Uhapšen bivši gradonačelnik Petrinje

Dumbović se našao u centru pažnje nakon što je otkriveno kako će i kompanija njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020.

Informaciju o hapšenju potvrdio je Dumbovićev advokat Dražen Ivanić (Nikola Cutuk / PIXSELL)

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović uhapšen je jutros u akciji policije koja provodi pretrese na više lokacija na petrinjskom području, između ostalog, i u kući bivšeg gradonačelnika.

Uskok i policija potvrdili su, ne navodeći detalje, da su “hapšenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja” kaznenih djela protiv službene dužnosti.

“Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti”, saopćio je Uskok, dodajući da akciju provede u saradnji s PNUSKOK-om i sisačko-moslavačkom policijom, prenosi Hina.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljem postupanju te pravodobno obavijestiti javnost.

Kriminalističko istraživanje

Informaciju o hapšenju medijima je potvrdio Dumbovićev advokat Dražen Ivanić.

Prema pisanju medija Dumbović se našao u centru pažnje nakon što je otkriveno kako će i kompanija njegovog sina graditi zamjenske zidane kuće na Banovini nakon razornog potresa krajem 2020. godine.

Policija je objavila da je realizacija kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u kaznena djela protiv službene dužnosti započela u jutarnjim satima na sisačko-moslavačkom, zagrebačkom i istarskom području.

Osumnjičeni će tokom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kažu u policiji.

Izvor: Agencije