אורית רוזין

היסטוריונית ישראלית
גרסה מ־07:56, 6 בינואר 2025 מאת בריאן (שיחה | תרומות) (קישורים חיצוניים: תקלדה)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

אורית רוזין היא היסטוריונית חברתית, פרופסור חבר בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב.

אורית רוזין
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
ענף מדעי היסטוריה
עיסוק פרופסור חבר
מקום לימודים אוניברסיטת תל אביב
מנחה לדוקטורט יוסף גורני, אברהם שפירא (פצ'י)
מוסדות אוניברסיטת תל אביב
www.oritrozin.com

אורית רוזין סיימה בהצטיינות תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל ובי. איי. כללי בשנת 1989 באוניברסיטת תל אביב. בשנת 1996 סיימה את לימודי התואר השני (קורסים בלבד) ובשנת 2002 סיימה את עבודת הדוקטורט בנושא: מגוף ראשון רבים לגוף ראשון יחיד׳: תהליכי אינדיבידואליזציה בראשית העשור הראשון למדינה. העבודה נכתב תחת הדרכתם של פרופסור יוסף גורני ופרופסור אברהם שפירא (פצ'י). בין השנים 1999 ל־2011 לימדה פרופסור רוזין במחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות באוניברסיטה הפתוחה, כמו גם במחלקה ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת חיפה ובמחלקה להיסטוריה בבצלאל. בשנת 2011 החקבלה כחברת סגל בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב, ובשנת 2016 הועלתה לדרגת פרופסור חבר.

תחומי המחקר של פרופסור רוזין הם: היסטוריה חברתית ותרבותית של החברה ישראלית בשנות החמישים והשישים (של המאה ה-20), היסטוריה של רגשות, מדיניות כלכלית, זכויות ילדים, הקשר בין האזרח למדינה, הבית הישראלי, וזכויות אדם וזהות לאומית. עבודותיה התפרסמו בכתבי עת בין-לאומיים רבים והיא גם חברת הנהלה וחברת מערכת במספר כתבי עת מובילים.

ספרה הראשון חובת האהבה הקשה, יחיד וקולקטיב בישראל בשנות החמישים (2008) זכה בפרס יונתן שפירא מטעם האגודה ללימודי ישראל בשנת 2009.

ספרה השני A Home for All Jews: Citizenship and National Identity in the New Israeli State הגיע לשלבים האחרונים של פרס ג'ורדן שניצר מטעם האגודה ללימודי יהדות.

פרופסור רוזין היא גם זוכת הפרס על שם יובל היימן על חדשנות מחקרית לשנת תשפ״א שמוענק על ידי מרכז זלמן שזר.

קישורים חיצוניים

עריכה