پرش به محتوا

ریچارد نیکسون

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
(تغییرمسیر از نیکسون)
ریچارد نیکسون
پرتره رسمی، ۱۹۷۲
سی‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا
دوره مسئولیت
۲۰ ژانویه ۱۹۶۹ – ۹ اوت ۱۹۷۴
معاون رئیس‌جمهوراسپیرو آگنیو (۱۹۶۹–۱۹۷۳)
خالی (اکتبر–دسامبر ۱۹۷۳)
جرالد فورد (۱۹۷۳–۱۹۷۴)
پس ازلیندون بی. جانسون
پیش ازجرالد فورد
سی‌وششمین معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا
دوره مسئولیت
۲۰ ژانویه ۱۹۵۳ – ۲۰ ژانویه ۱۹۶۱
رئیس‌جمهوردوایت آیزنهاور
پس ازآلبن دابلیو. بارکلی
پیش ازلیندون بی. جانسون
سناتور ایالات متحده آمریکا
از کالیفرنیا
دوره مسئولیت
۱ دسامبر ۱۹۵۰ – ۱ ژانویه ۱۹۵۳
پس ازشریدان داونی
پیش ازتام کوچل
عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده
از کالیفرنیا حوزهٔ ۱۲ام
دوره مسئولیت
۳ ژانویه ۱۹۴۷ – ۳۰ نوامبر ۱۹۵۰
پس ازجری وورهیس
پیش ازپاتریک جی. هیلینگز
اطلاعات شخصی
زاده
ریچارد میلهوس نیکسون

۹ ژانویهٔ ۱۹۱۳
یوربا لیندا، کالیفرنیا، ایالات متحده
درگذشته۲۲ آوریل ۱۹۹۴ (۸۱ سال)
نیویورک سیتی، نیویورک، ایالات متحده
آرامگاهموزه و کتابخانه ریاست جمهوری ریچارد نیکسون
ملیت ایالات متحده آمریکا
حزب سیاسیجمهوری‌خواه
همسر(ان)پت نیکسون
فرزندانتریشیا
جولی
محل تحصیلکالج ویتیر (بی‌ای)
دانشگاه دوک (جی‌دی)
پیشهسیاستمدار
تخصصوکیل
امضا
وبگاه
خدمات نظامی
وفاداری ایالات متحده آمریکا
خدمت/شاخه نیروی دریایی آمریکا
سال‌های خدمت۱۹۴۶–۱۹۴۲(فعال)
۱۹۶۶–۱۹۴۶(غیرفعال)
درجه ناخدا دوم
جنگ‌ها/عملیات‌جنگ جهانی دوم
جنگ اقیانوس آرام
جوایزCommendation Medal

ریچارد میلهوس نیکسون (به انگلیسی: Richard Milhous Nixon) (۹ ژانویه ۱۹۱۳ – ۲۲ آوریل ۱۹۹۴) سیاستمدار و وکیل آمریکایی بود که از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۴ به عنوان سی و هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا فعالیت می‌کرد. او پس از ۳ سال حضور در مجلس نمایندگان و ۳ سال در سنا، طی سال‌های ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۱ به عنوان سی وششمین معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا خدمت کرد. او پس از پنج سال ریاست‌جمهوری که پایان مداخله آمریکا در جنگ ویتنام، کاهش تنش در روابط با اتحاد جماهیر شوروی و جمهوری خلق چین و تأسیس سازمان حفاظت از محیط زیست را شامل می‌شد، در پی رسوایی واترگیت، به اولین و تا امروز تنها رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده آمریکا تبدیل شد که از مقام خود کناره‌گیری می‌کند.

نیکسون در یک خانواده فقیر در یک شهر کوچک در جنوب کالیفرنیا به دنیا آمد. وی در سال ۱۹۳۷ از مدرسه حقوق دانشگاه دوک فارغ‌التحصیل شد و برای وکالت به کالیفرنیا بازگشت. او و همسرش پت در سال ۱۹۴۲ برای کار در دولت فدرال به واشینگتن، دی. سی. نقل مکان کردند. وی در جنگ جهانی دوم در ناوگان رزمی نیروی دریایی مشغول انجام وظیفه بود. وی در سال ۱۹۴۶ برای نمایندگی در مجلس نمایندگان انتخاب شد. پیگیری وی در مورد پرونده الجر هیس شهرت وی را به عنوان یک ضد کمونیست برجسته تثبیت کرد که باعث ارتقا او در سطح ملی شد. در سال ۱۹۵۰، وی به سنا راه یافت. او به همراه دوایت آیزنهاور در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۵۲ به عنوان نامزد معاونت ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه حضور داشت. پس از پیروزی در آن انتخابات و انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۵۶، به مدت هشت سال معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا بود. او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۶۰ با اختلاف کم به جان اف. کندی باخت و در سال ۱۹۶۲ در انتخابات فرمانداری کالیفرنیا هم مقابل پت براون شکست خورد. او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۶۸ دوباره برای رسیدن به ریاست جمهوری تلاش کرد و این بار با شکست دادن هیوبرت هامفری و جورج والاس در انتخاباتی نزدیک، به ریاست جمهوری انتخاب شد.

