פלורנס נייטינגייל דייוויד

סטטיסטיקאית

פלורנס נייטינגייל דייווידאנגלית: Florence Nightingale David;‏ 23 באוגוסט 1909 - 23 ביולי 1993) הייתה סטטיסטיקאית בריטית. היא נקראה כך על שם פלורנס נייטינגייל שהייתה חברה של הוריה.

פלורנס נייטינגייל דייוויד
Florence Nightingale David
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 23 באוגוסט 1909
Ivington, הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 23 ביולי 1993 (בגיל 83)
קנסינגטון, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי סטטיסטיקה עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים
מנחה לדוקטורט קרל פירסון, Birmachu עריכת הנתון בוויקינתונים
מוסדות
תלמידי דוקטורט Colin Lingwood Mallows, Richard Herbert Harms, Roberta Marie Runnestrand, Arun Murlidhar Deekshit, James Allen Baldwin, John Greenville Saw, Timothy E. Paysen, Gwilym Jenkins, Floyd Dawson Maxwell עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
  • פרס אליזבת סקוט (1992)
  • עמית האיגוד האמריקני לסטטיסטיקה (1954)
  • עמיתת המכון לסטטיסטיקה מתמטית (1946) עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג אוולין פיקס עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ביוגרפיה

עריכה

דייוויד למדה מתמטיקה במכללת בדפורד, ולאחר שסיימה את לימודיה שם קיבלה מלגת לימודים ליוניברסיטי קולג' בלונדון, שם הייתה לעוזרת המחקר של קרל פירסון, ועסקה בחישובי ההתפלגות של מקדם המתאם. כשפירסון הלך לעולמו ב-1934, עברה לברקלי, שם למדה לדוקטורט בהדרכתו של ג'רזי ניימן. התואר הוענק לה ב-1938.

במלחמת העולם השנייה עבדה במשרד ההגנה הבריטי. היא בנתה מודלים סטטיסטיים שנועדו לחזות את הנזקים האפשריים במקרה שאזורים מיושבים בצפיפות, כמו למשל עיר גדולה, יופצצו. המודלים איפשרו לה להעריך את הנזקים שייגרמו לחיי אדם, מספר הפצעים ונזקים לתשתיות. על סמך תחזיות אלה, הוקצו לעיר לונדון ולערים נוספות המשאבים המתאימים למקרים של הפצצות.

לאחר המלחמה חזרה ליוניברסיטי קולג' כפרופסור לסטטיסטיקה. ב-1968 עברה לאוניברסיטת קליפורניה בריברסייד, שם מונתה לפרופסור מן המניין, ולראש המחלקה לסטטיסטיקה. לאחר פרישתה עברה לאוניברסיטת קליפורניה בברקלי, שם המשיכה ללמד ולעסוק במחקר בביוסטטיסטיקה.

דייוויד התעניינה גם בהיסטוריה של הסטטיסטיקה, ואת תוצאות מחקריה הציגה בספר הקלאסי Games, Gods and Gambling. במהלך הקריירה שלה כתבה 10 ספרים, ופרסמה מעל ל-100 מאמרים מדעיים. בין השותפים לפרסומים אלה נמנו קרל פירסון, ג'רזי ניימן, אוסטין ברדפורד היל, מוריס קנדל, אוולין פיקס, ורבים אחרים.

פרסים והוקרה

עריכה

דייוויס הייתה עמיתת האיגוד האמריקני לססטטיסטיקה והמכון לסטטיסטיקה מתמטית. ב-1992 דייוויד הייתה הזוכה הראשונה בפרס על שם אליזבת ל. סקוט,[1] המוענק על ידי וועדת נשיאי האגודות הסטטיסטיות (COPSS) עבור "פיתוח הזדמנויות לנשים בתחום הסטטיסטיקה".

ב-2001, וועדת נשיאי האגודות הסטטיסטיות ייסדה פרס חדש על שמה של דייוויד, המוענק פעם בשנתיים ל"סטטיסטיקאית המהווה מודל לחיקוי לנשים אחרות".[1]. לין בילארד היא בין מקבלי הפרס.

קישורים חיצוניים

עריכה

הערות שוליים

עריכה
  1. ^ 1 2 פרס פלורנס נייטינגייל דייוויד, באתר וועדת נשיאי האגודות הסטטיסטיות (COPSS)