Diskussion:Togsæt
Hvis 2. generations-S-togene ikke er togsæt, hvad er det så, jeg spørger af uvidenhed--Lcl 12. jun 2007, 20:27 (CEST)
I henhold til DSBs hejmmeside regnes nedenstående som togsæt:
Litra ER-FR-FR-ER, elektrisk, regional- og fjerntrafik Antal: 44
Litra ET-FT-ET, elektrisk, Øresundstog Antal: 24
Litra SA-SB-SC-SD, elektrisk, S-tog Antal: 104
Litra SE-SF-SG-SH, elektrisk, S-tog Antal: 31
Litra MR-MRD, diesel, regional- og nærtrafik Antal: 80
Litra MFA-FF-MFB, diesel, IC3-tog og fjerntrafik Antal: 96
Litra MQ-MQ, diesel, nærtrafik Antal: 12
--Lcl 12. jun 2007, 20:34 (CEST)
- Har du taget det fra en side, der hedder "materiel i drift"? --Hockeyindustrien 12. jun 2007, 21:15 (CEST)
- Ja - jeg synes den beskrevne definition er noget snæver, jeg kunne godt tænke mig en kilde. På tysk og engelsk er en noget anden definition. se f.eks:
"ein Triebwagenzug wird aus untereinander kuppelbaren Triebwagen oder Triebzügen gebildet, dies umfasst sowohl betrieblich nicht trennbare wie auch trennbare Einheiten."
(Quelle: DV 915/1 Bremsvorschrift der Deutschen Bundesbahn vom 1. Dezember 1975)
- Så er grunden til, at 2. gen. ikke er nævnt, at de ikke er i drift. Jeg kan ikke tysk :-) --Hockeyindustrien 12. jun 2007, 21:30 (CEST)
Da jeg skrev artiklen i sin tid, ønskede jeg en definition, jeg kunne stå inde for, og som ikke kunne betvivles. Men dertil kommer så tvivlstilfældene, hvor der kan diskuteres for og imod. Disse er helliget et særligt kapitel nederst i artiklen.
En af tvivlstilfældene er så 2G-S-togene. De kunne ikke adskilles i driften og fungerede altid driftsmæssigt som enheder. Men der var ingen overgang mellem vognene, så for passagererne var der tale om motorvogne, styrevogne og mellemvogne.
Med hensyn til sammenligning med udlandet så er det i øvrigt ikke Triebwagenzug men Triebzug, vi skal have fat i:
"ein Triebzug ist eine Fahrzeuggruppe aus Trieb-, Mittel- und Steuerwagen, die im Betrieb normalerweise nicht getrennt wird." --Dannebrog Spy 14. jun 2007, 21:36 (CEST)
- Nu gik mit oprindelige spørgsmål på hvad man kunne kalde 2. generations-S-togene, hvis de ikke var togsæt. Der vil være en hel del rullende materiel, der falder uden for de kategori, hvis de ikke er togsæt.--Lcl 14. jun 2007, 22:13 (CEST)
- Det er lidt kompliceret. Motortog er en mulighed men det kan også dække over tilfælde hvor motorvogne tilkobles almindelige vogne. En anden mulighed er simpelthen at skelne mellem de enkelte vogntyper: motorvogne, mellemvogne og styrevogne. En tredie kunne være at tale om de givne materieltyper: S-tog, lyntog, Y-tog etc. Eller sagt med andre ord: der findes ikke noget klart svar. --Dannebrog Spy 14. jun 2007, 22:55 (CEST)
Den engelske definition:
"The term Multiple Unit or MU is used to describe a self propelling train unit capable of coupling with other like units and being controlled from one cab. The term is most often used on passenger trainsets that consists of more than one carriage, but single self propelling carriages, or railcars, can be referred to as multiple units if capable of operating with other units."
tror jeg falder meget godt i hak med den almindelige opfattelse af et togsæt.--Lcl 15. jun 2007, 13:09 (CEST)
- Nej, et togsæt består altid af mindst to vogne i dansk terminologi. Er der kun en, er det en motorvogn. --Dannebrog Spy 15. jun 2007, 14:42 (CEST)
Start en diskussion om Togsæt
Diskussionssider er steder, hvor folk diskuterer, hvordan man kan gøre indholdet på Wikipedia så godt som muligt. Du kan bruge denne side til at starte en diskussion med andre om, hvordan man kan forbedre Togsæt.