Puuparta

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 16. joulukuuta 2019 kello 07.36 käyttäjän Styroks (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Puuparta ja Hobitit” Tom Lobackin kuvittamana.

Puuparta (sindariksi Fangorn) on fiktiivinen hahmo J. R. R. Tolkienin luomassa Keski-Maassa.

Varoitus: Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Puuparta on vanhin enteistä, puunkaltaisista otuksista, jotka ovat "puiden paimenia". Hän on erittäin pitkä ja jäykkäraajainen ja hänellä on puinen iho sekä lehtiset hiukset. Puuparta ystävystyi Merrin ja Pippinin kanssa heidän paettuaan örkkejä. Puuparta asuu Fangornin metsässä, joka on nimetty hänen mukaansa (tai hän metsän mukaan). Kirjassa Gandalf sanoo Puuparran olevan vanhin Keskimaassa asuva olento.

Kirjatrilogiassa Taru sormusten herrasta Puuparta suuttuu Sarumanin örkkien kaadettua puita ja suostuttelee muut entit hyökkäämään Rautapihaa vastaan.

Puuparta antoi myös Merrille ja Pippinille erikoista juomaa, joka kasvatti heidän pituuttaan.

Rautapihan tuhoamisen jälkeen Puuparta ja muut entit vahtivat Sarumania, joka on piiritetty Orthancin torniin. Saruman kuitenkin suostuttelee vapauttamaan hänet, ja tällä on vakavia seurauksia Konnulle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Peter Jacksonin elokuvissa Taru Sormusten herrasta: Kaksi Tornia (2002) ja Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (2003) Puuparta on toteutettu animoidun nuken ja digitaalisen CGI-grafiikan yhdistelmänä: kohtauksissa, joissa Puuparta toimii vastanäyttelijöiden kanssa käytetään animoitua nukkea johon jälkituotannossa lisätään digitaalisesti pää ja kasvot.[1] John Rhys-Davies, joka näyttelee myös Gimliä, toimii Puuparran ääninäyttelijänä.

  1. Audrey Doyle: The Two Towers helmikuu 2003. Computer Graphics World. Viitattu 4.1.2019.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.