעיל את העורך החזותי במרחב שם אחר, תוכלו לשלוח בקשה לפבריקטור. אנא הוסיפו לשם קישור לדיון בקהילה על השינוי המבוקש.
- אנא שלחו בקשות לכפתור "בולט" ו־"נטוי" מתאימים לתפריט העיצוב בפבריקטור.
- צוות מחקר עיצוב רוצה לדעת איך עובדים עורכים אמתיים. אנא הירשמו לתכנית המחקר שלהם.
- פגישות מיון משימות שבועיות פתוחות למתנדבים, בדרך כלל בימי רביעי ב־12:00 (בצהריים) PDT (או 19:00 UTC). למדו איך להצטרף לפגישות האלה ואיך להציע באגים לטיפול בדף mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. עם זאת, אין צורך להיות נוכחים בפגישות כדי להציע באג בתור "Q1 blocker". במקום זאת, לכו לפבריקטור ושייכו את הפרויקט הראשי אל הבאג.
אם אינכם קוראים את זה בשפה המועדפת עליכם, אנא עזרו לנו לתרגם! הירשמו לרשימת התפוצה Translators או צרו אתנו קשר ישיר כדי שנודיע לכם מתי הגיליון הבא מוכן לתרגום. תודה!
—Elitre (WMF), 01:28, 15 באוגוסט 2015 (IDT)
VisualEditor News #4—2015
לקרוא את זה בשפה אחרת • לעשות מינוי לידיעון הרב־לשוני הזה
הידעת?
מאז הידיעון האחרון, אנשי צוות העריכה עבדו על תמיכה בטלפונים ניידים. הם תיקנו באגים רבים ושיפרו תמיכה בשפות. הם שולחים עדכוני מצב שבועיים לmediawiki.org. אפשר לצפות בלוח העבודה שלהם בפבריקטור. המשימות החשובות שלהם הן שיפור התמיכה בשפות ופונקציות במכשירים ניידים.
ויקימניה
הצוות נכח בוויקימניה 2015 במקסיקו סיטי. הם השתתפו בהאקאתון ופגשו עורכים. הם הציגו הרצאות על העורך החזותי ועל עתיד העריכה.
אחרי ויקימניה הודענו את הזוכים במרתון תרגום העורך החזותי של 2015. התודות והברכות שלנו שלוחות למשתמשים Halan-tul, Renessaince, जनक राज भट्ट (Janak Bhatta), Vahe Gharakhanyan, Warrakkk, ו־Eduardogobi.
בהודעות מערכת (שמתורגמות באתר translatewiki.net) ראינו שהיזמה השפיעה על 42 שפות. ההתקדמות הממוצעות בתרגומים בכל השפות הייתה 56.5% לפני מרתון התרגום, ו־78.2% אחריו (+21.7%). בפרט, רמת התרגום לשפת סאחה השתפרה מ־12.2% ל־92.2%; פורטוגלית ברזילאית עלתה מ־50.6% ל־100%; בלארוסית (טרשקביצה) עלתה מ־44.9% ל־85.3%; דוטלי עלתה מ־1.3% ל־41.2%. כמו־כן, התרגומים של 1.7% מההודעות בכל השפות היו מיושנים בכל השפות, והמספר הזה ירד ל־0.8% (-0.9%).
בתרגום המדריך למשתמש (באתר mediawiki.org) ראינו שהיזמה השפיעה על 24 שפות. ההתקדמות של התרגומים הייתה 26.6% בכל השפות, ועכשיו היא 46.9% (+20.3%). היו הישגים מרשימים במיוחד בשלוש שפות. ארמנית עלתה מ־1% ל־99%; שוודית עלתה מ־21% ל־99%; פורטוגלית ברזילאית עלתה מ־34% ל־83%. תרגומים מיושנים בכל השפות ירדו מ־8.4% ל־4.8% (-3.6%).
פרסמנו כמה תרשימים שמראים את ההשפעה של המבצע בדף מרתון התרגום. אנחנו מודים למתרגמים על ההשתתפות ולסגל translatewiki.net על העזרה ביזמה הזאת.
שיפורים שנעשו לאחרונה
אפשר להפעיל מילוי אוטומטי של ציטוטים בכל ויקיפדיה. הכלי משתמש בשירות ציטואיד כדי להמיר URL או DOI לציטוט ביבליוגרפי ממולא ומעוצב. אפשר לראות הנפשה של התהליך המהיר והפשוט באתר mediawiki.org. כד עכשיו, כ־12 ויקיפדיהות הפעילו את הכלי לציטוטים אוטומטיים. כדי להפעיל את זה בוויקי שלכם, עקבו אחר ההוראות באתר mediawiki.org.
הוויקי שלך יכול להתאים את החלק הראשון של הכלי להוספת תווים מיוחדים בעורך החזותי. אנא עקבו אחר ההוראות באתר mediawiki.org כדי להוסיף את התווים הרצויים לחלק העליון. בין שינויים אחרים, כשתצטרכו למלא קוד אימות (CAPTCHA) ותטעו, תוכלו ללחוץ כדי לקבל קוד חדש. העורך החזותי יכול עכשיו להציג ולערוך גרפים שמבוססים על Vega. למי שמשתמש בעיצוב מונובוק, העורך החזותי יוצג באופן עקבי יותר עם שאר התכנה.
שינויים עתידיים
הצוות ישנה את המַראה של קישורים שנבחרו בתוך העורך החזותי. המטרה היא שיהיה קל יותר לראות אם הסמן שלך בתוך הקישור או מחוצה לו. בעת בחירת קישור, התווית שלו (המילים שמוצגות בדף) יוצגו בתיבה מעורפלת. את תכניסו את הסמן לתוך התיבה, השינויים שלכם לתווית הקישור יהיה חלק מהקישור. אם תשימו את הסמן מחוץ לתיבה, הם לא יהיהו כאלה. הודות לזה יהיה קל יותר לדעת אם תווים חדשים יתווספו לקישור או לא.
בוויקיפדיה האנגלית, 10% מהחשבונות החדשים מקבלים את העורך החזותי ואת עורך הקוד. ניסוי מבוקר שנערך לאחרונה הראה שאין הבדל בסיכויי ההישרדות או ברמת היצרנות של משתמשים חדשים בטווח הקצר. למשתמשים חדשים עם גישה לעורך החזותי היה סיכוי נמוך יותר ליצור תוצאות שהיו זקוקות לשחזור. אפשר לקבל על זה מידע נוסף בסרט ממצגת המחקר של ויקימדיה של יולי 2015. מספר החשבונות החדשים עם גישה מידית לעורך החזותי תגדל עם הזמן. בסוף לכל המשתמשים החדשים תהיה בחירה בין שתי סביבות העריכה.
בואו נעבוד יחד
- שתפו את הרעיונות שלכם ושאלו שאלות בmw:VisualEditor/Feedback. המשוב הזה משתמש עכשיו בזרימה ולא ב־LiquidThreads.
- האם אתם יודעים להקליד בקוריאנית או ביפנית? מהנדס הלשון דייוויד צ'אן זקוק לאנשים שיודעים באילו כלים אנשים משתמשים כדי להקליד בשפות אחדות. אם אתם מדברים יפנית או קוריאנית, תוכלו לעזור לו לבדוק את התמיכה בשפות האלה. ר' את ההוראות באתר mediawiki.org אם אתם יכולים לעזור.
- אם בוויקי שלכם רוצים להפעיל את העורך החזותי במרחב שם אחר, תוכלו לשלוח בקשה לפבריקטור. אנא הוסיפו לשם קישור לדיון בקהילה על השינוי המבוקש.
- אנא שלחו בקשות לכפתור "בולט" ו־"נטוי" מתאימים לתפריט העיצוב בפבריקטור.
- צוות מחקר עיצוב רוצה לדעת איך עובדים עורכים אמתיים. אנא הירשמו לתכנית המחקר שלהם.
- פגישות מיון משימות שבועיות פתוחות למתנדבים, בדרך כלל בימי רביעי ב־12:00 (בצהריים) PDT (או 19:00 UTC). למדו איך להצטרף לפגישות האלה ואיך להציע באגים לטיפול בדף mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. עם זאת, אין צורך להיות נוכחים בפגישות כדי להציע באג בתור "Q1 blocker". במקום זאת, לכו לפבריקטור ושייכו את הפרויקט הראשי אל הבאג.
אם אינכם קוראים את זה בשפה המועדפת עליכם, אנא עזרו לנו לתרגם! הירשמו לרשימת התפוצה Translators או צרו אתנו קשר ישיר כדי שנודיע לכם מתי הגיליון הבא מוכן לתרגום. תודה!
—Elitre (WMF), 05:40, 15 באוגוסט 2015 (IDT)
How can we improve Wikimedia grants to support you better?
My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.
Hello,
The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:
- Respond to questions on the discussion page of the idea.
- Join a small group conversation.
- Learn more about this consultation.
Feedback is welcome in any language.
With thanks,
I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.
(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) through MediaWiki message delivery. 03:22, 19 באוגוסט 2015 (IDT)
How can we improve Wikimedia grants to support you better?
My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.
Hello,
The Wikimedia Foundation would like your feedback about how we can reimagine Wikimedia Foundation grants, to better support people and ideas in your Wikimedia project. Ways to participate:
- Respond to questions on the discussion page of the idea.
- Join a small group conversation.
- Learn more about this consultation.
Feedback is welcome in any language.
With thanks,
I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation.
(Opt-out Instructions) This message was sent by תבנית:User through MediaWiki message delivery. 03:30, 19 באוגוסט 2015 (IDT)
Introducing the Wikimedia public policy site
Hi all,
We are excited to introduce a new Wikimedia Public Policy site. The site includes resources and position statements on access, copyright, censorship, intermediary liability, and privacy. The site explains how good public policy supports the Wikimedia projects, editors, and mission.
Visit the public policy portal: https://policy.wikimedia.org/
Please help translate the statements on Meta Wiki. You can read more on the Wikimedia blog.
Thanks,
Yana and Stephen (Talk) 21:12, 2 בספטמבר 2015 (IDT)
(Sent with the Global message delivery system)
Open call for Individual Engagement Grants
My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.
Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals until September 29th to fund new tools, community-building processes, and other experimental ideas that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), Individual Engagement Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.
- Submit a grant request
- Get help with your proposal in IdeaLab or an upcoming Hangout session
- Learn from examples of completed Individual Engagement Grants
Thanks,
I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation. 23:52, 4 בספטמבר 2015 (IDT)
(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) (talk) through MediaWiki message delivery.
Open call for Individual Engagement Grants
My apologies for posting this message in English. Please help translate it if you can.
Greetings! The Individual Engagement Grants program is accepting proposals until September 29th to fund new tools, community-building processes, and other experimental ideas that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), Individual Engagement Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.
- Submit a grant request
- Get help with your proposal in IdeaLab or an upcoming Hangout session
- Learn from examples of completed Individual Engagement Grants
Thanks,
I JethroBT (WMF), Community Resources, Wikimedia Foundation. 00:56, 5 בספטמבר 2015 (IDT)
(Opt-out Instructions) This message was sent by I JethroBT (WMF) (talk) through MediaWiki message delivery.
Only one week left for Individual Engagement Grant proposals!
(Apologies for using English below, please help translate if you are able.)
There is still one week left to submit Individual Engagement Grant (IEG) proposals before the September 29th deadline. If you have ideas for new tools, community-building processes, and other experimental projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.
- Submit a grant request
- Get help with your proposal in IdeaLab
- Learn from examples of completed Individual Engagement Grants
I JethroBT (WMF), Community Resources 00:01, 23 בספטמבר 2015 (IDT)
Reimagining WMF grants report
(My apologies for using English here, please help translate if you are able.)
Last month, we asked for community feedback on a proposal to change the structure of WMF grant programs. Thanks to the 200+ people who participated! A report on what we learned and changed based on this consultation is now available.
Come read about the findings and next steps as WMF’s Community Resources team begins to implement changes based on your feedback. Your questions and comments are welcome on the outcomes discussion page.
With thanks, I JethroBT (WMF) 19:56, 28 בספטמבר 2015 (IDT)
VisualEditor News #5—2015
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Did you know?
Since the last newsletter, the VisualEditor Team has fixed many bugs, added new features, and made some small design changes. They post weekly status reports on mediawiki.org. Their workboard is available in Phabricator. Their current priorities are improving support for languages like Japanese and Arabic, making it easier to edit on mobile devices, and providing rich-media tools for formulæ, charts, galleries and uploading.
Recent improvements
Educational features: The first time ever you use the visual editor, it now draws your attention to the קישור and ⧼visualeditor-toolbar-cite-label⧽ tools. When you click on the tools, it explains why you should use them. (T108620) Alongside this, the welcome message for new users has been simplified to make editing more welcoming. (T112354) More in-software educational features are planned.
Links: It is now easier to understand when you are adding text to a link and when you are typing plain text next to it. (T74108, T91285) The editor now fully supports ISBN, PMID or RFC numbers. (T109498, T110347, T63558) These "magic links" use a custom link editing tool.
Uploads: Registered editors can now upload images and other media to Commons while editing. Click the new tab in the "הוספה תמונות ומדיה" tool. You will be guided through the process without having to leave your edit. At the end, the image will be inserted. This tool is limited to one file at a time, owned by the user, and licensed under Commons's standard license. For more complex situations, the tool links to more advanced upload tools. You can also drag the image into the editor. This will be available in the wikitext editor later.
Mobile: Previously, the visual editor was available on the mobile Wikipedia site only on tablets. Now, editors can use it on all devices regardless of size if they wish. (T85630) Edit conflicts were previously broken on the mobile website. Edit conflicts can now be resolved in both wikitext and visual editors. (T111894) Sometimes templates and similar items could not be deleted on the mobile website. Selecting them caused the on-screen keyboard to hide with some browsers. Now there is a new "מחיקה" button, so that these things can be removed if the keyboard hides. (T62110) You can also edit table cells in mobile now.
Rich editing tools: You can now add and edit sheet music in the visual editor. (T112925) There are separate tabs for advanced options, such as MIDI and Ogg audio files. (T114227, T113354) When editing formulæ and other blocks, errors are shown as you edit. It is also possible to edit some types of graphs; adding new ones, and support for new types, will be coming.
On the English Wikipedia, the visual editor is now automatically available to anyone who creates an account. The preference switch was moved to the normal location, under Special:Preferences.
Future changes
You will soon be able to switch from the wikitext to the visual editor after you start editing. (T49779) Previously, you could only switch from the visual editor to the wikitext editor. Bi-directional switching will make possible a single edit tab. (T102398) This project will combine the "עריכה" and "עריכת קוד מקור" tabs into a single "עריכה" tab, similar to the system already used on the mobile website. The "עריכה" tab will open whichever editing environment you used last time.
Let's work together
- Share your ideas and ask questions at VisualEditor/Feedback. This feedback page uses Flow for discussions.
- Can you read and type in Korean or Japanese? Language engineer David Chan needs people who know which tools people use to type in some languages. If you speak Japanese or Korean, you can help him test support for these languages. Please see the instructions at What to test if you can help, and report it on Phabricator (Korean - Japanese) or on Wikipedia (Korean - Japanese).
- Local admins can set up the Citoid automatic reference feature for your wiki. If you need help, then please post a request in the Citoid project on Phabricator. Include links to the TemplateData for the most important citation templates on your wiki.
- The weekly task triage meetings are open to volunteers. Learn how to join the meetings and how to nominate bugs at mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. You do not need to attend the meeting to nominate a bug for consideration, though. Instead, go to Phabricator and "associate" the main VisualEditor project with the bug.
If you aren't reading this in your favorite language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly, so that we can notify you when the next issue is ready. Thank you!
—Elitre (WMF), 20:18, 30 באוקטובר 2015 (IST)
Community Wishlist Survey
Hi everyone! Apologies for posting in English. Translations are very welcome.
The Community Tech team at the Wikimedia Foundation is focused on building improved curation and moderation tools for experienced Wikimedia contributors. We're now starting a Community Wishlist Survey to find the most useful projects that we can work on.
For phase 1 of the survey, we're inviting all active contributors to submit brief proposals, explaining the project that you'd like us to work on, and why it's important. Phase 1 will last for 2 weeks. In phase 2, we'll ask you to vote on the proposals. Afterwards, we'll analyze the top 10 proposals and create a prioritized wishlist.
While most of this process will be conducted in English, we're inviting people from any Wikimedia wiki to submit proposals. We'll also invite volunteer translators to help translate proposals into English.
Your proposal should include: the problem that you want to solve, who would benefit, and a proposed solution, if you have one. You can submit your proposal on the Community Wishlist Survey page, using the entry field and the big blue button. We will be accepting proposals for 2 weeks, ending on November 23.
We're looking forward to hearing your ideas!
Wikimania 2016 scholarships ambassadors needed
Hello! Wikimania 2016 scholarships will soon be open; by the end of the week we'll form the committee and we need your help, see Scholarship committee for details.
If you want to carefully review nearly a thousand applications in January, you might be a perfect committee member. Otherwise, you can volunteer as "ambassador": you will observe all the committee activities, ensure that people from your language or project manage to apply for a scholarship, translate scholarship applications written in your language to English and so on. Ambassadors are allowed to ask for a scholarship, unlike committee members.
Wikimania 2016 scholarships subteam 12:48, 10 בנובמבר 2015 (IST)
Harassment consultation
אנא סייעו בתרגום הדף
The Community Advocacy team the Wikimedia Foundation has opened a consultation on the topic of harassment on Meta. The consultation period is intended to run for one month from today, November 16, and end on December 17. Please share your thoughts there on harassment-related issues facing our communities and potential solutions. (Note: this consultation is not intended to evaluate specific cases of harassment, but rather to discuss the problem of harassment itself.)
Wikidata data access is coming
Hi everyone :)
A while ago you received access to the interwiki links from Wikidata. Everything seems to be going well so I'd like to move on to the second stage. You will get access to the actual data in Wikidata like the date of birth of a person. You'll be able to make use of them in your templates via Lua or a new parser function (#property). We'll be enabling this on December 2nd. This will be the day for Wikinews, Wikispecies, Meta and MediaWiki. I hope this will open up great new possibilities for you and make your work easier. If you have questions please come to d:Wikidata:Sister projects. --Lydia Pintscher (WMDE) (שיחה) 18:30, 18 בנובמבר 2015 (IST)
This is a message regarding the proposed 2015 Free Bassel banner. Translations are available.
Hi everyone,
This is to inform all Wikimedia contributors that a straw poll seeking your involvement has just been started on Meta-Wiki.
As some of your might be aware, a small group of Wikimedia volunteers have proposed a banner campaign informing Wikipedia readers about the urgent situation of our fellow Wikipedian, open source software developer and Creative Commons activist, Bassel Khartabil. An exemplary banner and an explanatory page have now been prepared, and translated into about half a dozen languages by volunteer translators.
We are seeking your involvement to decide if the global Wikimedia community approves starting a banner campaign asking Wikipedia readers to call on the Syrian government to release Bassel from prison. We understand that a campaign like this would be unprecedented in Wikipedia's history, which is why we're seeking the widest possible consensus among the community.
Given Bassel's urgent situation and the resulting tight schedule, we ask everyone to get involved with the poll and the discussion to the widest possible extent, and to promote it among your communities as soon as possible.
(Apologies for writing in English; please kindly translate this message into your own language.)
Thank you for your participation!
