Suomen maabrändivaltuuskunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tulostettavaa versiota ei enää tueta ja siinä voi olla renderöintivirheitä. Päivitä selaimesi kirjanmerkit ja käytä selaimen tavallista tulostustoimintoa sen sijaan.

Suomen maabrändivaltuuskunta oli vuonna 2008 asetettu valtuuskunta, jonka tehtävänä oli luoda perusta Suomen maabrändille eli maakuvalle. Tarkoituksena oli parantaa Suomen kansainvälistä kilpailukykyä.[1] Ulkoministeri Alexander Stubb asetti valtuuskunnan vuonna 2008, ja sen puheenjohtajaksi kutsuttiin Jorma Ollila.[2] Valtuuskunnan nimeäminen pohjautui hallitusohjelmaan.[1]

Konsulttina toimi Simon Anholt, joka on keksinyt käsitteen kansakunnan brändi ja levittänyt oppiaan viidessätoista vuodessa lähes viiteenkymmeneen maahan. Loppuraportti oli Suomen Kuvalehden mukaan ”jokseenkin samankaltainen” hänen näkemyksensä kanssa.[3] Hän sai 150 000 euroa työstään, jota hän kuvaili näin:

  • ”Viikko Suomessa riittää, ja maasta tietää totuuden.”
  • ”Voin kuvailla pienelle paperille suomalaisen identiteetin, eikä kukaan oikeastaan voi olla mistään eri mieltä kanssani.”

Marraskuussa 2010 valtuuskunta luovutti raporttinsa Stubbille. Sen ohessa julkistettiin visio vuodelle 2030.[4]

Raportin ilmestyttyä Helsingin Sanomien arviossa kuvailtiin brändiryhmän luomaa Suomi-kuvaa perinteiseksi. Tärkeitä teemoja olivat opettaminen, arkiluovuus, luonto ja vesiosaaminen.[5]

Heinäkuussa 2014 maabrändin verkkosivut ja sosiaalisen median tunnukset poistettiin käytöstä.lähde?

Katso myös

Lähteet

Aiheesta muualla