Vés al contingut

Pitassa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
La versió per a impressora ja no és compatible i pot tenir errors de representació. Actualitzeu les adreces d'interès del navegador i utilitzeu la funció d'impressió per defecte del navegador.
Infotaula grup humàPitassa
Tipusgrup humà Modifica el valor a Wikidata

Pitassa era un regne de la part occidental d'Anatòlia, al nord de la clàssica Psídia i proper als territoris hitites. No se sap gairebé res d'aquest territori, però els erudits estan d'acord que cal situar-lo a l'oest o nord-oest del llac de la Sal i al nord de la plana de Konya i els turcs consideren el nom un antecedent de Psídia.[1]

Madduwattas d'Arzawa el va conquerir a la primera meitat del segle xiv aC però cap al 1330 aC ja tornava a estar dominat pels hitites. Després de la conquesta hitita d'Arzawa, es va unir a la revolta del regne de Masa i el regne de Mira i Kuwaliya, però els hitites el van tornar a sotmetre abans del final del segle encara sota Mursilis II.[2]

Sota Hattusilis III és esmentada com a terra de frontera amb el regne de Tarhuntasa.[1]

Referències

  1. 1,0 1,1 Bryce, Trevor. The Routledge handbook of the peoples and places of ancient western Asia : the Near East from the early Bronze Age to the fall of the Persian Empire. Londres; Nova York: Rouletge, 2012, p. 563. ISBN 9780415692618. 
  2. Bernabé, Alberto (ed.). Historia y leyes de los hititas: textos del Reino medio y del Imperio Nuevo. Tres Cantos: Akal, 2004, p. 165. ISBN 8446022532.