Posted by the MediaWiki message delivery 21:47, 25 November 2015 (UTC) • Translate • Get help
Community Wishlist Survey
Hi everyone! Apologies for posting this in English. Translations are very welcome.
We're beginning the second part of the Community Tech team's Community Wishlist Survey, and we're inviting all active contributors to vote on the proposals that have been submitted.
Thanks to you and other Wikimedia contributors, 111 proposals were submitted to the team. We've split the proposals into categories, and now it's time to vote! You can vote for any proposal listed on the pages, using the {{Support}} tag. Feel free to add comments pro or con, but only support votes will be counted. The voting period will be 2 weeks, ending on December 14.
The proposals with the most support votes will be the team's top priority backlog to investigate and address. Thank you for participating, and we're looking forward to hearing what you think!
Community Tech via
MediaWiki message delivery (שיחה) 16:38, 1 בדצמבר 2015 (IST)
Access to data on Wikidata is here
Hi everyone :)
For a while now you already have access to the sitelinks from Wikidata. We just enabled access to the data on Wikidata for you as well. This means you can now access data like the number of inhabitants of a city or get a link to a picture for a famous person and much more to use it in your articles. You can access the data in two ways - via a parser function and via Lua. How to use it:
- Parser function: {{#property:P36|from=Q183}} to get the capital (Property:P36) from the item about Germany (Q183)
- Lua: see mw:Extension:Wikibase Client/Lua
I hope this will help you do great things here. If you have any questions please don't hesitate to ask. Good places to start are the relevant pages on d:Wikidata:Wikinews and d:Wikidata:Project chat.
This is a message from the Wikimedia Foundation. Translations are available.
As many of you know, January 15 is Wikipedia’s 15th Birthday!
People around the world are getting involved in the celebration and have started adding their events on Meta Page. While we are celebrating Wikipedia's birthday, we hope that all projects and affiliates will be able to utilize this celebration to raise awareness of our community's efforts.
Haven’t started planning? Don’t worry, there’s lots of ways to get involved. Here are some ideas:
- Join/host an event. We already have more than 80, and hope to have many more.
- Talk to local press. In the past 15 years, Wikipedia has accomplished extraordinary things. We’ve made a handy summary of milestones and encourage you to add your own. More resources, including a press release template and resources on working with the media, are also available.
- Design a Wikipedia 15 logo. In place of a single icon for Wikipedia 15, we’re making dozens. Add your own with something fun and representative of your community. Just use the visual guide so they share a common sensibility.
- Share a message on social media. Tell the world what Wikipedia means to you, and add #wikipedia15 to the post. We might re-tweet or share your message!
Everything is linked on the Wikipedia 15 Meta page. You’ll find a set of ten data visualization works that you can show at your events, and a list of all the Wikipedia 15 logos that community members have already designed.
If you have any questions, please contact Zachary McCune or Joe Sutherland.
Thanks and Happy nearly Wikipedia 15!
-The Wikimedia Foundation Communications team
Posted by the MediaWiki message delivery, 22:58, 18 בדצמבר 2015 (IST) • אנא סייעו בתרגום הדף • עזרה
VisualEditor News #6—2015
הידעת?
לקרוא את זה בשפה אחרת • מינוי לידיעון רב־לשוני
מאז הידיעון האחרון, צוות העורך החזותי תיקון באגים רבים והרחיב את כלי הנוסחאות המתמטיות. לוח העבודה שלהם זמין בפבריקטור. העדיפויות הנוכחיות שלהם הן שיפור התמיכה בשפות כגון יפנית וערבית ואספקת כלים עשירים לנוסחאות, תרשימים, גלריות והעלאה.
תיקונים אחרונים
אפשר לעבור מעריכת קוד מקור לעריכה חזותית אחרי תחילת העריכה. עורך נוסחאות LaTeX הורחב משמעותית. (T118616) אפשר לראות את הנוסחה תוך כדי עריכת קוד LaTeX. אפשר ללחוץ על כפתורים כדי להכניס את קוד ה־LaTeX הנכון עובר סמלים רבים.
שינויים עתידיים
The single edit tab project will combine the "עריכה" and "עריכת קוד מקור" tabs into a single "עריכה" tab, like the system already used on the mobile website. (T102398, T58337) Initially, the "עריכה" tab will open whichever editing environment you used last time. Your last editing choice will be stored as a cookie for logged-out users and as an account preference for logged-in editors. Logged-in editors will be able to set a default editor in the עריכה tab of Special:Preferences in the drop-down menu about "מצב עריכה:".
The visual editor will be offered to all editors at the following Wikipedias in early 2016: Amharic, Buginese, Min Dong, Cree, Manx, Hakka, Armenian, Georgian, Pontic, Serbo-Croatian, Tigrinya, Mingrelian, Zhuang, and Min Nan. (T116523) Please post your comments and the language(s) that you tested at the feedback thread on mediawiki.org. The developers would like to know how well it works. Please tell them what kind of computer, web browser, and keyboard you are using.
In 2016, the feedback pages for the visual editor on many Wikipedias will be redirected to mediawiki.org. (T92661)
Testing opportunities
- Please try the new system for the single edit tab on test2.wikipedia.org. You can edit while logged out to see how it works for logged-out editors, or you can create a separate account to be able to set your account's preferences. Please share your thoughts about the single edit tab system at the feedback topic on mediawiki.org or sign up for formal user research (type "single edit tab" in the question about other areas you're interested in). The new system has not been finalized, and your feedback can affect the outcome. The team particularly wants your thoughts about the options in Special:Preferences. The current choices in Special:Preferences are:
- זכרו את העורך האחרון שלי,
- הציגו לי תמיד את העורך החזותי אם אפשר,
- הציגו לי תמיד את עורך קוד המקור, and
- הציגו לי את שתי לשוניות העריכה. (This is the current state for people already using the visual editor. None of these options will be visible if you have disabled the visual editor in your preferences at that wiki.)
- Can you read and type in Korean or Japanese? Language engineer David Chan needs people who know which tools people use to type in some languages. If you speak Japanese or Korean, you can help him test support for these languages. Please see the instructions at What to test if you can help, and report it on Phabricator (Korean - Japanese) or on Wikipedia (Korean - Japanese).
If you aren't reading this in your favorite language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly, so that we can notify you when the next issue is ready. תודה!
Elitre (WMF), 02:06, 25 בדצמבר 2015 (IST)
VisualEditor News #6—2015
הידעת?
לקרוא את זה בשפה אחרת • מינוי לידיעון רב־לשוני
מאז הידיעון האחרון, צוות העורך החזותי תיקון באגים רבים והרחיב את כלי הנוסחאות המתמטיות. לוח העבודה שלהם זמין בפבריקטור. העדיפויות הנוכחיות שלהם הן שיפור התמיכה בשפות כגון יפנית וערבית ואספקת כלים עשירים לנוסחאות, תרשימים, גלריות והעלאה.
תיקונים אחרונים
אפשר לעבור מעריכת קוד מקור לעריכה חזותית אחרי תחילת העריכה. עורך נוסחאות LaTeX הורחב משמעותית. (T118616) אפשר לראות את הנוסחה תוך כדי עריכת קוד LaTeX. אפשר ללחוץ על כפתורים כדי להכניס את קוד ה־LaTeX הנכון עובר סמלים רבים.
שינויים עתידיים
The single edit tab project will combine the "עריכה" and "עריכת קוד מקור" tabs into a single "עריכה" tab, like the system already used on the mobile website. (T102398, T58337) Initially, the "עריכה" tab will open whichever editing environment you used last time. Your last editing choice will be stored as a cookie for logged-out users and as an account preference for logged-in editors. Logged-in editors will be able to set a default editor in the עריכה tab of Special:Preferences in the drop-down menu about "מצב עריכה:".
The visual editor will be offered to all editors at the following Wikipedias in early 2016: Amharic, Buginese, Min Dong, Cree, Manx, Hakka, Armenian, Georgian, Pontic, Serbo-Croatian, Tigrinya, Mingrelian, Zhuang, and Min Nan. (T116523) Please post your comments and the language(s) that you tested at the feedback thread on mediawiki.org. The developers would like to know how well it works. Please tell them what kind of computer, web browser, and keyboard you are using.
In 2016, the feedback pages for the visual editor on many Wikipedias will be redirected to mediawiki.org. (T92661)
Testing opportunities
- Please try the new system for the single edit tab on test2.wikipedia.org. You can edit while logged out to see how it works for logged-out editors, or you can create a separate account to be able to set your account's preferences. Please share your thoughts about the single edit tab system at the feedback topic on mediawiki.org or sign up for formal user research (type "single edit tab" in the question about other areas you're interested in). The new system has not been finalized, and your feedback can affect the outcome. The team particularly wants your thoughts about the options in Special:Preferences. The current choices in Special:Preferences are:
- זכרו את העורך האחרון שלי,
- הציגו לי תמיד את העורך החזותי אם אפשר,
- הציגו לי תמיד את עורך קוד המקור, and
- הציגו לי את שתי לשוניות העריכה. (This is the current state for people already using the visual editor. None of these options will be visible if you have disabled the visual editor in your preferences at that wiki.)
- Can you read and type in Korean or Japanese? Language engineer David Chan needs people who know which tools people use to type in some languages. If you speak Japanese or Korean, you can help him test support for these languages. Please see the instructions at What to test if you can help, and report it on Phabricator (Korean - Japanese) or on Wikipedia (Korean - Japanese).
If you aren't reading this in your favorite language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly, so that we can notify you when the next issue is ready. תודה!
Elitre (WMF), 03:06, 25 בדצמבר 2015 (IST)
Wikimania 2016 Scholarships - Deadline soon!
- אנא סייעו בתרגום הדף
A reminder - applications for scholarships for Wikimania 2016 in Esino Lario, Italy, are closing soon! Please get your applications in by January 9th. To apply, visit the page below:
Patrick Earley (WMF) via MediaWiki message delivery (שיחה) 03:49, 5 בינואר 2016 (IST)
2016 WMF Strategy consultation
- אנא סייעו בתרגום הדף
Hello, all.
The Wikimedia Foundation (WMF) has launched a consultation to help create and prioritize WMF strategy beginning July 2016 and for the 12 to 24 months thereafter. This consultation will be open, on Meta, from 18 January to 26 February, after which the Foundation will also use these ideas to help inform its Annual Plan. (More on our timeline can be found on that Meta page.)
Your input is welcome (and greatly desired) at the Meta discussion, 2016 Strategy/Community consultation.
Apologies for English, where this is posted on a non-English project. We thought it was more important to get the consultation translated as much as possible, and good headway has been made there in some languages. There is still much to do, however! We created m:2016 Strategy/Translations to try to help coordinate what needs translation and what progress is being made. :)
If you have questions, please reach out to me on my talk page or on the strategy consultation's talk page or by email to mdennis@wikimedia.org.
I hope you'll join us! Maggie Dennis via MediaWiki message delivery (שיחה) 21:06, 18 בינואר 2016 (IST)
הודעות חוצות־ויקי יהיו זמינות בתור אפשרות בטא בוויקיפדיה העברית ב־19 בפרואר
קהילת ויקיפדיה העברית היקרה,
צוות השיתוף (Collaboration) שמח להודיע לכם שהודעות חוצות־ויקי יהיה זמינות בוויקי שלכם ב־19 בפברואר בשעה 01:00 UTC (03:00 בלילה שעון ישראל). הודעות חוצות־ויקי תעזורנה לכם לדעת על פעילות באתרי ויקי אחרים. איך זה עובד? דמיינו שמישהו מודע לכם בוויקישיתוף – בפעם הבאה שתפתחו דף בוויקי הזה כאן, תראו את ההודעה על כך מוויקישיתוף! אנחנו מקווים שזה יעזור לכל מי שפעיל במספר אתרי ויקי. תמצאו מידע נוסף בתיעוד.
כמובן, זוהי אפשרות בטא. אנחנו בדקנו מקרי־קצה רבים, אבל ייתכן שתיתקלו בבעיות מסוימות. אם זה יקרה (ואנו מתנצלים על כך), אנא דווחו את זה לדף שמיועד לכך (בכל שפה שבה נוח לכם לכתוב). כדי להפעיל את האפשרות, יש ללכת להעדפות, לשונית "בטא", ולבחור "הודעות מורחבות". מעתה תקבלו הודעות כשהן תקרינה בכל ויקי אחר. תקבלו הודעות רק באתרים שבהם הפעלתם את האפשרות הזאת (בודקי בטא: ויקינתונים, mediawiki.org, ויקישיתוף וכל האתרים בעברית ובצרפתית). אם לא תפעילו אותה, דבר לא ישתנה בחלונית ההודעות שלכם. אם יש לכם שאלות, אזכרו אותי!
בהצלחה! Trizek (WMF) (שיחה) 20:09, 16 בפברואר 2016 (IST)
VisualEditor News #1—2016
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Did you know?
Since the last newsletter, the VisualEditor Team has fixed many bugs. Their workboard is available in Phabricator. Their current priorities are improving support for Japanese, Korean, Arabic, Indic, and Han scripts, and improving the single edit tab interface.
Recent changes
You can switch from the wikitext editor to the visual editor after you start editing. This function is available to nearly all editors at most wikis except the Wiktionaries and Wikisources.
Many local feedback pages for the visual editor have been redirected to mw:VisualEditor/Feedback.
You can now re-arrange columns and rows in tables, as well as copying a row, column or any other selection of cells and pasting it in a new location.
The formula editor has two options: you can choose "Quick edit" to see and change only the LaTeX code, or "Edit" to use the full tool. The full tool offers immediate preview and an extensive list of symbols.
Future changes
The single edit tab project will combine the "עריכה" and "עריכת קוד מקור" tabs into a single "עריכה" tab. This is similar to the system already used on the mobile website. (T102398) Initially, the "עריכה" tab will open whichever editing environment you used last time. Your last editing choice will be stored as an account preference for logged-in editors, and as a cookie for logged-out users. Logged-in editors will have these options in the עריכה tab of Special:Preferences:
- זכרו את העורך האחרון שלי,
- הציגו לי תמיד את העורך החזותי אם אפשר,
- הציגו לי תמיד את עורך קוד המקור, and
- הציגו לי את שתי לשוניות העריכה. (This is the state for people using the visual editor now.)
The visual editor uses the same search engine as Special:Search to find links and files. This search will get better at detecting typos and spelling mistakes soon. These improvements to search will appear in the visual editor as well.
The visual editor will be offered to all editors at most "Phase 6" Wikipedias during the next few months. This will affect the following languages, amongst others: Japanese, Korean, Urdu, Persian, Arabic, Tamil, Marathi, Malayalam, Hindi, Bengali, Assamese, Thai, Aramaic.
Let's work together
- Please try out the newest version of the single edit tab on test2.wikipedia.org. You may need to restore the default preferences (at the bottom of test2wiki:Special:Preferences) to see the initial prompt for options. Were you able to find a preference setting that will work for your own editing? Did you see the large preferences dialog box when you started editing an article there?
- Can you read and type in Korean, Arabic, Japanese, Indic, or Han scripts? Does typing in these languages feels natural in the visual editor? Language engineer David Chan needs to know. Please see the instructions at mw:VisualEditor/IME Testing#What to test if you can help. Please post your comments and the language(s) that you tested at the feedback thread on mediawiki.org.
- Learn how to improve the "automagical" citoid referencing system in the visual editor, by creating Zotero translators for popular sources in your language! Join the Tech Talk about "Automated citations in Wikipedia: Citoid and the technology behind it" with Sebastian Karcher on 29 February 2016.
If you aren't reading this in your favorite language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly, so that we can notify you when the next issue is ready. תודה!
Elitre (WMF), 23:22, 26 בפברואר 2016 (IST)
Open Call for Individual Engagement Grants
אנא סייעו בתרגום הדף:
Greetings! The Individual Engagement Grants (IEG) program is accepting proposals until April 12th to fund new tools, research, outreach efforts, and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers. Whether you need a small or large amount of funds (up to $30,000 USD), IEGs can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.
- Submit a grant request or draft your proposal in IdeaLab
- Get help with your proposal in an upcoming Hangout session
- Learn from examples of completed Individual Engagement Grants
With thanks, I JethroBT (WMF) 18:47, 31 במרץ 2016 (IDT)
No editing 2 times this week
קרן וויקימדיה תערוך בדיקות במרכז הנתונים החדש בדאלאס. זאת על מנת לוודא שוויקיפדיה ו-ויקיות ויקימדיה אחרות יוכלו להישאר מקוונות גם לאחר אסון. על מנת לוודא שהכל עובד כשורה, מחלקת הטכנולוגיה של ויקימדיה צריכה לקיים בדיקה מבוקרת. הבדיקה תראה האם ניתן להעביר נתונים ממרכז נתונים אחד למרכז נתונים אחר באמינות. זה דורש מצוותים רבים להתכונן לקראת המבחן ולהיות זמינים לתיקון בעיות בלתי צפויות.
הם יכוונו את כל זרם המידע למרכז המידע החדש ביום שלישי, ה-19 באפריל.
ביום חמישי, ה-21 באפריל, הם יפעילו מחדש את מרכז המידע הראשי.
לרוע המזל, עקב מגבלות מסוימות במדיה-ויקי, כל העריכות חייבות להיפסק במהלך שני השינויים הללו. אנו מצטערים על ההפרעה, ועובדים על מנת לצמצמם אותה בעתיד.
אתה תוכל לקרוא, אך לא לערוך, את כל הויקיות לזמן קצר.
- אתה לא תוכל לערוך בערך כ-15 עד 30 דקות ביום שלישי, ה-19 באפריל וביום חמישי, ה-21 באפריל, משעה 16:00.
- אם תנסה לערוך או לשמור במהלך זמן זה, תתקבל הודעת שגיאה. אנו מקווים שלא יאבדו עריכות במהלך דקות אלו, אך אנו לא יכולים להבטיח זאת. אם אתה מקבל את הודעת השגיאה, המתן עד שהכל חוזר לשגרה. אז תוכל לשמור את העריכה שלך. אבל, אנו ממליצים שתכין העתק של השינויים שלך לפני כן, רק במקרה.
השפעות אחרות:
- עבודות רקע יאטו וחלקן עלולות להפסיק. קישורים אדומים עשויים להתעדכן לאט מהרגיל. אם תיצור ערך שכבר מקושר ממקום אחר, הקישור יישאר אדום לזמן ארוך מהרגיל. כמה סקריפטים ארוכי-טווח ייאלצו להפסיק.
- יהיה קיפאון קוד בשבוע של ה-18 באפריל. אף פריסות קוד לא חיוניות לא יתרחשו.
הבדיקה תוכננה במקור להתרחש ב-22 במרץ. ה-19 וה-21 באפריל הם התאריכים החדשים. אתה מוזמן לעיין בלוח הזמנים ב-wikitech.wikimedia.org. יפורסמו שם שינויים בלוח הזמנים. יהיו התראות נוספות בנידון. בבקשה שתף את המידע הזה עם הקהילה שלך. /User:Whatamidoing (WMF) (talk) 00:00, 18 באפריל 2016 (IDT)
מה הטעם בחדשות ללא חדשות?
