Ero sivun ”Mikromaksu” versioiden välillä

[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ipr1 (keskustelu | muokkaukset)
mikä ihmeen toinen aalto.. ei ole tullut selvennystä tai lähdettä -> pois
Nikolai77 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 2:
 
Mikromaksuja on toteutettu pääasiassa kahdella tavalla, joista käytetään termejä "open loop" ja "closed loop". Open loop -maksut perustuvat siihen, että käyttäjällä on yksi tili, kuten [[pankkitili]] tai [[luottokortti]], jolla maksuja suoritetaan.
Closed loop -järjestelmä perustuu siihen, että asiakas maksaa etukäteen palvelussa olevalle tililleen summan (esim. luottokortillaan), ja voi sitten käyttää näitä varoja mikromaksuihin. Closed loop vertautuu esim. reaalimaailman [[lahjakortti|lahjakortteihin]].<ref>https://clearbridgemobile.com/open-vs-closed-loop-mobile-payments/ </ref>
 
Useita mikromaksujärjestelmiä kehitettiin 1990-luvulla, mutta mikromaksut eivät vielä tällöin menestyneet.
 
Kuluttajat eivät suostuneet maksamaan edes senttejä hyödykkeistä, jos niitä oli aiemmin saanut ilmaiseksi, kuten [[Artikkeli (kirjallisuus)|lehtiartikkeleista]].
Etenkin aluksi kaavailluissa open loop -järjestelmissä siirtomaksut muodostuivat esteeksi. On arvioitu, ettei alle 1,5 dollarin maksuja kertakaikkiaankerta kaikkiaan kannata tehdä pankkien ja luottokorttiyhtiöiden vaatimien maksujen vuoksi. Lisäksi alle 0,75 dollaritdollarin maksut on järkevämpi korvata verkkosivulle laitettavilla mainoksilla.
Nykyisin menestyneet palvelut, kuten [[iTunes ]], perustuvat closed loop -järjestelmään, jossa kuluttaja maksaa etukäteen myyjän tilille ennen ostosten tekemistä.<ref name="nyt">https://www.nytimes.com/2007/08/27/technology/27micro.html </ref>
 
== Lähteet ==