Vés al contingut

Douglas Aircraft Company

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDouglas Aircraft Company
Dades
Nom curtDouglas Modifica el valor a Wikidata
Tipusnegoci
empresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriaconstructor aeronàutic, construcció d'aeronaus i construcció aeronàutica i espacial Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat per accions Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1921, Santa Monica Modifica el valor a Wikidata
FundadorDonald Wills Douglas, Sr. Modifica el valor a Wikidata
Fusionat afusionada amb McDonnell Aircraft
Data de dissolució o abolició1967
Reemplaçat perMcDonnell Douglas
Activitat
Produeixavió comercial, avió militar i míssil Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 

La Douglas Aircraft Company va ser fundada el juliol de 1921 per Donald W. Douglas. És coneguda per la sèrie de transports i avions comercials "DC" (Douglas Commercial), incloent-hi un dels avions més importants de la Segona Guerra Mundial, el DC-3. Douglas va fabricar també molts avions per a la USAAC i la marina dels Estats Units.

Inicialment la companyia va fabricar torpediners per a la marina estatunidenca, però va desenvolupar variants d'aquests avions incloent-hi avions de reconeixement i avions destinats al transport de correu. En cinc anys la companyia passà a fabricar una mitjana de 100 avions a l'any. La companyia es va estendre en la fabricació d'avions amfibi a finals dels anys 20.

L'any 1933 Douglas va llançar al mercat el seu avió comercial bimotor Douglas DC-1, el DC-2 l'any 1934 i més tard el famós DC-3/C-47 a l'any 1936. Aquest model va ser produït en gran nombre durant la Segona Guerra Mundial i després d'ella fou àmpliament utilitzat per aerolínies d'arreu del món.[1] El 1967, a causa dels problemes d'efectiu que patia l'empresa i de l'aparició de la tecnologia dels avions de fuselatge ample, la companyia es va haver de fusionar amb la McDonnel Aircraft Corporation per esdevenir la McDonnell Douglas,[2] que l'any 1997 va passar a formar part de la companyia Boeing.

Avions

[modifica]
Douglas DC-3.
Douglas DC-6.
Douglas A-4 Skyhawk.

Avions civils

[modifica]

Avions militars

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. «DOUGLAS AIRCRAFT». PBS: Public Broadcasting Service. [Consulta: 30 abril 2014].
  2. Eden, Paul E. El gran mundo de la aviación civil (en castellà). Arganda del Rey: Edimat Libros, S.A., 2015, p. 88. ISBN 9788497942584. 

Vegeu també

[modifica]