גבירותי ורבותי, ויקיכתביי, ויקיחדשות חוגגת עשור (ושנה אחת) לפעילותה. אנו אמורים לשמוח. אך בעצם, אין כאן בכלל ידיעות. אין באתר שום ידיעה חדשה. האתר לא דיווח על אירועים חשובים שקרו מאז שלושת ימי האבל הלאומיים הפקיסטניים. מה עם החייל היורה מחברון? הצתת בית המשפחה בדומא? גל הטרור: הפיגוע בדיזינגוף, רצח דפנה מאיר, משהו? אגב, בויקיחדשות:הצהרת משימה, ואני מצטט:
בזמן שוויקיחדשות שמה למטרה להיות יום אחד מקור יעיל בעצמה, היא גם תספק אלטרנטיבה לסוכנויות חדשות קנייניות כמו "רויטרס"; היא תאפשר ליחידות תקשורת עצמאיות להשיג מידע חדשותי איכותי בחינם כדי להשלים את הדיווח שלהם. בזכות הסרת זכויות היוצרים, כולם יכולים ליצור מקור חדשות חופשי משלהם—אפילו כזה שלא ניטרלי—על בסיס עבודתנו. | ||
-- ויקיחדשות:הצהרת משימה |
. אני לא רואה את הגשמת החזון (בכתבה האחרונה ויקיכתבים אף לקחו מידע מרויטרס) בויקיחדשות. מה שווה בכלל ליצור גרסה עברית לWikinews אם אין בכלל חדשות.
תודה, --SparksRain (שיחה) 20:40, 20 באפריל 2016 (IDT)
- בשנותיה הראשונות של ויקיחדשות העברית, היא הייתה פעילה מאוד ונכתבו מספר כתבות מדי יום. למרבה הצער בשנים האחרונות הפעילות במיזם ירדה משמעותית. אבל: האפשרות להחיות את המיזם פתוחה בפני כל אחד ואחת, ואני מאמין שזה יקרה (בהדרגה) במוקדם או במאוחר. יכול מאוד להיות שאעזור לכתוב חדשות כשיהיה לי זמן. בברכה, Guycn2 · ☎ 09:19, 19 ביוני 2016 (IDT)
התכונה "רשימת שפות מקוצרת" הופעלה בוויקיחדשות
Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). Based on several factors, this shorter list of languages is expected to be more relevant for them and valuable for finding similar content in a language known to them. More information about compact language links can be found in the documentation.
From today onwards, compact language links has been enabled as the default listing of interlanguage links on this wiki. Using the button at the bottom, you will be able to see a longer list of all the languages the article has been written in. The setting for this compact list can be changed by using the checkbox under User Preferences -> Appearance -> Languages
The compact language links feature has been tested extensively by the Wikimedia Language team, which developed it. However, in case there are any problems or other feedback please let us know on the project talk page or on this discussion thread. It is to be noted that on some wikis the presence of an existing older gadget that was used for a similar purpose may cause an interference for compact language list. We would like to bring this to the attention of the admins of this wiki. Full details are on this phabricator ticket (in English).
Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk) 10:04, 24 ביוני 2016 (IDT)
תרגום
התכונה "רשימת שפות מקוצרת" זמינה בכל אתרי ויקימדיה כאפשרות בטא משנת 2014. כאשר התכונה הזאת מופעלת, רשימת השפות שמוצגת בצדו הימני של הדף הרבה יותר קצרה (ראו את התמונה). בהתבסס על מספר גורמים, רשימת השפות המקוצרת אמורה להיות יותר רלוונטית למשתמש שקורא את הדף, ואמור להיות לו קל יותר למצוא ברשימה שפות שהוא מכיר. ניתן למצוא מידע נוסף על רשימת השפות המקוצרת בדף הזה (באנגלית).
החל מהיום, רשימת השפות המקוצרת הופעלה כברירת מחדל בוויקיחדשות. אפשר ללחוץ על הכפתור שמתחת לרשימת השפות המקוצרת כדי לראות את כל השפות שבהן הדף זמין לקריאה. ניתן לבטל את התכונה הזאת באמצעות שינוי ההגדרה בדף העדפות -> מראה -> שפות.
רשימת השפות המקוצרת נבדקה ביסודיות על־ידי צוות השפה של ויקימדיה שפיתח אותה. יחד עם זאת, במקרה שיש בעיות או הצעות לשיפור, אנא דווחו עליהן בדף השיחה של התכונה באנגלית. (אם אינכם יכולים לכתוב באנגלית, אפשר גם לדווח על בעיות ולבקש הצעות כאן.) שימו לב שבאתרי ויקי מסוימים עשויים להיות גאדג'טים או סקריפטים ישנים שמבצעים פעולה דומה לתכונת רשימת השפות המקוצרת, מה שעלול לגרום להפרעה בתפקוד התקין של התכונה. אנחנו מבקשים ממפעילי המערכת שבאתר הוויקי הזה לבדוק שאין גאדג'טים או סקריפטים כאלה. ראו פרטים נוספים בפבריקטור (באנגלית).
הודעה זו נשלחה באופן אוטומטי ממפתחי ויקימדיה. אתם מוזמנים לערוך ולשפר את התרגום. Guycn2 · ☎ 11:27, 24 ביוני 2016 (IDT)
Editing News #2—2016
קריאה בשפה אחרת • הרשמה לרשימת התפוצה של הידיעון
מאז הגיליון האחרון, צוות העורך החזותי תיקן באגים רבים. ניתן לראות את לוח העבודה של צוות העורך החזותי בפבריקטור. העדיפויות הנוכחיות של הצוות הן תמיכה בערבית ובשיטות כתב הודיות, וכמו־כן התאמת העורך החזותי לצרכים של אתרי ויקימסע וויקיטקסט.
שינויים אחרונים
העורך החזותי מופעל עכשיו כברירת מחדל לכל המשתמשים ברוב אתרי ויקימסע. הוא הופעל גם כברירת מחדל לכל המשתמשים בוויקיחדשות הצרפתית.
התכונה "לשונית עריכה יחידה" משלבת את שתי הלשוניות "עריכה" ו"עריכת קוד מקור" ללשונית "עריכה" אחת. התכונה הזאת הופעלה במספר אתרי ויקיפדיה, ביניהן ההונגרית, הפולנית, האנגלית והיפנית, וכמו־כן בכל אתרי ויקימסע. באתרים האלה, ניתן לשנות את ההגדרות של התכונה הזאת בלשונית "עריכה" שבהעדפות. צוות העורך החזותי בודק עכשיו משובים ודרכים לשיפור העיצוב לפני הפעלת התכונה לאנשים נוספים.
שינויים עתידיים
הכפתור "שמירת הדף" ייקרא בקרוב "פרסום הדף". השינוי הזה ייעשה גם בעורך החזותי וגם בעורך קוד המקור. ניתן למצוא פרטים נוספים במטא־ויקי.
בחודשים הקרובים, העורך החזותי יופעל לכל המשתמשים באתרי ויקיפדיה שבהם הוא עדיין לא הופעל. המפתחים רוצים לדעת האם ניתן לכתוב בקלות בשפה שלכם באמצעות העורך החזותי. אנא פרסמו את ההערות שלכם ואת השפה (או השפות) שבדקתם בדף המשוב באתר MediaWiki.org. הפעלת העורך החזותי תשפיע על מספר שפות, ביניהן: ערבית, הינדית, תאילנדית, טמילית, מרטהית, מלאיאלם, אורדו, פרסית, בנגלית, אסאמית, ארמית ושפות נוספות.
הצוות עובד עם מפתחים מתנדבים שמסייעים בהתאמת העורך החזותי לאתר ויקיטקסט. כרגע העורך החזותי מופעל באתרי ויקיטקסט כאפשרות בטא, ולבסוף הוא יופעל כברירת מחדל לכל המשתמשים. (T138966)
הצוות מנסה להפוך את עורך קוד המקור למודרני יותר. העורך ייראה דומה לעורך החזותי, והוא יתמוך בשירות הציטוטים האוטומטיים (Citoid) ובכלים מודרניים נוספים. ייתכן שמערכת העריכה החדשה הזו תופעל כאפשרות בטא בסביבות ספטמבר 2016. באפשרותכם לקרוא על הפרויקט הזה בעדכוני מצב כלליים ברשימת התפוצה של ויקימדיה.
בואו נעבוד יחד
- האם אתם מלמדים עורכים חדשים כיצד להשתמש בעורך החזותי? האם סייעתם בהפעלת תכונת הציטוטים האוטומטיים (Citoid) באתר הוויקי שלכם? האם כתבתם או ייבאתם נתוני תבניות עבור תבניות הציטוט החשובות ביותר באתר הוויקי שלכם? האם תרצו לעזור לעורכים חדשים ולקהילות קטנות בשימוש בעורך החזותי? אנא הירשמו לכוח המשימה של קהילת העורך החזותי.
- לִמדו כיצד לשפר את מערכת הציטוטים האוטומטיים (Citoid) של העורך החזותי, על־ידי יצירת מתרגמי Zotero עבור מקורות פופולריים בשפה שלכם! צפו בשיחת הטכנולוגיה של סבסטיאן קרצ'ר למידע נוסף.
אם הגיליון הזה אינו כתוב בשפה המועדפת עליכם, אנא עִזרו לנו עם התרגומים! הירשמו לרשימת התפוצה של המתרגמים או צרו איתנו קשר ישירות, על־מנת שנוכל ליידע אתכם כשהגיליון הבא מוכן. תודה!
m:User:Elitre (WMF), 20:20, 3 ביולי 2016 (IDT)
Open call for Project Grants
אנא סייעו בתרגום הדף:
- Greetings! The Project Grants program is accepting proposals from July 1st to August 2nd to fund new tools, research, offline outreach (including editathon series, workshops, etc), online organizing (including contests), and other experiments that enhance the work of Wikimedia volunteers.
- Whether you need a small or large amount of funds, Project Grants can support you and your team’s project development time in addition to project expenses such as materials, travel, and rental space.
- Submit a grant request or draft your proposal in IdeaLab
- Get help with your proposal in an upcoming Hangout session
- Learn from examples of completed Individual Engagement Grants or Project and Event Grants
- Also accepting candidates to join the Project Grants Committee through July 15.
- With thanks, I JethroBT (WMF) 18:25, 5 ביולי 2016 (IDT)
הפעלת מערכת בקרת שינויים בוויקיחדשות
שלום,
למיטב ידיעתי, בכל המיזמים העבריים של קרן ויקימדיה קיימת מערכת בקרת שינויים: כלומר, ניתן לסמן עריכות כבדוקות ולהבחין בקלות בדף השינויים האחרונים אילו עריכות טרם נבדקו. קיימת הרשאה "בדוקי עריכות אוטומטית", והעריכות של מי שמחזיק/ה בה מסומנות כבדוקות באופן אוטומטי. בנוסף קיימת הרשאת ה"מנטר", המאפשרת לסמן עריכות של משתמשים אחרים כבדוקות. בנוסף, המנטרים יכולים להשתמש בכלי השחזור המהיר (rollback) כדי לשחזר דפים אם הושחתו. כמובן שגם מפעילי מערכת יכולים לבצע את הפעולות שמנטרים יכולים לבצע.
מאחר שוויקיחדשות העברית לא מאוד פעילה כיום, ואין כמעט השחתות, לא הועלה צורך ממשי בהפעלת מערכת בקרת שינויים כאן. אבל, זה יכול להשתנות! כולי תקווה שבעתיד ויקיחדשות תהיה פעילה, ולמרבה הצער מיזמים פעילים סובלים גם מהשחתות, אז אולי בעתיד דווקא כן יהיה צורך במערכת כזו. בלי קשר, ויקיחדשות העברית היא כיום המיזם היחיד בעברית שאין לו מערכת בקרת שינויים, אז אני חושב שצריכה להיות כאן מערכת כזו ולו למען האחידות בין המיזמים.
ועכשיו בניסוח טכני יותר, הצעותיי מפורטות כדלהלן:
- יצירת קבוצת משתמשים חדשה בשם "בדוקי עריכות אוטומטית". המשתמשים האלה יקבלו את ההרשאה autopatrol ("סימון אוטומטי של עריכות המשתמש עצמו כבדוקות").
- יצירת קבוצת משתמשים חדשה בשם "מנטרים". המנטרים יקבלו את ההרשאות הבאות:
- autopatrol ("סימון אוטומטי של עריכות המשתמש עצמו כבדוקות"). ההרשאה הזו צריכה להופיע טכנית גם בקבוצת המנטרים, כדי שעריכותיהם יסומנו אוטומטית כבדוקות.
- patrolmarks ("הבחנה בין עריכות שנבדקו לעריכות שטרם נבדקו בדף השינויים האחרונים"). ההרשאה הזו בעצם מציגה סימני קריאה אדומים ליד עריכות שטרם נבדקו בדף השינויים האחרונים וברשימת המעקב. אם אני לא טועה, היא גם זו שמאפשרת להסתיר עריכות שנבדקו בדף השינויים האחרונים.
- patrol ("סימון עריכות של אחרים כבדוקות"). זוהי ההרשאה שמאפשרת לסמן עריכות כ"בדוקות". כמובן שזה לא כולל עריכות של בדוקי עריכות אוטומטית, של מפעילי מערכת או של המנטרים עצמם, שכן עריכותיהם כבר מסומנות כבדוקות כי יש להם את ההרשאה autopatrol.
- rollback ("שחזור מהיר של העריכות שנעשו על־ידי העורך האחרון בדפים"). זוהי ההרשאה שמאפשרת להשתמש בכלי השחזור המהיר.
- unwatchedpages ("צפייה ברשימת הדפים שאינם במעקב"). הרשאה זו מאפשרת גישה לדף מיוחד:דפים שאינם במעקב. היא גם מאפשרת לראות את המספר המדויק של המשתמשים שעוקבים אחרי דף מסוים באמצעות הקישור "מידע על הדף" בתיבת הכלים שבצד ימין. בלי ההרשאה הזו, ניתן לראות את המספר המדויק רק אם יש יותר מ־30 עוקבים.
- מפעילי המערכת יוכלו להוסיף ולהסיר משתמשים לקבוצות "בדוקי עריכות אוטומטית" ו"מנטרים" לפי שיקול דעתם.
דרך־אגב, הצעותיי זהות בדיוק למצב הנוכחי בוויקיספר. אפשר לעיין שם כדי לראות איך הרשימה בוויקיחדשות תשתנה במידה והשינוי ייעשה.
הצעתי בדיוק את אותה ההצעה לפני כשנתיים וחצי, והייתה תמיכה, אבל כנראה שהייתי עמוס באותה התקופה ושכחתי לעקוב ולבקש מהמפתחים לבצע את השינוי. Guycn2 שכח לחתום
- המערכת הזאת נדרשת לפי דעתי לכל מיזם, אם פעיל ואם לא. Doror (שיחה) 12:24, 10 ביולי 2016 (IDT)
- בנוסף, אני לא מבין מדוע נערכת הצבעה, כמה כבר יצביעו? בהצבעה שקישרת אליה רק אתה ועוד משתמש הצבעתם. אני אומר: תפנה למפתחים כבר עכשיו, חבל לבזבז זמן. Doror (שיחה) 12:30, 10 ביולי 2016 (IDT)
- אני די בטוח שלפי הנהלים המפתחים מבצעים שינויים כאלה רק אם יש קונצנזוס במשך לפחות שבוע מהעלאת ההצעה. Guycn2 · ☎ 13:11, 10 ביולי 2016 (IDT)
- איזה עוד משתמשים פתאום יצביעו? אני חושב שבגלל מיעוט הקהילה במיזם, הם יוכלו לחרוג ממנהגם. Doror (שיחה) 13:36, 10 ביולי 2016 (IDT)
- הם לא יחרגו, כי זה לא מנהג אלא נוהל. כבר קרה לי פעם בעבר שהם לא הסכימו לעשות משהו בלי קונצנזוס של שבוע, למרות שהקהילה הייתה קטנה. בכל מקרה, לא יזיק לחכות עוד כמה ימים גם אם אף אחד לא יצביע. אם אבקש מהם לפני שיעבור שבוע, הם עלולים לקבל את הרושם שהקונצנזוס התקבל במחטף. Guycn2 · ☎ 13:47, 10 ביולי 2016 (IDT)
- איזה עוד משתמשים פתאום יצביעו? אני חושב שבגלל מיעוט הקהילה במיזם, הם יוכלו לחרוג ממנהגם. Doror (שיחה) 13:36, 10 ביולי 2016 (IDT)
- אני די בטוח שלפי הנהלים המפתחים מבצעים שינויים כאלה רק אם יש קונצנזוס במשך לפחות שבוע מהעלאת ההצעה. Guycn2 · ☎ 13:11, 10 ביולי 2016 (IDT)
- מה לגבי ההרשאה patrol ("סימון עריכות של אחרים כבדוקות"), שקיימת בוויקיספר (וגם בוויקיפדיה) עבור מנטרים, אבל לא מופיעה ברשימה לעיל? – rotemliss – שיחה 23:10, 10 ביולי 2016 (IDT)
- מוזר, זו אולי ההרשאה החשובה ביותר ודווקא אותה שכחתי. אוסיף עכשיו, תודה רבה רותם! Guycn2 · ☎ 23:46, 10 ביולי 2016 (IDT)
- Guycn2, השינוי בוצע? אם לא, כשהוא יבוצע האם יהיה אפשר לראות את השינוי דרך שינויים אחרונים? בברכה, Doror (שיחה) 17:50, 17 ביולי 2016 (IDT)
- הוא עדיין לא בוצע. כשיבוצע אעדכן כאן, וניתן יהיה לראות את השינוי בדף מיוחד:רשימת הרשאות לקבוצה. Guycn2 · ☎ 17:57, 17 ביולי 2016 (IDT)
- Guycn2, השינוי בוצע? אם לא, כשהוא יבוצע האם יהיה אפשר לראות את השינוי דרך שינויים אחרונים? בברכה, Doror (שיחה) 17:50, 17 ביולי 2016 (IDT)
- מוזר, זו אולי ההרשאה החשובה ביותר ודווקא אותה שכחתי. אוסיף עכשיו, תודה רבה רותם! Guycn2 · ☎ 23:46, 10 ביולי 2016 (IDT)
הצבעה - Voting
אנא הצביעו באמצעות התבנית {{בעד}} אם אתם תומכים בהפעלת המערכת הזו, או באמצעות התבנית {{נגד}} אם אתם מתנגדים להפעלה. נא לדון למעלה, ולא בגוף ההצבעה.
- בעד Guycn2 · ☎ 12:14, 10 ביולי 2016 (IDT)
- בעד Doror (שיחה) 12:24, 10 ביולי 2016 (IDT)
- בעד – rotemliss – שיחה 23:44, 11 ביולי 2016 (IDT)
גוגל
חיפשתי כותרת מכתבה בויקיחדשות בגוגל, ואפילו בעמוד החמישי לא היה. אם מחפשים ערך בוויקיפדיה בגוגל, זאת התוצאה הראשונה או השניה, ובויקיחדשות אני בספק אם אנחנו בגוגל בכלל. יש אפשרות לקדם אותנו בתוצאות חיפוש בגוגל? Doror (שיחה) 09:27, 14 ביולי 2016 (IDT)
- אני חושב שהדרך היחידה היא פשוט לכתוב כמה שיותר כתבות ולהפוך את האתר למודרני ומעודכן יותר. עם הזמן זה יקדם את האתר במנועי החיפוש. זה מצוין שגם אתה וגם כותבערכים תורמים, ואני מקווה שגם אני אוכל לכתוב כתבות בימים שבהם אני לא עובד. Guycn2 · ☎ 13:22, 14 ביולי 2016 (IDT)
הצעות לשיפור ויקיחדשות
אני מציע מספר דברים לשיפור האתר. תאמרו לי מה דעתכם על ההצעות.
