Ćustendil osuđen na 25 godina zbog ubistva Amre Kahrimanović

Optuženi je proglašen krivim jer je 7. februara 2024. iz službenog pištolja, jer je u to vrijeme bio policijski službenik, u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

Presuda nije pravosnažna, jer stranke na nju imaju pravo žalbe (Hazim Aljović / Fena)

Kantonalni sud u Tuzli osudio je Elvisa Ćustendila prvostepeno na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahimanović, prenosi Fena.

Sudsko vijeće je prethodno prihvatilo njegovu izjavu o priznanju krivice te je, prema Zakonu o krivičnom postupku Federacije BiH, cijeneći sve dokaze Tužilaštva, te uzevši u obzir otežavajuće kao i olakšavajuće okolnosti, donijelo odluku i izreklo navedenu kaznu.

Optuženi, u to vrijeme policijski službenik MUP-a Tuzlanskog kantona, proglašen je krivim jer je 7. februara 2024. godine u večernjim satima, iz službenog pištolja, u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je.

Optuženom je rješenjem naloženo produženje pritvora koji može trajati devet mjeseci ili do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

Ova presuda nije pravosnažna, jer stranke na nju imaju pravo žalbe.

Tužilaštvo i porodica nezadovoljni

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre, nakon presude je u izjavi medijima kazao kako je porodica nezadovoljna presudom.

“Čuli ste svu bestijalnost i zlikovačku namjeru čovjeka koji je likvidirao moju sestru sa 16 metaka. Jedan je ispalio, a onda još 15, vratio se u kafić, uzeo svoje stvari, otišao sa lica mjesta, istuširao se, potopio stvari u kadu i izašao. Onda MUP kaže da je u velikoj akciji savladao njega i za to sve je dobio 25 godina.

Prošli put sam rekao da je sve urađeno da bude ovako. Imao sam mrvicu nade dok sam razgovarao s advokatom i prijateljima. Bio sam ubijeđen da neće dobiti ispod 35 godina, a ovo je poruka za sve nas. Kako se osjećate kada slušate šta je ona rekla i uradila i šta je učinila da dođe do tog brutalnog čina? Možete zamisliti kako se mi osjećamo”, rekao je Nedžad Kahrimanović.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je najavilo kako će, nakon dostavljanja pismenog otpravka presude Kantonalnog suda Tuzla za Elvisa Ćustendila, podnijeti žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH na ovu prvostepenu presudu.

Izvor: Agencije

Reklama