Ero sivun ”Odaiba” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Koos (keskustelu | muokkaukset)
p linkitys
Rivi 4: Rivi 4:


==Historia==
==Historia==
Saaren rakentaminen aloitettiin [[Tokugawa]]-shōgunaatin aikana vuonna [[1853]] ja sen oli alun perin tarkoitus toimia linnoituksena ja suojata [[Tokio]]ta mereltä tulevia hyökkäyksiä vastaan. Ensisijaisena uhkana tuolloin oli [[kommodori]] [[Matthew Perry (upseeri)|Matthew Perryn]] laivasto, joka oli saapunut alueelle.
Saaren rakentaminen aloitettiin [[Tokugawa-shōgunaatti|Tokugawa-shōgunaatin]] aikana vuonna [[1853]] ja sen oli alun perin tarkoitus toimia linnoituksena ja suojata [[Tokio]]ta mereltä tulevia hyökkäyksiä vastaan. Ensisijaisena uhkana tuolloin oli [[kommodori]] [[Matthew Perry (upseeri)|Matthew Perryn]] laivasto, joka oli saapunut alueelle.


Vuonna [[1928]] ''Dai-San Daiba'' (第三台場) eli "Patteri numero 3" kunnostettiin ja avattiin yleisölle.
Vuonna 1928 ''Dai-San Daiba'' (第三台場) eli "Patteri numero 3" kunnostettiin ja avattiin yleisölle.


Saaren kehittäminen uudelleen alkoi [[Tsukuba]]ssa pidetyn vuonna 1985 Expo ´85 -[[maailmannäyttely]]n menestyksen myötä. Japanin talous oli korkeasuhdanteessa ja Odaibasta päätettiin tehdä tulevaisuuden asumisen esittelykappale. Hankkeen kustannukset olivat yli 10 miljardia [[yhdysvaltain dollari]]a ja sen oli tarkoitus toimia itsenäisenä ja muista riippumattomana kotina jopa 100 000 asukkaalle. Japanin talous kuitenkin romahti vuonna [[1991]] ja vuoteen [[1995]] mennessä Odaiba oli käytännössä joutomaata.
Saaren kehittäminen uudelleen alkoi [[Tsukuba]]ssa pidetyn vuonna 1985 Expo ´85 -[[maailmannäyttely]]n menestyksen myötä. Japanin talous oli korkeasuhdanteessa ja Odaibasta päätettiin tehdä tulevaisuuden asumisen esittelykappale. Hankkeen kustannukset olivat yli 10 miljardia [[yhdysvaltain dollari]]a ja sen oli tarkoitus toimia itsenäisenä ja muista riippumattomana kotina jopa 100 000 asukkaalle. Japanin talous kuitenkin romahti vuonna 1991 ja vuoteen 1995 mennessä Odaiba oli käytännössä joutomaata.


Vuonna [[1996]] alue kaavoitettiin uudelleen ja se heräsi henkiin. Alueelle rakennettiin hotelleja ja ostoskeskuksia ja useat suuryritykset, muun muassa [[Fuji TV]], siirsivät pääkonttoreitaan alueelle.
Vuonna 1996 alue kaavoitettiin uudelleen ja se heräsi henkiin. Alueelle rakennettiin hotelleja ja ostoskeskuksia ja useat suuryritykset, muun muassa [[Fuji TV]], siirsivät pääkonttoreitaan alueelle.


==Nähtävyydet==
==Nähtävyydet==

Versio 9. maaliskuuta 2010 kello 11.31

Dai-Roku Daiba (第六台場) tai "Patteri nro 6", yksi alkuperäisistä Edo-kauden linnakesaarista. Nähtynä Sateenkaarisillalta. Odaiban alue on nähtävissä taustalla.

Odaiba (jap. お台場, sijainti 35.63°N, 139.775°E), joskus myös Daiba, on keinotekoinen saari Tokionlahdessa. Hallinnollisesti saari kuuluu Minaton, Kōtōn ja Shinagawan erillisalueisiin.

Historia

Saaren rakentaminen aloitettiin Tokugawa-shōgunaatin aikana vuonna 1853 ja sen oli alun perin tarkoitus toimia linnoituksena ja suojata Tokiota mereltä tulevia hyökkäyksiä vastaan. Ensisijaisena uhkana tuolloin oli kommodori Matthew Perryn laivasto, joka oli saapunut alueelle.

Vuonna 1928 Dai-San Daiba (第三台場) eli "Patteri numero 3" kunnostettiin ja avattiin yleisölle.

Saaren kehittäminen uudelleen alkoi Tsukubassa pidetyn vuonna 1985 Expo ´85 -maailmannäyttelyn menestyksen myötä. Japanin talous oli korkeasuhdanteessa ja Odaibasta päätettiin tehdä tulevaisuuden asumisen esittelykappale. Hankkeen kustannukset olivat yli 10 miljardia yhdysvaltain dollaria ja sen oli tarkoitus toimia itsenäisenä ja muista riippumattomana kotina jopa 100 000 asukkaalle. Japanin talous kuitenkin romahti vuonna 1991 ja vuoteen 1995 mennessä Odaiba oli käytännössä joutomaata.

Vuonna 1996 alue kaavoitettiin uudelleen ja se heräsi henkiin. Alueelle rakennettiin hotelleja ja ostoskeskuksia ja useat suuryritykset, muun muassa Fuji TV, siirsivät pääkonttoreitaan alueelle.

Nähtävyydet

Nykyään Odaiba on suosittu ostosalue, mutta myös nähtävyys niin tokiolaisille kuin matkailijoillekin. Alueen nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa:

  • Fuji TV:n studiot
  • Sateenkaarisilta, joka yhdistää Odaiban Tokioon
  • Decks Tokyo Beach, ostoskeskus
  • Aqua City, ostoskeskus
  • Venus Port, venetsialaistyylinen ostoskeskus
  • Zepp Tokyo, yksi Tokion suurimmistä yökerhoista
  • Oedo-Onsen-Monogatari, kuumat lähteet
  • Tokyo Big Sight, Tokion kansainvälinen messukeskus
  • Miraikan, Kehittyvän tieteen ja innovaation kansallinen museo
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Odaiba