- הוספת תמונות לכתבות בעמוד הראשי (ובכלל אפשר עיצוב חדש, כי כרגע העמוד נראה די מצועצע)
- לא רעיון שלי - הוספת תיבת עדכונים בצד כשיהיה כפתור "הוסף עדכון"
- בכתבה עצמה - להוסיף בין הכותרת לבין הכתבה כמה שורות של תקציר/הקדמה לכתבה (למי שלא הבין, כתבה לדוגמה מווינט [1] הכוונה לשורות האפורות שלפני הכתבה)
- הוספת תבנית "לידיעה מורחבת" המקבילה ל"ערך מורחב" בוויקיפדיה
- הוספת תגיות לכתבות
- שילוב דף השיחה של הכתבה בחלק התחתון של דף הכתבה עצמו (כמו כל מערכת תגובות של אתר חדשות)
- יצירת אפליקציה לאתר שתוציא פושים
כותבערכים (שיחה) 10:29, 14 ביולי 2016 (IDT)
- רעיונות ממש טובים! בנוגע לתמונות בכתבות בעמוד הראשי, זה קיים, יש פרמטר תמונה, אבל זה לא משתלב טוב. נקווה שהרעיונות האלה יתיישמו. בברכה, Doror (שיחה) 11:26, 14 ביולי 2016 (IDT)
- אולי אפשר לעשות, במקום תיבת עדכונים (או בנוסף לה) מין רדיו, שיהיה אפשר להקליט אליו עדכונים והוא יעלה לאתר. ותיהיה הרשאה חדשה, שיקראו לה שדר, ורק בעלי ההרשאה יוכלו להקליט עדכונים. (מתייג את גיא כדי שיוכל לקבל התראה גם במיזמי ויקי אחרים) Doror (שיחה) 11:35, 14 ביולי 2016 (IDT)
- למה הכוונה רדיו? יעני עדכונים קוליים? כותבערכים (שיחה) 11:37, 14 ביולי 2016 (IDT)
- כן. Doror (שיחה) 11:40, 14 ביולי 2016 (IDT)
- אה, אוקיי. נראה לי מיותר. אני גם לא חושב שמישהו יקליט את עצמו. בינתיים בוא נתמקד בדברים הקודמים שאמרתי. כותבערכים (שיחה) 12:54, 14 ביולי 2016 (IDT)
- הרעיונות האלה אכן מעולים. כמעט כולם יכולים להתממש (אם כי לחלקם צריך עזרה טכנית ממשתמשים בוויקיפדיה או מרותם). אבל ברעיונות הבאים יש בעיות טכניות:
- לגבי ה"תגיות" – זה בדיוק כמו קטגוריות. מה ההבדל?
- לגבי שילוב דף ה"שיחה" – זה יכול להיות מעולה, אבל אני לא בטוח שזה אפשרי טכנית. זה כנראה אפשרי איכשהו באמצעות הכללת דף השיחה בסוף הכתבה (כמו תבנית), אבל זה לא יעבוד באופן מוצלח, כי צריך לדאוג שרק ההערות האחרונות מדף השיחה יוצגו. אם כל התוכן של דף השיחה יוצג בכתבה עצמה זה יהיה מסורבל. כמו־כן, זה לא יוכל להיות ב־100% כמו "טוקבקים" של ynet או אתרי חדשות אחרים, כי מאחר שוויקיחדשות הוא אתר ויקימדיה שמכבד את עצמו, הוא לא יכול להכיל תגובות פוגעניות ובוטות שאתרי חדשות אחרים מכילים לעתים קרובות.
- לגבי האפליקציה – זה יהיה רעיון מדהים שתהיה אפליקציה לוויקיחדשות. יחד עם זאת, לי אין את הידע לפתח דבר ענקי כזה, ואני בספק אם למישהו יהיה זמן ורצון לעשות זאת
- Guycn2 · ☎ 13:18, 14 ביולי 2016 (IDT)
- אני חושב שחברינו בוויקיפדיה ישמחו לעזור לנו בקשר לבעיות הטכניות. לגבי התגיות - אתה צודק, לא חשבתי על זה:) לגבי מערכת התגובות - תראה, אפשר לעשות משהו בלי קשר לדף השיחה אלא לפתוח תבנית מיוחדת לזה או משהו כמו שאתה אומר. כרגע אנשים לא מכירים את ויקיחדשות כך שאני לא חושב שיהיה תגובות פוגעניות בזמן הקרוב. גם אם המיזם יתפתח, ויתחילו להכיר אותו אנשים, אפשר מקסימום אם תהיה תגובה גסה להסיר אותה. לא סיפור. לגבי האפליקציה - את הרעיון הזה אמרתי יותר כתור שאיפה, ברור לי שזה לא יקרה בזמן הקרוב.,אלא אם כן, שוב, נפנה למשתמשים שמבינים בעניין בוויקיפדיה והם יתנדבו לעשות זאת. לגבי שאר הדברים שלא הזכרת - אפשר ליישם אותם? כותבערכים (שיחה) 13:39, 14 ביולי 2016 (IDT)
- את שאר הדברים אפשר ליישם (אני לא יודע איך ליצור את ה"תיבת עדכונים", אבל בטוח כמעט ב־100% שזה אפשרי איכשהו באמצעות סקריפט).
- לגבי ה"תגובות" – אפשר ליצור תיבת "משוב" כמו בוויקיפדיה העברית (ואולי לקרוא לה בשם אחר). השאלה האם מערכת כזו תתאים לוויקיחדשות.
- לגבי החברים מוויקיפדיה – אולי יש אנשים עם ידע טכני שישמחו לעזור, אבל לצערי אני חושב שיהיו גם ויקיפדים בגישה של "ויקיחדשות אינה פעילה, אין לי טעם לעזור ולהשקיע בזה". כבר היו תגובות כאלה בעבר, ולצערי זה הרס את המוטיבציה של הוויקיכותבים שתרמו לכאן. Guycn2 · ☎ 14:35, 14 ביולי 2016 (IDT)
- אני חושב שחברינו בוויקיפדיה ישמחו לעזור לנו בקשר לבעיות הטכניות. לגבי התגיות - אתה צודק, לא חשבתי על זה:) לגבי מערכת התגובות - תראה, אפשר לעשות משהו בלי קשר לדף השיחה אלא לפתוח תבנית מיוחדת לזה או משהו כמו שאתה אומר. כרגע אנשים לא מכירים את ויקיחדשות כך שאני לא חושב שיהיה תגובות פוגעניות בזמן הקרוב. גם אם המיזם יתפתח, ויתחילו להכיר אותו אנשים, אפשר מקסימום אם תהיה תגובה גסה להסיר אותה. לא סיפור. לגבי האפליקציה - את הרעיון הזה אמרתי יותר כתור שאיפה, ברור לי שזה לא יקרה בזמן הקרוב.,אלא אם כן, שוב, נפנה למשתמשים שמבינים בעניין בוויקיפדיה והם יתנדבו לעשות זאת. לגבי שאר הדברים שלא הזכרת - אפשר ליישם אותם? כותבערכים (שיחה) 13:39, 14 ביולי 2016 (IDT)
- הרעיונות האלה אכן מעולים. כמעט כולם יכולים להתממש (אם כי לחלקם צריך עזרה טכנית ממשתמשים בוויקיפדיה או מרותם). אבל ברעיונות הבאים יש בעיות טכניות:
- אה, אוקיי. נראה לי מיותר. אני גם לא חושב שמישהו יקליט את עצמו. בינתיים בוא נתמקד בדברים הקודמים שאמרתי. כותבערכים (שיחה) 12:54, 14 ביולי 2016 (IDT)
- כן. Doror (שיחה) 11:40, 14 ביולי 2016 (IDT)
- למה הכוונה רדיו? יעני עדכונים קוליים? כותבערכים (שיחה) 11:37, 14 ביולי 2016 (IDT)
- אולי אפשר לעשות, במקום תיבת עדכונים (או בנוסף לה) מין רדיו, שיהיה אפשר להקליט אליו עדכונים והוא יעלה לאתר. ותיהיה הרשאה חדשה, שיקראו לה שדר, ורק בעלי ההרשאה יוכלו להקליט עדכונים. (מתייג את גיא כדי שיוכל לקבל התראה גם במיזמי ויקי אחרים) Doror (שיחה) 11:35, 14 ביולי 2016 (IDT)
IMPORTANT: Admin activity review
Hello. A new policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on smaller wikis. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.
We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):
- Havelock (administrator)
These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.
However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, Rschen7754 05:07, 22 ביולי 2016 (IDT)
- בתרגום חופשי: מפעיל מערכת שלא יעשה פעילות שנתיים (במקרה הזה Havelock) ההרשאות שלו יוסרו אלא אם הוא יפתח דיון בשביל להשאיר לו את ההרשאות או חלק מהם. אם הייתה לו פעילות והם לא יודעים או שאנחנו מעוניינים שהוא ימשיך להיות מפעיל מערכת, שנודיע להם. אחרת, הדיילים יסירו את ההרשאות של זהר. בברכה, Doror (שיחה) 08:41, 22 ביולי 2016 (IDT)
שינוי הכיתוב של כפתור השמירה
צוות העריכה מתכנן לשנות את הכיתוב של כפתור השמירה מ”שמירת הדף“ ל”פרסום הדף“ ו”פרסום השינויים“. הכיתוב ”פרסום הדף“ יופיע בעת יצירת דף חדש, והכיתוב ”פרסום השינויים“ יופיע בעת עריכת דף קיים. הכיתובים יהיו זהים בעורך החזותי ובעורך קוד המקור.[2][3]
השינוי הזה צפוי להתרחש במהלך השבוע של ה־30 באוגוסט 2016. כשהשינוי יקרה, תפורסם הודעה בחדשות הטכנולוגיה.
השינוי הזה נועד בעיקר למנוע בלבול של משתמשים חדשים. מחקרים חוזרים הראו שיש משתמשים חדשים שחושבים שהכפתור ”שמירת הדף“ ישמור עותק פרטי של הדף בחשבון שלהם, ולא יפרסם לצמיתות את השינויים שלהם באתר. חשוב שיהיה ברור מה הכפתור הזה עושה, כי קשה להסיר מידע ציבורי לאחר שפורסם. אנו סבורים שהבלבול שנגרם בגלל הכפתור ”שמירת הדף“ מגדיל את עומס העבודה של עורכים ותיקים, משום שהם צריכים לנקות מידע שאנשים פרסמו בלי כוונה, ולבקש ממפעילי מערכת (ולעתים מדיילים) להסתיר את המידע. הבהרת הפעולה שהכפתור עושה תגרום להפחתת הבעיה.
מעבר לכך, המטרה שלנו היא לגרום לכך שכל אתרי הוויקי בכל השפות יהיו עקביים ואחידים, ומספר אתרי ויקי כבר עשו את השינוי הזה לפני מספר שנים. הצוות המשפטי של קרן ויקימדיה תומך בשינוי הזה. ככל שממשק העריכה יהיה קל יותר להבנה, כך יהיה קל יותר לטפל בשאלות של רישוי ופרטיות שלפעמים מועלות.
אנא עדכנו את דפי העזרה ואת המדריכים שעוסקים בעריכת דפים, גם באתר הוויקי הזה וגם במקומות אחרים. בדפי ויקי, ניתן להשתמש בתחביר {{int:Publishpage}}
ו־{{int:Publishchanges}}
כדי להציג את הכיתובים החדשים של הכפתורים בשפה שהמשתמש/ת בחר/ה בהעדפות.
אנא הודיעו על השינוי הזה לחברים בקהילה שמלמדים עורכים חדשים, וכמו־כן למשתמשים אחרים שהשינוי הזה עשוי להיות רלוונטי עבורם.
Whatamidoing (WMF) (talk) 21:02, 9 באוגוסט 2016 (IDT)
- אנא סייעו בתרגום הדף
- Hello, Wikinews contributors.
- A sysop at the English Wikinews and I have been talking about this change, and we'd like to try something different. It might be confusing to start with a "Publish page" button, since the first edit to an article is not the end of the full Wikinews publishing process. So we are going to try this instead: The "Save page" button will stay the same, but MediaWiki:Copyrightwarning will have a statement added to tell inexperienced people that their contributions will immediately be shared with the general public.
- We are assuming that every Wikinews is using a similar structure for reviewing, and therefore we are going to try this at all Wikinewses. To do this, I need the statement translated for the copyright warning file right away! If you speak a Wikinews language, please check m:User:Whatamidoing (WMF)/Wikinews. It's just two sentences and should (I hope) be easy for anyone who is bilingual or multilingual. I need these translations this week, if at all possible.
- If you have any questions or if your Wikinews would prefer the "Publish page" and "Publish changes" button, then please contact me at m:User talk:Whatamidoing (WMF). Thanks, Whatamidoing (WMF) (שיחה) 22:26, 24 באוגוסט 2016 (IDT)
- בקיצור, כפתור "שמירת הדף" שהיה אמור להשתנות ל"פרסום הדף" לא ישתנה בוויקיחדשות בגלל מנגנון פרסום הכתבות. במקום זה תהיה הבהרה לפני השמירה שתבהיר את העניין. הוא ביקש תרגום במהירות להודעת ההבהרה, ואמיר תרגם כבר, כך שבקשתו כבר לא רלבנטית. בברכה, מלא כל הארץ כבודי (שיחה) 22:36, 24 באוגוסט 2016 (IDT)
Button change
אנא סייעו בתרגום הדף
In August 2016, I informed this Wikinews that either the MediaWiki:Copyrightwarning notice needed to be changed locally, or the button that currently says "שמירת הדף" would be changed to say "פרסום הדף" instead. There is more information about this at m:Editing/Publish. Since this wiki has not changed its copyright notice, I have scheduled the change to the button for Tuesday, 9 January 2018. This change has generally been simple and easy at other the wikis. You do not need to take any further action, although some help pages may need to be updated.
If you have questions, or if you want to change your notice now (you can see translated changes on Meta and how the English Wikinews changed theirs), then please leave a message for me on my user talk page as soon as possible.Whatamidoing (WMF) (שיחה) 00:47, 4 בינואר 2018 (IST)
קטגוריות
נראה לי כדאי ליצור קטגוריות, בעיקר בהתאם לחלוקה בעמוד הראשי (פוליטיקה; צבא וביטחון; כלכלה ועסקים; מדע וטכנולוגיה; ספורט; בריאות; תרבות ובידור; מזג אוויר), ולהוסיף בדפים אלו (ויקיחדשות:פוליטיקה וכו') קישור בולט לכתבות נוספות בקטגוריה. בברכה, מלא כל הארץ כבודי (שיחה) 17:42, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
מזמין את המשתמשים שאני רואה שפעילים להסכים ואז יהיה אפשר להתחיל בביצוע: Guycn2, אור, כותבערכים וrotemliss. אם אין התנגדות נראה לי כדאי ששמות הקטגוריות יהיו זהות לחלוקה לנושאים של הדף הראשי כפי שהבאתי לעיל, כך תהיה אחידות ולא ניצור קטגוריות כפולות. בברכה, מלא כל הארץ כבודי (שיחה) 17:49, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
- גם לי אין התנגדות. Doror (שיחה) 17:50, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
- רעיון טוב, אין לי התנגדות. Guycn2 · ☎ 17:52, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
- אז יאללה לעבאדה. בברכה, מלא כל הארץ כבודי (שיחה) 17:54, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
לקחתי לעצמי קצת יותר חופש פעולה ביצירת קטגוריות לאחר שגיליתי שאכן קיימות קטגוריות, ואף הוספתי כותרת מהעמוד הראשי ל"פעולות טרור". אני לא יודע איך אפשר לעצב יפה הפניה בולטת לקטגוריות, אשמח אם אחד מכם, או שניכם (Guycn2 ואור) תטפלו בכך. בברכה, מלא כל הארץ כבודי (שיחה) 18:40, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
- תודה על העריכות. אסתכל עליהם בהזדמנות. Doror (שיחה) 18:41, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
{{לפני התנגשות}} גם יש צורך לשייך את הכתבות החדשות לקטגוריות, קטגוריות נושא וקטגוריות תאריך ע"י הוספת תבנית תאריך (החוסר בקטגוריות שנתקלתי בו ברשימת הערכים החדשים הוא שהביא אותי לפה). בברכה, מלא כל הארץ כבודי (שיחה) 18:43, 11 באוגוסט 2016 (IDT)
סרגל הגרסאות
Birgit Müller (WMDE) 18:08, 12 בספטמבר 2016 (IDT)
Grants to improve your project
אנא סייעו בתרגום הדף:
Greetings! The Project Grants program is currently accepting proposals for funding. There is just over a week left to submit before the October 11 deadline. If you have ideas for software, offline outreach, research, online community organizing, or other projects that enhance the work of Wikimedia volunteers, start your proposal today! Please encourage others who have great ideas to apply as well. Support is available if you want help turning your idea into a grant request.
- Submit a grant request
- Get help: In IdeaLab or an upcoming Hangout session
- Learn from examples of completed Individual Engagement Grants or Project and Event Grants
I JethroBT (WMF) (talk) 00:11, 1 באוקטובר 2016 (IDT)
Creative Commons 4.0
Hello! I'm writing from the Wikimedia Foundation to invite you to give your feedback on a proposed move from CC BY-SA 3.0 to a CC BY-SA 4.0 license across all Wikimedia projects. The consultation will run from October 5 to November 8, and we hope to receive a wide range of viewpoints and opinions. Please, if you are interested, take part in the discussion on Meta-Wiki.
Apologies that this message is only in English. This message can be read and translated in more languages here. Joe Sutherland (talk) 04:35, 6 באוקטובר 2016 (IDT)
Editing News #3—2016
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Since the last newsletter, the VisualEditor Team has mainly worked on a new wikitext editor. They have also released some small features and the new map editing tool. Their workboard is available in Phabricator. You can find links to the list of work finished each week at mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. Their current priorities are fixing bugs, releasing the 2017 wikitext editor as a beta feature, and improving language support.
Recent changes
- You can now set text as small or big.[4]
- Invisible templates have been shown as a puzzle icon. Now, the name of the invisible template is displayed next to the puzzle icon.[5] A similar feature will display the first part of hidden HTML comments.[6]
- Categories are displayed at the bottom of each page. If you click on the categories, the dialog for editing categories will open.[7]
- At many wikis, you can now add maps to pages. Go to the Insert menu and choose the "Maps" item. The Discovery department is adding more features to this area, like geoshapes. You can read more at mediawiki.org.[8]
- The "Save" button now says "Save page" when you create a page, and "Save changes" when you change an existing page.[9] In the future, the "שמירת הדף" button will say "פרסום הדף". This will affect both the visual and wikitext editing systems. More information is available on Meta.
- Image galleries now use a visual mode for editing. You can see thumbnails of the images, add new files, remove unwanted images, rearrange the images by dragging and dropping, and add captions for each image. Use the "Options" tab to set the gallery's display mode, image sizes, and add a title for the gallery.[10]
Future changes
The visual editor will be offered to all editors at the remaining 10 "Phase 6" Wikipedias during the next month. The developers want to know whether typing in your language feels natural in the visual editor. Please post your comments and the language(s) that you tested at the feedback thread on mediawiki.org. This will affect several languages, including Thai, Burmese and Aramaic.
The team is working on a modern wikitext editor. The 2017 wikitext editor will look like the visual editor and be able to use the citoid service and other modern tools. This new editing system may become available as a Beta Feature on desktop devices in October 2016. You can read about this project in a general status update on the Wikimedia mailing list.
