Don Johnson Big Band

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 22. tammikuuta 2020 kello 13.13 käyttäjän Kekkone (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Don Johnson Big Band
Don Johnson Big Band esiintymässä vuonna 2006.
Don Johnson Big Band esiintymässä vuonna 2006.
Tiedot
Tyylilaji hip hop, jazz
Kotipaikka Suomi
Jäsenet

Tommylaulu
Johannes, koskettimet
Kari, rummut, kitara, basso
Pekkasaksofoni, huilu
Felix, beatboxing

Levy-yhtiö

Beat Black
Universal Music

Aiheesta muualla
Kotisivut

Don Johnson Big Band on suomalainen hip hop -yhtye, jonka musiikissa on myös vaikutteita jazzista ja muista musiikin tyylilajeista. Yhtyeen nimi viittaa Miami Vice -televisiosarjan näyttelijään Don Johnsoniin.[1]

Historia

Yhtyeen alku sijoittuu 1990-luvun puoliväliin Tommy Lindgrenin, Johannes Laihon ja Kari Saarilahden tutustuttua lukiossa ja soitettua koulunsa musiikkiluokassa. Myöhemmin mukaan liittyi myös yhtyeen neljäs jäsen Pekka Mikkonen. Nimi Don Johnson Big Band syntyi salamannopeasti heidän harjoitustilansa varauslistaa ylläpitävän naisen tiedusteltua yhtyeen nimeä.[2]

Vuonna 2000 Don Johnson Big Band julkaisi esikoisalbuminsa Support de Microphones.lähde? Toista albumia varten yhtye solmi yhteistyösopimuksen Universal Musicin kanssa.lähde?

Yhtye on esiintynyt myös ulkomailla, muun muassa Kiinassa sekä musiikkialan suurtapahtumassa Midemissä (2006) yhtenä Suomen edustajana.lähde?

Keikoille tunnusomaista on runsas vierailijoiden käyttö: keikoilla ovat yleensä mukana Juuso Hannukainen ja Tero Rantanen (lyömäsoittimet), ja usein mukana on nähty myös Quintessencen laulaja Emma Salokoski sekä beatboxaaja Felix Zenger.lähde?

Tommy Lindgren Ilosaarirockissa vuonna 2009.

Jäsenet

Diskografia

Studioalbumit

Singlet

Lähteet

  • Alanko Tero, Silas Petri: Neljäs sukupolvi - Suomalainen rock nyt. Johnny Kniga, 2006. ISBN 951-0-31764-0

Viitteet

  1. Don Johnson Big Band – Dec. 21 at Tavastia SPIRIT FM. 19.12.2016. Viitattu 15.1.2018. (englanti)
  2. Alanko Tero, Silas Petri, Neljäs sukupolvi - Suomalainen rock nyt, Johnny Kniga, 2006, sivut 35-44

Aiheesta muualla