پرش به محتوا

توفان تندری

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید نسخه‌ای قدیمی از صفحه است که توسط Dexbot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ‏۱۵ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۵۰ ویرایش شده است. این نسخه ممکن است تفاوت‌های عمده‌ای با نسخهٔ فعلی داشته باشد.

توفان تندری[۱] یا تندرتوفان (به انگلیسی: Thunderstorm) نوعی از آب و هوای آشفته‌است که ویژگی آن حضور آذرخش و اثر صوتی آن در جو زمین به نام تندر است.[۲] ابرهای نسبت داده شده به طوفان تندری در هواشناسی، ابرهای کومولونیمبوس هستند. توفان‌های تندری معمولاً با باران شدید، باد شدید و گاهی با دانه‌های ریز برف یا تگرگ همراهی می‌شوند، و گاهی نیز بدون بارش رخ می‌دهند. هرچند این توفان‌ها بیشتر در بهار و تابستان رخ می‌دهند، ممکن است در هر زمانی در سال اتفاق بیفتند.

هر ساله افراد بسیاری، با وجود هشدارهای پیشین، در توفان‌های تندری کشته شده یا آسیب می‌بینند. توفان تندری بیشتر درمناطق استوایی وگرمسیری رخ می دهد.

صدای یک توفان تندری

منابع

  1. «توفان تندری» [علوم جَوّ] هم‌ارزِ «thunderstorm» مترادفِ: «توفان الکتریکی» هم‌ارزِ واژهٔ بیگانه‌ای دیگر (electrical storm)؛ منبع: گروه واژه‌گزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر پنجم. فرهنگ واژه‌های مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی. شابک ۹۷۸-۹۶۴-۷۵۳۱-۷۶-۴ (ذیل سرواژهٔ توفان تندری)
  2. «واژه‌نامه آب. هوا». ۲۱ آوریل ۲۰۰۵.