Let's work together
- Do you teach new editors how to use the visual editor? Did you help set up the Citoid automatic reference feature for your wiki? Have you written or imported TemplateData for your most important citation templates? Would you be willing to help new editors and small communities with the visual editor? Please sign up for the new VisualEditor Community Taskforce.
- If you aren't reading this in your preferred language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly, so that we can notify you when the next issue is ready. תודה!
20:49, 15 באוקטובר 2016 (IDT)
איפוס סיסמה
קיימת בעיה של תוקפים שמשתלטים על משתמשים עם הרשאות מיוחדות (למשל מפעילי מערכת, ביורוקרטיםת בודקים ודיילים). נראה שזה נובע מסיסמאות חלשות או סיסמאות ממוחזרות.
הועד המנהל פועל יחד עם מספר קבוצות על מנת לפתור את הבעיה.
לבינתיים, אנו מבקשים מכול המשתמשים לבדוק את הסיסמאות שהם בחרו לחשובות הויקי שלהם. אם אתם יודעים שבחרתם בסיסמה חלשה או שבחרתם בסיסמה שבחרתם גם באתר אחר, נא שנו את הסיסמה.
ביחרו סיסמה חזקה — שמונה או יותר תווים שכוללים אותיות, מספרים וסימני פיסוק.
Joe Sutherland (שיחה) / MediaWiki message delivery (שיחה) 01:41, 14 בנובמבר 2016 (IST)
New way to edit wikitext
תקציר: אפשרות בטא חדשה זמינה: עורך קוד ויקי עבור העורך החזותי. נא נסו אותו.
אנחנו בצוות העריכה של קרן ויקימדיה אחראים ליצור סביבת עריכה טובה יותר לכל העורכים, חדשים וותיקים כאחד. אנחנו שיפרנו במקצת את העורך החזותי על בסיס משוב, בדיקות עם משתמשים, ובקשות למאפיינים נוספים. אולם, זה לא מסייע לכל צורכי המשתמשים: אם אתם מעוניינים לערוך דף שיחה בעורך קוד המקור, ליצור תבנית או לתקן טעויות כתיב, לפעמים אתם זקוקים לעורך קוד המקור ובנוסף מספר משתמשים ותיקים מעדיפים אותו.
לכן, אנחנו מתכננים "מצב עורך קוד מקור" לעורך החזותי כבר זמן רב. הוא מספק את את כל היכולות האפשריות של העורך החזותי, לכל המקרים שבהם אתם מעוניינים או צריכים להשתמש בעורך קוד המקור. יש לו אותו המנשק של העורך החזותי, כולל אותם תפריטים עליונים עם אותם הכפתורים. זה יוצר גישה לשירות citoid לעיצוב ציטוטים, מכיל אפשרות חיפוש להוספת תמונות והוספת תבניות בעזרת חלון פשוט. כמו בעורך החזותי, אם אתם מעתיקים טקסט מעוצב לדף אחר, העיצוב (למשל הדגשה) מומר אוטומטית לקוד ויקי.
בכל אתרי הוויקי יש גישה לתצורה הזו דרך אפשרויות בטא. לאחר ההפעלה, זה יחליף לכם את עורך הטקסט הקיים בכל מקום. אם אתם לא אוהבים את זה, ניתן להפוך את הבחירה בכל זמן על ידי ביטול אפשרות הבטא הזו בהעדפות שלכם. אנחנו לא מעוניינים להפתיע אף אחד, אז זאת רק אפשרות בטא שאפשר לבחור להשתמש בה. זה לא יאופשר אוטומטית לאף אחד, גם אם סימנתם בעבר את "הפעלה אוטומטית של רוב אפשרויות הבטא".
עורך הטקסט החדש מבוסס על העורך החזותי ולכן הוא דורש JavaScript (כמו שדורש עורך קוד הוויקי הנוכחי). זה לא עובד עם גאדג'טים שתוכננו רק לעורך הישן ולהפך, כך שייתכן שמספר גאדג'טים שימושיים עבורכם לא יפעלו. אנחנו נשמח לסייע ליוצרי גאדג'טים לעדכן את הקוד שלהם כך שיעבוד עם שני העורכים. אנחנו לא מתכננים להיפטר מהעורך הישן בעתיד הנראה באופק. כמו כן אנחנו לא מתכננים להיפטר מהיכולת לערוך קוד ויקי רגיל ללא JavaScript. לסיום, למרות שזה מובן גם בלי להגיד זאת, אם אתם מעדיפים להמשיך להשתמש בעורך הישן, אתם מוזמנים לעשות כן.
זאת גרסה ראשונית ונשמח לדעת מה דעתכם עליה כדי שנוכל לשפרה. בבקשה השאירו משוב על התצורה החדשה בעמוד המשובים. אפשר לכתוב הערות בשפתכם. תודה רבה.
James Forrester (Product Manager, Editing department, Wikimedia Foundation) --21:31, 14 בדצמבר 2016 (IST)
Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process
Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.
The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.
This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.
The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.
Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.
Here is a review of the updates that have been sent so far:
- Update 1 on Wikimedia movement strategy process (15 December 2016)
- Introduction to process and information about budget spending resolution to support it
- Update 2 on Wikimedia movement strategy process (23 December 2016)
- Start of search for Lead Architect for movement strategy process
- Update 3 on Wikimedia movement strategy process (8 January 2017)
- Plans for strategy sessions at upcoming Wikimedia Conference 2017
- Update 4 on Wikimedia movement strategy process (11 January 2017)
- Introduction of williamsworks
- Update 5 on Wikimedia movement strategy process (2 February 2017)
- The core movement strategy team, team tracks being developed, introduction of the Community Process Steering Committee, discussions at WikiIndaba conference 2017 and the Wikimedia movement affiliates executive directors gathering in Switzerland
- Update 6 on Wikimedia movement strategy process (10 February 2017)
- Tracks A & B process prototypes and providing feedback, updates on development of all four Tracks
More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.
Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 22:31, 15 בפברואר 2017 (IST) • אנא סייעו בתרגום הדף • Get help
Overview #2 of updates on Wikimedia movement strategy process
Note: Apologies for cross-posting and sending in English. This message is available for translation on Meta-Wiki.
As we mentioned last month, the Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve.
Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Each month, we are sending overviews of these updates to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.
Here is a overview of the updates that have been sent since our message last month:
- Update 7 on Wikimedia movement strategy process (16 February 2017)
- Development of documentation for Tracks A & B
- Update 8 on Wikimedia movement strategy process (24 February 2017)
- Introduction of Track Leads for all four audience tracks
- Update 9 on Wikimedia movement strategy process (2 March 2017)
- Seeking feedback on documents being used to help facilitate upcoming community discussions
More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.
Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 21:43, 9 במרץ 2017 (IST) • אנא סייעו בתרגום הדף • Get help
We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)
- "הודעה זו, אנו מזמינים אתכם להצטרף לדיוני התהליך האסטרטגי, נשלחה על ידי Nicole Ebber ב-15 למרץ 2017."
ויקימדים/ויקיפדים יקרים:
היום אנו משיקים דיון רחב היקף, במטרה לקבוע מה יהיה תפקידה העתידי של תנועת ויקימדיה בעולם, ולגבש אסטרטגיה מקיפה לצורך מימוש תפקיד זה. אתם מוזמנים בחום להצטרף לדיון.
קיימות דרכים רבות להשתתף, באמצעות הצטרפות לדיון קיים, או באמצעות פתיחת דיון משלכם:
מסלול ראשון (קבוצות מאורגנות): דיונים בקרב שלוחות, ועדות או קבוצות מאורגנות אחרות (אלו הן הקבוצות אשר תומכות ומסייעות בפעילותה של תנועת ויקימדיה).
מסלול שני (תורמים בודדים): במטא-ויקי או בשפה המקומית שלכם.
זהו הראשון מבין 3 דיונים, והוא התקיים החל מהיום ועד ה-15 באפריל. מטרתו של המעגל הראשון היא לדון על עתידה של התנועה ולגבש הסכמות עיקריות ביחס לכיוונים מרכזיים. מה אנחנו רוצים לבנות או להשיג יחדיו כתנועה במהלך 15 השנים הבאות?
אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בדיונים, ומצפים לקהל נרחב ומגוון של משתתפים, מכל חלקיה השונים של תנועת ויקימדיה.
בברכה,
Nicole Ebber (Track A Lead), Jaime Anstee (Track B Lead), & the engagement support teams07:09, 18 במרץ 2017 (IST)
Please accept our apologies for cross-posting this message. This message is available for translation on Meta-Wiki.
On behalf of the Wikimedia Foundation Elections Committee, I am pleased to announce that self-nominations are being accepted for the 2017 Wikimedia Foundation Board of Trustees Elections.
The Board of Trustees (Board) is the decision-making body that is ultimately responsible for the long-term sustainability of the Wikimedia Foundation, so we value wide input into its selection. More information about this role can be found on Meta-Wiki. Please read the letter from the Board of Trustees calling for candidates.
The candidacy submission phase will last from April 7 (00:00 UTC) to April 20 (23:59 UTC).
We will also be accepting questions to ask the candidates from April 7 to April 20. You can submit your questions on Meta-Wiki.
Once the questions submission period has ended on April 20, the Elections Committee will then collate the questions for the candidates to respond to beginning on April 21.
The goal of this process is to fill the three community-selected seats on the Wikimedia Foundation Board of Trustees. The election results will be used by the Board itself to select its new members.
The full schedule for the Board elections is as follows. All dates are inclusive, that is, from the beginning of the first day (UTC) to the end of the last.
- April 7 (00:00 UTC) – April 20 (23:59 UTC) – Board nominations
- April 7 – April 20 – Board candidates questions submission period
- April 21 – April 30 – Board candidates answer questions
- May 1 – May 14 – Board voting period
- May 15–19 – Board vote checking
- May 20 – Board result announcement goal
In addition to the Board elections, we will also soon be holding elections for the following roles:
- Funds Dissemination Committee (FDC)
- There are five positions being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.
- Funds Dissemination Committee Ombudsperson (Ombuds)
- One position is being filled. More information about this election will be available on Meta-Wiki.
Please note that this year the Board of Trustees elections will be held before the FDC and Ombuds elections. Candidates who are not elected to the Board are explicitly permitted and encouraged to submit themselves as candidates to the FDC or Ombuds positions after the results of the Board elections are announced.
More information on this year's elections can be found on Meta-Wiki. Any questions related to the election can be posted on the election talk page on Meta-Wiki, or sent to the election committee's mailing list, board-electionswikimedia.org.
On behalf of the Election Committee,
Katie Chan, Chair, Wikimedia Foundation Elections Committee
Joe Sutherland, Community Advocate, Wikimedia Foundation
Read-only mode for 20 to 30 minutes on 19 April and 3 May
קריאה בשפה אחרת • אנא סייעו בתרגום הדף
קרן ויקימדיה תערוך בדיקות במרכז הנתונים המשני בדאלאס. זאת על מנת לוודא שוויקיפדיה ואתרי ויקימדיה אחרים יוכלו להישאר מקוונים גם לאחר אסון. כדי לבדוק שהכל עובד כשורה, מחלקת הטכנולוגיה של ויקימדיה צריכה לקיים בדיקה מתוכננת. הבדיקה תראה האם ניתן להעביר נתונים ממרכז נתונים אחד למרכז נתונים אחר באמינות. זה דורש מצוותים רבים להתכונן לקראת הבדיקה ולהיות זמינים לתיקון בעיות בלתי צפויות.
הם יכוונו את כל זרם המידע למרכז המידע המשני ביום רביעי, 19 באפריל 2017. ביום רביעי, 3 במאי 2017, הם יפעילו מחדש את מרכז המידע הראשי.
לרוע המזל, עקב מגבלות מסוימות במדיה-ויקי, כל העריכות חייבות להיפסק במהלך שני השינויים הללו. אנו מצטערים על ההפרעה, ועובדים על מנת לצמצמם אותה בעתיד.
יהיה ניתן לקרוא, אך לא לערוך, את כל אתרי ויקי למשך זמן קצר.
- לא ניתן יהיה לערוך במשך כ-20 עד 30 דקות ביום רביעי, 19 באפריל, וביום רביעי, 3 במאי. הבדיקות יחלו ב17:00 לפי שעון ישראל.
- במקרה של ניסיון לערוך או לשמור במהלך זמן זה, תתקבל הודעת שגיאה. אנו מקווים שלא יאבדו עריכות במהלך הדקות הללו, אך לא יכולים להבטיח זאת. אם אתם רואים את הודעת השגיאה, יש להמתין עד שהכל חוזר לשגרה. אז ניתן יהיה לשמור את העריכה שלכם. אבל, אנו ממליצים להכין העתק של השינויים שלכם תחילה, למקרה של תקלה.
השפעות אחרות:
- עבודות רקע יואטו וחלקן עלולות להיפסק. קישורים אדומים עשויים להתעדכן לאט מהרגיל. במקרה של יצירת ערך שכבר מקושר ממקום אחר, הקישור יישאר אדום לזמן ארוך מהרגיל. כמה סקריפטים ארוכי-טווח ייאלצו להיפסק.
- שינויי הקוד יוקפאו בשבוע של 17 באפריל 2017 ובשבוע של 1 במאי 2017. עדכוני קוד לא חיוניים לא יתרחשו.
קיימת אפשרות מסוימת שהבדיקות יידחו למועד מאוחר יותר. אתם מוזמנים לעיין בלוח הזמנים באתר wikitech.wikimedia.org. כל שינויים יפורסמו בלוח הזה. יהיו התראות נוספות בנידון. אנא שתפו את המידע הזה עם קהילתכם. /User:Whatamidoing (WMF) (talk)
MediaWiki message delivery (שיחה) 20:33, 11 באפריל 2017 (IDT)
IMPORTANT: Admin activity review
Hello. A policy regarding the removal of "advanced rights" (administrator, bureaucrat, etc. ) was adopted by global community consensus in 2013. According to this policy, the stewards are reviewing administrators' activity on all Wikimedia Foundation wikis with no inactivity policy. To the best of our knowledge, your wiki does not have a formal process for removing "advanced rights" from inactive accounts. This means that the stewards will take care of this according to the admin activity review.
We have determined that the following users meet the inactivity criteria (no edits and no log actions for more than 2 years):
- User:עידן ד (administrator)
These users will receive a notification soon, asking them to start a community discussion if they want to retain some or all of their rights. If the users do not respond, then their advanced rights will be removed by the stewards.
However, if you as a community would like to create your own activity review process superseding the global one, want to make another decision about these inactive rights holders, or already have a policy that we missed, then please notify the stewards on Meta-Wiki so that we know not to proceed with the rights review on your wiki. Thanks, --Melos (שיחה) 22:11, 12 באפריל 2017 (IDT)
בקשה להרשאת מפעיל מערכת
אני מעוניין לשפר את האתר (מבחינת הקוד) ולהוסיף פיצ'רים. בשל כך, אני צריך הרשאה לערוך את קוד הJS של האתר (יש לי הרשאת "עורך ממשק" בוויקיפדיה העברית). בברכה, 1Or (שיחה) 16:17, 25 באפריל 2017 (IDT)
- דוגמה לדבר שרציתי שיהיה כאן הרבה זמן, ועכשיו כתבתי (שורה זזה של עדכונים). כתבתי גם סקריפט המקל על הוספת ידיעה חדשה בעמוד הראשי. 1Or (שיחה) 18:15, 25 באפריל 2017 (IDT)
- תיוג Rotemliss וGuycn2. 1Or (שיחה) 18:32, 25 באפריל 2017 (IDT)
- בעד - פוטנציאל תרומה גדול מאוד לאתר. Guycn2 · ☎ 21:15, 25 באפריל 2017 (IDT)
- בעד לאחר בדיקה. – rotemliss – שיחה 22:17, 25 באפריל 2017 (IDT)
- תיוג Rotemliss וGuycn2. 1Or (שיחה) 18:32, 25 באפריל 2017 (IDT)
ההצבעה החלה עבור בעלי זכות הצבעה בבחירות 2017 לחבר הנאמנים של קרן ויקימדיה.
חבר הנאמנים של קרן ויקימדיה מהווה הגוף המנהלי הראשי במסגרת קרן ויקימדיה 501(c)(3), ארגון ללא מטרות רווח הרשום בארצות הברית. קרן ויקימדיה מנהלת פרויקטים רבים ומגוונים, כדוגמת ויקיפדיה וקומונס.
שלב ההצבעה נמשך מה-1 במאי 00:00 UTC, ועד ל-14 במאי 23:59 UTC. אתם מוזמנים להצביע כאן.' מידע נוסף על המועמדים והבחירות ניתן למצוא ב דף הבחירות במטא-ויקי.
בשם ועדת הבחירות,
Katie Chan, יו"ר, ועדת הבחירות של קרן ויקימדיה
Joe Sutherland, עו"ד הקהילה, קרן ויקימדיה
22:14, 3 במאי 2017 (IDT)
Beta Feature Two Column Edit Conflict View
Birgit Müller (WMDE) 17:41, 8 במאי 2017 (IDT)
Editing News #1—2017
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Since the last newsletter, the VisualEditor Team has spent most of their time supporting the 2017 wikitext editor mode which is available inside the visual editor as a Beta Feature, and adding the new visual diff tool. Their workboard is available in Phabricator. You can find links to the work finished each week at mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. Their current priorities are fixing bugs, supporting the 2017 wikitext editor as a beta feature, and improving the visual diff tool.
Recent changes
- A new wikitext editing mode is available as a Beta Feature on desktop devices. The 2017 wikitext editor has the same toolbar as the visual editor and can use the citoid service and other modern tools. Go to Special:Preferences#mw-prefsection-betafeatures to enable the ⧼Visualeditor-preference-newwikitexteditor-label⧽.
- A new visual diff tool is available in VisualEditor's visual mode. You can toggle between wikitext and visual diffs. More features will be added to this later. In the future, this tool may be integrated into other MediaWiki components. [11]
- The team have added multi-column support for lists of footnotes. The
<references />
block can automatically display long lists of references in columns on wide screens. This makes footnotes easier to read. You can request multi-column support for your wiki. [12] - You can now use your web browser's function to switch typing direction in the new wikitext mode. This is particularly helpful for RTL language users like Urdu or Hebrew who have to write JavaScript or CSS. You can use Command+Shift+X or Control+Shift+X to trigger this. [13]
- The way to switch between the visual editing mode and the wikitext editing mode is now consistent. There is a drop-down menu that shows the two options. This is now the same in desktop and mobile web editing, and inside things that embed editing, such as Flow. [14]
- The קטגוריות item has been moved to the top of the אפשרויות דף menu (from clicking on the "hamburger" icon) for quicker access. [15] There is also now a "Templates used on this page" feature there. [16]
- You can now create
<chem>
tags (sometimes used as<ce>
) for chemical formulas inside the visual editor. [17] - Tables can be set as collapsed or un-collapsed. [18]
- The תו מיוחד menu now includes characters for Canadian Aboriginal Syllabics and angle quotation marks (‹› and ⟨⟩) . The team thanks the volunteer developer, Tpt. [19]
- A bug caused some section edit conflicts to blank the rest of the page. This has been fixed. The team are sorry for the disruption. [20]
- There is a new keyboard shortcut for citations:
Control
+Shift
+K
on a PC, orCommand
+Shift
+K
on a Mac. It is based on the keyboard shortcut for making links, which isControl
+K
orCommand
+K
respectively. [21]
Future changes
- The team is working on a syntax highlighting tool. It will highlight matching pairs of
<ref>
tags and other types of wikitext syntax. You will be able to turn it on and off. It will first become available in VisualEditor's built-in wikitext mode, maybe late in 2017. [22] - The kind of button used to תצוגה מקדימה, הצגת שינויים, and finish an edit will change in all WMF-supported wikitext editors. The new buttons will use OOjs UI. The buttons will be larger, brighter, and easier to read. The labels will remain the same. You can test the new button by editing a page and adding
&ooui=1
to the end of the URL, like this: https://www.mediawiki.org/wiki/Project:Sandbox?action=edit&ooui=1 The old appearance will no longer be possible, even with local CSS changes. [23] - The outdated 2006 wikitext editor will be removed later this year. It is used by approximately 0.03% of active editors. See a list of editing tools on mediawiki.org if you are uncertain which one you use. [24]
- If you aren't reading this in your preferred language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly, so that we can notify you when the next issue is ready. תודה!
