תמר קולק

רעייתו של ראש עיריית ירושלים, טדי קולק, וממייסדות איל"ן, ארגון המטפל בילדים נפגעים

תמר אנה הלנה קוֹלֶק (17 ביולי 1917 - 24 ביולי 2013) הייתה רעייתו של ראש עיריית ירושלים, טדי קולק, וממייסדות איל"ן, ארגון המטפל בילדים נפגעים. זוכת אות יקירת ירושלים לשנת 1996.

תמר קולק
תמר קולק, 1990
תמר קולק, 1990
לידה 17 ביולי 1917
וינה
פטירה 24 ביולי 2013 (בגיל 96)
ירושלים
שם לידה Anna Helene Schwarz עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל, ציסלייטניה (ארצות אוסטריה), אוסטריה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה חלקת גדולי האומה בהר הרצל
פעילות בולטת ממייסדות איל"ן,
ידוע בשל אשתו של טדי קולק
השקפה דתית יהדות עריכת הנתון בוויקינתונים
בן זוג טדי קולק
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

קורות חייה

עריכה

קולק נולדה ב-1917 בווינה לרב והקודיקולוג ארתור זכריה שוורץ, בנו של הרב אדולף שוורץ. כנערה הצטרפה לתנועה הציונית "כחול־לבן", שם פגשה את טדי קולק, שהיה המדריך שלה. ב-1937 עלתה לארץ ישראל, והתאחדה עם טדי, שעלה שנתיים לפניה, והשניים הצטרפו יחד לגרעין המייסד של קיבוץ עין גב, שלחופה המזרחי של הכנרת. תמר מונתה לאקונומית של הקיבוץ (האחראית על אספקת המזון וניהול תקציבו), ואילו טדי החל בפעילותו הציבורית בסוכנות היהודית. לאחר קום המדינה נשלח קולק על ידי ראש הממשלה דוד בן-גוריון לוושינגטון, ועם שובם ארצה בתחילת שנות ה-50, עם מינוי קולק למנהל משרד ראש הממשלה, עברו השניים לגור בירושלים.

תמר ליוותה את טדי בכל עשייתו הציבורית, ובמיוחד ב-28 שנותיו בראשות העיר עד לפרישתו ב-1993, עם הפסדו בבחירות לאהוד אולמרט. הם היו נשואים עד מותו ב-2007.

קולק נמנית עם מייסדי איל"ן, והיא כיהנה במשך יותר מ-25 שנים כיו"ר סניף איל"ן ירושלים. מאוחר יותר שימשה כנשיאת הכבוד של הסניף. היא קיבלה את עיטור יקיר איל"ן בשנת 2000. כן פעלה רבות למען "בית תמר" שהוקם בשנת 1982 שנקרא על שמה. בית תמר שימש כמקום ליישום מודל ייחודי של מסגרת משפחתית קטנה, אשר שמה לה למטרה להיות תחליף לבית המשפחה של ילדים נכים, שמסיבות שונות לא יכלו להמשיך ולהתגורר עם משפחתם הביולוגית.

בשנת תשנ"ו זכתה באות הנשיא למתנדב.

לכבודה נקראה פילה בגן החיות התנ"כי בעיר.

לקולק ובעלה נולדו שני ילדים: האמנית אסנת והקולנוען עמוס קולק.

קולק נפטרה ב-24 ביולי 2013, בגיל 96. היא נטמנה בחלקת גדולי האומה בהר הרצל לצד בעלה.

קישורים חיצוניים

עריכה
  מדיה וקבצים בנושא תמר קולק בוויקישיתוף

הערות שוליים

עריכה