پرش به محتوا

درگاه:هنرهای تجسمی

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

هنرهای تجسمی

هنرهای تجسمی که به آن گاهی هنرهای بصری یا دیداری نیز گفته می‌شود، آن گروه از هنرهای مبتنی بر طرح است که مشخصاً حس بینایی را مخاطب قرار می‌دهند. هنرهایی چون نقاشی،خوشنویسی، مجسمه‌سازی، طراحی، عکاسی، گرافیک، طراحی صنعتی، معماری و طراحی داخلی و همچنین هنرهای مشتق از آن‌ها از این دسته‌اند.

هنرهای تجسمی با هنرهای نمایشی، شنیداری و کلامی و دیگر انواع هنر متفاوت است، هر چند این تقسیم‌بندی چندان محکم نیست.

در حال حاضر و در کاربرد کنونی، هنرهای تجسمی شامل هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی است، هنرمند تجسمی به‌شخصی اطلاق می‌گردد که در [زمینه ی] هنرهای زیبا، هنرهای دستی و هنرهای کاربردی فعالیت می‌کند. اگردوست دارید که با هنر بیشتر آشنا شوید، باید تمام جنبه‌های مختلف آن را در نظر بگیرید. هنرعلاوه بر تقسیمات کلی، زیرمجموعه‌ها و گروه‌های کوچکتری نیز دارد. برخی هنرها در [حوزه ی] نوشتاری قرار [دارند] مانند شعر و داستان که ذات اصلی خود را به خوبی به مخاطب [می‌فهمانند] و برخی هنرها مانند هنرهای تجسمی و بصری نیاز به درک و فهم [دارند.] یک نویسنده برای نشان دادن اثر خود به مخاطب از کلمه و جملات استفاده می‌کند و می‌تواند به خوبی با مخاطب خود ارتباط برقرار کند اما هنرمند هنرهای بصری باید امیدوار باشد که مخاطب منظور آنرا به خوبی درک کرده باشد.

بیشتر بخوانید .. درباره هنرهای تجسمی

نوشتار برگزیده

زاغی (فرانسوی: La Pie) که گاهی با نامِ کلاغ زاغی هم شناخته می‌شود، یک نقاشی چشم‌انداز رنگ روغن بر روی بوم، اثر نقاشِ امپرسیونیسم فرانسه، کلود مونه است که در طولِ زمستان ۱۸۶۸ تا ۱۸۶۹ نزدیکِ کُمون اِترِتات منطقهٔ نرماندی و به شیوۀ طراحی در فضای باز طرح گردید، لوئی یواخیم گودیبرت که حامیِ مونِه بود در جهتِ اجارهٔ خانه‌ای در این منطقه برای مونِه و دوست دخترش کامیل دونسیو و فرزندِ تازه متولد شدهٔ آنها کمک شایانی کرد ابعاد این نقاشی مونِه (۸۹ × ۱۳۰) سانتیمتر می‌باشد.

بین سال‌های ۱۸۶۷ تا ۱۸۹۳، نقاشی‌های بسیاری با درونمایهٔ برف و زمستان توسطِ هُنرمندان از جمله آلفرد سیسلی و کامی پیسارو طرح گردید، همچنین آثارِ مُشابه کمتری از رنوار، گوستاو کایبوت و پل گوگن هم موجود است،


ادامه...

زندگی‌نامه برگزیده

اوسکار-کلود مونه (به فرانسوی: Oscar-Claude Monet) ‏(۱۴ نوامبر ۱۸۴۰ - ۵ دسامبر ۱۹۲۶) بنیانگذار نقاشی دریافتگری (امپرسیونیسم) فرانسوی بود. اصطلاح امپرسیونیسم از یک از نقاشی‌های او با عنوان دریافتی از طلوع آفتاب گرفته شده است.


در پاریس به دنیا آمد و در ژی ورنی زندگی اش پایان گرفت. در آکادمی سویس و مدرسهٔ هنرهای زیبای پاریس تحصیل کرد. با پیسارو، رنوار، سیسلی آشنا شد؛ با مانه و کوربه دیدار کرد. در سال ۱۸۷۴ (میلادی) نخستین نمایشگاه امپرسیونیستها بر پا شد؛ مونه تا سال ۱۸۸۲ (میلادی)|۱۸۸۲ در این نمایشگاه و نمایشگاه‌های بعدی شرکت جست.


ادامه...

آن‌چه می‌توانید انجام دهید

  • در صورت تمایل می‌توانید الگوی {{کاربر ویکی‌پروژه هنرهای تجسمی}} به صفحهٔ کاربری خود اضافه نمایید و با شرکت در پروژهٔ هنر در جهت ایجاد، گسترش و بهبود مقالات همکاری نمایید.
  • الگوی {{درگاه|هنرهای تجسمی}} را به نوشتارهای وابسته به هنر اضافه کنید.
  • الگوی {{هنر-خرد}} را به نوشتارهای خرد هنر اضافه کنید.
  • نوشتارهای خرد هنر را گسترش دهید.

نوشتارهای برگزیده

نگارهٔ برگزیده

جنبش‌های هنری

هنر فمینیستی از برجسته‌ترین جریان‌های هنری موضوع‌گرا در جنبش هنری معاصر است که همگام با جنبش‌های فمینیستی شکل گرفت.

نظریه هنری فمینیستی یک مجموعه فکری منسجم است که تاثیر شگرفی بر تکامل نقد هنری به مفهوم کلی‌اش بر جای نهاد. هنرمندان فمینیست امروزه اغلب از رسانه‌های بیانی و هنری جدید و کم‌تر متعارف استفاده می‌کنند و سنت‌های رایج نقاشی و مجسمه‌سازی را به چالش می‌کشند؛ ابزارهایی نظیر هنر چیدمان، هنر ویدئو و هنر اجرا

هنر جدید فمینیستی اختلاف عمیقی با آن نوع هنر زن‌گرا که تا آن هنگام در عرصه هنر معاصر جهان رایج بود دارد. هنر فمینیستی به جای آنکه صرفاً بر ضمیر هنرمند تمرکز کند، به مجموعه عوامل تاثیر گذار بر اثر هنری توجه دارد. این نظریه هنری، ارزیابی و نقد هنر را در صورتی درست می‌داند که در ارتباط با سایر پدیده‌ها و در تمامیت مستقل و منفک اثر باشد.


ادامه...

گفتار برگزیده

  • «تاریخ یک ملت مانند گلزاری است که مردمان هنرمند و حساس، گل‌های زیبای آن می‌باشند.»

آیا می‌دانید

گالری‌ها و موزه‌ها

گالری ملی پارما نمایشگاهی هنری واقع در شهر پارما، در شمال ایتالیا است که محل نگهداری تابلوهایی از نقاشانی چون لئوناردو دا وینچی، پارمیجانینو، بئاتو آنجلیکو، کانالتو، کورجو، سباستیانو دل پیومبو، گوئرچینو و تینتورتو می‌باشد.


ادامه...

رده‌ها

درگاه‌های وابسته

در دیگر پروژه‌های ویکی‌مدیا

هنر در ویکی‌کتاب  هنر در ویکی‌انبار هنر در ویکی‌خبر  هنر در ویکی‌گفتاورد  هنر در ویکی‌نبشته  هنر در ویکی‌واژه 
راهنما و کتاب‌ها نگاره‌ها و رسانه رویدادها گفتاوردها متون واژگان
حافظهٔ نهان سرور را پاکسازی کنید