21:07, 12 במאי 2017 (IDT)
RevisionSlider
Birgit Müller (WMDE) 17:44, 16 במאי 2017 (IDT)
צוות הליבה וקבוצות העבודה השלימו את סקירתן של למעלה מ-1,800 הצהרות נושאיות שקיבלנו במהלך המעגל הראשון. הם זיהו חמישה נושאים זהים שהועלו במסגרת כל הדיונים - כאשר כל נושא מלווה בקבוצה של נושאי-משנה. אלו אינם הנושאים הסופיים, מדובר רק בטיוטה ראשונית של מושגי הליבה.
אתם מוזמנים להצטרף לדיונים המקוונים והלא-מקוונים המתייחסים לאותם חמשת הנושאים. מעגל הדיונים הנוכחי יתנהל החל מהיום ועד ל-12 ביוני. אתם יכולים לדון בכמה נושאים שתרצו; אנחנו מבקשים מכם לבחור את הנושאים שחשובים מבחינתכם במיוחד (או אלו שאתם מתנגדים אליהם במיוחד).
לכל נושא יש דף במטא-ויקי עם מידע נוסף אודותיו, אשר מסביר כיצד להשתתף בדיון לגבי נושא זה. להלן חמשת הנושאים העיקריים:
- קהילה רחבה ומשגשגת
- העידן הטכנולוגי
- תנועה גלובלית אמיתית
- מקור הידע האמין ביותר
- השתלבות במערך הידע הגלובלי
בפורטל האסטרטגיה של התנועה במטא-ויקי, תוכלו למצוא מידע נוסף על כל אחד מהנושאים האלו, על הדיונים אודותיהם, וכיצד ניתן להשתתף בהם.
Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation • אנא סייעו בתרגום הדף • Get help00:09, 17 במאי 2017 (IDT)
בשם ועדת הבחירות של קרן ויקימדיה, אנו שמחים להודיע כי ניתן להעלות מועמדויות בבחירות לוועדת חלוקת הכספים של קרן ויקימדיה לשנת 2017, ולנציב התלונות של הוועדה. אנא ראו את המכתב מטעם קרן ויקימדיה הקורא למועמדים בפורטל הבחירות לשנת 2017.
ועדת חלוקת הכספים (FDC)
ועדת חלוקת הכספים (FDC) מציעה המלצות לגבי כיצד להקצות את כספי תנועת ויקימדיה לגופים הזכאים. קיימות חמש משרות בוועדה. מידע נוסף על תפקיד זה ניתן למצוא בדף הבחירות לוועדה.
נציב התלונות של ועדת חלוקת הכספים
נציב התלונות של ועדת חלוקת הכספים מקבל תלונות ומשובים בנוגע לעבודת הוועדה, בוחן תלונות על פי בקשת חבר הנאמנים, ומסכם את התחקירים והמשובים לבקשת חבר הנאמנים על בסיס שנתי. קיים תפקיד אחד מסוג זה. מידע נוסף על תפקיד זה ניתן למצוא ב דף הבחירות לתפקיד.
שלב הגשת המועמדויות יימשך עד ה-28 במאי (23:59 UTC).
ניתן גם להעלות שאלות למועמדים עד ה-28 במאי. יש להעלות את השאלות כאן. 'לאחר שתקופת העלאת השאלות תסתיים ב-28 במאי, ועדת הבחירות תרכז את השאלות, על מנת שהמועמדים יגיבו עליהן.
מטרתו של תהליך זה היא למלא את חמשת המושבים שנבחרים על ידי הקהילה בוועדת חלוקת הכספים, ואת תפקיד נציב התלונות של הוועדה. תוצאות הבחירות ישמשו את חבר הנאמנים במסגרת ביצוע המינויים בפועל.
לוח הזמנים המלא של הבחירות לוועדת חלוקת הכספים הוא כדלקמן. כל התאריכים הם כוללניים, כלומר, מתחילתו של היום הראשון ועד סיומו של היום האחרון (לפי שעון UTC).
- 19 במאי (00:00 UTC) עד 28 במאי (23:59 UTC) - הגשת מועמדויות
- 15 במאי - 28 במאי - פרק הזמן להצגת שאלות למועמדים
- 29 במאי - 2 ביוני - פרק הזמן למועמדים להשיב על השאלות
- 3 ביוני - 11 ביוני - הצבעה
- 12 ביוני - 14 ביוני - בדיקת ההצבעות
- 15 ביוני - תאריך היעד להכרזה על תוצאות הבחירות
מידע נוסף על הבחירות השנה ניתן למצוא ב פורטל הבחירות של קרן ויקימדיה לשנת 2017.
תרגישו חופשי להוסיף הערה על הבחירות בדף המרכזי של הוויקי שלכם. כל שאלה הקשורה לבחירות יכולה להתפרסם בדף השיחה במטא-ויקי, או להישלח לרשימת התפוצה של ועדת הבחירות, board-electionswikimedia.org.
בשם ועדת הבחירות,
Katie Chan, Chair, Wikimedia Foundation Elections Committee
Joe Sutherland, Community Advocate, Wikimedia Foundation
00:05, 24 במאי 2017 (IDT)
Request bot flag for AlvaroBOT
- Operator: AlvaroMolina
- Automatic or Manually Assisted: Manually.
- Programming Language(s): Pywikibot - AWB
- Function Summary: Repair doubles or brokens redirects and replacement tasks
- Already has a bot flag (Y/N): Yes
- Function Details: The bot will perform double or broken redirects repair tasks using Pywikibot and will be able to perform replacements when requested using AWB. Thanks. —Alvaro Molina (✉ - ✔) 21:17, 15 ביוני 2017 (IDT)
Improved search in deleted pages archive
אנא סייעו בתרגום הדף
During Wikimedia Hackathon 2016, the Discovery team worked on one of the items on the 2015 community wishlist, namely enabling searching the archive of deleted pages. This feature is now ready for production deployment, and will be enabled on all wikis, except Wikidata.
Right now, the feature is behind a feature flag - to use it on your wiki, please go to the Special:Undelete
page, and add &fuzzy=1
to the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=1. Then search for the pages you're interested in. There should be more results than before, due to using ElasticSearch indexing (via the CirrusSearch extension).
We plan to enable this improved search by default on all wikis soon (around August 1, 2017). If you have any objections to this - please raise them with the Discovery team via email or on this announcement's discussion page. Like most Mediawiki configuration parameters, the functionality can be configured per wiki.
Once the improved search becomes the default, you can still access the old mode using &fuzzy=0
in the URL, like this: https://test.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3AUndelete&fuzzy=0
Please note that since Special:Undelete is an admin-only feature, this search capability is also only accessible to wiki admins.
תודה! CKoerner (WMF) (talk) 21:39, 25 ביולי 2017 (IDT)
Accessible editing buttons
You can see and use the old and new versions now. Most editors will only notice that some buttons are slightly larger and have different colors.
-
Buttons before the change
-
Buttons after the change
However, this change also affects some user scripts and gadgets. Unfortunately, some of them may not work well in the new system. If you maintain any user scripts or gadgets that are used for editing, please see mw:Contributors/Projects/Accessible editing buttons for information on how to test and fix your scripts. Outdated scripts can be tested and fixed now.
This change will probably reach this wiki on Tuesday, 1 August 2017. Please leave a note at mw:Talk:Contributors/Projects/Accessible editing buttons if you need help.--Whatamidoing (WMF) (talk) 19:56, 27 ביולי 2017 (IDT)
New print to pdf feature for mobile web readers
אפשרות חדשה להעסיר ל־pdf עבור הגולשים באינטרט מהטלפון הנייד
צוות הקוראים באתר יתקינו אפשרות חדשה השבוע שתקל לשמור ערך בקובץ PDF באתר הניידים.
יצירת יותר פונקציונליות למצב לא מקוון הוא אחת התחום העיקריים ממחקר שנערך במקסיקו, ניגריה והודו. הצוותים יצרו דגם עבור קובצי PDF לניידים ששופר על ידי משוב מהקהילה. הדגם המשודרג קיבל משובים חיוביים וכן תוצאות טובות כך שהפיתוח ממשיך.
בגרסה הראשונה, הגרסה תאופשר בדפדפני גוגל כרום באנדרואיד. תמיכה בדפדפנים נוספים ידיע בעתיד. בכרום, התכונה תשתמש בפונקציית השמירה המקומית של אנדרואיד. משתמשים יוכלו לבחור לשמור דף ל-PDF. יעשה שימוש בסגנון לניידים על מנת שקובצי ה־PDF יהיו אופטימליים לקריאה במסכים קטנים.
התכונה תהיה זמינה החל מיום רביעי, 15 בנובמבר. למידע נוסף אפשר לעיין בדף הפרויקט ב־MediaWiki.org.
תודה!
CKoerner (WMF) (talk) 00:07, 21 בנובמבר 2017 (IST)
מיתות אחרונות
מה דעתכם על הרעיון להוסיף לעמוד הראשי רשימה מויקינתונים המעדכנת אוטומטית על מיתות בשבוע האחרון? ראו כאן. אבנר (שיחה) 15:59, 12 בדצמבר 2017 (IST)
Editing News #1—2018
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Since the last newsletter, the Editing Team has spent most of their time supporting the 2017 wikitext editor mode, which is available inside the visual editor as a Beta Feature, and improving the visual diff tool. Their work board is available in Phabricator. You can find links to the work finished each week at mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. Their current priorities are fixing bugs, supporting the 2017 wikitext editor, and improving the visual diff tool.
Recent changes
- The 2017 wikitext editor is available as a Beta Feature on desktop devices. It has the same toolbar as the visual editor and can use the citoid service and other modern tools. The team have been comparing the performance of different editing environments. They have studied how long it takes to open the page and start typing. The study uses data for more than one million edits during December and January. Some changes have been made to improve the speed of the 2017 wikitext editor and the visual editor. Recently, the 2017 wikitext editor opened fastest for most edits, and the 2010 WikiEditor was fastest for some edits. More information will be posted at mw:Contributors/Projects/Editing performance.
- The visual diff tool was developed for the visual editor. It is now available to all users of the visual editor and the 2017 wikitext editor. When you review your changes, you can toggle between wikitext and visual diffs. You can also enable the new Beta Feature for "Visual diffs". The Beta Feature lets you use the visual diff tool to view other people's edits on page histories and Special:RecentChanges. [25]
- Wikitext syntax highlighting is available as a Beta Feature for both the 2017 wikitext editor and the 2010 wikitext editor. [26]
- The citoid service automatically translates URLs, DOIs, ISBNs, and PubMed id numbers into wikitext citation templates. It is very popular and useful to editors, although it can be a bit tricky to set up. Your wiki can have this service. Please read the instructions. You can ask the team to help you enable citoid at your wiki.
Let's work together
- The team will talk about editing tools at an upcoming Wikimedia Foundation metrics and activities meeting.
- Wikibooks, Wikiversity, and other communities may have the visual editor made available by default to contributors. If your community wants this, then please contact Dan Garry.
- The
<references />
block can automatically display long lists of references in columns on wide screens. This makes footnotes easier to read. You can request multi-column support for your wiki. [27] - If you aren't reading this in your preferred language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly. We will notify you when the next issue is ready for translation. תודה!
22:56, 2 במרץ 2018 (IST)
AdvancedSearch
החל מהשמיני במאי חיפוש מתקדם יהיה זמין כ-בטה בוויקי שלכם. התכונה החדשה מרחיבה את דף החיפוש בעזרת טופס המכיל פרמטרים מתקדמים ומכוון להפוך את חיפוש הפריטים הקיימים לנגיש וזמין יותר לכולם.
חיפוש מתקדם הוא פרויקט שפותח ע״י WMDE Technical Wishes.
כולכם מוזמנים לנסות את הפיצ׳ר ואנחנו מקווים שהוא ישרת אתכם כהלכה וינעים את זמנכם בעבודתכם.Birgit Müller (WMDE) 17:53, 7 במאי 2018 (IDT)
Update on page issues on mobile web
Update on page issues on mobile web
אנא סייעו בתרגום הדף Hi everyone. The Readers web team has recently begun working on exposing issue templates on the mobile website. Currently, details about issues with page content are generally hidden on the mobile website. This leaves readers unaware of the reliability of the pages they are reading. The goal of this project is to improve awareness of particular issues within an article on the mobile web. We will do this by changing the visual styling of page issues.
So far, we have drafted a proposal on the design and implementation of the project. We were also able to run user testing on the proposed designs. The tests so far have positive results. Here is a quick summary of what we learned:
- The new treatment increases awareness of page issues among participants. This is true particularly when they are in a more evaluative/critical mode.
- Page issues make sense to readers and they understand how they work
- Readers care about page issues and consider them important
- Readers had overwhelmingly positive sentiments towards Wikipedia associated with learning about page issues
Our next step would be to start implementing these changes. We wanted to reach out to you for any concerns, thoughts, and suggestions you might have before beginning development. Please visit the project page where we have more information and mockups of how this may look. Please leave feedback on the talk page.
CKoerner (WMF) (talk) 23:58, 12 ביוני 2018 (IDT)
Global preferences are available
העדפות גלובליות זמינות עכשיו. אפשר להגדיר אותן באמצעות ביקור בדף ההעדפות הגלובליות שלך. אנא בקרו באתר mediawiki.org למידע נוסף על שימוש בהן ושלחו לנו משוב. --Keegan (WMF) (שיחה)
22:19, 10 ביולי 2018 (IDT)
Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS
(אנא סייעו בתרגום הדף)
שלום לכולם,
אנו מתכוננים לקבוע בצורה שונה מי רשאי לערוך קובצי CSS/JS של האתר. (אלו דפים כגון MediaWiki:Common.css
או MediaWiki:Vector.js
, שדפדפנים של כל הקוראים והעורכים מריצים אותם.) כרגע כל מפעילי המערכת מסוגלים לערוך דפים כאלו, מה שמהווה סיכון בטיחותי רציני ללא צורך. בקרוב קבוצה מיוחדת תעסוק בזה. קהילתכם תוכל להחליט מי שייך לקבוצה הזאת, אז זה יהווה שינוי קטן מאוד בשבילכם. תוכלו למצוא יותר פרטים ולשלוח משוב בדף ההתייעצות במטא. אם אתם מעורבים בניהול קוד CSS/JS, או או בקביעת מדיניות לגבי הרשאות מפעילי המערכת, אנא היכנסו לשם!
תודה!
Tgr (talk) 11:45, 12 ביולי 2018 (IDT) (באמצעות מערכת ההפצה הגלובלית)
New user group for editing sitewide CSS/JS
(אנא סייעו בתרגום הדף)
שלום לכולם!
לשיפור האבטחה של הקוראים והעורכים שלנו, הטיפול בהרשאה לעריכת דפי CSS/JS השתנה. (מדובר בדפים כמו MediaWiki:Common.css
או MediaWiki:Vector.js
הכוללים קוד שמבוצע בדפדפנים של המשתמשים באתר.)
נוצרה קבוצת משתמשים חדשה, interface-admin
.
החל מארבעה שבועות מעכשיו רק חברי הקבוצה הזאת יוכלו לערוך את דפי CSS/JS שלא שייכים להם אישית (כלומר, כל הדפים עם סיומת .css
או .js
, בין אם במרחב MediaWiki:
, או במרחב אישי של משתמש אחר).
ניתן לקרוא עוד על המוטיבציה מאחורי השינוי כאן.
אנא הוסיפו משתמשים שצריכים לערוך CSS/JS לקבוצה החדשה (ניתן לעשות זאת באותו אופן בו מתווספים מפעילי המערכת, על ידי דיילים או ביורוקרטים). מדובר בהרשאה מסוכנת. משתמש זדוני או פורץ לחשבון של מפעיל ממשק שלא אכפת לו יכול לפגוע בצורה קשה יותר מאשר מפעיל מערכת. אנא תנו זאת רק למשתמשים שצריכים את זה, שאמינים בידי הקהילה, ושפועלים לפי כללי אבטחת סיסמאות ומחשבים בסיסיים (שימוש בסיסמאות חזקות, אי שימוש חוזר בסיסמאות, שימוש באימות דו שלבי במידת האפשר, אי התקנת תוכנה ממקור מפוקפק במחשב, שימוש באנטיווירוס, אם זה מקובל בסביבת עבודתכם).
תודה רבה!
Tgr (talk) 16:08, 30 ביולי 2018 (IDT) (באמצעות מערכת דיוור גלובלית)
Editing of sitewide CSS/JS is only possible for interface administrators from now
(אנא סייעו בתרגום הדף)
Hi all,
as announced previously, permission handling for CSS/JS pages has changed: only members of the interface-admin
(עורכי ממשק) group, and a few highly privileged global groups such as stewards, can edit CSS/JS pages that they do not own (that is, any page ending with .css or .js that is either in the MediaWiki: namespace or is another user's user subpage). This is done to improve the security of readers and editors of Wikimedia projects. More information is available at Creation of separate user group for editing sitewide CSS/JS. If you encounter any unexpected problems, please contact me or file a bug.
Thanks!
Tgr (talk) 15:39, 27 באוגוסט 2018 (IDT) (via global message delivery)
Read-only mode for up to an hour on 12 September and 10 October
קריאה בשפה אחרת • אנא סייעו בתרגום הדף
קרן וויקימדיה תערוך בדיקות במרכז הנתונים המשני. זאת על מנת לוודא שוויקיפדיה ואתרי ויקי אחרים של ויקימדיה יוכלו להישאר מקוונות גם לאחר אסון. על מנת לוודא שהכל עובד כשורה, מחלקת הטכנולוגיה של ויקימדיה צריכה לקיים בדיקה מבוקרת. הבדיקה תראה האם ניתן להעביר נתונים ממרכז נתונים אחד למרכז נתונים אחר בצורה אמינה. זה דורש מצוותים רבים להתכונן לקראת הבדיקה ולהיות זמינים לתיקון בעיות בלתי צפויות.
הם יכוונו את כל זרם המידע למרכז המידע המשני ב'יום רביעי, ה-12 בספטמבר 2018. ביום רביעי, ה-218 באוקטובר 2018, המידע יחזור לבסיס הנתונים הראשי.
לרוע המזל, עקב מגבלות מסוימות במדיה־ויקי, כל העריכות חייבות להיפסק במהלך העברה. אנו מצטערים על ההפרעה, ועובדים על מנת לצמצמם אותה בעתיד.
יהיה ניתן לקרוא, אך לא לערוך, את כל אתרי הוויקי למשך זמן קצר.
