Preminuo Matija Šarkić (26), golman fudbalske reprezentacije Crne Gore

Golman crnogorske reprezentacije je osjetio tegobe u stanu u Budvi, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo.

Šarkić je prije desetak dana oduševio crnogorsku javnost sjajnim odbranama na utakmici sa Belgijom (EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS)

Golman fudbalske reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je noćas u Budvi u 27. godini života, prenosi Radio Televizija Crne Gore.

Kako RTCG saznaje, golman crnogorske reprezentacije je osjetio tegobe u stanu u Budvi, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo.

Šarkić je prije desetak dana oduševio crnogorsku javnost sjajnim odbranama na utakmici sa Belgijom, činilo se da su Crnogorci dobili golmana za narednu deceniju, ali se prerana smrt ispriječila u tome, piše portal RTCG.

Policija je na licu mjesta, ispituju se sve okolnosti, ali je najvjerovatnije u pitanju prirodna smrt.

Kako RTCG nezvanično saznaje, Šarkić je sinoć prošetao sa prijateljima u Budvi, večerao u restoranu i rano se vratio u stan.

Kada je jutros oko 6 sati ustao požalio se da mu je loše, zbog čega su njegovi prijatelji pozvali Hitnu pomoć, ali je bilo kasno.

Jedan od najboljih igrača popularnih “lavova”

Matija Šarkić je rođen u engleskom gradu Grimsbyju. Sin je Bojana Šarkića, crnogorskog diplomate i majke Engleskinje, Natali Tod, koja radi za Evropsku medijsku mrežu.

Fudbalsku karijeru je počeo u mlađim kategorijama belgijskog Anderlechta, ali je brzo prešao u Aston Villu.

Bio je fudbaler slavnog kluba iz Birminghama i Wolverhamptona, ali je često išao na posudbe u ekipe iz nižeg ranga engleskog fudbala.

Ove sezone je postao prvi golman Millwalla i bio je jedan od najboljih igrača popularnih “lavova”, kojima je na tri posljednja meča u Championshipu sačuvao mrežu.

Nakon što je igrao za mlađe kategorije Crne Gore, debitovao je za seniorski tim 19. novembra 2019. godine, kada je na poziv tadašnjeg selektora Faruka Hadžibegića stao između stativa u duelu sa Bjelorusijom, koju je Crna Gora dobila 2:0.

Ukupno je skupio devet nastupa za reprezentaciju Crne Gore, a posebno je oduševio na posljednjem protiv Belgije, koji mu je, nažalost, bio i posljednji nastup.

Izvor: Agencije

Reklama