Vés al contingut

Flanc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 00:18, 27 març 2023 amb l'última edició de Rebot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
(dif.) ←la pròxima versió més antiga | vegeu la versió actual (dif.) | Versió més nova → (dif.)
Circuit detector de flanc de pujada, a), i cronograma b)

En un senyal digital, es denomina flanc a la transició del nivell baix a l'alt (flanc de pujada) o del nivell alt al baix (flanc de baixada).

En la figura adjacent es representa un circuit típic de detector de flancs juntament amb el seu cronograma. El seu funcionament és com segueix: Al passar el senyal A de baix a alt, després del retard, t1, propi per la porta NO, la seva sortida, B, commutarà a baix. Però durant aquest retard, ambdues entrades de la porta NO I queden a alt, el que farà que, transcorregut el seu temps de retard, t2, la seva sortida proporcioni un impuls negatiu de durada t1. D'aquesta manera s'indica que en l'entrada A se ha produït un flanc de pujada.[1] Alguns circuits digitals (biestables, comptadors, registre de desplaçament, etc.) posseïxen entrades de sincronisme que s'activen per flancs.[2]

Referències

[modifica]
  1. Berger, Arnold S. Hardware and computer organization : the software perspective. Amsterdam: Elsevier/Newnes, 2005, p. 32. ISBN 1-4237-2357-0. 
  2. Gómez, Enrique. «Flanco de subida y bajada ¿Qué son?» (en castellà), 31-01-2017. [Consulta: 26 març 2023].