- לא ניתן יהיה לערוך למשך זמן של עד שעה ביום רביעי ה־12 בספטמבר וביום רביעי ה־10 באוקטובר. הבדיקה תתבצע ב־14:00 UTC (ב־17:00 שעון ישראל).
- במקרה של ניסיון לערוך או לשמור במהלך זמן זה, תתקבל הודעת שגיאה. אנו מקווים שלא יאבדו עריכות במהלך דקות אלו, אך אנו לא יכולים להבטיח זאת. אם מתקבלת את הודעת השגיאה, יש להמתין עד שהכל חוזר לשגרה. אז ניתן יהיה לשמור את העריכה שלך. אבל, אנו ממליצים להכין העתק של השינויים שלך לפני כן, למקרה של תקלה.
השפעות נוספות:
- עבודות רקע יואטו וחלקן עלולות להיפסק. קישורים אדומים עשויים להתעדכן לאט מהרגיל. במקרה של יצירת ערך שכבר מקושר ממקום אחר, הקישור יישאר אדום לזמן ארוך מהרגיל. כמה סקריפטים ארוכי-טווח ייאלצו להיפסק.
- תהיה הקפאת קוד בשבועות של ה־10 בספטמבר וה־8 באוקטובר 2018. פריסות קוד לא חיוניות לא יתרחשו.
פרויקט זה יכול להידחות אם זה ידרש. אתה מוזמן לעיין בלוח הזמנים ב־wikitech.wikimedia.org. במקרה של שינוי תהיה הודעה על כך בלוח הזמנים. יהיו התראות נוספות בנידון. נא שתף את המידע הזה עם הקהילה שלך. /User:Johan(WMF) (talk)
16:33, 6 בספטמבר 2018 (IDT)
The GFDL license on Commons
This has been posted here because your wiki allows local file uploads. אנא סייעו בתרגום הדף.
Commons will no longer allow uploads of photos, paintings, drawings, audio and video that use the GFDL license and no other license. This starts after 14 October. Textbooks, manuals and logos, diagrams and screenshots from GFDL software manuals that only use the GFDL license are still allowed. Files licensed with both GFDL and an accepted license like Creative Commons BY-SA are still allowed.
There is no time limit to move files from other projects to Commons. The licensing date is all that counts. It doesn't matter when the file was uploaded or created. Every wiki that allows local uploads should check if bots, scripts and templates that are used to move files to Commons need to be updated. Also update your local policy documentation if needed.
The decision to allow files that only have a GFDL license, or not allow them, is a decision all wikis can make for themselves. Your wiki can decide to continue allowing the files that Commons will no longer allow after 14 October. If your wiki decides to continue to allow files after 14 October that Commons will no longer allow those files should not be moved to Commons. — Alexis Jazz, distributed by Johan using MassMessage
21:11, 20 בספטמבר 2018 (IDT)
The Community Wishlist Survey
The Community Wishlist Survey. אנא סייעו בתרגום הדף.
Hey everyone,
The Community Wishlist Survey is the process when the Wikimedia communities decide what the Wikimedia Foundation Community Tech should work on over the next year.
The Community Tech team is focused on tools for experienced Wikimedia editors. You can post technical proposals from now until 11 November. The communities will vote on the proposals between 16 November and 30 November. You can read more on the wishlist survey page.
/User:Johan (WMF)13:06, 30 באוקטובר 2018 (IST)
Editing News #2—2018
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Did you know?
Since the last newsletter, the Editing Team has wrapped up most of their work on the 2017 wikitext editor and the visual diff tool. The team has begun investigating the needs of editors who use mobile devices. Their work board is available in Phabricator. Their current priorities are fixing bugs and improving mobile editing.
Recent changes
- The Editing team has published an initial report about mobile editing.
- The Editing team has begun a design study of visual editing on the mobile website. New editors have trouble doing basic tasks on a smartphone, such as adding links to Wikipedia articles. You can read the report.
- The Reading team is working on a separate mobile-based contributions project.
- The 2006 wikitext editor is no longer supported. If you used that toolbar, then you will no longer see any toolbar. You may choose another editing tool in your editing preferences, local gadgets, or beta features.
- The Editing team described the history and status of VisualEditor in this recorded public presentation (starting at 29 minutes, 30 seconds).
- The Language team released a new version of Content Translation (CX2) last month, on International Translation Day. It integrates the visual editor to support templates, tables, and images. It also produces better wikitext when the translated article is published. [28]
Let's work together
- The Editing team wants to improve visual editing on the mobile website. Please read their ideas and tell the team what you think would help editors who use the mobile site.
- The Community Wishlist Survey begins next week.
- If you aren't reading this in your preferred language, then please help us with translations! Subscribe to the Translators mailing list or contact us directly. We will notify you when the next issue is ready for translation. תודה!
16:17, 2 בנובמבר 2018 (IST)
Change coming to how certain templates will appear on the mobile web
שינויים על האופן שבהם תבניות יוצגו באתר הניידים
אנא סייעו בתרגום הדף
שלום,
בעוד מספר שבועות, צוות קריאה של האתר ישנה איך מספר תבניות יראו באתר הניידים. השינוי יהפוך את התבניות לבולטות יותר כאשר קוראים את הערך. אנחנו זקוקים לעזרתכם בעדכון התבניות שלא נראות בסדר.
איזה סוג של תבניות? בעיקר תבניות שמציגות לקוראים ולכותבים בעיות שקיימות בערך - בתוכן ובמידע שבערך. למשל תבנית:אין מקורות. כרגע ההודעות האלה מוסתרות בקישור מתכת לכותרת הערך. אנחנו לעצב תבניות כאלו על מנת להציג תיאור קצר מתחת לכותרת הדף. ניתן ללחוץ על הקישור "לקרוא עוד" על מנת לקבל מידע נוסף.
לעורכי תבניות יש לנו מספר המצלות להפוך את התבניות לידידותיות לניידים וגם תיעוד על העבודה שלנו עד עכשיו.
בכל שאלה בנוגע לעיתוב התבניות לניידים, ניתן להשאיר הערה בדף השיחה של הפרויקט או למלא דיווח בפאבריקטור ואנחנו נסייע לכם.
תודה!
CKoerner (WMF) (talk) 21:34, 13 בנובמבר 2018 (IST)
Community Wishlist Survey vote
The Community Wishlist Survey. אנא סייעו בתרגום הדף.
Hey everyone,
The Community Wishlist Survey is the process when the Wikimedia communities decide what the Wikimedia Foundation Community Tech should work on over the next year.
The Community Tech team is focused on tools for experienced Wikimedia editors. The communities have now posted a long list of technical proposals. You can vote on the proposals from now until 30 November. You can read more on the wishlist survey page.
/User:Johan (WMF)20:13, 22 בנובמבר 2018 (IST)
Advanced Search
Johanna Strodt (WMDE) (talk) 13:02, 26 בנובמבר 2018 (IST)
New Wikimedia password policy and requirements
עדכון מדיניות ויקימדיה ביחס לסיסמאות ודרישות
צוות האבטחה של קרן ויקימדיה מנסחת מדיניות חדשה לסיסמאות. ניתן ללמוד עוד על המדיניות החדשה באתר MediaWiki.org.
הדרישות החדשות יופעלו על חשבונות חדשים ועל בעלי הרשאות מיוחדות. הסיסמה החדשה צריכה להיות באורך 8 תווים לפחות. בעלי הרשאות מיוחדות ידרשו לסיסמה באורך 10 תווים לפחות.
השינוי הזה יכנס לתוקפו ב־13 בדצמבר. אם אתם חושבים שעבודתכם או הכלי שלכם יושפע מהשינוי, נא ידעו אותנו בדף השיחה.
תודה!
CKoerner (WMF) (talk) 22:03, 6 בדצמבר 2018 (IST)
Invitation from Wiki Loves Love 2019
אנא סייעו בתרגום הדף
Love is an important subject for humanity and it is expressed in different cultures and regions in different ways across the world through different gestures, ceremonies, festivals and to document expression of this rich and beautiful emotion, we need your help so we can share and spread the depth of cultures that each region has, the best of how people of that region, celebrate love.
Wiki Loves Love (WLL) is an international photography competition of Wikimedia Commons with the subject love testimonials happening in the month of February.
The primary goal of the competition is to document love testimonials through human cultural diversity such as monuments, ceremonies, snapshot of tender gesture, and miscellaneous objects used as symbol of love; to illustrate articles in the worldwide free encyclopedia Wikipedia, and other Wikimedia Foundation (WMF) projects.
The theme of 2019 iteration is Celebrations, Festivals, Ceremonies and rituals of love.
Sign up your affiliate or individually at Participants page.
To know more about the contest, check out our Commons Page and FAQs
There are several prizes to grab. Hope to see you spreading love this February with Wiki Loves Love!
Kind regards,
Imagine... the sum of all love!
--MediaWiki message delivery (שיחה) 12:12, 27 בדצמבר 2018 (IST)
FileExporter beta feature
פיצ׳ר בטא חדש יפורסם בקרוב בכל וויקי: מייצא קבצים. זה מאפשר יצוא של קבצים מקומיים מתוך הוויקי שלך אל ויקישיתוף, כולל היסטוריית הקבצים שלהם ואת היסטוריית הדף. הקבצים אשר מוגדרים כניתנים להעברה, מוגדרים על ידי הקהילה של כל וויקי בקובץ תצורה.
אנא סמנו בקובץ תצורה בוויקי שלכם אם אתם מעוניינים בפיצ׳ר
מייצא הקבצים כבר היה פיצ׳ר בטא ב־mediawiki.org, meta.wikimedia, deWP, faWP, arWP, koWP ו־wikisource.org. לאחר שעוד פונקציונליות נוספה,עכשיו מייצא הקבצים יהיה פיצ׳ר בטא על כל הוויקיז. הפריסה מתוכננת ל־16 בינואר. ניתן למצוא מידע נוסף בדף הפרוייקט.
כמו תמיד, אנחנו נעריך פידבק מאוד. אם ברצונכם לבדוק את מייצא הקבצים הפעילו אותו בהעדפות משתמש. המקום הטוב ביותר לתת פידבק הוא ב דף שיחה מרכזי
Johanna Strodt (WMDE) 11:41, 14 בינואר 2019 (IST)
No editing for 30 minutes on 17 January
20:40, 16 בינואר 2019 (IST)
Talk to us about talking
קרן ויקימדיה העולמי מתכנן התייעצות כלל עולמית בנושא תקשורת בין אישית. המטרה היא להביא את אלו העובדים עם ויקי ואת אלו החושבים ויקי יחד, כדי לשפר כלים לתקשורת ביניהם.
אנו מעוניינים בכך שכל התורמים יהיו מסוגלים לדבר איש עם רעהו באתרי ויקי, ללא קשר לניסיונם, כישוריהם, או מכשיריהם.
אנו מחפשים דעות מכמה שיותר חלקי קהילת ויקימדיה. הן יבואו ממיזמים רבים, בשפות רבות, ומנקודות מבט רבות.
כעת אנו מתכננים את ההתייעצות. אנו זקוקים לעזרתכם.
"אנו מחפשים מתנדבים שיעזרו לדבר עם קהילותיהם או קבוצות משתמשים שלהם."
אתם יכולים לעזור באירוח ההתייעצות באתר ויקי שלכם. זה מה שצריך לעשות:
- דבר ראשון, רשמו כאן את קבוצתכם.
- דבר שני, צרו דף (או פסקה במזנון, או נושא במייל - מה שנוח יותר לקבוצתכם) לאיסוף מידע מאנשים אחרים בקבוצתכם. לא מדובר בהצבעה או דיון שצריך להגיע להחלטה. אנו רק אוספים דעות מגוונות.
- לאחר מכן תשאלו אנשים מה דעתם על תהליך התקשורת הבין האישית. אנו מעוניינים לשמוע סיפורים ומידע נוסף על איך אנשים מתקשרים אחד עם השני על גבי אתרי ויקי ומחוץ להם. אנא שקלו לשאול את חמשת השאלות הבאות:
- כשאתם מעוניינים לדון בנושא מסויים בקהילתכם, אילו כלים עובדים בשבילכם, ואילו עושים בעיות?
- מה בדפי שיחה עובד למשתמשים חדשים, ומה מפריע להם?
- עם מה אנשי הקהילה שלכם לא מצליחים להתמודד, כשמדובר בדפי שיחה?
- מה הייתם רוצים לעשות בדפי שיחה, אבל לא יכולים עקב הגבלות טכניות?
- מהם ההיבטים החשובים ביותר ב"דיוני ויקי"?
- לבסוף, אנא פנו לדף התייעצות 2019 בעניין דפי שיחות על Mediawiki.org, ודווחו מה למדתם מקבוצתכם. אנא הוסיפו קישורים, אם דיונכם היה פתוח לקהל הרחב.
אתם יכולים גם ליצור רשימה של דרכים רבים בהם אנשים מדברים אחד עם השני.
לא כל הקבוצות הפעילות באתרי ויקי או מסביבם משתמשים באותן הדרכים לדון בדברים שונים: זה יכול לקרות בוויקי, ברשתות חברתיות, באמצעות כלים חיצוניים... ספרו לנו איך קבוצתכם מתקשרת.
תוכלו לקרוא עוד על התהליך כולו באתר mediawiki.org. אם יש לכם שאלות או רעיונות, תוכלו להשאיר פידבק על תהליך ההתייעצות בכל שפה שתעדיפו.
תודה רבה לכם! אנו מצפים לשיחות איתכם.
Trizek (WMF) 17:01, 21 בפברואר 2019 (IST)
Read-only mode for up to 30 minutes on 11 April
13:56, 8 באפריל 2019 (IDT)
Wikimedia Foundation Medium-Term Plan feedback request
אנא סייעו בתרגום הדף
Editing News #1—July 2019
קריאה בשפה אחרת • הרשמה לרשימת התפוצה של הידיעון
הידעת?
ברוכים השבים לידיעון העריכה.
מאז הידיעון האחרון, הצוות שחרר שתי תכונות חדשות עבור העורך החזותי למכשירים ניידים והתחיל לפתח שלוש נוספות. כל העבודה הזאת היא חלק ממטרת הצוות לפישוט העריכה באמצעות מכשירים ניידים.
לפני שנדבר על התכונות החדשות שהצוות שחרר, יש לנו שאלה עבורכם:
האם ברצונכם לנסות דרך חדשה להוסיף ולשנות קישורים?
אם אתם מעוניינים, אנו נעריך את חוות הדעת שלכם! אתם יכולים להתנסות בכלי החדש להוספת קישורים בעורך החזותי למכשירים ניידים דרך אתר ויקי נפרד.
עקבו אחר ההוראות להלן ושתפו את החוויה שלכם:
שינויים אחרונים
העורך החזותי למכשירים ניידים הוא כלי עריכה פשוט יותר עבור טלפונים חכמים ומחשבי לוח, תוך שימוש באתר הנייד. צוות העריכה שחרר לאחרונה שתי תכונות חדשות על מנת לשפר את העורך החזותי למכשירים ניידים:
- עריכת מקטע
- העקרון של תכונה זו היא לעזור לתורמים להתמקד בעריכותיהם.
- הצוות למד זאת עם מבחן A/B. תוצאות המבחן הראו כי תורמים שיכלו להשתמש בעריכת מקטע רצו לפרסם את העריכות שהתחילו לבצע 1% יותר מאשר אנשים שהשתמשו בעריכת הדף המלא.
- שכבת טעינה
- המטרה של תכונה זו היא להפוך את המעבר בין מצב קריאה למצב עריכה לחלק יותר.
עריכת מקטע ושכבת הטעינה החדשה זמינים כעת לכולם כאשר משתמשים בעורך החזותי למכשירים ניידים.
מיזמים חדשים ופעילים
זוהי רשימה של המיזמים הפעילים ביותר שלנו. עקבו אחר דפים אלו על מנת שתוכלו לקבל עדכונים ממיזמים אלו ולחלוק את הקלט שלכם על עיצובים חדשים, אבות טיפוס וממצאי מחקר.
- כרטיסי עריכה: זוהי דרך חלקה יותר להוספת ועריכת קישורים, ציטוטים, תמונות, תבניות וכו' בערכים. ניתן להתנסות בתכונה זו כעת. בואו לראות כיצד זה פועל: 📲 התנסו בכרטיסי עריכה.
- רענון סרגל העריכה למכשירים ניידים: מיזם זה יבדוק אם תורמים יהיו מוצלחים יותר כשניתן לזהות בקלות רבה יותר את כלי העריכה.
- זמינות העורך החזותי למכשירים ניידים: מבחן ה־A/B שואל: "האם תורמים חדשים מצליחים יותר אם הם משתמשים בעורך החזותי למכשירים ניידים?" אנו משתפים פעולה עם 20 ויקיפדיות על מנת לענות על שאלה זו.
- שיפורים בשימושיות: מיזם זה יפשט את השימושיות של העורך החזותי למכשירים ניידים. המטרה היא לאפשר לתורמים להתמקד בעריכה ולהרגיש בטוחים יותר עם כלי העריכה.
תכניות לעתיד
- ויקימניה: כמה מחברי צוות העריכה ישתתפו בויקימניה באוגוסט 2019. הם יובילו מפגש על עריכה במכשירים ניידים במרחב פיתוח הקהילה. שוחחו עם הצוות על האופן בו ניתן לשפר את העריכה.
- דפי שיחה: בחודשים הקרובים, צוות העריכה יתחיל לשפר את דפי השיחה ואת התקשורת באתרי הוויקי.
למידע נוסף
דף המיזם של העורך החזותי למכשירים ניידים הוא מקום טוב ללמוד עוד על המיזמים שאנו עובדים עליהם כעת. הצוות רוצה לדבר איתכם על כל דבר שקשור לעריכה. אם יש לכם דבר להגיד או לשאול, נא להשאיר הודעה בשיחה:העורך החזותי למכשירים ניידים.
21:32, 23 ביולי 2019 (IDT)
Update on the consultation about office actions
Hello all,
Last month, the Wikimedia Foundation's Trust & Safety team announced a future consultation about partial and/or temporary office actions. We want to let you know that the draft version of this consultation has now been posted on Meta.
This is a draft. It is not intended to be the consultation itself, which will be posted on Meta likely in early September. Please do not treat this draft as a consultation. Instead, we ask your assistance in forming the final language for the consultation.
For that end, we would like your input over the next couple of weeks about what questions the consultation should ask about partial and temporary Foundation office action bans and how it should be formatted. Please post it on the draft talk page. Our goal is to provide space for the community to discuss all the aspects of these office actions that need to be discussed, and we want to ensure with your feedback that the consultation is presented in the best way to encourage frank and constructive conversation.
Please visit the consultation draft on Meta-wiki and leave your comments on the draft’s talk page about what the consultation should look like and what questions it should ask.
Thank you for your input! -- The Trust & Safety team 11:03, 16 באוגוסט 2019 (IDT)
New tools and IP masking
Hey everyone,
The Wikimedia Foundation wants to work on two things that affect how we patrol changes and handle vandalism and harassment. We want to make the tools that are used to handle bad edits better. We also want to get better privacy for unregistered users so their IP addresses are no longer shown to everyone in the world. We would not hide IP addresses until we have better tools for patrolling.
We have an idea of what tools could be working better and how a more limited access to IP addresses would change things, but we need to hear from more wikis. You can read more about the project on Meta and post comments and feedback. Now is when we need to hear from you to be able to give you better tools to handle vandalism, spam and harassment.
You can post in your language if you can't write in English.
