5 הוא המספר הראשוני היחיד המסתיים עם הספרה 5, היות שכל המספרים האחרים המסתיימים בחמש בשיטה העשרונית הם כפולות של 5. כתוצאה מכך 5 בבסיס 10 הוא מספר אוטומורפי מסדר 1.
מבחן התחלקות: מספר שלם מתחלק ב-5 אם ורק אם ספרת האחדות שלו היא 5 או 0. במילים אחרות – מספר מתחלק ב-5 אם ורק אם ספרת האחדות שלו מתחלקת ב-5.
5 הוא גורם של 10, ולכן בהצגה כשבר עשרונישברים עם 5 במכנה לא מניבים אינסוף ספרות מימין לנקודה, כמו רוב הגורמים הראשוניים. כאשר הם נכתבים בשיטה העשרונית, כל הכפולות של 5 יסתיימו ב-5 או 0.
5 הוא מספר פיבונאצ'י היות שהוא 2 + 3. מספר פיבואנצ'י הבא הוא 8.
5 הוא הצלע הארוכה במשולש ישר הזווית הקטן ביותר שצלעותיו שלמות. הצלעות של משולש זה הם 3,4 ו-5. בנוסף, 5 הוא הצלע הקצרה במשולש ישר הזווית השני שצלעותיו הם: 5,12 ו-13.
5 הוא המספר הטבעי הקטן ביותר שניתן לבטא אותו כסכום של שני ריבועים (1*1 +2*2) וגם כהפרש בין שני ריבועים (2*2 - 3*3).
ישנם פרחים רבים עם חמישה עלי כותרת או עלי גביע. חמש הוא מספר עלי הכותרת של רוב זני הנורית. פרחי העדעד הכחול הם "פרחים נכונים" (דהיינו בעלי יותר מציר סימטריה אחד) מטיפוס 5, כלומר בעלי 5 עלי כותרת, 5 עלי גביע, 5 אבקנים ו־5 עלי שחלה. פרחים פרפרניים הם פרחים הבנויים מחמישה עלי כותרת נפרדים. עלה אחד, גדול בדרך כלל מכל השאר, צומח בניצב לציר הפרח, נקרא מפרש. שני עלי כותרת נוספים הצמודים זה לזה באורכם, צומחים לאורך הציר, נקראים סירה. שני עלים נוספים, צומחים לצד הסירה, נקראים משוטים.
לאדם יש חמש אונותריאה – שלוש בריאה הימנית ושתיים בשמאלית.
העובדה, שלאדם יש חמש אצבעות בכל אחת משתי ידיו, היא כנראה הסיבה לנטייה של האדם, לספור על בסיס עשר. לספירה על בסיס עשר יש השפעה עמוקה ביותר על לשונות הדיבור, על הטכנולוגיה, על אופן הניסוח של המידע המדעי ועוד.
במסורות המזרח הרחוק, ישנם חמישה יסודות (מים, אש, אדמה, עץ ומתכת). השמות היפנים של הימים חמישי עד ראשון גזורים מיסודות אלו (שאר השמות גזורים משמות כוכבי הלכת).
בקנטוניזית חמש נשמע כמו המילה "לא", ולכן כאשר חמש מופיע לפני מספר מזל, לדוגמה 58, הוא נחשב כמביא למזל רע.
בנומרולוגיה, המספר 5 מייצג את האדם כרוח האל שהתגשמה בבשר, כאנלוגיה לחיבור של 1 (אלוהים) ו-4 (חומר). הגוף האנושי מתואר בעולם המיסטיקה ככוכב מחומש.
נהוג לומר שלאדם ישנם חמישה חושים: ראייה, שמיעה, ריח, טעם ומישוש[2].