نیکسون در سال ۱۹۷۳ به مداخله آمریکا در جنگ ویتنام و سربازگیری اجباری خاتمه داد. بازدید نیکسون از جمهوری خلق چین در سال ۱۹۷۳ آغازی بر روابط دیپلماتیک بین دو کشور بود. او پیمان موشک‌های ضد بالستیک را با اتحاد جماهیر شوروی امضا کرد که به کاهش تنش میان دو کشور در میانه جنگ سرد انجامید. او بر دستمزدها و قیمت‌ها کنترل اعمال کرد، به جدایی نژادی در مدارس ایالات جنوبی پایان داد و سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا را تأسیس کرد. او به عنوان رئیس‌جمهور فرود آپولو ۱۱ بر ماه که پایانی بر رقابت فضایی میان آمریکا و شوروی بود را نظاره کرد. در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۷۲ نیکسون بر رقیب دموکراتش، جرج مک‌گاورن، با اختلاف بسیار زیادی در آرای الکترال پیروز شد.

در دوره دوم ریاست جمهوری خود، نیکسون دستور به تحویل اسلحه و تجهیزات به اسرائیل در طول جنگ یوم کیپور را داد که منجر به بحران نفتی در داخل کشور شد. در اواخر سال ۱۹۷۳، رسوایی واترگیت اتفاق افتاد و باعث شد نیکسون بسیاری از حمایت‌های سیاسی‌اش را از دست بدهد. وی در ۹ اوت ۱۹۷۴، پیش از این‌که کنگره او را استیضاح کند، اولین رئیس‌جمهور آمریکا شد که استعفا کرد. پس از استعفا، معاون سابقش، جرالد فورد -که در پی استعفای او به ریاست‌جمهوری رسیده بود- وی را مورد عفو ریاست‌جمهوری قرار داد. در طول ۲۰ سال پس از ریاست‌جمهوری، نیکسون خاطرات خود و ۹ کتاب دیگر را نوشت و سفرهای خارجی بسیاری انجام داد. وی در ۱۸ آوریل ۱۹۹۴ دچار سکته مغزی ناتوان کننده ای شد و چهار روز بعد در ۸۱ سالگی درگذشت.

زندگی و تحصیلات

[ویرایش]

ریچارد میلهوس نیکسون ۹ ژانویه ۱۹۱۳ در حوزهٔ شهرستان یوربا لیندا، کالیفرنیا پا به جهان گشود.[۱] او در خانه‌ای که به دست پدرش در مرتع پرورش لیموی خانوادگی آن‌ها ساخته شده بود به دنیا آمد.[۲][۳][۴] پدر و مادر او به ترتیب فرنسیس ای. نیکسون و هانا میلهوس نیکسون بودند. مادر او یک کوئیکر بود و پدرش از متدیسم به کیش کوئیکر روی آورد. یکی از نیاکان نیکسون از سوی مادری، توماس کرنل است که نیای بنیان‌گذار دانشگاه کرنل، ازرا کرنل و جیمی کارتر و بیل گیتس نیز بود.[۵]

تربیت نیکسون تحت تأثیر مراعات کیش کوئیکر از جمله ممنوعیت الکل، رقصیدن و فحاشی بود. او چهار برادر داشت: هارولد (۱۹۰۹–۱۹۳۳)، دونالد (۱۹۱۴–۱۹۸۷)، آرتور (۱۹۱۸–۱۹۲۵) و ادوارد (۱۹۳۰–۲۰۱۹).[۶] چهارتا از پنج پسر خانوادهٔ نیکسون با الهام از پادشاهان سده‌های میانی بریتانیای کبیر نامیده شدند؛ برای نمونه ریچارد به افتخار ریچارد شیردل نامیده شد.[۷]

اوایل زندگی نیکسون با سختی و فشار مشخص شد: وی بعدها با نقل قول از دوایت آیزنهاور در وصف کودکی‌اش گفت: «ما تهی‌دست بودیم، اما افتخار آن این بود که نمی‌دانستیم».[۸] مرتع خانوادگی نیکسون در سال ۱۹۲۲ شکست خورد و آن‌ها به وایتیر، کالیفرنیا کوچ کردند. در ناحیه‌ای کوئیکرنشین، فرانک نیکسون یک فروشگاه بقالی و پمپ بنزین بازگشود.[۹] آرتور، برادر کوچک ریچارد در سال ۱۹۲۵ و در سن هفت سالگی بر اثر بیماری کوتاهی درگذشت.[۱۰] ریچارد دوازده ساله بود هنگامی که یک لکه در شش‌هایش پیدا شد و به دلیل تاریخچهٔ خانوادگی سل، او از ورزش کردن منع شد. بعدها معلوم شد که لکه، بافت زخمی ناشی از یک حملهٔ اولیه ذات‌الریه است.[۱۱][۱۲]

نگارخانه

[ویرایش]

جستارهای وابسته

[ویرایش]

منابع

[ویرایش]
  1. "Richard Nixon in the U.S. Census Records". National Archives. August 15, 2016. Retrieved August 31, 2022.
  2. خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام archives وارد نشده است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).
  3. NPS, Nixon Birthplace.
  4. Ferris, p. 209.
  5. Reitwiesner, William Addams. "The Ancestors of Senator John Forbes Kerry (b. 1943)". Archived from the original on April 27, 2019. Retrieved August 31, 2016.
  6. Nixon Library, Childhood.
  7. Aitken, p. 11.
  8. Aitken, p. 12.
  9. Aitken, p. 21.
  10. Ambrose 1987, p. 41.
  11. Aitken, p. 27.
  12. Ambrose 1987, pp. 56–57.