Johan (WMF)17:18, 21 באוגוסט 2019 (IDT)
The consultation on partial and temporary Foundation bans just started
Hello,
In a recent statement, the Wikimedia Foundation Board of Trustees requested that staff hold a consultation to "re-evaluat[e] or add community input to the two new office action policy tools (temporary and partial Foundation bans)".
Accordingly, the Foundation's Trust & Safety team invites all Wikimedians to join this consultation and give their feedback from 30 September to 30 October.
How can you help?
- Suggest how partial and temporary Foundation bans should be used, if they should (eg: On all projects, or only on a subset);
- Give ideas about how partial and temporary Foundation bans should ideally implemented, if they should be; and/or
- Propose changes to the existing Office Actions policy on partial and temporary bans.
We offer our thanks in advance for your contributions, and we hope to get as much input as possible from community members during this consultation!
-- Kbrown (WMF) 20:13, 30 בספטמבר 2019 (IDT)
Feedback wanted on Desktop Improvements project
אנא סייעו בתרגום הדף
שלום. The Readers Web team at the WMF will work on some improvements to the desktop interface over the next couple of years. The goal is to increase usability without removing any functionality. We have been inspired by changes made by volunteers, but that currently only exist as local gadgets and user scripts, prototypes, and volunteer-led skins. We would like to begin the process of bringing some of these changes into the default experience on all Wikimedia projects.
We are currently in the research stage of this project and are looking for ideas for improvements, as well as feedback on our current ideas and mockups. So far, we have performed interviews with community members at Wikimania. We have gathered lists of previous volunteer and WMF work in this area. We are examining possible technical approaches for such changes.
We would like individual feedback on the following:
- Identifying focus areas for the project we have not yet discovered
- Expanding the list of existing gadgets and user scripts that are related to providing a better desktop experience. If you can think of some of these from your wiki, please let us know
- Feedback on the ideas and mockups we have collected so far
We would also like to gather a list of wikis that would be interested in being test wikis for this project - these wikis would be the first to receive the updates once we’re ready to start building.
When giving feedback, please consider the following goals of the project:
- Make it easier for readers to focus on the content
- Provide easier access to everyday actions (e.g. search, language switching, editing)
- Put things in logical and useful places
- Increase consistency in the interface with other platforms - mobile web and the apps
- Eliminate clutter
- Plan for future growth
As well as the following constraints:
- Not touching the content - no work will be done in terms of styling templates or to the structure of page contents themselves
- Not removing any functionality - things might move around, but all navigational items and other functionality currently available by default will remain
- No drastic changes to the layout - we're taking an evolutionary approach to the changes and want the site to continue feeling familiar to readers and editors
Please give all feedback (in any language) at mw:Talk:Reading/Web/Desktop Improvements
After this round of feedback, we plan on building a prototype of suggested changes based on the feedback we receive. You’ll hear from us again asking for feedback on this prototype.
תודה! Quiddity (WMF) (talk)
10:14, 16 באוקטובר 2019 (IDT)
Editing News #2 – Mobile editing and talk pages
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Inside this newsletter, the Editing team talks about their work on the mobile visual editor, on the new talk pages project, and at Wikimania 2019.
Help
What talk page interactions do you remember? Is it a story about how someone helped you to learn something new? Is it a story about how someone helped you get involved in a group? Something else? Whatever your story is, we want to hear it!
Please tell us a story about how you used a talk page. Please share a link to a memorable discussion, or describe it on the talk page for this project. The team wants your examples. These examples will help everyone develop a shared understanding of what this project should support and encourage.
Talk pages project
The Talk Pages Consultation was a global consultation to define better tools for wiki communication. From February through June 2019, more than 500 volunteers on 20 wikis, across 15 languages and multiple projects, came together with members of the Foundation to create a product direction for a set of discussion tools. The Phase 2 Report of the Talk Page Consultation was published in August. It summarizes the product direction the team has started to work on, which you can read more about here: Talk Page Project project page.
The team needs and wants your help at this early stage. They are starting to develop the first idea. Please add your name to the "Getting involved" section of the project page, if you would like to hear about opportunities to participate.
Mobile visual editor
The Editing team is trying to make it simpler to edit on mobile devices. The team is changing the visual editor on mobile. If you have something to say about editing on a mobile device, please leave a message at Talk:VisualEditor on mobile.
- On 3 September, the Editing team released version 3 of Edit Cards. Anyone could use the new version in the mobile visual editor.
- There is an updated design on the Edit Card for adding and modifying links. There is also a new, combined workflow for editing a link's display text and target.
- Feedback: You can try the new Edit Cards by opening the mobile visual editor on a smartphone. Please post your feedback on the Edit cards talk page.
- In September, the Editing team updated the mobile visual editor's editing toolbar. Anyone could see these changes in the mobile visual editor.
- One toolbar: All of the editing tools are located in one toolbar. Previously, the toolbar changed when you clicked on different things.
- New navigation: The buttons for moving forward and backward in the edit flow have changed.
- Seamless switching: an improved workflow for switching between the visual and wikitext modes.
- Feedback: You can try the refreshed toolbar by opening the mobile VisualEditor on a smartphone. Please post your feedback on the Toolbar feedback talk page.
Wikimania
The Editing Team attended Wikimania 2019 in Sweden. They led a session on the mobile visual editor and a session on the new talk pages project. They tested two new features in the mobile visual editor with contributors. You can read more about what the team did and learned in the team's report on Wikimania 2019.
Looking ahead
- Talk Pages Project: The team is thinking about the first set of proposed changes. The team will be working with a few communities to pilot those changes. The best way to stay informed is by adding your username to the list on the project page: Getting involved.
- Testing the mobile visual editor as the default: The Editing team plans to post results before the end of the calendar year. The best way to stay informed is by adding the project page to your watchlist: VisualEditor as mobile default project page.
- Measuring the impact of Edit Cards: This study asks whether the project helped editors add links and citations. The Editing team hopes to share results in November. The best way to stay informed is by adding the project page to your watchlist: Edit Cards project page.
– PPelberg (WMF) (talk) & Whatamidoing (WMF) (talk)
13:13, 29 באוקטובר 2019 (IST)
Community Wishlist 2020
סקר משאלות הקהילה 2020 פתוח עכשיו! הסקר הזה הוא חלק מתהליך ההחלטה על מה יעבוד הצוות הטכני הקהילתי בשנה הבאה. אנחנו מעודדים את כולם להציע הצעות עד ל־11 בנובמבר או להגיב על הצעות אחרות על מנת לשפר אותן.
השנה אנחנו מתמקדים בפרוייטקים הקטנים (ויקיספר, ויקימילון, ויקיציטוט, ויקיטקסט, ויקיספר, ויקיברסיטה, ויקימינים, ויקימסע וויקיחדשות). אנחנו מעוניינים לסייע לאותם פרויקטים ולספק שיפורים גדולים לקהילות. אם אתם חברים שפרויקטים האלה, נא השתתפו בסקר! על מנת לשלוח הצעות, ראו את ההנחיות בדף הסקר. אתם יכולים לכתוב הצעות בכל שפה, ואנחנו לתרגם את ההצעה בשבילכם. תודה ואנחנו מצפים לראות את ההצעות שלכם!
IFried (WMF) 21:30, 4 בנובמבר 2019 (IST)
Wiki Loves Folklore
Hello Folks,
Wiki Loves Love is back again in 2020 iteration as Wiki Loves Folklore from 1 February, 2020 - 29 February, 2020. Join us to celebrate the local cultural heritage of your region with the theme of folklore in the international photography contest at Wikimedia Commons. Images, videos and audios representing different forms of folk cultures and new forms of heritage that haven’t otherwise been documented so far are welcome submissions in Wiki Loves Folklore. Learn more about the contest at Meta-Wiki and Commons.
Kind regards,
Wiki Loves Folklore International Team
— Tulsi Bhagat (contribs | talk)
sent using MediaWiki message delivery (שיחה) 08:14, 18 בינואר 2020 (IST)
Movement Learning and Leadership Development Project
Hello
The Wikimedia Foundation’s Community Development team is seeking to learn more about the way volunteers learn and develop into the many different roles that exist in the movement. Our goal is to build a movement informed framework that provides shared clarity and outlines accessible pathways on how to grow and develop skills within the movement. To this end, we are looking to speak with you, our community to learn about your journey as a Wikimedia volunteer. Whether you joined yesterday or have been here from the very start, we want to hear about the many ways volunteers join and contribute to our movement.
To learn more about the project, please visit the Meta page. If you are interested in participating in the project, please complete this simple Google form. Although we may not be able to speak to everyone who expresses interest, we encourage you to complete this short form if you are interested in participating!
-- LMiranda (WMF) (talk) 21:01, 22 בינואר 2020 (IST)
Additional interface for edit conflicts on talk pages
Sorry, for writing this text in English. If you could help to translate it, it would be appreciated.
You might know the new interface for edit conflicts (currently a beta feature). Now, Wikimedia Germany is designing an additional interface to solve edit conflicts on talk pages. This interface is shown to you when you write on a discussion page and another person writes a discussion post in the same line and saves it before you do. With this additional editing conflict interface you can adjust the order of the comments and edit your comment. We are inviting everyone to have a look at the planned feature. Let us know what you think on our central feedback page! -- For the Technical Wishes Team: Max Klemm (WMDE) 16:15, 26 בפברואר 2020 (IST)
Editing news 2020 #1 – Discussion tools
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
The Editing team has been working on the talk pages project. The goal of the talk pages project is to help contributors communicate on wiki more easily. This project is the result of the Talk pages consultation 2019.
The team is building a new tool for replying to comments now. This early version can sign and indent comments automatically. Please test the new Reply tool.
- On 31 March 2020, the new תגובה tool was offered as a Beta Feature editors at four Wikipedias: Arabic, Dutch, French, and Hungarian. If your community also wants early access to the new tool, contact User:Whatamidoing (WMF).
- The team is planning some upcoming changes. Please review the proposed design and share your thoughts on the talk page. The team will test features such as:
- an easy way to mention another editor ("pinging"),
- a rich-text visual editing option, and
- other features identified through user testing or recommended by editors.
To hear more about Editing Team updates, please add your name to the "Get involved" section of the project page. You can also watch these pages: the main project page, Updates, Replying, and User testing.
– PPelberg (WMF) (talk) & Whatamidoing (WMF) (talk)
22:28, 8 באפריל 2020 (IDT)
Editing news 2020 #2
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
This issue of the Editing newsletter includes information the Talk pages project, an effort to help contributors communicate on wiki more easily.
- Reply tool: This is available as a Beta Feature at the four partner wikis (Arabic, Dutch, French, and Hungarian Wikipedias). The Beta Feature is called "כלי שיחה". The Beta Feature will get new features soon. The new features include writing comments in a new visual editing mode and pinging other users by typing
@
. You can test the new features on the Beta Cluster now. Some other wikis will have a chance to try the Beta Feature in the coming months. - New requirements for user signatures: Soon, users will not be able to save invalid custom signatures in Special:Preferences. This will reduce signature spoofing, prevent page corruption, and make new talk page tools more reliable. Most editors will not be affected.
- New discussion tool: The Editing team is beginning work on a simpler process for starting new discussions. You can see the initial design on the project page.
- Research on the use of talk pages: The Editing team worked with the Wikimedia research team to study how talk pages help editors improve articles. We learned that new editors who use talk pages make more edits to the main namespace than new editors who don't use talk pages.
23:36, 17 ביוני 2020 (IDT)
Feedback on movement names
שלום. Apologies if you are not reading this message in your native language. אנא סייעו בתרגום הדף if necessary. תודה!
There are a lot of conversations happening about the future of our movement names. We hope that you are part of these discussions and that your community is represented.
Since 16 June, the Foundation Brand Team has been running a survey in 7 languages about 3 naming options. There are also community members sharing concerns about renaming in a Community Open Letter.
Our goal in this call for feedback is to hear from across the community, so we encourage you to participate in the survey, the open letter, or both. The survey will go through 7 July in all timezones. Input from the survey and discussions will be analyzed and published on Meta-Wiki.
Thanks for thinking about the future of the movement, --The Brand Project team, 22:52, 2 ביולי 2020 (IDT)
Note: The survey is conducted via a third-party service, which may subject it to additional terms. For more information on privacy and data-handling, see the survey privacy statement.
Editing news 2020 #3
Read this in another language • Subscription list for this multilingual newsletter
Seven years ago this month, the Editing team offered the visual editor to most Wikipedia editors. Since then, editors have achieved many milestones:
- More than 50 million edits have been made using the visual editor on desktop.
- More than 2 million new articles have been created in the visual editor. More than 600,000 of these new articles were created during 2019.
- The visual editor is increasingly popular. The proportion of all edits made using the visual editor has increased every year since its introduction.
- In 2019, 35% of the edits by newcomers (logged-in editors with ≤99 edits) used the visual editor. This percentage has increased every year.
- Almost 5 million edits on the mobile site have been made with the visual editor. Most of these edits have been made since the Editing team started improving the mobile visual editor in 2018.
- On 17 November 2019, the first edit from outer space was made in the mobile visual editor. 🚀 👩🚀
- Editors have made more than 7 million edits in the 2017 wikitext editor, including starting 600,000 new articles in it. The 2017 wikitext editor is VisualEditor's built-in wikitext mode. You can enable it in your preferences.
15:56, 9 ביולי 2020 (IDT)
Announcing a new wiki project! Welcome, Abstract Wikipedia
Hi all,
It is my honor to introduce Abstract Wikipedia, a new project that has been unanimously approved by the Wikimedia Foundation Board of Trustees. Abstract Wikipedia proposes a new way to generate baseline encyclopedic content in a multilingual fashion, allowing more contributors and more readers to share more knowledge in more languages. It is an approach that aims to make cross-lingual cooperation easier on our projects, increase the sustainability of our movement through expanding access to participation, improve the user experience for readers of all languages, and innovate in free knowledge by connecting some of the strengths of our movement to create something new.
This is our first new project in over seven years. Abstract Wikipedia was submitted as a project proposal by Denny Vrandečić in May 2020 [1] after years of preparation and research, leading to a detailed plan and lively discussions in the Wikimedia communities. We know that the energy and the creativity of the community often runs up against language barriers, and information that is available in one language may not make it to other language Wikipedias. Abstract Wikipedia intends to look and feel like a Wikipedia, but build on the powerful, language-independent conceptual models of Wikidata, with the goal of letting volunteers create and maintain Wikipedia articles across our polyglot Wikimedia world.
The project will allow volunteers to assemble the fundamentals of an article using words and entities from Wikidata. Because Wikidata uses conceptual models that are meant to be universal across languages, it should be possible to use and extend these building blocks of knowledge to create models for articles that also have universal value. Using code, volunteers will be able to translate these abstract “articles” into their own languages. If successful, this could eventually allow everyone to read about any topic in Wikidata in their own language.
As you can imagine, this work will require a lot of software development, and a lot of cooperation among Wikimedians. In order to make this effort possible, Denny will join the Foundation as a staff member in July and lead this initiative. You may know Denny as the creator of Wikidata, a long-time community member, a former staff member at Wikimedia Deutschland, and a former Trustee at the Wikimedia Foundation [2]. We are very excited that Denny will bring his skills and expertise to work on this project alongside the Foundation’s product, technology, and community liaison teams.
It is important to acknowledge that this is an experimental project, and that every Wikipedia community has different needs. This project may offer some communities great advantages. Other communities may engage less. Every language Wikipedia community will be free to choose and moderate whether or how they would use content from this project.
We are excited that this new wiki-project has the possibility to advance knowledge equity through increased access to knowledge. It also invites us to consider and engage with critical questions about how and by whom knowledge is constructed. We look forward to working in cooperation with the communities to think through these important questions.
There is much to do as we begin designing a plan for Abstract Wikipedia in close collaboration with our communities. I encourage you to get involved by going to the project page and joining the new mailing list [3]. We recognize that Abstract Wikipedia is ambitious, but we also recognize its potential. We invite you all to join us on a new, unexplored path.
Yours,
Katherine Maher (Executive Director, Wikimedia Foundation)
Sent by m:User:Elitre (WMF) 22:56, 9 ביולי 2020 (IDT) - m:Special:MyLanguage/Abstract Wikipedia/July 2020 announcement
Important: maintenance operation on September 1st
Read this message in another language • אנא סייעו בתרגום הדף
The Wikimedia Foundation will be testing its secondary data centre. This will make sure that Wikipedia and the other Wikimedia wikis can stay online even after a disaster. To make sure everything is working, the Wikimedia Technology department needs to do a planned test. This test will show if they can reliably switch from one data centre to the other. It requires many teams to prepare for the test and to be available to fix any unexpected problems.
They will switch all traffic to the secondary data centre on Tuesday, September 1st 2020.
Unfortunately, because of some limitations in MediaWiki, all editing must stop while the switch is made. We apologize for this disruption, and we are working to minimize it in the future.
You will be able to read, but not edit, all wikis for a short period of time.
- You will not be able to edit for up to an hour on Tuesday, September 1st. The test will start at 14:00 UTC (15:00 BST, 16:00 CEST, 10:00 EDT, 19:30 IST, 07:00 PDT, 23:00 JST, and in New Zealand at 02:00 NZST on Wednesday September 2).
- If you try to edit or save during these times, you will see an error message. We hope that no edits will be lost during these minutes, but we can't guarantee it. If you see the error message, then please wait until everything is back to normal. Then you should be able to save your edit. But, we recommend that you make a copy of your changes first, just in case.
Other effects:
- Background jobs will be slower and some may be dropped. Red links might not be updated as quickly as normal. If you create an article that is already linked somewhere else, the link will stay red longer than usual. Some long-running scripts will have to be stopped.
- There will be code freezes for the week of September 1st, 2020. Non-essential code deployments will not happen.
This project may be postponed if necessary. You can read the schedule at wikitech.wikimedia.org. Any changes will be announced in the schedule. There will be more notifications about this. Please share this information with your community.
Trizek (WMF) (talk) 16:48, 26 באוגוסט 2020 (IDT)
Invitation to participate in the conversation
שלום. Apologies for cross-posting, and that you may not be reading this message in your native language: translations of the following announcement may be available on Meta. אנא סייעו בתרגום הדף. תודה!
We are excited to share a draft of the Universal Code of Conduct, which the Wikimedia Foundation Board of Trustees called for earlier this year, for your review and feedback. The discussion will be open until October 6, 2020.
The UCoC Drafting Committee wants to learn which parts of the draft would present challenges for you or your work. What is missing from this draft? What do you like, and what could be improved?
Please join the conversation and share this invitation with others who may be interested to join, too.
To reduce language barriers during the process, you are welcomed to translate this message and the Universal Code of Conduct/Draft review. You and your community may choose to provide your opinions/feedback using your local languages.
To learn more about the UCoC project, see the Universal Code of Conduct page, and the FAQ, on Meta.
Thanks in advance for your attention and contributions, The Trust and Safety team at Wikimedia Foundation, 20:55, 10 בספטמבר 2020 (IDT)בקשת מינוי למפעיל מערכת
ברצוני לקבל את ההרשאה ולעזור בתחזוקת האתר, לטפל במשחיתים (השבוע 2 דפי הבל). כרגע יש 2 מפעילים והם לא כל כך פעילים. מגזין יהלום (שיחה) 14:27, 29 בספטמבר 2020 (IDT)
בעד
בעד--2A01:6500:A047:214B:55C:7345:36C4:660E 16:10, 29 בספטמבר 2020 (IDT)